Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Skrevet

Hvilke 1. dagstradisjoner har dere? :)

1. juledagsfrokosten har alltid vært viktig i vår familie. Den starter i 12-13-tiden og varer hele dagen. Da tas alt julepålegget frem for første gang, samt kalde ribberester fra julaften (i praksis betyr det at det stekes en egen ribbe utelukkende til 1. juledag). Det serves julebrus, øl og akevit til.

I Nord-Norge var 1. dagsmiddagen veldig viktig, til min store fortvilelse :P Men i år skal vi ha skikkelig julefrokost :D

  • Like 1
  • Svar 55
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Minst mulig Som regel blir det en julelunsj med godt brød og pålegg, ingen middag.

Vi har alltid hatt pinnekjøtt og ribbe på juledagene. Dvs at hvis vi har pinnekjøtt julaften, så har vi ribbe 1. juledag - eller omvendt. Men i år blir det ikke slik - det blir kjip julefrokost h

1 juledag er det lang og sen frokost hos naboen Som går over i fest og pokerlag. Og utpå kvelden forsvinner all restematen

Skrevet

Felles frokost litt utpå formiddagen med alt det deilige brødet og pålegget vi har i hus - og akevitt!

På ettermiddagen har vi som tradisjon å spise en middag med fisk, for da har vi hatt tunge og fete middager to dager på rad. De siste årene har vi derfor spist bacalao på første juledag. :)

  • Like 1
Guest Belgerpia
Skrevet

Julefrokost - med alt som hører til, og selvsagt kald ribbe stekt ene og alene til frokosten.

Ingen middag!

Skrevet

Tuuuuuuurkeeeeey! Med roasted potatoes, stuffing, brussel sprouts og masse god saus laget fra kraften av skroget! Namnamnam! Til dessert er det verdens beste trifle som gjelder.

Min mor lager verdens beste kalkun. Bare så dere vet det. :heart:

Om morgenen på 1. juledag har vi alltid fått julestrømpe, og så har vi en god julefrokost med masse godt pålegg. Ellers så er det ut på ski og kose seg med de få timene med dagslys. Må jo skape litt plass til kalkunen. :D

  • Like 1
Skrevet

Har aldri hatt noen særlig lang frokost på 1. juledag, da var det å få i seg mat og ut på ski eller annen type tur med hunder.
Til middag har vi "alltid" hatt sodd - med det som hører til. Enkelt å lage og ikke så himla feit mat som julemiddagen - og greit å servere når man er mange til bords :).

Skrevet

Frokost/lunsj (sånn en gang mellom 11 og 13), med rundstykker, godt pålegg, og eventuelle rester. :)

Middag - sent og lett, feks ovnsbakt laks med agurksalat og rømme.

  • Like 1
Skrevet

1.juledag er det frokosten som gjelder.

hjemstedet mitt har en del spesialiteter som må på bordet. Rengakaka feks.

Alt av julepålegg kommer på bordet, kakao med krem også sitter vi der da. I tiiimesvis!

For meg er nok dette det viktigste måltidet i året kanskje.

Men til middag (når vi feirer hjemme da) har vi det vi ikke hadde på julaften. Altså har vi ribbe på joualften er det pinnekjøtt på 1. juledag og omvendt.

Siden vi skal til Sunnmøre i år aner jeg ikke hva det kan bli.

Skrevet

Vi spiser selvfølgelig en god frokost med rundstykker, brød og lefser med alt det pålegget vi har kjøpt inn (som pleier å være altfor mye for 2 personer selvfølgelig!) også drar vi til en i familien til C, i år er det svigermor sin tur :) Der er det koldtbord med masse snadder til middag og en haug med kaker og ting til dessert :D

Skrevet

Vi har alltid hatt pinnekjøtt og ribbe på juledagene. Dvs at hvis vi har pinnekjøtt julaften, så har vi ribbe 1. juledag - eller omvendt.

