Gå til innhold
Hundesonen.no

Utfordring uke 36-37: apport/FvF


Snorken
 Share

Recommended Posts

fikk hele 3 fine økter med apporten i dag! :D Nå er det jeg som må passe på å ikke få for høye forventninger og roe reka litt. Den nye apportbukken fungerer ekstremt bra og passer bittet perfekt itillegg til at den er i plastikk og ikke tre…. (den i tre er jo mye gøyere å tygge på forstås). Fikk filmet også, så skal prøve å få lagt inn i tråden i løpet av morgendagen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 51
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tok meg friheten og satte opp en ny utfordring! Tema denne runden er delmomenter for apport og fri ved foten (fritt fram om man velger en eller begge av øvelsene) Veldig moro om folk legger

Jeg måtte endre min egen holdning til øvelsen først og fremst. Hos oss var problemet at jeg hatet fri ved fot, gikk som en forknytt person på vei til sin egen begravelse, og var aldeles ikke overbevis

Jeg er med, forresten! Apport: Vi skal jobbe med kjeksing/kasting av apporten. Jeg har forsøkt en del ulike framgangsmåter for å få det vekk, men tror jeg har kommet nærmere svaret på hvorfor hun

Posted Images

Jeg er med, forresten! :D

Apport: Vi skal jobbe med kjeksing/kasting av apporten. Jeg har forsøkt en del ulike framgangsmåter for å få det vekk, men tror jeg har kommet nærmere svaret på hvorfor hun gjør det nå; det er noe som rett og slett er vanvittig gøy med å plukke opp ting fra bakken, og da må de kastes på - akkurat som leker :gaah: Dustehund :P Selvfølgelig er det også mulig at det er noe sosialt, siden det er på vei inn på plass kasting/kjeksing kommer, så jeg skal ta høyde for det også. Hun kommer inn på plass helt uten kjeksing/kasting på korte avstander når hun settes igjen med apporten i munnen eller gis apporten av en medhjelper, så planen er å trene på en gradvis overgang fra sitte med apport/få apport fra medhjelper til plukke fra bakken (dvs, få levert apportbukken lengre og lengre ned mot bakken), og gradvis økning av avstand. Samtidig skal vi styrke hold-kommando og jeg kommer til å introdusere litt forsiktig korrigering etterhvert - men det blir helt egne økter som ikke blandes inn i resten av apporttreningen. Hun må lære at kasting ikke bare er et mindre attraktivt alternativ, men FEIL, siden det er så himla morsomt...

Her er video av stasen; det blir aller tydeligst når hun er heit i fletta og vi har kjørt noen repetisjoner - her var det vanvittig tydelig :lol:

FvF: Selvfølgelig er det mye å jobbe med her, men stort sett ting som ikke egner seg for en forumbasert utfordring :P Så vi jobber med forflytninger. Særlig skal vi ta tak i at holdtene blir rette (dette gjelder to steg bak og to steg til høyre), og jeg vil slippe å vri meg sånn i to steg til venstre.

Fikk meg en god latter da jeg så disse filmene, jeg har blitt en gul badeball :lol:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I uken som var har jeg har trent litt på begynnelsen av fri ved foten og en enslig økt med apport.

I fvf har jeg etter masse vurdering landet på å bruke gå bakover mens hunden følger etter. Vi er helt på begynnelsen av denne ferdigheten, så vi kommer nok ikke til å snu oss rette veien før vi kan gå et godt strekke, på ulike plasser.

Til apporten utstyrte jeg meg med lammestek og tok jeg frem metallapporten som ikke er så morsom å leke med (trodde jeg). Målet var å shape henne til å plukke den opp. Etter en stund begynte hun å plukke den forsiktig opp, og jeg gikk over til å tilby apporten fra hånden min. Hun holder nå ganske hardt fast når jeg gjør motstand.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må innrømme at jeg ikke har trent så mye på fvf forrige uke, det ble så mye annet som skjedde. For tiden trener jeg mest på det som en grunnferdighet, og hadde i hvert fall èn trening hvor jeg kan gå 20 skritt med (bortimot) sammenhengende kontakt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Nå har vi helt glemt tren-alongen :shocked:

Men her er en apport-forelesning med Køste: http://www.canis.dk/film.php?filmid=83 hvis noen trenger å komme på rett kjøl igjen ;) Jeg må innrømme at vi har fokusert mest på lek og kosetrening for valpen i det siste, og nå virker det faktisk som hun har tenkt til å bli litt rå når hun blir stor :D Iallfall .. kom gjerne med oppdatering om status for fri ved foten og apport :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er veldig flink til å si at jeg skal være med på ting, også når det kommer til stykket gjør jeg ikke det :P Vel, jeg har jobbet med fri ved fot og apport med Tidi bare fordi det var det jeg ville trene på :) Men jeg har ikke filmet desverre. Blondie har ikke fått noen trening utenom en konkurranse, der fikk hun 8,5 på lineføring, så den kan garantert bli bedre. Ihvertfall konkurranse messig. Apport har ikke Blondie fått trene.

Nå må jeg ta meg sammen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

Jeg har ikke fokusert så mye på apporten jeg da :P Føler meg litt som @MegaMarie egentlig der; jeg sier jeg skal være med på ting også er jeg ikke så flink til å gjennomføre :P

Men vi har jobbet en del med fvf! Angus har fått jobbe mye med rompa si da vi har virkelig begynt på å pirke vendinger, rygging, og å følge mitt venstre ben hele tiden. Attituden hans er fortsatt litt av og på, men jeg passer på å by mye på neg selv og bruke gode forsterkere.

Alice har også begynt å få trene på rompa si. Venstrevendinger, litt rygging og utholdenhet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi fikk trent litt i går, og da hadde jeg ei til å gå bak og følge med på når Bris går riktig. Jeg klarer ikke helt å se plogingen selv, men etterhvert i går begynte jeg å "kjenne" når hun gikk riktig. Jobber med belønningsplassering (plasserer belønningen på utsiden av hunden i stedet for "rett ned"), og mikser inn endel venstrevendinger litt her og der for å minne henne på bakenden. Jeg har jo kjørt intensiteten veldig opp i den øvelsen, da det føltes som jeg dro rundt på en sekk med poteter ei stund, så nå må jeg bremse det hele litt. Det virker rett og slett som det er forventningene til belønning som gjør at hun faller ut med rumpa innimellom. Skal fortsette å trene fri ved fot kun når jeg har med noen som kan følge med på oss, som jeg vet er like pirkete. :P Da slipper jeg også å bli skeiv igjen, det har tatt MYE tid og arbeid å få kroppen min såpass rett som den er nå, og enda er den ikke helt god. :aww: Kommer også til å bruke mest rolige belønninger ei stund, med en liten "overraskelsesball" innimellom.

Hvordan har du jobbet opp intensiteten? Jeg føler at jeg har en potetsekk hengende etter meg, og vil gjerne at bikja skal med lyst og iver gå fvf... Skjønner at man må belønne oftere, men vil bare høre hvordan du gjorde det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva belønner du med? Kan belønningen bli enda bedre?

Belønne med ball, det er den beste belønninga vi har pr dags dato.. Men om hun bestemmer seg for at bakken lukter veldig godt - så er det ingenting som er bedre enn det :P I forhold til at hun havner litt bakpå, er vel enten for at hun er lei/sliten - eller at belønningen kommer for sjeldent?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan har du jobbet opp intensiteten? Jeg føler at jeg har en potetsekk hengende etter meg, og vil gjerne at bikja skal med lyst og iver gå fvf... Skjønner at man må belønne oftere, men vil bare høre hvordan du gjorde det :)

