Gå til innhold
Hundesonen.no

Hjemmelaget julegodt


sham
 Share

Recommended Posts

  • Svar 89
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ferdig: +Kjøttrull (skal kokes og presses på mandag), krydderblandingen er selvsagt statshemmelighet! +Berlinerkranser: 4hardkokte eggeplommer, 4 rå eggeplommer, 250g sukker, 750g mel, 5

Mine fløtekarameller!

Jeg lagde noen vanvittig gode snickers-kuler. Smeltet 1,5 dl lys sirup og 1 dl sukker. Så tok jeg i ett glass med peanøttsmør (300 gr). Det skal ikke koke. Blandet det godt. Så puttet jeg oppi 8 dl kn

Prøvde meg nylig på konfekt. Med mørkt sjokoladetrekk og hvit sjoko/m tranebær inni. De ble gode. Men ville ikke slippe formen (silikon) så måtte pensle toppen med nytt trekk. Noen tips til å få greiene lett ut av formene??

Ren form og riktig tempering av sjokoladen må til..

Ta deg er googlesøk, står masse der ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi var på kurs i å lage konfekt med Pralin Sjokoladeverksted for et år eller to siden. Da fikk vi følgende gode tips for å smelte sjokolade til rett temperatur:

Smelt 2/3 av sjokoladen i vannbad som vanlig. Når den er smeltet, legg så den siste tredjedelen oppi den smeltede sjokoladen. Da vil alt smeltes og sjokoladen vil få riktig temperatur (sjokolade smeltet ved riktig temperatur skal ikke behøve å settes i kjøleskap for å stivne).

Jeg har tenkt å forsøke meg på hjemmelagde Ferrero Rocher til jul, blir spennende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal lage fløtekarameller. Gi bort i gave, også må vi jo ha noen selv også. Noen som har en god oppskrift å dele? :)

Jeg lagde karameller i helga, med sukker, lys sirup og fløte, 2dl av hver. Kok og kok og kok (oppskrifta sa mellom 20 og 40 min, men mine måtte koke mye lengre) og sjekk om de er ferdige ved å ta kuletesten :) Fant oppskrifta på godt.no.

@Tabris Lærte du noe på sjokoladekurset om hvordan enklest mulig trekke ting med sjokolade? Jeg greier å smelte sjokoladen liksom, men det blir så klumpete og grisete etterhvert, så det er vanskelig å få det jevnt dekket. Har hørt at man kan tilsette noe fett av noe slag i sjokoladen? Sa de noe om det? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror de bruker ulike mengder kakaofett i sjokolade, alt etter hva det skal brukes til. F.eks er det mye kakaofett i sjokoladefontener (noe som etter min personlige mening gjør den sjokoladen lite god).

Jeg vet ikke om de sa noe direkte om det, men jeg ser for meg at en god løsning kan være å sette en tannpirker i biten, dyppe den i sjokoladen også forsikig dra av overflødig sjokolade og sette den på bakepapir. Og evt gjenta en gang eller to.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I år skal jeg prøve meg på Troika sjokolade, hjemmelagd marsipan, Mozart kuler, kanskje Rocky road sjokolade, fløtekarameller litt konfekt av noe slag. Blir spennede å se om jeg får sjokoladen til å slippe formen, har fått tips om å vaske formene med zalo og gnikke med tørre. Tips til fin og blank sjokolade som er lett å jobbe med er visst å smelte litt delfia fett sammen.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøvde meg på konfekt i fjor, lagde med espresso, konjakk og triple sec. De ble fantastisk gode, men jeg fikk virkelig ikke til å lage kuler (to skjeer var ikke bra, brukte jeg hendene smeltet alt) og alle glassene ble fulle av fukt da de stod i kjøleskapet. En uheldig kar fikk et glass med én svær sjokoladeklump under juletreet. :lol:

Hvilken sjokolade bruker dere når dere lager konfekt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan blir de fløtekaramellene? Altså blir de harde eller mer bløte?

Jeg vil gjerne prøve meg på noen som ikke blir spesielt harde...