Men i år blir det ikke slik - det blir kjip julefrokost hos en perifer slektning og ingen middag. Ja, jeg er bortskjemt og priviligert - og skuffet. :P

  • Like 2
Skrevet

Vi har alltid hatt pinnekjøtt og ribbe på juledagene. Dvs at hvis vi har pinnekjøtt julaften, så har vi ribbe 1. juledag - eller omvendt.

Samme tradisjon, bare at vi alltid har pinnekjøtt på julaften :)

Skrevet

Hjemme hos foreldrene mine er det stor frokost med ribberester som gjelder, og enten kalkun eller laks til middag.

I år skal vi feire hjemme hos oss selv, og siden mannen min er fransk blir det kalkun med kastanjer og stuffing... Og champagne og snegler og masse andre delikatesser :D

Skrevet

Vi har alltid hatt pinnekjøtt og ribbe på juledagene. Dvs at hvis vi har pinnekjøtt julaften, så har vi ribbe 1. juledag - eller omvendt.

Men i år blir det ikke slik - det blir kjip julefrokost hos en perifer slektning og ingen middag. Ja, jeg er bortskjemt og priviligert - og skuffet. :P

NEEEI! Julefrokost er jo det beste med hele julen! Middagene er jo så feite og kjedelige. Vi skal ha and på julaften i år (og ribbe :icon_redface: ), og da trenger vi ikke noe annet enn en pinnekjøttmiddag i løpet av julen, så er alle fornøyde. Jeg synes julepålegget er best, og kan gjerne spise godt brød med edamerost og tunge (på hver sin brødskive, gjerne loff) , begge med god sennep!

Skjønner godt at du foretrekker det du er vant til da .. tradisjoner er koselige, og de finnes jo av en grunn (som at de som utøver dem faktisk liker maten :ahappy: )

Skrevet

Julefrokost/lunsj med brød og pålegg, svenskeskinke, varm leverpostei og bacon, lakseruller (sånn i lefse), hummer med tilbehør +++

Og så blir det ribbe i år, senere på ettermiddagen.

Skrevet

1. juledag har vi kalkun. Vi har ikke noen fast plass vi samles, det kan være hos foreldrene til mannen min eller meg, eller hjemme hos oss selv med gjester. I år skal alle mine søsken med barn samles hos mamma.

Skrevet

Tror vi pleide å ha motsatt av det vi hadde på julaften. Dvs ribbe om det var pinnekjøtt på julaften og omvendt. I svigerfamilien tror jeg det er julefrokost og så pinnekjøtt/ribberester. Ikke helt sikker.

Skrevet

Vi har gedigent etegilde som starter ca kl 13, og der sitter vi resten av dagen :P Det er mye forskjellig julemat, kald ribbe, oksetunge, god drikke osv, men det viktigste for meg er rakfisk :drool: Det er det desidert beste med jula! Går over til te og julekaker, og desserten kommer litt an på hvor vi er, det er flere i familien som rullerer på å ha frokosten.

Tuuuuuuurkeeeeey! Med roasted potatoes, stuffing, brussel sprouts og masse god saus laget fra kraften av skroget! Namnamnam! Til dessert er det verdens beste trifle som gjelder.

Min mor lager verdens beste kalkun. Bare så dere vet det. :heart:

Om morgenen på 1. juledag har vi alltid fått julestrømpe, og så har vi en god julefrokost med masse godt pålegg. Ellers så er det ut på ski og kose seg med de få timene med dagslys. Må jo skape litt plass til kalkunen. :D

Trifle :heart: Det har vi til dessert på julaften vi :rofl:

Skrevet

Ribbe til mamma og pappa, pinnekjøtt til meg, rundt kl 14-15. Fra 17-18 samles hele familien med tanter og onkler og diverse unger og litt sånn hos oss, til godt brød og rundstykker med pålegg, kaker, kaffe osv. På kvelden blir det gjerne vin og brettspill med de som blir lenge igjen :)

Skrevet

Første juledag er det ørret eller laks hos mormor :ahappy: Fordelen med at det er hos mormor er at middag er seinest 14, og det passer bra siden det er høy vinføring og bytur den kvelden :vino:

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...