Jeg måtte endre min egen holdning til øvelsen først og fremst. Hos oss var problemet at jeg hatet fri ved fot, gikk som en forknytt person på vei til sin egen begravelse, og var aldeles ikke overbevisende i belønningene. Jeg bestemte meg for at nå, nå liker jeg fri ved fot og hunden skal tro på meg når jeg sier at det er kjempegøy (vi er ikke helt i mål der, men det blir bedre og bedre). I tillegg så belønner jeg annerledes. Det er ikke lengre bare bra/klikk og godbit eller ball servert helt enkelt - men et TJOHO og heftig lek eller godbiter som må jages og fanges (belønningene er og mye for å få MEG mer intens og på). Nå kan jeg belønne mer "vanlig" også, for nå kan hun bli vel intens på trening. :D Jeg trente også veldig korte økter, og alltid når vi var på topp. Var jeg litt daff en dag droppet jeg fvf-treningen. Jevnt over gir jeg mye mer av meg selv i øvelsen rett og slett, og passer på at både jeg og hunden er i riktig sinnsstemning når vi trener fri ved fot. Det går stadig fremover, og det gjenspeiler seg i karakterene på stevner også. De første stevnene i klasse 2 fikk vi ikke mer enn 7 og 7,5 på (8 på et uoff. stevne, men da syns jeg dommeren var i overkant snill :P ) og nå de siste to stevnene har vi fått 8,5. Den er fortsatt ikke der jeg vil ha den, men det går stadig fremover - og nå begynner jeg til og med å være overbevist selv om at fri ved fot er kjempegøy. :ahappy: Nå kan jeg til og med pirke på ting uten at det går utover motivasjon til meg og hunden. Et annet problem var at jeg var altfor lite variabel i når belønningen kom, og det ble stadig vanskeligere og vanskeligere før belønningen kom. Jeg gikk derfor i tillegg litt tilbake til start, og passet på å ikke gå for fort frem. Jeg belønnet f.eks utgangsstilling - et steg - tre steg - et steg - fem steg - utgangsstilling - to steg - et steg - 10 steg osv. Nå kan jeg fortsatt belønne nydelige starter, eller noen få steg - men også lange økter som inneholder det meste som inngår i en elite-fvf. Jeg varierer mye mer på hva vi trener, og kan hente ut bare helomvendinger og terpe på det, bare temposkifter, bare venstrevendinger etc. Jeg går også endel uten hund for å kjenne på holdning, hvordan jeg plasserer beina i vendinger, kjenner på skulderplassering i sideforflytninger etc. Jeg har også gjort det at jeg stiller meg opp som på vei til min egen begravelse til et "signal" for utgangsstilling og at NÅ blir det fest snart. :P

Ja, og så kjøpte jeg et par nye leker, deriblant en som var laget for hunder som ikke er så glad i kamplek men liker jaktlek. Saueskinn på strikkbånd festet i en pinne (finner den ikke i nettbutikken nå). Ser ut som en svær katteleke egentlig. :P

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg måtte endre min egen holdning til øvelsen først og fremst. Hos oss var problemet at jeg hatet fri ved fot, gikk som en forknytt person på vei til sin egen begravelse, og var aldeles ikke overbevisende i belønningene. Jeg bestemte meg for at nå, nå liker jeg fri ved fot og hunden skal tro på meg når jeg sier at det er kjempegøy (vi er ikke helt i mål der, men det blir bedre og bedre). I tillegg så belønner jeg annerledes. Det er ikke lengre bare bra/klikk og godbit eller ball servert helt enkelt - men et TJOHO og heftig lek eller godbiter som må jages og fanges (belønningene er og mye for å få MEG mer intens og på). Nå kan jeg belønne mer "vanlig" også, for nå kan hun bli vel intens på trening. :D Jeg trente også veldig korte økter, og alltid når vi var på topp. Var jeg litt daff en dag droppet jeg fvf-treningen. Jevnt over gir jeg mye mer av meg selv i øvelsen rett og slett, og passer på at både jeg og hunden er i riktig sinnsstemning når vi trener fri ved fot. Det går stadig fremover, og det gjenspeiler seg i karakterene på stevner også. De første stevnene i klasse 2 fikk vi ikke mer enn 7 og 7,5 på (8 på et uoff. stevne, men da syns jeg dommeren var i overkant snill :P ) og nå de siste to stevnene har vi fått 8,5. Den er fortsatt ikke der jeg vil ha den, men det går stadig fremover - og nå begynner jeg til og med å være overbevist selv om at fri ved fot er kjempegøy. :ahappy: Nå kan jeg til og med pirke på ting uten at det går utover motivasjon til meg og hunden. Et annet problem var at jeg var altfor lite variabel i når belønningen kom, og det ble stadig vanskeligere og vanskeligere før belønningen kom. Jeg gikk derfor i tillegg litt tilbake til start, og passet på å ikke gå for fort frem. Jeg belønnet f.eks utgangsstilling - et steg - tre steg - et steg - fem steg - utgangsstilling - to steg - et steg - 10 steg osv. Nå kan jeg fortsatt belønne nydelige starter, eller noen få steg - men også lange økter som inneholder det meste som inngår i en elite-fvf. Jeg varierer mye mer på hva vi trener, og kan hente ut bare helomvendinger og terpe på det, bare temposkifter, bare venstrevendinger etc. Jeg går også endel uten hund for å kjenne på holdning, hvordan jeg plasserer beina i vendinger, kjenner på skulderplassering i sideforflytninger etc. Jeg har også gjort det at jeg stiller meg opp som på vei til min egen begravelse til et "signal" for utgangsstilling og at NÅ blir det fest snart. :P