Har aldri prøvd det før, men de jeg fikk av min søster ble iallfall myke og deilige!:)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan blir de fløtekaramellene? Altså blir de harde eller mer bløte?

Jeg vil gjerne prøve meg på noen som ikke blir spesielt harde...

Hardheten avhenger av hvor lenge man koker dem. Kort koketid = myke karameller, lengre koketid = harde karameller... forskjellen på myk og hard går ett eller annet sted som man fort mister :lol:. Jeg greier alltid å lage harde karameller fordi jeg er livredd for å få slike som bare blir ekkelt myke :lol:.

Men oppskrift aner jeg ikke... fant noe på nett i fjor som fungerte finfint i hvert fall. Men jeg kokte dem ikke særlig lenge liksom? maks 15-20 minutter tror jeg :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det noen her som har noen gode oppskrifter på sursild og evt andre sildeoppskrifter?

Jeg blir så forvirra på nettet.. Jeg trodde at når man la spekesildi lake og satte på tett lokk, så var holdbarheten lang. Men mange steder står det at det er Max ei uke. Andre steder igjen står det at silda bør stå 14 dager før man begynner og spiser av den..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hardheten avhenger av hvor lenge man koker dem. Kort koketid = myke karameller, lengre koketid = harde karameller... forskjellen på myk og hard går ett eller annet sted som man fort mister :lol:. Jeg greier alltid å lage harde karameller fordi jeg er livredd for å få slike som bare blir ekkelt myke :lol:.

Men oppskrift aner jeg ikke... fant noe på nett i fjor som fungerte finfint i hvert fall. Men jeg kokte dem ikke særlig lenge liksom? maks 15-20 minutter tror jeg :)

Enig med deg! Er alltid et eller annet sted i midten der som hadde vært perfekt :lol: Men de er nå tullete gode uansett, så det går jo ned :innocent:

Jeg har brukt denne oppskrifta og de ble veldig gode, men for myke til å begynne med. Kokte de en gang til jeg, rett og slett, og det ser ut til å ha funka :)

Ellers så har jeg akkurat lagd en porsjon med mint, bortsett fra at mine er finere enn de i lenken :innocent:

Også har jeg prøvd meg på peanøttpraliner, som består av peanøttsmør, litt smør, melis og knust cornflakes, også skal de dekkes med sjokolade. Helt tullete godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Også har jeg prøvd meg på peanøttpraliner, som består av peanøttsmør, litt smør, melis og knust cornflakes, også skal de dekkes med sjokolade. Helt tullete godt!

Og da må jeg lage sånne og! Det hørtes helt tullete godt ut :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med deg! Er alltid et eller annet sted i midten der som hadde vært perfekt :lol: Men de er nå tullete gode uansett, så det går jo ned :innocent:

Jeg har brukt denne oppskrifta og de ble veldig gode, men for myke til å begynne med. Kokte de en gang til jeg, rett og slett, og det ser ut til å ha funka :)

Ellers så har jeg akkurat lagd en porsjon med mint, bortsett fra at mine er finere enn de i lenken :innocent:

Også har jeg prøvd meg på peanøttpraliner, som består av peanøttsmør, litt smør, melis og knust cornflakes, også skal de dekkes med sjokolade. Helt tullete godt!

Hahhaaa, ja alt går jo ned bare det heter karameller (men jeg foretrekker at de er så faste at man slipper å sleike dem av papiret liksom :lol:).

Jeg så at i den oppskriften skulle karamellene stå himla lenge før de ble faste - det har jeg aldri hatt problem med med mine - de stivner omtrent før jeg har fått dem ned i formen jo :lol:.

Åååååå... de mintgreiene så jo himla gode ut. DET skal testes i år tror jeg. Jeg elsker jo slik mint :).

