Gå til innhold
Hundesonen.no

henrisch

Medlemmer
  • Innholdsteller

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om henrisch

  • Bursdag 05/25/1991

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Hunderase
    Shetland Sheepdog

Nylige profilbesøk

836 profilvisninger

henrisch's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg har en liten sheltietispe, som er helt herlig. Hun har alltid vært en forsiktig, men sosial, glad og tillitsfull valp. Hun har nå blitt 1 år og hadde første løpetid rundt juletider. Sheltier er jo kjente for å prate, og det gjør min også. Men jeg syns hun har begynt å bjeffe mer nå etter første løpetiden. Før så bjeffet hun på ting som var annerledes og skummelt, men det gikk greit når vi utforsket det. Hun er glad i de fleste mennesker, men noen kan være litt "rarere" enn andre og det reagerer hun også på. Hun er en var og forsiktig frøken, men likevel veldig nysgjerrig. Nå, etter løpetid, kan hun bjeffe bl.a. på enkeltpersoner som kommer i skogen. Spesielt har vi et problem med barn. Hun kan bjeffe på barn uten at de gjør noen ting og på avstand. Hun er tydeligvis usikker på barn, og vi har prøvd å jobbe med det. Hun har truffet barn som er trygge med hunder og da går det greit.. men alle andre barn er hun utrygg på. Det går greit å passere barn på gata der det er mye folk, men i skogen er det verre, når det kommer en og en. I tillegg kan hun bjeffe på noen sykler som kommer fort, på akebrett og ski. Og jeg vet ikke hvordan jeg skal vende henne til dette? Vil tro dette trigger gjeterinstinktet, og at det er derfor hun bjeffer. Noen som har noe erfaring med at dette kan gå over ettersom hun blir eldre og kanskje tryggere? Hun er jo generelt ganske trygg, syns jeg, så er merkelig. Og dette med bjeffing går veldig opp og ned. Noen dager er hun eksemplarisk, andre dager er alt skummelt og må bjeffes på. Føler det er litt som natt og dag om det blir en bra dag eller ikke. Inne er hun alltid rolig, slapper av og reagerer ikke på lyder. Heldigvis Noen som har noen tips til hvordan jeg kan jobbe med denne bjeffingen? Og om det har gått over med deres hunder?
  2. Hei, jeg så på en annen link at når Stella var 6 mndr, så var hun 32 cm høy og veide 5,5 kg. Hvor høy endte hun opp med å bli egentlig? Mange sier at de stopper å vokse rundt 6 mndr, Jeg har nemlig ei litta frøken på 6,5 mnd som er 34 cm, så lurer på om hu vokser noe mer..
  3. Min lille valp på 14 uker er fortsatt ikke stueren, men det hadde jeg heller ikke forventet Vi løper ut og inn hele tiden, og hun har blitt mye flinkere til å gjøre fra seg ute med en gang ute (før kunne vi vente 1 time før hun endelig tisset). Vi har et tøybur som står i stua, som hun anser som sitt hjem. Dette står åpent, og hun kan gå ut og inn så mye hun vil. Hun tar med seg godsaker og ting hun finner inn i buret, og hun sover der om natta også med åpen dør... Om vi er på besøk hos andre f. eks, kan jeg også bare lukke igjen døra, og da legger hun seg ned for å sove med en gang. Det som er veldig rart, er at hun i det siste har begynt å gå inn i buret for å tisse og bæsje. Vi har aldri kjeftet på henne for å tisse inne, bare oversett det og løpt ut, og rost masse ute. Så tror ikke det er for å gjemme seg heller..? Hun har hatt en del uhell når vi kjører bil med å tisse og bæsje inne i buret, så vet ikke om det har noe å si? Vi vasker og vasker alle pledd hele tiden, så det ikke skal lukte. I tillegg har hun et teppe på kjøkkenet som hun kan ligge på, med matskåla si og vannskåla si. Der spiser hun, drikker, sover, men av og til tisser også??? Syns dette er så rart.. da hunder ikke vil tisse der de spiser og slapper av? Noen som vet hvorfor hun gjør dette? Og hva jeg evt. kan gjøre? Regner med at det går over til slutt når hun er stueren.. men jeg bare syns det er så rart at hun velger å tisse på de plassene hun trives godt?
