Gå til innhold
Hundesonen.no

Passe på meg.


Amanda
 Share

Recommended Posts

Vi er i hundejordet med løse hunder som leker inngjerdet. Veldig kjekt nå pga. Båndtvang. Ene hunden min skal passe på meg og jager bort noen av de andre hundene som nærmer seg meg. Hun har veldig mye vakt i seg og napper og skremmer de bort med lyd og kroppsspråk. Veldig slitsomt fordi jeg vet ikke hva jeg gjør for noe galt siden hun ikke slutter med denne merkelige oppførselen hennes. Det er ikke alle hunder hun er sånn mot men nesten. Valper og de mindre hundene gjør hun ikke det mot heldigvis. Jeg har sagt nei, gått motsatt vei, gått bort, men hun fortsetter. Hun har mye glede av hundeleken også for innimellom så leker hun veldig bra med de andre hundene men så plutselig for hun får seg at hun må passe på meg. Hun varierer veldig i humør og har skikkelig humørsvinginger. De andre hundene jeg har er ikke sånn heldigvis. Hvordan trener jeg på dette? Hvorfor tror hun at hun skal passe på meg og jager vekk de andre hundene som er i nærheten av meg? Det som er så rart er at hun kan jage vekk hunder som hun leker med sånn plutselig. De kan leke lenge med hverandre også plutselig husker henne at nå har jeg glemt å passe på marmor og jager bort den andre hunden som ikke skjønner noenting. Jeg skjønner ikke noenting selv av dette virrvarret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville gjort det enkelt, og ikke utsatt henne (og andre hunder) for dette :)

Helt enig hadde ikke utsatt hun for det.

Jeg gikk aldri på hundejorder med Chicka fordi det er så mye "kaos" der, og mye forskjellige hunder og eiere som man ikke kjenner, da er det mye bedre å være sammen hunder man kjenner :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo hyggelig i den perioden det fungerer, men kanskje ikke så hyggelig for de andre hundene når hun plutselig får en dritkjip humørsvingning og jager dem vekk? Tror jeg kun ville gått på hundejordet med henne hvis jeg hadde en avtale med noen som jeg visste hun fungerte med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres ut som hun nok vil trives med litt mer kontrollerte hundemøter? Med en eller to hunder hun kjenner fra før av, og ikke masse ukjente hunder som stresser henne og vekker behovet for å beskytte deg? Noen hunder er bare ikke "hundejorde-hunder". Min er en av dem, det blir for mange ukjente å forholde seg til, og jeg ser han ikke har noe utbytte av det, så slike typer hundetreff har jeg sluttet med for lengst. Litt kjedelig såklart, fordi det er jo en veldig enkel måte å aktivisere hunden på. Men det er likevel viktig å akseptere at ikke alle trives i en slik situasjon, både for hunden det gjelder sin skyld, og for hundene som skal være der.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville droppet den settingen med en gang, for alle sin del. Hunden din takler det dårlig, og det er ikke gøy for de andre hundene og eierne med en hund som oppfører seg sånn. Også er det jo selvfølgelig et potensiale for konflikt og påfølgende skader. Den dagen hun reagerer sånn mot en mindre hund, eller en hund som ikke bryr seg om signalene hennes, så skal det ikke mye til før det blir alvorlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det spiller ingen rolle hvor gode venner de er eller hvor godt de leker sammen og det er ikke rart at de leker fint det ene øyeblikket og ikke det neste. Har en hund ressursforsvar så trigges det som regel mot alle hunder, venner som fiender. Når andre hunder kommer nær deg og hun får det med seg, da er det slutt på leken og hun blir ufin. Ville nok også droppet hundeparken og heller holdt meg til å treffe kjente folk og hunder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg får ofte raskere bånd med hannhunder jeg omgås, men jeg har nok selv landet på at det er tisper jeg skal ha nå. Foretrekker å ha hund som ikke skal tøffe seg eller bli tøffet på av andre hunder (og min erfaring er at dette er svært mye mer utbredt blant hanner enn tisper, selv om det det å forvente uansett kjønn blant noen raser), og synes ikke det er stas med høy kjønnsdrift hele året og stresset det kan medføre heller. Men hanner er generelt noe friskere (på den måten at det er flere tisperelaterte plager enn hannhundrelaterte) og ikke variabel i forhold til egen syklus som noen tisper er. 
    • Hannhunder kan sikkert være fine dyr for noen, men det er dessverre ikke min personlige opplevelse, og den jeg har hatt ga ikke særlige gode erfaringer med kjønnet. Jeg foretrekker helst tisper, især siden man nå ønsker drive oppdrett. Syntes de er mer seriøse, ærlige og stabile oppå det igjen. For ikke å snakke om manglende snoppevask, markering og lettere for samkjønnsaggresjon For all del, jeg kjenner trivelige hannhunder, og en gang i fremtiden var planen å forhåpentligvis importere en trivelig og fin en. Men har skjønt at å planlegge hund skal jeg ikke gjøre, det går aldri som jeg vil   
    • Jeg eier en selveier leilighet i et sameie. Helt uproblematisk. Leste vedtektene før jeg bydde/kjøpte og snakket med megler om dyrehold også først.  vi er vel rundt en 70 enheter tror jeg totalt på 5 bygg. Og jeg vet det er minst 10 hunder som bor her fast pr.d.d + folk som passer hund med ujevne mellomrom. Og en hau med katter er det også. Eneste regelen vi har er at hunder ikke skal i heisen pga allergi, det går bra siden hvert bygg kun er 4 etasjer. Tror dog det er folk som bryter den regelen ganske ofte som bor høyere opp en meg i første. 😂  Relativt nytt bygg da, ferdigstilt i 13/14 og dermed veldig god lydisolering også. 
    • Han fikk vite det når vi hadde hilsa på valpene! 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...