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk veldig lyst til å lage det som het negerboller da jeg var liten, men det er skrekkelig lite politisk korrekt, så nå vet jeg ikke hva de heter. Sjokolade, delfiafett og puffaris, men jeg sliter litt med det delfiafettet. Kan jeg smelte en blanding av melkesjokolade og kokesjokolade i stedet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå sjekka jeg akkurat karamellene mine, og det funka ikke... De er himla gode ja, men aaaaltfor mjuke! Bare smelter utover. Skjønner ingenting jeg, for jeg kokte dem jo kjempelenge! :hmm:

Ja, ja, da blir de ikke sånne fine som kan ligge framme på kaffebordet i jula, men må nok sakte, men sikkert fortæres til "etter-middag"- kaffen min gjennom adventstida. Å, så synd :icon_cry::innocent:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk veldig lyst til det som het negerboller da jeg var liten, men det er skrekkelig lite politisk korrekt, så nå vet jeg ikke hva de heter. Sjokolade, delfiafett og puffaris, men jeg sliter litt med det delfiafettet. Kan jeg smelte en blanding av melkesjokolade og kokesjokolade i stedet?

De har alltid hett risboller hos oss.

Det var mitt mest konstruktive innspill :D

Jeg skal bake en del i år, som i fjor - elsker å bake, forsøker å ikke lage for store porsjoner, så kan jeg heller ha flere sorter. 7 sorter? Jeg er oppvokst med nærmere 14 enn syv, i hvert fall :P Så mye godt...

Forhåpentligvis blir det mange besøk for å titte på valper, så jeg ikke må spise alt selv :whistle:

På agendaen står pepperkaker, julemenn, kransekakestenger (så mye enklere enn kransekake...), lussekatter til Luciadagen, sandkaker, mormorkaker (julekaker som mormor lagde, selvfølgelig), mammas iskake (bruker den som dessert til de ulike julemiddagene i år, tenker jeg, for den er innmari god, og enklere å ta seg et kakestykke enn å mekke dessert hver dag), risboller, delfiakake, Sarah Bernhard, marsipankonfekt, kokosmakroner, også fikk jeg litt lyst på den mintsaken lenger opp. Også vet jeg mamma kommer med en sort til når hun kommer på valpebesøk neste gang.