Ja, og så kjøpte jeg et par nye leker, deriblant en som var laget for hunder som ikke er så glad i kamplek men liker jaktlek. Saueskinn på strikkbånd festet i en pinne (finner den ikke i nettbutikken nå). Ser ut som en svær katteleke egentlig. :P

Tusen takk for svar :D Ja den største jobben ligger jo i oss - så jeg har nok mye å jobbe med meg selv først og fremst :) Kan nok bli litt mer ivrig i belønningen, istedet for bare å si "bra" og kaste ballen :) Vi skal debutere i klasse 1 om ei uke, så har det litt travelt :P

Og sei ifra om du finn den leken igjen ;)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svar :D Ja den største jobben ligger jo i oss - så jeg har nok mye å jobbe med meg selv først og fremst :) Kan nok bli litt mer ivrig i belønningen, istedet for bare å si "bra" og kaste ballen :) Vi skal debutere i klasse 1 om ei uke, så har det litt travelt :P

Og sei ifra om du finn den leken igjen ;)

Det hjelper veldig om vi er litt overbevisende når vi går OG når vi belønner. Det kan fort bli vel statisk, og da faller jo enkelte hunder av. Hvordan går du forresten? Ser du på henne når dere går? Tenkt på skulderen din, hvordan den er plassert? Og tempoet ditt? Faller du ned i hennes tempo om hun havner bak?

Leken heter whip-it tug, finner den ikke i noen norsk nettbutikk nå. Kreativhund som hadde den inne tidligere. Den fikk opp kamplysten til Bris, geniale leken. :ahappy:

Ang. utfordringen så har jeg trent veldig mye, men helt glemt filming. :P På apporteringen kom vi i mål til konkurransen mtp å ikke tjuvstarte. Veldig bra! Så unødvendig å miste poeng på tjuvstarter (ryker jo 3 poeng med en gang!).

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det hjelper veldig om vi er litt overbevisende når vi går OG når vi belønner. Det kan fort bli vel statisk, og da faller jo enkelte hunder av. Hvordan går du forresten? Ser du på henne når dere går? Tenkt på skulderen din, hvordan den er plassert? Og tempoet ditt? Faller du ned i hennes tempo om hun havner bak?

Leken heter whip-it tug, finner den ikke i noen norsk nettbutikk nå. Kreativhund som hadde den inne tidligere. Den fikk opp kamplysten til Bris, geniale leken. :ahappy:

Ang. utfordringen så har jeg trent veldig mye, men helt glemt filming. :P På apporteringen kom vi i mål til konkurransen mtp å ikke tjuvstarte. Veldig bra! Så unødvendig å miste poeng på tjuvstarter (ryker jo 3 poeng med en gang!).

Er litt forskjellig hvordan jeg går. Går som regel og ser litt fremfor meg - slik at jeg kan få et glimt av hvor hun befinner seg. Om hun henger litt etter, snur jeg ofte hodet ned mot henne for å se hvor hun befinner seg. Tempoet er normal gange - kan ikke gå særlig saktere for da blir det enda kjedeligere for henne. Om jeg går litt raskere, så vil det nesten se ut som springmarsj :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Vi starta bra, men så meldte jeg plutselig på konkurranse, og da var det andre ting som ble viktigere å få på plass :P I fri ved fot har jeg fått han nesten helt rett, og er egentlig veldig fornøyd med det. Jeg fikk han litt skjeiv igjen på konkurransen i går, utelukkende fordi jeg ikke gjorde jobben min 100% første delen av fvf, men på trening har han blitt rett og fin. Selv om han er avhengig av at jeg går bra for å gå bra. Apporteringa har vi ikke fått bra nok opptak på enda, men vi har prøvd oss litt fram, og jeg har en plan! Så 1 av 2 mål i boks er jo ikke ille da :)

Belønne med ball, det er den beste belønninga vi har pr dags dato.. Men om hun bestemmer seg for at bakken lukter veldig godt - så er det ingenting som er bedre enn det :P I forhold til at hun havner litt bakpå, er vel enten for at hun er lei/sliten - eller at belønningen kommer for sjeldent?

