Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva ville du forandret på rasen?


isbister
 Share

Recommended Posts

Ikke ment som en diskusjon om hvorvidt det er greit eller ikke å avle fram varianter i utseende på etablerte raser eller velge ut ifra utseende, men som en morsom tankelek.

Har du valgt bort en rase basert på utseende, og hva var feil? Eller er det noe du ville forandret ved utseendet på den rasen du har nå?

Jeg begynner: Jeg skulle ønske jeg hadde en mini dalmatiner, gjerne i sheltie størrelse, eller kanskje litt større. Så kjekt det hadde vært med en man bare kunne la henge under armen når den slo seg vrang. Så mye lettere det hadde vært å ha han med på toget. Å ja, så hadde det vært bedre plass til han på fanget. Og så skulle jeg ønske at han hadde en pels som gjorde at han tålte kuldegrader og dårlig vær bedre, jeg finner aldri vanlig dekken som sitter bra.

Skulle også hatt en mini irsk ulvehund og en mini grand danois. I original størrelse er de alt for store og jeg kommer sikkert aldri til å ha noen av de.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 52
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Du finner dem NESTEN da.... Bare med kuperte bein, da...

OT: Hvem er dette? *siklesmiley*

CCPP med kort pels, så jeg slapp klippingen

Jeg synes det er veldig praktisk at bull terrieren kommer i liten variant også, av samme grunner som nevnt over. Er så mye greiere å bare ta det lille (dog 13 kg tunge) stabeistet mitt under armen, enn hvis jeg skulle hatt 40 kilos samme hund å hanskes med :P Ikke mye jeg ville endret på rasen utseendemessig :wub: I en ideell verden hadde alle hatt en fin svak konveks neserygg, altså en moderat type og ikke veldig overdrevet som noen av de store eksemplarene er i dag.

Ellers synes jeg Briarder skulle vært 40 cm høye og hatt naturlige ståører, dem er bare så fine med "sommerfuglører", men liker ikke kupering..

briard-pulling-dog-harness-tracking-harn

Er mange raser jeg kunne tenke med utseendemessig, med et annet "innhold", men det blir en annen tråd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ellers synes jeg Briarder skulle vært 40 cm høye og hatt naturlige ståører, dem er bare så fine med "sommerfuglører", men liker ikke kupering..

briard-pulling-dog-harness-tracking-harn

Er mange raser jeg kunne tenke med utseendemessig, med et annet "innhold", men det blir en annen tråd.

Du finner dem NESTEN da.... :aww: Bare med kuperte bein, da... :ahappy:

03c5ad62_Skye%20Terrier.jpg

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja :)

Dalmatineren kunne gjerne hatt en pels som ikke røytet så hinsides mye (men den skal likevel være kortpelsa) samtidig skulle den gjerne hatt litt mer arbeidslyst og kapasitet og høyere førerfokus :-P

Kelpien kunne gjerne vært 5-6 cm høyere :-P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På utseendet ville jeg nok ikke endret noe særlig, selv om tolleren absolutt ikke er den peneste hunderasen jeg vet om. Men min er jo pen og se på, så da er det greit :P Eller jo, litt mindre pels på rasen kanskje, selv om min selvfølgelig har akkurat passe. Men de andre har litt mer enn jeg liker :icon_redface:

Utover utseendet skulle jeg gjerne hatt større genpool, ingen sjukdom (ja, jeg vet det er utopi) og mye større fokus på jaktegenskapene hos oppdretter. I det minste at alle oppdrettere vet hva slags hund de avler på...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Utseende messig tror jeg ikke det er så mye. Syns det er ganske så perfekte slik det er :) Vil man ha mindre størrelse så velger man whippet, og enda mindre, italiener. Så det er noe for en hver smak sånn sett.

Men jeg liker jo hunder med stå-ører, så det hadde vært stilig på greyhund også :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville ikke endra noe på utseende på bruksschäfer, synes hvertfall min er ganske perfekt i useende. Men sånn generelt så ville jeg sett rasen litt mindre og lettere bygget. Nå har jo jeg en som ER det, men jeg får nok ikke flere sånne med det første. Og så kunne jeg hatt bittelitt mer pels på min.

Ellers ville jeg hatt mer stabilt gemytt på rasen, mindre usikkerhet og selvfølgelig mye mindre sykdom. En god schäfer er virkelig en bra hund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Generelt på rasen: litt lengre snute. Ikke så inntrykt som mange er. Selv synes jeg Gira har passe snute, hun sliter ikke med pusteproblemer osv.

