Gå til innhold
Hundesonen.no

Sele til Collie


Recommended Posts

Hei!

Har dere anbefalinger om seler til langhåret collie?

Han er bare valp ennå og bruker en tynn sele, men tenkte etterhvert å kjøpe f.eks. non-stop sele men lurer på om det kanskje er nok med en enkel sporsele i stedet for free motion selen?

Vet jo ikke hvor mye han kommer til å trekke når han blir voksen, men blir nok mest turer i skogen og litt snørekjøring om vinteren.

Når kan man regne med at hunden er såpass ferdig utvokst at man kan kjøpe en sele den kan ha i mange år? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen vits i å kjøpe non-stop freemotion nå, eller andre trekkseler for den saks skyld. Hunden skal ikke trekke, og hunden vokser ut av den på et blunk. 600kr ut av vinduet.

Du kan f.eks kjøpe Rogz sin H-sele (eller tilsvarende). Den er veldig justerbar, og du kan ha den helt til hunden er ferdig utvokst.

edit: nå tolket jeg det som du hadde tenkt å kjøpe trekksele nå, men ser at jeg leste litt fort :)

Når hunden er rundt 2 år kan man vel regne den som helt utvokst, de legger seg jo mye ut etter fylte 1. år. Så jeg ville ventet til da :)

Hvis du skal snørekjøre med hunden din bør du absolutt kjøpe en sele beregnet på trekk, en sporsele holder ikke.

Ha en sele til trekking og snørekjøring, og en annen sele til vanlige turer der den ikke skal trekke. På vanlige turer holder sporseler osv. fint :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen av mine 6 har passet inn i non-stop selen. Til trekk synes jeg Breeders nomesele (som jeg har kjøpt på felleskjøpet hehe.) er den som har ligget optimalt på, uten å slite på noe måte. Jeg har maange seler, men enda ingen som slår denne faktisk.

Som tursele/sykkel/hverdagsele så synes jeg denne er helt super og sitter godt.
http://www.canider.no/seler/305-zero-dc-multisele.html

Ellers er det veldig individuelt når hunden din er ferdig og man kan regne med at størrelsen man kjøper vil sitte. Alt fra 9 mnd til to og halvt år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar. :)

Leste andre steder også nå at nomesele kanskje sitter bedre på collie enn f.eks. non stop.

Bare til opplysning så trener jeg ikke valpen på å trekke men alle hunder drar jo litt i båndet inntil de lærer å gå fint og da er det jo bedre for kroppen at de har sele enn at de går i halsbånd.

Hvilke av disse har du Affinity? https://www.felleskjopet.no/Sok/?search=nomesele

Og hvilken størrelse? Ser ut som de har færre størrelser å velge mellom enn non stop. Er det mulig å regulere litt på nome selen?

Vurederer Hurrta Y sele inntil han blir utvokst. Hvordan sitter de på collie?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville ikke vurdert en nomesele til det bruket ditt. Min valp hadde ihvertfall kommet seg rett ut av det da isåfall :P Jeg bruker nomesele kunn til trekk. Går ikke ann å regulere. Ang størrelse så aner jeg ikke, jeg har i tre forskjellig størrelser så jeg pleier å ta på den som passer hunden jeg skal bruke :P

Jeg har Hurrta Y seler i forskjellig størrelser som mine bruker opp valpetiden, fungerer helt kurrant :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vurederer Hurrta Y sele inntil han blir utvokst. Hvordan sitter de på collie?

Ville mye heller valgt en sele som kan justeres mye, så slipper du ny Hurtta sele annenhver måned :)

Personlig var jeg veldig fornøyd med H-selen til Hunter. Jeg kjøpte en som var litt stor til ham 8 uker gammel og den hadde han lenge, tror frem til 6 mnd ihvertfall. Så å finne en sele som passer fra nå og til voksen tror jeg ikke er noe problem.

Rogz sine skal visst også være bra.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@ Jeg tenkte å kjøpe trekksele når han blir voksen og skal på skiturer. Ikke tenkt å bruke Nome sele nå altså.

Skal sjekke ut de typene dere har nevnt og finne en med mulighet for justering sånn at vi slipper å kjøpe ny så ofte.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg er tispemennenske, og trives mye bedre med tisper enn hannhunder.  Men jeg oppfatter ofte hannhunder som mer kosete, og lojale.  De er ofte "dummere" enn tispene synes jeg.. Skal ha tispe denne gangen også. 
    • Jeg får ofte raskere bånd med hannhunder jeg omgås, men jeg har nok selv landet på at det er tisper jeg skal ha nå. Foretrekker å ha hund som ikke skal tøffe seg eller bli tøffet på av andre hunder (og min erfaring er at dette er svært mye mer utbredt blant hanner enn tisper, selv om det det å forvente uansett kjønn blant noen raser), og synes ikke det er stas med høy kjønnsdrift hele året og stresset det kan medføre heller. Men hanner er generelt noe friskere (på den måten at det er flere tisperelaterte plager enn hannhundrelaterte) og ikke variabel i forhold til egen syklus som noen tisper er. 
    • Hannhunder kan sikkert være fine dyr for noen, men det er dessverre ikke min personlige opplevelse, og den jeg har hatt ga ikke særlige gode erfaringer med kjønnet. Jeg foretrekker helst tisper, især siden man nå ønsker drive oppdrett. Syntes de er mer seriøse, ærlige og stabile oppå det igjen. For ikke å snakke om manglende snoppevask, markering og lettere for samkjønnsaggresjon For all del, jeg kjenner trivelige hannhunder, og en gang i fremtiden var planen å forhåpentligvis importere en trivelig og fin en. Men har skjønt at å planlegge hund skal jeg ikke gjøre, det går aldri som jeg vil   
    • Jeg eier en selveier leilighet i et sameie. Helt uproblematisk. Leste vedtektene før jeg bydde/kjøpte og snakket med megler om dyrehold også først.  vi er vel rundt en 70 enheter tror jeg totalt på 5 bygg. Og jeg vet det er minst 10 hunder som bor her fast pr.d.d + folk som passer hund med ujevne mellomrom. Og en hau med katter er det også. Eneste regelen vi har er at hunder ikke skal i heisen pga allergi, det går bra siden hvert bygg kun er 4 etasjer. Tror dog det er folk som bryter den regelen ganske ofte som bor høyere opp en meg i første. 😂  Relativt nytt bygg da, ferdigstilt i 13/14 og dermed veldig god lydisolering også. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...