Det er ikke bare hvor god belønninga er som har noe å si for motivasjon i treninga. Om øvelsen i seg selv er kjedelig, så hjelper det ikke veldig mye med god belønning :) Og det er ikke sikkert at belønninga kommer for sjelden. Det kan like gjerne være for forutsigbart, for lite utfordring, for "stakato", kjedelig og alltid likt osv osv. Umulig å si hva det er som gjør at hun er umotivert, men det virker som alles løsning når hunden er umotivert er å gjøre det enklere. Og det trenger ikke være feil det, men det kan like gjerne være at løsninga er utfordringer og uforutsigbarhet. Også har Betty ett godt poeng i at vår holdning til øvelsen og belønninga smitter over på hunden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånn, da fikk jeg filmet en treningsøkt med fvf i dag! Brukte bevisst gress som underlag, siden det er noe Ozu synes er veldig vanskelig (masse spennende lukter i gresset, og Ozu er en snusehund av rang). Hadde også passering av hund, og vi kunne faktisk gå tilbake til trening (med ryggen til hunden) før den hadde kommet ut av synsvidde! Passerende syklist gadd han ikke se på en gang, var veldig på jobb.

Er litt småpirk på både ham og meg ser jeg på videoen, men jeg er kjempefornøyd med innsatsen til gutten. Flink pels!

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sånn, da fikk jeg filmet en treningsøkt med fvf i dag! Brukte bevisst gress som underlag, siden det er noe Ozu synes er veldig vanskelig (masse spennende lukter i gresset, og Ozu er en snusehund av rang). Hadde også passering av hund, og vi kunne faktisk gå tilbake til trening (med ryggen til hunden) før den hadde kommet ut av synsvidde! Passerende syklist gadd han ikke se på en gang, var veldig på jobb.

Er litt småpirk på både ham og meg ser jeg på videoen, men jeg er kjempefornøyd med innsatsen til gutten. Flink pels!

Åh, nå fikk jeg skikkelig flashback til tiden hvor jeg sleit som filla med Bonnies avstand fra foten min i lineføringa i et halvt år! Jajamensann. Den dagen jeg ikke gikk med jakke var hun plutselig helt perfekt :lol: Rare hunden som ikke taklet åpne jakker slik at hun ikke fikk se på meg når vi gikk :wub:

Vi har trent en del motivasjon i FVF/lineføring da det er min absolutt kjedeligste greie i hele verden å skulle trene på, ergo syntes ikke Keo det er noe gøy heller... Vi har kommet oss godt avgårde, prøvd litt varianter av belønningsmetoder (avstand, bak rygg og utsiden av hodet) for å få opp enda mer trøkk. Avstandsbelønning var morsomt, for da fikk han frese ut til leka og fillerista den på tur inn! Skal se om vi ikke får lagt inn en video etterhvert :)

Apport trene vi som filla frem til eksamen i august, så den har vi lagt på hylla frem til i går. Nå har vi dog skiftet fra 250gr trebukk opp til 2kg og feltsøkgjenstander for å spikre apportforståelsen, han har nemmelig en greie med å kaste/fillerista enkelte gjenstander som kan likne på en leke, deriblant hansker. Det har gått veldig bra, usikkerheten i å hente hva enn jeg vil er nærmest borte, han holder hva enn jeg tilbyr og vi har enda til gode å oppleve tygging. Farten inn har vi enda litt å gå på, men jeg får ikke opp intensiteten med mindre det er et langt hent, hmh.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh, nå fikk jeg skikkelig flashback til tiden hvor jeg sleit som filla med Bonnies avstand fra foten min i lineføringa i et halvt år! Jajamensann. Den dagen jeg ikke gikk med jakke var hun plutselig helt perfekt :lol: Rare hunden som ikke taklet åpne jakker slik at hun ikke fikk se på meg når vi gikk :wub:

