Jump to content
Hundesonen.no

Sele til Collie


Recommended Posts

Hei!

Har dere anbefalinger om seler til langhåret collie?

Han er bare valp ennå og bruker en tynn sele, men tenkte etterhvert å kjøpe f.eks. non-stop sele men lurer på om det kanskje er nok med en enkel sporsele i stedet for free motion selen?

Vet jo ikke hvor mye han kommer til å trekke når han blir voksen, men blir nok mest turer i skogen og litt snørekjøring om vinteren.

Når kan man regne med at hunden er såpass ferdig utvokst at man kan kjøpe en sele den kan ha i mange år? :)

Link to comment
Share on other sites

Ingen vits i å kjøpe non-stop freemotion nå, eller andre trekkseler for den saks skyld. Hunden skal ikke trekke, og hunden vokser ut av den på et blunk. 600kr ut av vinduet.

Du kan f.eks kjøpe Rogz sin H-sele (eller tilsvarende). Den er veldig justerbar, og du kan ha den helt til hunden er ferdig utvokst.

edit: nå tolket jeg det som du hadde tenkt å kjøpe trekksele nå, men ser at jeg leste litt fort :)

Når hunden er rundt 2 år kan man vel regne den som helt utvokst, de legger seg jo mye ut etter fylte 1. år. Så jeg ville ventet til da :)

Hvis du skal snørekjøre med hunden din bør du absolutt kjøpe en sele beregnet på trekk, en sporsele holder ikke.

Ha en sele til trekking og snørekjøring, og en annen sele til vanlige turer der den ikke skal trekke. På vanlige turer holder sporseler osv. fint :)

Link to comment
Share on other sites

Ingen av mine 6 har passet inn i non-stop selen. Til trekk synes jeg Breeders nomesele (som jeg har kjøpt på felleskjøpet hehe.) er den som har ligget optimalt på, uten å slite på noe måte. Jeg har maange seler, men enda ingen som slår denne faktisk.

Som tursele/sykkel/hverdagsele så synes jeg denne er helt super og sitter godt.
http://www.canider.no/seler/305-zero-dc-multisele.html

Ellers er det veldig individuelt når hunden din er ferdig og man kan regne med at størrelsen man kjøper vil sitte. Alt fra 9 mnd til to og halvt år.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar. :)

Leste andre steder også nå at nomesele kanskje sitter bedre på collie enn f.eks. non stop.

Bare til opplysning så trener jeg ikke valpen på å trekke men alle hunder drar jo litt i båndet inntil de lærer å gå fint og da er det jo bedre for kroppen at de har sele enn at de går i halsbånd.

Hvilke av disse har du Affinity? https://www.felleskjopet.no/Sok/?search=nomesele

Og hvilken størrelse? Ser ut som de har færre størrelser å velge mellom enn non stop. Er det mulig å regulere litt på nome selen?

Vurederer Hurrta Y sele inntil han blir utvokst. Hvordan sitter de på collie?

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville ikke vurdert en nomesele til det bruket ditt. Min valp hadde ihvertfall kommet seg rett ut av det da isåfall :P Jeg bruker nomesele kunn til trekk. Går ikke ann å regulere. Ang størrelse så aner jeg ikke, jeg har i tre forskjellig størrelser så jeg pleier å ta på den som passer hunden jeg skal bruke :P

Jeg har Hurrta Y seler i forskjellig størrelser som mine bruker opp valpetiden, fungerer helt kurrant :)

Link to comment
Share on other sites

Vurederer Hurrta Y sele inntil han blir utvokst. Hvordan sitter de på collie?

Ville mye heller valgt en sele som kan justeres mye, så slipper du ny Hurtta sele annenhver måned :)

Personlig var jeg veldig fornøyd med H-selen til Hunter. Jeg kjøpte en som var litt stor til ham 8 uker gammel og den hadde han lenge, tror frem til 6 mnd ihvertfall. Så å finne en sele som passer fra nå og til voksen tror jeg ikke er noe problem.

Rogz sine skal visst også være bra.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@ Jeg tenkte å kjøpe trekksele når han blir voksen og skal på skiturer. Ikke tenkt å bruke Nome sele nå altså.

Skal sjekke ut de typene dere har nevnt og finne en med mulighet for justering sånn at vi slipper å kjøpe ny så ofte.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
  • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
  • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
  • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
  • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...