Gå til innhold
Hundesonen.no

Sjokoladekake


Ozzy
 Share

Recommended Posts

Fikk lyst til å bake en sjokoladekake men det er så mange oppskrifter på nett at det er umulig å vite hvem som er skikkelig god.

Noen som har oppskrift på en fantastisk god sjokoladekake toppet med en utrolig god glasur? :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne syns jeg er god :) Og enkel å lage.
Kvikklunsjkake.
De to ingrediensene skal varmes i en stor kasserolle på svak varme.

400g margarin
4,5dl vann


Mål opp og ha ingrediensene som står nedenfor i en bolle for seg selv og bland de sammen. Sikte de tørre ingrediensene oppi kasserollen med smør og vann.

9dl hvetemel
9dl sukker (Du leste riktig)
1ts salt
5ss bakekakao

Visp 4 egg og ha de deretter oppi kasserollen med de andre godsakene.

Ta 2 ts natron oppi lett 3 dl rømme (1 boks) og rør om, så heller du det oppi kasserollen. Rør om, ikke bruk mikser på noe annet i denne oppskriften enn eggene.

Bruk to rundformer på 22 cm. Smør med smør.

Fordel røren likt oppi de 2 formene.

Ha i ovnen!

200 grader i ca 40 min:)

Sjokoladeglasuren:

200g margarin
4ss kakao ( Jeg brukte sikkert mer)
300-500g melis
4ss sjokolademelk
1 stor plate med melkesjokolade

1. Smelt margarinen på svak varme
2. Tilsett kakao-kok 1 min hell i mixeren
3. Smelt melkesjokoladen i vannbad.
4. Ha sjokoladen oppi mixeren. mix litt.
5. Tilsett melis ( Trenger ikke være så tykk, helst litt rennende).
6. Avkjøl i kjøleskap( Da blir glasuren tykkere)Husk og ikke glemme av den det gjorde jeg...
7. Etter avkjøling = mix!
Om du synes den er for tynn=melis, eller for tykk= sjokomelk !

Legg sjokoladeglasur mellom kaken.
Smør glasuen på sidene og oppå.

Sett på kvikklunsjene. Finest og du knekker platen i to. Altså, to og to kvikklunch sammen. Nonstop oppå.
Sløyfe rundt!

Ferdig til og nytes, blir bare bedre og bedre noen dager i kjøleskapet:)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brownies med ostekrem:

100 g smør, smelt, slå av varmen og ha i
2 pl mørk kokesjokolade, rør forsiktig

2 egg og

1 3/4 dl sukker, pisk til eggedosis
2 ts vaniljesukker
4 ss kv.mjøl, bland alt og ha i form.

Ostekrem:
100 g kremost, naturell
3 ss sukker
1 egg, legg kremen i klattar oppå og dra ein gaffel gjennom, evt. bare la ligge i klattar. Steik ved 170 gr.(viss du steiker i rund form, i 35-40 min)
Avkjøl

Glasur:
1 pl kokesjokolade
2 ss smør
2 ss vatn el kaffi, smelt og hell over kaka.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://www.mytaste.no/click/index/36489563/Noe ala denne. Jeg laget mye før, men rotet vekk oppskriften. Denne er veldig lik, dessverre så ble den, ihvertfall til meg, litt for lys/smakløs på denne oppskriften så kan godt tilsette en god del ekstra kakao eller litt kokesjokolade eller noe i kakebunnen. Og steketiden ble litt i overkant lang (den skal være litt sånn deigete), så den kortet jeg ned med 5 min tror jeg. Glassuren er helt fantastisk..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brownies med ostekrem:

100 g smør, smelt, slå av varmen og ha i

2 pl mørk kokesjokolade, rør forsiktig

2 egg og

1 3/4 dl sukker, pisk til eggedosis

2 ts vaniljesukker

4 ss kv.mjøl, bland alt og ha i form.

Ostekrem:

100 g kremost, naturell

3 ss sukker

1 egg, legg kremen i klattar oppå og dra ein gaffel gjennom, evt. bare la ligge i klattar. Steik ved 170 gr.(viss du steiker i rund form, i 35-40 min)

Avkjøl

Glasur:

1 pl kokesjokolade

2 ss smør

2 ss vatn el kaffi, smelt og hell over kaka.

Hva er kV mjøl? :icon_redface:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne er favoritten er i huset. Jeg bruker ikke helt samme oppskrift til glasuren da, har bl.a oppi litt kaffe i tillegg til melk. Smaker meg fram. :P

Ser ut som samme oppskrifta som jeg bruker, husker den ikke i hodet. Alle andre sjokolade-skuffkaker blir tørre og kjedelige i forhold! :ahappy:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
    • Er det noen som har kompetanse når det gjelder forvask av spisebestikk og servise før man setter det inn i maskin med kort vaskesyklus (steamer). Skal man vaske med håndoppvaskmiddel først, eller bare bruke rent vann? Finner ingen spesifikk beskrivelse hos mattilsynet. Har bare hørt at det kan ødelegge maskinen. Hvis noen har en link å vise til, helst fra produsent (Miele, Hobart el.lign.) hadde det vært fint.  
    • Huken multisele eller Troll nomesele. 
    • Avstand? Om hun kjefter, ta henne bort fra ham. Eller ham bort fra henne.  Dette er en prosess som tar mye tid, så jeg tenker at det kan være hun har større behov for rom og avstand en god stund til. Å ta igjen et par år med sosialisering som skulle skjedd fra valpestadiet vil ta lang tid og mye tålmodighet tror jeg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...