Vi har trent en del motivasjon i FVF/lineføring da det er min absolutt kjedeligste greie i hele verden å skulle trene på, ergo syntes ikke Keo det er noe gøy heller... Vi har kommet oss godt avgårde, prøvd litt varianter av belønningsmetoder (avstand, bak rygg og utsiden av hodet) for å få opp enda mer trøkk. Avstandsbelønning var morsomt, for da fikk han frese ut til leka og fillerista den på tur inn! Skal se om vi ikke får lagt inn en video etterhvert :)

Apport trene vi som filla frem til eksamen i august, så den har vi lagt på hylla frem til i går. Nå har vi dog skiftet fra 250gr trebukk opp til 2kg og feltsøkgjenstander for å spikre apportforståelsen, han har nemmelig en greie med å kaste/fillerista enkelte gjenstander som kan likne på en leke, deriblant hansker. Det har gått veldig bra, usikkerheten i å hente hva enn jeg vil er nærmest borte, han holder hva enn jeg tilbyr og vi har enda til gode å oppleve tygging. Farten inn har vi enda litt å gå på, men jeg får ikke opp intensiteten med mindre det er et langt hent, hmh.

Siden du startet med å kommentere den åpne jakka til @Tabris så må jeg fortsette, selv om du ikke har bedt om innspill :P Ozu går ganske langt bak, noe som gjør at du må gå og se ned på han hele tiden for å sjekke om han går rett. Hva med å "dra" han fremover ved å belønne lenger fremme, og lukke jakken.. evt. ha godbitene på andre siden.

Forøvrig er jeg så utrolig imponert over hva du får til med den hunden. Han ser jo så arbeidsglad og leken ut, og jeg VET at man ikke får noe gratis med en sånn rase. :flowers: Det tenkte jeg spesielt på i et gå-rundt-klipp du viste frem for en stund siden. For en lekelyst! :D

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

vi fikk ei god økt med apporten i går! Har begynt å avstandsbelønne nesten alt, og ser at det funker veldig bra på Marvisen. Han holder apporten bedre, men vi har laaaaang vei å gå enda.

Motivasjonen min er derimot skyhøy akkurat nå etter å ha vært på stevne i helga ( @Snusmumrikk - jeg så deg! :D) og holdt instruktørkurs. Så nå ligger vi ikke på latsida. FvF må vi bare fortsette å jobbe med - Marve setter seg nydelig i utgangsstilling, men å gå, det får vi visst ikke til. Så nå jobber jeg med å få han i trav foran meg mens han ser opp, så får vi se hvordan det går :)

synes resten jobber kjempebra, og så gøy å se framgang! :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden du startet med å kommentere den åpne jakka til @Tabris så må jeg fortsette, selv om du ikke har bedt om innspill :P Ozu går ganske langt bak, noe som gjør at du må gå og se ned på han hele tiden for å sjekke om han går rett. Hva med å "dra" han fremover ved å belønne lenger fremme, og lukke jakken.. evt. ha godbitene på andre siden.

Forøvrig er jeg så utrolig imponert over hva du får til med den hunden. Han ser jo så arbeidsglad og leken ut, og jeg VET at man ikke får noe gratis med en sånn rase. :flowers: Det tenkte jeg spesielt på i et gå-rundt-klipp du viste frem for en stund siden. For en lekelyst! :D

Jeg er helt enig, han går for langt bak. Han har også en uvane med å sitte for langt bak i utgansstilling. Jeg har forsøkt å dra den frem litt med å belønne lenger fremme, takk for tips med å gjøre det samme i fvf! Jeg har for det meste bare belønnet ved å klikke og bryte fvf, men kan også bli flinkere til å belønne mens jeg går, slik at jeg får plassert ham bedre.

Enig med jakka, jeg bruker jo treningsvest på fellestreningene, men gidder ikke ha den på når jeg går vanlig tur. Det har jo vært så varmt lenge også, så jeg hadde omkommet med jakka igjen. :P Men nå begynner temperaturene å komme seg, og jeg kan bli flinkere til det også. (Han er jo også så liten at jeg må se ned for å se ham).

