Gå til innhold
Hundesonen.no

Julestrømpa - hva og når?


Helianthus
 Share

Recommended Posts

Julestrømpe !!! Julens viktigste tradisjon!

Den skal opp lille julaften og fylles med godteri fra nissen i løpet av natten..

Nissen legger også igjen en liten morgengave under treet hvis man ikke skal feire hjemme, skal man feire hjemme blir alle gavene fylt opp og barnet kan velge 1 gave å åpne.

Da er det viktig å velge riktig! ! Denne gaven skal nemlig være spennende nok til å "holde " helt til de sadistiske voksne har spist og fordøyd all julematen og er klare for gaveåpning.

Barna har ansvar for oppvask og rydding på julaften, og det hjalp ikke hvor ilende rask du var til å rydde unna, det var alltid en onkel som skulle ha en porsjon til :aww:

Når jeg vokste opp måtte også desserten fortæres først, men den nye generasjonen slipper unna med en pinsom lang middag.

Da er uansett julestrømpa god å ha ! Man kan bytte godteri, erte på den som har minst igjen og lage mye styr av den strømpa frem til gavene skal åpnes og julaften for de minste endelig er i gang.

Stakkars A har en far som vokste opp uten strømpe, så han får ikke det hos faren julaften , men da dukker den opp når han kommer til mamma 1 juledag i stedet. I år skal han være hos meg, og julestrømpa er allerede funnet og gjemt for nysgjerrige barn.

Har ikke kjøpt inn til Nico enda, men alle skal få :aww:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 62
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Kidden er litt bekymret for om nissen vet at han ikke liker lakris. Tenk hvis det er masse lakris i strømpa, liksom Men jeg beroliget han med at nisser er som mammaer - det vet ALT

Vi fikk den på julaften. Hengte den opp lillejulaften Da jeg var 5-6 så kom jeg også fram til den konklusjonen at alle strømpene vi hadde hengt opp, hadde blitt fylt med godteri(vi var 5 søsken s

Hang den opp lille julaften, og den var fylt opp da vi stod opp på julaften Godteri, klementin, strømpebukse og julehefte var det stort sett i den. Nevøen min på 4,5 år hadde snakket om julestrømp

Jeg er overrasket over hvor mange som får strømpa si på julaften! Trodde virkelig det var vanlig med 1 juledag jeg :) På julaften er det jo nok å fråtse i liksom :P

:blink:

Da er det jo verdens største frokost! :D Man orker jo ikke den frokosten hvis man skal stappe i seg ei julestrømpe :P

Neineinei, frokosten er jo 1.juledag! missforstått du :aww: man venter på middag hele juleaften, ergo spiser man godis :P

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

:blink:

Neineinei, frokosten er jo 1.juledag! missforstått du :aww: man venter på middag hele juleaften, ergo spiser man godis :P

Her har vi stor frokost både julaften og 1 juledag vi :ahappy:

Og selvfølgelig står godisskålen fremme hele julaften, så det er nok godis selv om man ikke har strømpe :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men på julaften får jo de fleste siste pakken i pakkekalenderen (eller helst fire forskjellige kalendre). Det sammen med julestrømpe OG en million pakker blir veldig mye på samme dag, tenker jeg. I det hele tatt så får de stakkars ungene utrolig mye. Det var nok lettere å sette pris på å få ting før :hmm:

Men derfor synes jeg det er lurt med strømpe på 1. juledag, så vi i det minste får spredt velstanden over så mange dager som mulig :P (Våre unger har faktisk bare én kalender hver - lego og barbie ;) )

1. Juledag har ungene 1million nye leker å leke med. Juleaften er det sjelden tid til å leke noe særlig, for det er så mange ting som skal pakkes opp. Og lekene som skal bygges, som større legosett, er det hvertfall ikke tid til på juleaften.

Når det er sagt, har vi ikke pakkekalender. Det er, i mine øyne, en uting at det skal være en gave hver dag. Men hadde vi hatt det, hadde jeg nok valgt noe som aktiviserer på juleaften.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har alltid tenkt at det var en britisk/amerikansk tradisjon og har aldri hatt noe forhold til julestrømper. Men i dag leste jeg om en gammel dame i lokalavisa, hun fortalte at hun og hennes mange søsken fikk julestrømper med appelsiner oppi på julaften om morgenen. Appelsiner var noe veldig sjeldent og spesielt. Det må ha vært for åtti år siden, i mitt nærmiljø. Julestrømpe skal derfor innkjøpes og henges på peismuren min! :ahappy:

a216.gif

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Julestrømpen kommer opp natt til julaften! Alt er helt likt som hos @Grim ;p her fikk også min mann julestrømpe av mamma når vi feiret jul her første året, selvfølgelig med inngravert navn :D vi har julestrømpene med når vi feirer jul hos hans foreldre, for da sover vi hjemme hos oss og drar til dem til middag! Kommer til å gjøre det samme med våre barn når den tid kommer ^^

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hos oss så hang vi den opp da vi la oss julaften, og åpnet den morgenen 1. juledag. Da åpnet jeg bare døren, hentet strømpen som hang på håndtaket, og la meg tilbake i senga og koste meg med mandarin, julekaker og julesjokolade. Utrolig koselige minner!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde ingen tradisjon med julestrømper vi,men Juleheftene kom frem på dagen Juleaften. Grøt tidlig på dagen,så middag m dessert. Oppvasken skulle gjøres unna og kaffen serveres før gavene dukket opp med en noe kjent nisse :D .

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Julestrømpa hang på sengeenden tom lillejulaften og var på mirakuløst vis full julaften morgen. Vi brukte hjemmestrikkede nikkers strømper. Oppi julestrømpa var det to julehefter (alltid forskjellige så vi kunne byttelese etterpå), en mandarin, en liten pakke med rosiner og litt godteri. Vi hadde pakkekalender, så vi åpnet den siste pakken på morgenen. Så satt vi i sengen og koste oss leeenge, så foreldrene fikk hvilt ut etter alle forberedelsene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter å ha lest i denne tråden har jeg nå kjøpt inn snop og mandariner til i å fylle raggsokkene til mannen i natt! Jeg hadde egentlig bestemt meg for at det var slutt på julestrømpetradisjonen dette året, men nå ble jeg så nostalgisk at den bare måtte tilbake!! Tipper mannen blir glad for det :ahappy:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Julestømpa ble hengt på utsiden av soverommet når man la seg den 23. og ble fyllt med godteri, noe å drikke og et julehefte i løpet av natta.

På morgenen hentet man strømpa og så på jule TV og spiste strømpe godt. Så leste man i juleheftet.

Og jeg vil fortsatt ha julestrømpe!

Men i år våkner jeg ikke hos foreldra pga valpene. Men har fått en (og ikke sniktittet) av foreldra til kjærestemannen. Han har selvsagt også fått.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...