Jeg bare lurer på om jeg skulle begynt å bake NÅ, framfor å vente til nærmere jul - egentlig spiser jeg ikke sånt før tidligst 23. desember, det er litt helligbrøde. Men om det blir mye valpekjøperbesøk framover, er det jo praktisk å ha slikt til servering. Jeg har også mer tid nå som valpene enda er unge. Men hvor lenge holder ting seg vanligvis?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Hvorfor vil du bytte hvis hunden fungerer på Vom? Hvis hunden fortsatt har løs avføring etter en uke ville jeg nok droppet det fôret ja.
    • Hei hundesonen! Jeg har en valp på 3-4 mnd som jeg holder på å bytte for på. Jeg bytter gradvis, startet med 4 dager hvor jeg ga 3/4 gammelt for (V&H), 1/4 nytt for, deretter 4 dager med 50/50, og så 3/4 nytt for en dag eller to, før jeg gikk tilbake til 50/50 fordi; Valpen har litt løs avføring. Typisk at det først kommer litt i normal konsistens, og så etterhvert blir det bløtere og bløtere. På ingen måte flytende/diare, men slik at det blir rester igjen i gresset der jeg plukker opp. Noen ganger går valpen to ganger på rad, først en med bra konsistens og så løsere i en tynnere strimle rett etterpå. Ofte er det og små halvfordøyde pinnebiter, små biter av stoff, grus og annet hun har fått i seg i dette løse. (Dette er små biter, prøver så godt jeg kan å forhindre dette men valpen spiser mye rart). Syns det begynner å lukte metallisk fra analen nå, mulig kjertlene ikke får tømt seg når det er litt bløt avføring? Høres dette normalt ut i en overgang til nytt for for en valp, eller bør jeg gi opp det nye foret og finne noe annet?
    • Haff, jeg sliter med de luksusproblemene vi har med casual turgåing. Altså, de er luksusproblemer ifht hvordan den gjennomsnittlige hunden i gata oppfører seg på casual tur - men ikke i gata vår. Våre nærmeste naboer er Midt-Norsk kompetansesenter for hund, så vi har en litt annen standard å måle oss etter, hence min følelse av å slite med hva folk flest synes er luksusproblemer, gitt den gjennomsnittlige hunden i andre sine gater. Med unntak av ved veldig spennende lukter så trekker ikke Ede i det hele tatt. Aldri vært hans greie. Han stopper og snur seg og venter på meg om båndet blir stramt. Foretrekker selv å ha det slakt. Han hører på meg når jeg ber han om noe og er ivrig på vakt etter oppgaver. Går omtrent halvparten av tiden pent ved min side som frivillig adferd. Har noen byks etter løv i vinden og drar LITT etter interessante lukter innimellom, og mister fokus og blir vimsete og tenderer mot raptus mot slutten om vi går for langt, men som energisk 6 mnd gammel (i dag, gratulerer med dagen, Edeward 🐾) er jeg ikke veldig bekymret for at sånt vil vedvare som problem i voksen alder. Han er stort sett flink gutt, MEN han er langt fra så veloppdragen som jeg helst vil ha ham. Han ploger og han går foran meg, han vimser til siden og han krysser foran meg. Det er irritasjonsmomenter. Vil gjerne ha en sånn robothund som bare går pent ved min side og følger med på hver minste bevegelse jeg foretar meg, altså.  Har på råd fra de langt mer kompetente naboene begynt å fase ut godbiter for å få bedre kontakt og kontroll. Belønner nå med lek og godsnakk og tempovekslinger istedenfor godis. Bygge relasjon. Han skal fokusere på meg, ikke på hva jeg har i hendene og lommene. Det er en omstillingsprosess. Gamle damer kan lære nye triks, men det tar tid. Fant ut det å belønne en fin turfot med hurtig gange og jogging fungerer som bare det. Ingen problemer å veksle tempo heller. Ede synes det var spennende med vekslinger mellom jogge, løpe og gå fort eller sakte. Spennende i seg selv, så lenge det er nytt, antakelig. Han er typen som liker variasjon og alt nytt er mer gøy enn det vi har gjort før. Med unntak av å sitte, ligge eller stå for å få kastet en apportleke, så surner han og protesterer om jeg ber om for mange repetisjoner av det samme. Temmelig nøyaktig fire rep av noe synes han er nok og nekter gjerne på den femte fordi han heller vil gjøre noe annet. Ikke Border Collie, m.a.o. Trenger mer variasjon i trening på øvelser.  Vi faser ikke fullstendig ut godisen enda. Mamsen er som en gammel hund med innarbeidede vaner og trenger tid på å finne tillit til at det skal gå an å få til. Har sluttet belønne fin turfot med godis, nå får han godprat, flere øvelser underveis og belønnes med lek for de istedenfor. Øvelsene blir da en sekundær forsterker. ..eller tertiær, for jeg tør ikke la være belønne gode 'slipp' med godis iblant. Han liker IKKE å slippe kampelekene sine  Akkurat på det punktet der har jeg svært lav tillit til fullstendig godisfrie metoder ennå. Vi får se.  