Og tusen takk for gode ord! Jeg blir så glad når noen ser det, det ligger MYE arbeid bak den arbeidsmotivasjonen og den lekelysten. Det er lite jeg har fått gratis med den gutten, og det man lett kan ta for gitt når man har en mer førerorientert rase må jeg jobbe for hele tiden. I tillegg så er han også et lite "blåmandags"-individ med masse issues rundt usikkerhet (usikker på folk, utagerer mot hunder, masse snusing, leker ikke på steder han ikke er trygg osv). Det er også derfor jeg blir så utrolig glad når jeg får noe til. :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er litt forskjellig hvordan jeg går. Går som regel og ser litt fremfor meg - slik at jeg kan få et glimt av hvor hun befinner seg. Om hun henger litt etter, snur jeg ofte hodet ned mot henne for å se hvor hun befinner seg. Tempoet er normal gange - kan ikke gå særlig saktere for da blir det enda kjedeligere for henne. Om jeg går litt raskere, så vil det nesten se ut som springmarsj :P

Jeg ville satt opp farta, tatt en vending eller gjort et eller annet om hun henger etter, i stedet for å se hvor hun er hen - for om vi snur oss etter de kan de havne litt lengre bak. Om tempoet er fint, så er det bare å kjøre på med variason av type belønning, plasser belønningen litt lengre frem f.eks og varier hva du gjør i treningen. Ikke bare gå type klasse 1, men ta noen vendinger, snurr 360 grader, start med en helomvending, eller en høyre/venstrevending i stedet for å gå rett frem. Vær uforutsigbar. Liker hun jaktlek? Jeg løper ofte ræva av meg når jeg virkelig skal gi Bris jackpotbelønning, hun er ikke sånn kjempeglad i kamplek - jaktlek derimot, det er gøy. Jeg gir henne skylda for minst 10 av kiloene jeg har mistet. :lol:

Vi starta bra, men så meldte jeg plutselig på konkurranse, og da var det andre ting som ble viktigere å få på plass :P I fri ved fot har jeg fått han nesten helt rett, og er egentlig veldig fornøyd med det. Jeg fikk han litt skjeiv igjen på konkurransen i går, utelukkende fordi jeg ikke gjorde jobben min 100% første delen av fvf, men på trening har han blitt rett og fin. Selv om han er avhengig av at jeg går bra for å gå bra. Apporteringa har vi ikke fått bra nok opptak på enda, men vi har prøvd oss litt fram, og jeg har en plan! Så 1 av 2 mål i boks er jo ikke ille da :)

Det er ikke bare hvor god belønninga er som har noe å si for motivasjon i treninga. Om øvelsen i seg selv er kjedelig, så hjelper det ikke veldig mye med god belønning :) Og det er ikke sikkert at belønninga kommer for sjelden. Det kan like gjerne være for forutsigbart, for lite utfordring, for "stakato", kjedelig og alltid likt osv osv. Umulig å si hva det er som gjør at hun er umotivert, men det virker som alles løsning når hunden er umotivert er å gjøre det enklere. Og det trenger ikke være feil det, men det kan like gjerne være at løsninga er utfordringer og uforutsigbarhet. Også har Betty ett godt poeng i at vår holdning til øvelsen og belønninga smitter over på hunden.

Enig i at variasjon i øvelsen er viktig, vi har jo lett for å gjøre det samme, belønne på samme steder, belønne likt og i det hele tatt være veldig forutsigbare og smått kjedelige. Jeg sliter veldig med å variere i treningen, og når jeg tror jeg varierer så varierer jeg bare etter et fast mønster som er helt likt fra gang til gang. :lol:

Jeg er helt enig, han går for langt bak. Han har også en uvane med å sitte for langt bak i utgansstilling. Jeg har forsøkt å dra den frem litt med å belønne lenger fremme, takk for tips med å gjøre det samme i fvf! Jeg har for det meste bare belønnet ved å klikke og bryte fvf, men kan også bli flinkere til å belønne mens jeg går, slik at jeg får plassert ham bedre.

