Jump to content
Hundesonen.no

Fjelltur med 7 mndr stor valp


henrisch
 Share

Recommended Posts

Jeg og kjæresten har tenkt oss på fjelltur med hunden vår (sheltie) til sommeren. Da er hun ca 7 mndr. Har ikke lagt opp til de lengste turene, men 2 av turene er på 4-5 timer. Vi skal sove både i hytte og i telt. Jeg tenkte å ha med en slags "bæremeis" eller sekk til å ha på magen, som jeg kan putte henne opp i når hu blir sliten. Syns dere dette virker for ambisiøst, eller tror dere det vil gå? Noen erfaringer? Lurte også på andre tips til en slik tur med tanke på hunden? Andre ting vi må tenke på? Er vel 6 dager tur vi har tenkt oss :)

Link to comment
Share on other sites

Ikke noe problem :) mine har vært med på gode fjellturer fra de var 3 mnd gamle. Bare ta hensyn til hunden og gode pauser. Gikk i 6 dager Dovrefjell og Jotunheimen med mine da hun ene var 5,5 mnd. Lengste strekket var 8 timer. Tok flere lange pauser og lot valpen bestemme tempo (eller egentlig ikke, for hun ville løpe hele veien..)

Link to comment
Share on other sites

Guest lijenta

God tur. La unghunden styre tempoet når den tar pauser og snuser den på noe ta en liten stopp. Tren på å gå lengre turer før dere går ut på denne turen så hun har godt med muskler og er vandt til lengre turer. Da skal hun klare å gå turen på egne føtter

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for alle svar og tips!! :) Er det noe spesielt utstyr jeg bør tenke på til den lille frøkna? Kan jo være kaldt om nettene, i og med at vi skal sove litt i telt, og kan hu bli sår på potene? Er potesokker en ide? :)

Link to comment
Share on other sites

Guest lijenta

Første tips, sjekk hyttene du skal overnatte i om det er tilrettelagt for hund og i tilfelle hvordan det er tilrettelagt.

Potesokker, potefett, kan være lurt å ha med. Har enda ikke hatt behov for det selv

Når dere skal ligge i telt så la hunden ligge på noe. Jeg som har store hunder på ca 30 kg bruker å ta med et liggeunderlag ekstra så jeg ikke blir dyttet av liggeunderlaget.

Ting må gjerne ha flere funksjoner for å spare vekt og det blir jo ikke noen stor hund så skulle det bli så kaldt som kuldegrader så legg over hunden en ullgenser eller lignende som du har med.

Det som er vanskelig er hvis hunden blir våt. Våt hund er kald hund og vill da legge seg tett inntil deg og da blir soveposen våt og du blir kald.

Link to comment
Share on other sites

Potesokker i tilfelle hun blir sår, potefett, litt enkelt førstehjelp (pyrisept, selvklebende bandasjer, tape, bomulspads osv) og et godt isolerende liggeunderlag. ser for meg at en sheltie klarer seg med det, de har jo god pels. Husk og øke matmengden når dere er på tur :)

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Potesokker i tilfelle hun blir sår, potefett, litt enkelt førstehjelp (pyrisept, selvklebende bandasjer, tape, bomulspads osv) og et godt isolerende liggeunderlag. ser for meg at en sheltie klarer seg med det, de har jo god pels. Husk og øke matmengden når dere er på tur :)

Tusen takk for konkrete tips!! :) Skal jeg huske på! :thumbs:

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror nok hun greier å gå selv, med mindre terrenget er veldig krevende for en hund på den str. Men den går jo an å ha med et teppe/sjal wom man kan lage en slags bæreinnretning av om det er nødvendig. Det kan jo være kjekt å ha viss hunden blir sårbeint eller noe også, ikke bare sliten.

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville ikke hatt med bæremeis. Hun klarer nok helt fint å gå selv. I krevende terreng der det er litt vanskeligere for henne hadde jeg bare lempa henne opp og bært litt. Men stort sett kommer de seg enklere frem enn oss :)

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Gikk på en 17km lang fjelltur (dagstur) med min buhund når hun var 5 måneder. Hun ble mot slutten av turen lei, og da ble hun også uinteressert i mat (hundemat). Det kan sikkert være greit å ha noe skikkelig godt på lur å fore med (gjerne som de assosierer med menneskemat) om dere skulle komme i en lignende situasjon. Tror det var en brødskive som fikk henne de siste 3 kilometerene tilbake til hytta - den oppblødte Appetitt'en fikk lemmenene mer nytte av. Jeg anbefaler selvsagt ikke brødskive, men det var det vi hadde når hun ikke ville spise Appetitt valpefor.

Kanskje ta med leverpostei porsjonspakninger og bland ut med vann du slår over foret eller noe i den dur? Prøv deg frem på forhånd til forskjellige triks du kan bruke for å sette fart på spisingen...

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
  • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
  • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
  • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...