Ellers, utseendemessig er boxerne flotte synes jeg. Liker de uten hale, da, men vil aldri ha en kupert. Egentlig ett fett for meg om den har hale eller ei. Helsemessig skulle jeg gjerne sett mindre plager, da. Gira er plaget med allergi, og det er veldig kjipt! Generelt altfor mye sykdom på rasen :/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lundehund har fryktelig mange klør som må klippes, og jeg er ikke helt fan av kloklipp...

:lol: Det er noe jeg gruer meg til med valpen nå, at den har så få klør :D

Ingen endringer på lundehund, den er perfekt!

Bichon frise skulle hatt litt lengre ben og annen pels. Da skulle det lett fått kommet en til i hus, men pelsen ødelegger...

Ellers synes jeg alle raser kunne hatt lundislabber. Uten ekstratær ser labbene så merkelig ut :sleep:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje litt underull, slik at den ikke fryser så lett... Men da ville den ikke vært like silkemyk.

Og kanskje litt kraftigere kropp, slik at potene ikke er som å bli slått med hammer på låret når hunden hopper opp i fanget... Men da ville den ikke vært like elegant.

Nææh rimelig fornøyd med utseendet på whippet altså :ahappy: Skulle gjerne kuttet litt jaktinstinkt og litt komfort-trang, slik at han ikke fant på å sette i toppfart etter fugler løs på tur og slik at han faktisk kunne lagt seg ned på et kaldt gulv og slappet av der. Men det er jo "interne" egenskaper.

Ellers ønsker jeg meg en glatthåret og tilnærmet røytefri berner!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt grovere beinstamme på sankt bernhardshund, ser mye av det motsatte. Og strammere hud rundt øynene. Ikke bare for å unngå sykdommer og ubehag, men faktisk fordi det ser bedre ut. Schæferhunden er lett; mindre avfallende kryss jevnt over.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med field spaniel som jeg har så lyst på kunne jeg utseendemessig tenkt meg en som hadde litt lengre ben og lettere hode, synes mange blir for kraftige, med for hengete lepper og altfor mange har hengeøyne. Kunne egentlig tenkt meg en mix utseendemessig av Dixie og en field... Dixie sitt pene lette ansikt med de fine små leppene hennes som ligger tett inntil, ikke antydning til hengelepper, og med litt lengre fine spanielører. Og fieldens størrelse, kanskje enda litt større. Kort sagt, en lettere bygd field spaniel med lengre ben.

Det jeg egentlig vil ha er en welsh med fieldens farger. Må innrømme at eneste grunnen til at jeg ikke vil ha welsk springer spaniel er fordi jeg ikke liker fargene. Kjenner ikke sånn kjempegodt til dem ellers, men synes utseendemessig de er den fineste spanielen - nydelig hode og ikke overdrevent store ører, men den oransjfargen der altså... Og er heller ikke fan av flekker/roan... Hadde welshen fantes i solide farger, ååh...

Eller en jaktcocker (svart eller brun) på størrelse med en springer (jaktspringer oppfyller ikke kravene, fordi jeg ikke liker fargen hehe) - som hadde et aktivitetsnivå som passet meg :P Tror jaktcockerne og springerne er for hypre for meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
    • Det er skummelt med godt voksne hunder. Hva er filleting og hva er viktig å legge merke til, liksom. God bedring, håper dette bare var en filleting!
    • Takk for svar, @simira❤️ er veldig nøye på å ta på ulldekken når vi har vært på trening/tur og han skal i bilen. han ligger mjukt og varmt inne buret. skal se på back on track dekken. Har jo lest og hørt mye bra om disse dekkene gjennom årene.  6 tenner er en del, men merker at han er mye mer oppesen etter operasjonen. Han virker mye mer fornøyd med livet   Den gode nyheten nå er at jeg *kan* ha vært en smuuule hysterisk. Etter tannoperasjonen nå i april ser jeg etter tegn til vondter på ham, jeg er kjemperedd for å overse ett eller annet. som jeg gjorde med tennene.. Jeg mistenker at det "kun" er våteksem som har oppstått innimellom tredepotene 😅 Kan hende et eller annet har vært kilt innimellom der, som jeg ikke har sett. Jeg syntes det gir mening i og med at vi har gått i mye vått terreng, og at jeg ikke har vært spesielt flink til å tørke ham. Pluss, han er allergiker og får fort sår og eksem av tilsynelatende ingenting. Har begynt behandling og håper det fort går over 😊 Har en bulldog med utypisk smerteterskel for kan ikke skjønne at det lille greiene kan gjøre *så* vondt. Blir om eieren: Dramaqueen!! Tusen takk for gode ønsker ❤️  Enn så lenge puster jeg letta ut. Men, vil fortsatt begynne med tilskudd til leddene. Noen forslag? Hva skal jeg se etter i et godt tilskudd, eller er det bortkasta pæng? 🤷‍♂️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...