Jump to content
Hundesonen.no

Er jeg blitt en sær gammel dame?


Debbie
 Share

Recommended Posts

Jeg går på kurs- vidergående kurs for hunder som har tatt kurs før eller for eiere som vil minimum gå kl 1.

Jeg melder meg på, kommer- og blir rett og slett litt forundret.

For det første så detter de jo nesten av pinnen av at min 12 mnd gamle tispe kan lineføring og fvf. Dekk med forstyrrelser... Jeg synes jeg ligger langt etter, søstra har jo snart opprykk til kl 3 liksom.

Så skulle vi lære inn stå under marsj. Der fikk jeg beskjed om at jeg hadde så god hund at jeg trengte ikke pirke så mye på den. Det var ikke før i Elite at en ble dømt for at beina sto litt skeivt eller at de tok et lite skritt..????????

Er det ikke viktig at de kan det rett med en gang?

Så da vi skulle slutte kurset fikk de andre lekser som de kunne trene på til neste gang- så sier intstruktøren:

Men den lille der(peker på meg og Prima) De er så gode at de trenger ikke trene.

Så utrolig frekt, og ufølsomt for de andre på kurset.

Og jeg skal ikke trenge å trene- hva er det for noe tull. Jeg har jo tenkt å bli bedre!!!

Er dette vanlig, eller er jeg bare preget av å ha kurset hos mennesker som Svendsen og dess like.

Måtte bare blåse ut litt her..

Link to comment
Share on other sites

Jeg skjønner deg godt, jeg.
Selv om du kanskje ligger foran de andre på kurset, så er jo du også der for å lære. Du har faktisk betalt for å få tips om hva dere kan forbedre og hvordan. Det vanlige er jo å legge opp kursene litt etter hvilke nivå de forskjellige ekvipasjene er på.

Men det høres for meg ut som om de som holder kurset ikke er av de som brenner mest for lydighet.

Jeg ville tatt det opp med dem, sagt at du har lyst til å lære inn ting helt korrekt fra starten av. Det er jo mye verre å rette opp i innarbeidede detaljer senere enn å gjøre det riktig fra starten. Og det høres kanskje ut som om instruktørene ikke har kompetanse på høyere LP-nivå.

Edit: Men instruktørene mener det nok godt med de kommentarene sine.

Link to comment
Share on other sites

Guest Snusmumrikk

Det er ganske mange som instruerer i lydighet som ikke har kommet spesielt langt med egen hund. Om du har kommet like langt som dem har de kanskje ikke så mange tips å komme med til deg som til de som er helt på nyinnlæring. Selvfølgelig skal du få øvelsene gode fra starten hvis du vil komme langt i lydighet.

Link to comment
Share on other sites

Nei du er ikke sær hvertfall. Litt synd å høre at det ble slik. Håper du får mer ut av kurset neste gang. :)
Det er jo en million ting å trene og pirke på nesten samme hvor langt man har kommet... Reagerte mest på den kommentaren ovenfor de andre deltagerne og hadde det vært meg hadde jeg bare blitt flau egentlig...

Link to comment
Share on other sites

Du har jo betalt for å gå på kurs og lære noe! Jeg tror ikke jeg hadde kastet bort mye tid og penger på et slikt kurs. De kursene jeg har gått har heller vært på nivå med "man kan jo trene mot elite med en gang, ingen grunn til å lære inn dårlige eller kjedelige øvelser som man må jobbe masse med å endre eller fikse senere". Nå har jeg dessverre enda ikke vært på kurs med Siv Svendsen, men de fleste instruktørene jeg har gått for hører nok til i samme "leiren". :)

Link to comment
Share on other sites

:lol: Nå trur sikkert alle at jeg juger mtp hva slags hund jeg har, men jeg har faktisk opplevd akkurat det samme sjøl, og det tilogm på et kurs vi måtte bli "anbefalt" til instruktøren for å få være med på, fordi h*n ikke hadde hatt oss på valpekurs, så dermed var det ikke sikkert at vi var på riktig nivå. *Le så jeg griner*

Endte med at jeg sendte en e-post etter kurskveld nr 3 eller noe sånt, hvor jeg fortalte at jeg hadde satt pris på instruksjon og oppfølging jeg også, til tross for at hunden min var vant med å trene med meg og ikke hadde noen spesielle problemer vi måtte jobbe med. Etter det blei nivået på øvelsene og kravene til alle noe heva, og vi fikk til slutt bittelitt ut av kurset.

Jeg synes ikke du er sær i det hele tatt. Akkurat som jeg følte det bortkasta å betale for et kurs hvor en kveld blei brukt til å kjøre t-bane og en på å klikke hver gang bikkja så på meg, så har du rett på å bli instruert på det du føler behov for. Om saken er den at instruktørene ikke har kompetanse til å ta deg videre, synes jeg de plikter å informere deg om det, sånn at du kan velge hva du ønsker å gjøre videre. Og de prøver sikkert bare å være søte med kommentarene sine, men det blir litt feilslått...

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Var noe bedre i kveld. Men de trener så forskjellig fra meg.