  4. Har du link på den "momentlista"? Hørtes lurt ut!! Takk for hjelpa Har allerede meldt meg på kurs hos gooddogcenter. Passet best med tanke på tid og sted, men tror de er flinke på klikkertrening de og. Håper på det!
  5. Ok, høres bra ut . Men tenkte bare at det kan være forvirrende med tanke på om jeg ikke har satt kommando på øvelsen enda, eksempelvis øvd på sitt uten kommandord, bare at hun får klikk og godbit når hun setter seg, også øve på ligg.. kan ikke det bli forvirrende?
  6. Jeg får min lille sheltievalp om litt under 2 uker. Da er hun nesten 11 uker. Har lest masse om klikkertrening, og tenkte å benytte meg av det for å lære valpen de vesentlige tingene. Det virker gøy både for meg og for hunden. Noen som har noe erfaring med det? Lurte på om jeg skulle kjøpe boken "klikkertrening for din hund", er den å anbefale? Er det slik at jeg må lære valpen f. eks sitt først, før jeg begynner med ligg? Eller hvert fall komme dit at det er flyt i øvelsen "sitt" og at hun forstår kommandordet "sitt", før jeg går videre?Tenker bare at de er lett for henne å bli forvirret hvis vi øver på begge to om hverandre? Del gjerne masse erfaring og tips om klikkertrening
  7. Takk for alle tips og råd!!! Men tror dere at frøkna kommer til å klare å gå selv, eller bør jeg ha med denne "bæremeisen" eller sekken (vet ikke helt hva jeg kommer til å bruke enda), i tilfelle hu blir sliten?
  8. Tusen takk for konkrete tips!! Skal jeg huske på!
  9. Takk for alle forslag!! Tror nok det ender opp med Pepsi. Trengte bare litt støtte på at det var et fint navn også, kjente jeg! :teehe:Har aldri møtt en hund som heter Pepsi jeg.. så trodde det var litt originalt, hehe. Men daså.. da får vi bare være litt uoriginale da. Henter lille frøkna om 3 uker!! Kan ikke vente
  10. Tusen takk for alle svar og tips!! Er det noe spesielt utstyr jeg bør tenke på til den lille frøkna? Kan jo være kaldt om nettene, i og med at vi skal sove litt i telt, og kan hu bli sår på potene? Er potesokker en ide?
  11. Så morsomt at din også het Pepsi i starten.. og bra å høre at det er ei jente, da flere venner av meg syns det er litt guttete. Men jeg syns det er et tispenavn Luna er også veldig fint. Nonstop er jo morsomt, kanskje litt langt.. men takk for svar!
  12. Takk for svar Jeg liker veldig godt Pepsi selv, noen av vennene våre som syns det er litt guttete... men det er jo mange tisper som heter Pepsi. Jeg føler det passer til begge deler. Ender nok opp med lille Pepsi!
  13. Jeg og kjæresten har tenkt oss på fjelltur med hunden vår (sheltie) til sommeren. Da er hun ca 7 mndr. Har ikke lagt opp til de lengste turene, men 2 av turene er på 4-5 timer. Vi skal sove både i hytte og i telt. Jeg tenkte å ha med en slags "bæremeis" eller sekk til å ha på magen, som jeg kan putte henne opp i når hu blir sliten. Syns dere dette virker for ambisiøst, eller tror dere det vil gå? Noen erfaringer? Lurte også på andre tips til en slik tur med tanke på hunden? Andre ting vi må tenke på? Er vel 6 dager tur vi har tenkt oss
  14. Jeg skal hente min soble sheltievalp om 3 uker. Vi har tenkt mye på navn, og liker litt morsomme og søte navn. Vi har tenkt mye på Pepsi, og liker det egentlig veldig godt. Hva syns dere om Pepsi? Har dere eventuelt andre forslag som kan passe en glad, leken og vakker sheltie?
  15. Jeg skal hente min soble sheltiev tispevalp om 3 uker. Vi har tenkt mye på navn, og liker litt morsomme og søte navn. Vi har tenkt mye på Pepsi, og liker det egentlig veldig godt. Hva syns dere om Pepsi? Har dere eventuelt andre forslag som kan passe en glad, leken og vakker sheltie?
×
×
  • Opprett ny...