Enig med jakka, jeg bruker jo treningsvest på fellestreningene, men gidder ikke ha den på når jeg går vanlig tur. Det har jo vært så varmt lenge også, så jeg hadde omkommet med jakka igjen. :P Men nå begynner temperaturene å komme seg, og jeg kan bli flinkere til det også. (Han er jo også så liten at jeg må se ned for å se ham).

Og tusen takk for gode ord! Jeg blir så glad når noen ser det, det ligger MYE arbeid bak den arbeidsmotivasjonen og den lekelysten. Det er lite jeg har fått gratis med den gutten, og det man lett kan ta for gitt når man har en mer førerorientert rase må jeg jobbe for hele tiden. I tillegg så er han også et lite "blåmandags"-individ med masse issues rundt usikkerhet (usikker på folk, utagerer mot hunder, masse snusing, leker ikke på steder han ikke er trygg osv). Det er også derfor jeg blir så utrolig glad når jeg får noe til. :)

Ut fra filmen tenker jeg at kanskje du også får han lengre frem ved at du retter deg litt mer opp i skuldre og blikk, i tillegg til belønningsplassering? Det er lett at vi presser dem lengre bak når vi ser på dem, og samtidig lener oss mot dem med skulderen. Det ser ut som han veldig gjerne vil holde kontakt med fjeset ditt, og når du har det vendt sånn så havner han jo ganske naturlig litt lengre bak. Trekker du blikket lengre fram, så kanskje han også vil flytte seg fram for å se deg bedre? Dersom du ser fremover men samtidig litt ned vil du kanskje kunne se han i sideblikket, om han kommer mer fram selvsagt. Vanskelig når de er små, man har jo gjerne et behov for å se at de går bra for å kunne belønne det. :P Du har ikke mulighet til å trene ved noen store vinduer? Ev. når du har mulighet få andre til å klikke for deg når han går bra? Jeg tror at posisjon hans vil kunne forbedre seg veldig ved at du retter deg mer i kroppen og får blikket mer frem. Ellers så syns jeg han har en veldig fin attitude, så det er bare å bygge videre på det. :ahappy:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

vi fikk ei god økt med apporten i går! Har begynt å avstandsbelønne nesten alt, og ser at det funker veldig bra på Marvisen. Han holder apporten bedre, men vi har laaaaang vei å gå enda. 

Motivasjonen min er derimot skyhøy akkurat nå etter å ha vært på stevne i helga ( @Snusmumrikk - jeg så deg! :D) og holdt instruktørkurs. Så nå ligger vi ikke på latsida. FvF må vi bare fortsette å jobbe med - Marve setter seg nydelig i utgangsstilling, men å gå, det får vi visst ikke til. Så nå jobber jeg med å få han i trav foran meg mens han ser opp, så får vi se hvordan det går :)

 

synes resten jobber kjempebra, og så gøy å se framgang! :)

Også sa du ikke hei? Hehe eller vet jeg hvem du er? :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
    • Bodde i blokk (med heis) med marka like utenfor døra og parker i nærheten og synes det fungerte helt fint med valp/hund. Selvsagt deilig med egen hage som vi har nå, men det er først og fremst en større fordel for oss tenker jeg (tror ikke hunden bryr seg nevneverdig om å være ute i egen hage eller sitte en rolig plass ute i nærheten, med mindre hunden liker å være mye ute i hagen også alene da, som ikke har gjeldt hundene jeg har hatt/den jeg har). 
    • Haha, jeg skjønner ikke at folk takler det. Hadde en venninne som bodde i 5. etg med valp, uten heis. Hvordan går det an, liksom? Vi bodde i leilighet med én trapp ned/ut da vi fikk Odin, med Kovu hadde vi hus og hage så døren stod stort sett åpen ut. Og uten mulighet for inngjerding hadde jeg ikke vurdert en gang. Selv om man kommer langt med langline da. Men å kunne ha hagedøra åpen og bare la hundene gå inn og ut som de vil er så deilig.
    • Jo takk. Flytter i løpet av sommeren, håper jeg har nogenlunde renslig valp innen den tid.  Det som er dumt at jeg får ikke lov til å gjerde inn tomta, det er dritt. Er så vant til inngjerdet hage, det blir nok ny vane jeg må tillegge meg. Håper naboene er greie.  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...