Idag skulle vi lære inn hopp over hinder, med innkalling over hopp igjen. Og hele øvelsen skal smelles sammen, og gjøres i ett.

Jeg bare sa at vi ikke kunne det, og øvde fremadsending over hinder( ikke sitt og hopp tilbake).

Vi har ikke fvf, for det er litt for vanskelig enda, men vi har dekk under marsj, også lært inn under ett. Uten å dele opp.

Samme med avstandskommando.

Kjenner det tærer litt på når ting blir så "tullete" lært bort. Kjenner det blir mye hjemmetrening på meg fremover.

Og ingen leker med hundene, godbiter og klapp på brystet. Er så uvant, og jeg blir usikker og lurer på om jeg gjør for mye utav det.

Tenker vel for mye tenker jeg :P

Og han bemerket at jeg hadde trent hjemme........( slem elev :P:P )

Link to comment
Share on other sites

At de ikke leker med hundene er kanskje fordi de har hunder som synes at godbit er den beste belønninga? Uansett, du gjør det du føler Prima kicker mest på. Men gjør det noe om du tester deres måte å lære inn ting på, da? Kanskje du lærer noe, får nye impulser eller blir enda klarere på hvordan du ønsker å gjøre ting? :)

Link to comment
Share on other sites

Nei kan godt prøve, men merker veldig godt at ting går fortere og blir penere, og mer konsist når man deler opp. Og trener ting separert.

Så jeg øver hjemme, og gjør ting på deres måte på kurs- funker det også.

Ang lek, jeg tror rett og slett ikke de kjenner til å bruke lek, sånn jeg har forstått på de jeg har snakket med.

Men vi forsetter vi.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest Gråtass

Eller så kan du si at du ikke er fornøyd og be om å få refundert pengene og melde deg på et annet kurs hvor trenings filosofien passer bedre til deg. Jeg syns ikke man skal bruke tid og ressurser på kurs man ikke føler man får nok igjen for.

Link to comment
Share on other sites

Virker snodig. Jeg var også på et nybegynnerkurs med min forrige hund hvor vi hadde kommet lenger enn flere andre fordi vi hadde trent så mye hjemme - da ga instruktøren meg oppgaver og "lekser" som samsvarte til der vi var. Og gjorde selvsagt det samme med alle andre.

Link to comment
Share on other sites

Høres veldig spesielt ut... Kan du sende en PM om hvem som arrangerer dette kurset?

Jeg hadde kontaktet dem og meldt meg av kurset, og samtidig bedt om pengene tilbake. Ingen vits å kaste bort tid og penger på et sånt kurs!

Jeg hadde gjort det samme.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lenge siden jeg målte henne, men 50 - 55 ish cm høy og ca 20kg.    og som simira nevner så er det nok værre med butikker og sånt ja. Du får nok sitte på uteservering da. ☺️
  • Jeg kjøpte meg leilighet med slitemerker etter dyr. Er det parkett der kan du nesten banne på at det blir merker etter klør etterhvert uansett. Jeg har også leid ut leilighet til noen som skaffet seg valp mens de bodde der og der så vi ingenting på gulvet, men der var det også linoleum som stort sett tåler mer.    Utleier vet hvilken risk de tar tenker jeg når de leier ut til noen med dyr, og uhell kan skje den beste. Det er derfor man har depositum. Som utleier kan man også ha utleieforsikring som også eventuelt dekker sånt.    Som leietager så hadde jeg nok lagt opp til suksess med valpebinge/bur når jeg ikke kan følge med/til hjemme alene bruk. Jeg husker vi hadde beaglen løs på badet når han var liten for der var det mest hardført og minst ting å ødelegge. (Gikk løs på innholdet i bosset noen ganger da 🤮 ) Dog må man jo da ta hensyn til eventuelt gulvvarme og sånt da.   Hamstre inn diverse tygg og leker som er lov for hunden å eventuelt ødelegge når det klør i tennene og har lopper i blodet. Fylt kong/toppl/sodapup/lickimat, eventuelt også fryse dem er fint tidsfordriv for dem. Gå valpekurs også så får du hjelp også om det er noe du sliter med. Og også husk å lære valpen ro, ikke alle som helt klarer å finne roen selv når de er alene uten søsknene sine lengre. 
  • Gleder meg så på dine vegne! Og spent på hva du ender opp med! 😁
  • Har med hensikt leid eldre leilighet med noe slitasje fra før av med valp, og passet godt på at det ikke ble unødvendig slitasje selvsagt. (Nå som vi eier nesten ny bolig og hatt valp ser man bruksmerker veldig mye lettere for å si det sånn.) Synes ikke det er helt god dyrevelferd å la en valp være mer i binge enn løs, så noe slitasje må man regne med selv om man passer godt på. 
  • Tispen hadde stådager, sto for andre hannhunder, men ikke den utvalgte. Ble inseminasjon.  Har det noe å si for valpene? og kullet sånn i helhet? Er det negativt??  Hadde dere kjøpt fra denne tispen?  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...