Inntil videre lønnes også passeringer med godis. Dette fordi han har sterk byttedrift, spesielt på syklister som kommer bakfra og farer fra oss - de som kommer andre veien er han mer nonchalant om, da de innbyr ikke til jakt fordi de skal feil vei – helt motsatt av border collie, altså – og han har så sterke impulser til å hilse på forbipasserende mennesker, sladretrening med godis av høy verdi må vi bare fortsette med, fordi det fungerer.  I likhet med BC-blandingen jeg hadde, så trigger han her også frykt for å miste ham i en påkjørsel. Han har forstått at det sitter mennesker inni bilene, som han gjerne vil hilse på, og han har ikke NOEN konseptforståelse av mekanisk fysikk. Masse og fart i forbindelse med trafikk er ikke noe det går an å lære ham kløktig på den harde måten, så sladretrening på passerende biler er helt nødvendig med han her.  Strømgjerder derimot, det kan han lære på den vanskelige måten, så minner meg selv på å få det gjort. Trenger få narret ham borti gjerdet på en tom luftegård snarest, fordi en hest ville hilse på ham her om dagen. En vi har vært på nikk med ved passeringer en stund, han kom ivrig løpende til gjerdet for å si hei til oss, og Ede ble henrykt og ville borti for å hilse snute mot mule, som hesten innbød til. Ble en kjip opplevelse, fordi Ede har ingen anelse om hva strømgjerde er, og forstod ikke hvorfor jeg var så teit og holdt ham tilbake fra den nye kompisen sin. Han trenger finne ut hvorfor. Spørsmålet er hvordan narre han borti gjerdet på sitt eget initiativ når det ikke står en hest der. Vil jo ikke at han skal bæde på hester, for det kryr av dem her. Det er viktig å gi ham forståelsen av at det er gjerdet som er farlig og gjør vondt, ikke hestene. Fører opp på listen over to dos. 
    • Nå skal ikke jeg skryte på meg å kunne kjempemasse om hverken Malle eller hollender, men mitt inntrykk og det andre sier er at det er så store variasjoner innenfor begge rasene at du kan få begge type hunder (f.eks. mer skapt vs mer sosial, osv)  i begge rasene.   Men basert på de individene jeg kjenner av begge raser (som stort sett da er avlet for IGP ol) så vil jeg ikke si at hollender er noe mer krevende eller noe skarpere enn malle. Heller ikke mer energiske. Av de jeg har sett har hollendere litt lavere terskel for stress og lyd, men jeg er nok farget av hun jeg har selv 😂 og jeg har jo sett 10x fler maller enn hollendere.   Og hun jeg har er ikke spesielt selvstendig. Eller altså, hun kan fint være selvstendig og der det kreves, men hun henger jo etter meg som en skygge i typ alle situasjoner vi er i 😂 hun vil helst gjøre ting sammen med meg dagen lang 😂    Men den typen du beskriver høres ut som en typisk KNPV hund, hunder avlet mot bruk i politiet i Nederland osv. og de er nok sånn. Men min oppdretter av hollender blander KNPV linjer med sportslinjer, hvor hundene ikke er fult så skarpe, mer sosiale og ikke så selvstendige. De fleste i Norge er mer sportsavla.  Ble  langt svar ja 😄 I og med at det er så mange fler malle oppdrettere enn hollender tror jeg det er lettere å finne en bra malle. Jeg er heldig og kjenner flere som kan masse om både schæfer og malle til IGP bruk, så jeg må spørre og grave litt rundt 🧐😊  
    • Tatt bilder av pliktfølelse i dag. Han pleier være flink til å bli sittende/stående/liggende når jeg står oppreist, ter seg som et skolelys, men somehow har han tolket det at jeg setter meg ned på huk som: "Kom!" Forståelig nok. Et ekstra håndsignal mens jeg setter meg ned var alt som skulle til for å fikse den, men når jeg tar frem mobilen virker det som han er redd den skal fange mamsen, og han klarer ikke holde posisjonen, men haster inn for å redde turen fra den gledesdreperen der.  En real tålmodighetsprøve for begge å få lov til å ta bilder av de flotte sitt/dekk/stå han vanligvis har, da vi ikke snakker samme språk og har vidt forskjellige oppfatninger av hva den der svarte, flate greia er for noe, men vi fikk det da til etterhvert. Tjue bilder av naturskjønne omgivelser forsøplet av en lilla gummisnor, noen av dem også med hale og rumpestump på lagt i søpla, og så presenterer vi oss som om vi har litt fotoskills og hverdagslydighet sånn noenlunde på stell. Å få tatt fine bilder med langlina skjult eller litt penere dandert får være neste mål.    BTW, han har fått seg en praktisk custom klipp. Korrekt riesen frisyre drar nemlig inn sånne MENGDER med sand, en blir tullerusk. Fra å være vant med korthårede hunder på asfalt og gress i bymiljø, ble jeg virkelig smågal av all sanden de nydelige riesenbeina dro inn fra gårdsveiene her. Dessuten er flared jeans silhuett SÅ 90's. Vi gikk for en 2020 women's jeans fashion silhuett istedenfor. Praktisk. Ørene klarer jeg ikke klippe før det blir virkelig varmt, for han er så nuskesnusk kosemose søt med sånn spanielpels på dem. Litt sånn Lady og Landstrykeren hybrid look nå. Gen Z synes sikkert han ser ut som en skikkelig kjekkas hen/them/they. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...