Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjemmelaget julegodt


Recommended Posts

  • Svar 89
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ferdig: +Kjøttrull (skal kokes og presses på mandag), krydderblandingen er selvsagt statshemmelighet! +Berlinerkranser: 4hardkokte eggeplommer, 4 rå eggeplommer, 250g sukker, 750g mel, 5

Mine fløtekarameller!

Jeg lagde noen vanvittig gode snickers-kuler. Smeltet 1,5 dl lys sirup og 1 dl sukker. Så tok jeg i ett glass med peanøttsmør (300 gr). Det skal ikke koke. Blandet det godt. Så puttet jeg oppi 8 dl kn

Skrevet

Blir det for mye alkohol i det, pakker jeg det på flasker og gir bort som julegave til voksne; "Bringebær-øl" :D

Ingefær- bringebærøl. :D

Skrevet

http://kokebok.trulte.net/anitastrofler.htm

Vi har lagd varianter av disse noen ganger, gitt bort i gave etc (ikke lest tråden, så vet ikke om jeg kommer med noe nytt).

Har lagd litt ulike varianter, eksempelvis med alkohol i (mørk rom, whiskey, cognac, kahlua etc), og med ulike former for pynt. Har vel brukt både sjokolade, kokos, hakkede nøtter (pistasj er digg).

I fjor ga vi bort en god del i fine gaveposer. Veldig vellykka! Og lette å lage allergivennlige, siden jeg har en bror og hans forlovede som ikke tåler smør :D

Litt av fjorårets produksjon, dette er allergivarianten, margarinet vi bruker i de gjør det vanskeligere å få små fine kuler. Men det er smaken som teller :ahappy:

Hjelpes, de der var farlig gode :) Lagde en porsjon i dag, og må nok gjemme bort boksen :P

  • Like 1
Skrevet

Hjelpes, de der var farlig gode :) Lagde en porsjon i dag, og må nok gjemme bort boksen :P

Herlig :D Også digger jeg at de er så enkle at det er null stress å variere de :)

  • Like 1
Skrevet

Vet du om det finnes en sukkerfri variant av de?

Nei :hmm: Men ser for meg at det går an å justere oppskrifta om du har noe å erstatte med. Er det vi gjør når vi lager uten smør ihvertfall, men vi kan jo heldigvis erstatte med plantemargarin, vet ikke om det finnes noe som så lett erstatter sukker. Jeg er baken00b :P

Skrevet

Nei :hmm: Men ser for meg at det går an å justere oppskrifta om du har noe å erstatte med. Er det vi gjør når vi lager uten smør ihvertfall, men vi kan jo heldigvis erstatte med plantemargarin, vet ikke om det finnes noe som så lett erstatter sukker. Jeg er baken00b :P

Burde sikkert gå an å bytte ut melis med stevia eller noe sånt, men det smaker jo ikke godt. Baken00b her også, bare tenkte om det var noe som gikk an å servere til lavkarbo folk.

Nå har jeg ikke lest oppskriften, men går jo stort sett an å erstatte sukkeret med stevia eller liknende.

Synes stevia gir dårlig smak, dessverre.

Skrevet

Jeg lagde noen vanvittig gode snickers-kuler. Smeltet 1,5 dl lys sirup og 1 dl sukker. Så tok jeg i ett glass med peanøttsmør (300 gr). Det skal ikke koke. Blandet det godt. Så puttet jeg oppi 8 dl knust cornflakes og 1 dl kokos.
Dette ble som en klissete deig. jeg trillet kuler og satte kaldt. Da de var blitt kalde dyppet jeg de i sjokolade og strødde litt maldonsalt på toppen.
Helt vanvittig gode. Seige med en deilig blanding av søtt og salt.

  • Like 5
Skrevet

Jeg lagde noen vanvittig gode snickers-kuler. Smeltet 1,5 dl lys sirup og 1 dl sukker. Så tok jeg i ett glass med peanøttsmør (300 gr). Det skal ikke koke. Blandet det godt. Så puttet jeg oppi 8 dl knust cornflakes og 1 dl kokos.

Dette ble som en klissete deig. jeg trillet kuler og satte kaldt. Da de var blitt kalde dyppet jeg de i sjokolade og strødde litt maldonsalt på toppen.

Helt vanvittig gode. Seige med en deilig blanding av søtt og salt.

Oh, det må jeg prøve! Elsker alt som har peanutter, salt og sjokolade!

Skrevet

Har ikke lest hele tråden, så vet ikke om akkurat denne oppskriften er lagt inn tidligere, men her er i hvert fall mine føltekarameller. De er farlig gode! :drool:

250 gram sukker

3 dl fløte

50 gram usaltet smør

100 gram lys sirup ( 2 gode spiseskjeer)

Kokes så lenge at du kan lage kuler i kaldt vann.

  • Like 2
Skrevet

Nå jeg prøvd meg på Anitas trøfler (som ble linket til i denne tråden) og troika foreløpig!:) Nam nam!!! Troikaen er ikke ferdig enda, men gleder meg til å smake :D

  • Like 1
Skrevet

Idag har jeg lagd 2 porsjoner med karamell, en med havregryn og en plain. Den med havregryn ble desverre litt for klissete, men den passet perfekt til å lage sjokolade konfekt med karamellfyll :D

  • Like 2
Skrevet

Del 1 av snickerskulene som KristinR la ut er ferdig! Det smakte godt!! :) venter bare på at alt skal bli kaldt og litt hardt så jeg får lagt på sjokolade!

  • Like 1
Skrevet

Jeg skal prøve meg på litt ulike ting fra torsdagen av. Tenkte jeg skulle prøve meg på noen trøfler, noen sjokoladebiter som jeg ikke helt vet hva jeg skal kalle, marsipankuler (kjøper selve marsipanen) og kanskje jeg slenger med noen serinakaker.

Samt noen karameller skal jeg også forsøke meg på.

Blir spennende hvor mye som blir i gi bort stand....

Skrevet

Idag har jeg prøvd meg på Rocky road sjokolade, ligger til kjøling i kjøleskapet nå, spent på hvordan de blir :)

Det lagde jeg også for noen dager siden. Men dumle, pistasjnøtter og marsmallows i. :)

Skrevet

Holder på med 4. porsjon karameller. Kjempegode! 3stk skal gis i julegave. Også lager jeg noe å gi til søstra av typen, og noe vi skal spise selv, og noe vi tar med nedover i jula :)

2dl sukker

1,5dl sirup

2ss vaniljesukker

Jeg koker i ca 60-70min. Rører i 2ss margarin til slutt, før jeg heller i form og avkjøler. Pakker hver enkelt bit inn i cellofan. Litt av en jobb :P

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...