MegaMarie

Medlemmer
 • Innholdsteller

  7,949
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  5

Om MegaMarie

 • Rang
  Hundefrelst
 • Bursdag 11/20/1992

Contact Methods

 • MSN
  mieaaberg@hotmail.com
 • Website URL
  http://mieaaberg.wordpress.com/

Profile Information

 • Kjønn
  Kvinne
 • Bosted
  Bergen
 • Hunderase
  Sommerfugl og ekorn

Nylige profilbesøk

21,411 profilvisninger
 1. Rally øvelser i klasse 2 som Tidi ikke kan: - 8 tall matskål (jeg har ikke prøvd det, jeg tror ikke det skal så mye til før hun kan det da, men hvem vet) - Sitt - stå (hun kan ikke stå på kommando, men det skal jo ikke ta for lang tid å lære) - Snu og kall inn foran KOMBI (hun kan ikke innkalling med sitt i front, skal ikke mye til for å få til det heller da, tror jeg) - Sitt foran-1 steg bak-2 steg bak- 3 steg bak KOMBI (usikker på om hun sitter jeg automatisk i front. Kan man kommandere sitt i holdtene her uten å få trekk?) - Sitt-Løp i fra-Kall inn foran i fart-Sitt KOMBI (oyoyoy, altså bli er ikke vår sterkeste øvelse uansett hva, men om jeg skal LØPE i fra, da blir det ihvertfall ikke vår sterkeste øvelse ) - Helomvending (tror ikke det skal så mye til før den sitter da, men jeg har aldri prøvd) Jeg får rett og slett trene litt og se hvordan det går før jeg vurderer hvilken klasse jeg skal melde oss på i. I dag tok vi en slalomøkt. Det frister nemlig veldig å melde på agilitystevne som er om 1 måned, men jeg kommer ikke til å starte uten at slaommen sitter bedre. Vi måtte gå en del steg tilbake i dag, da hun tydeligvis har glemt en del. Så vi kjørte 4 pinner en stund før vi avsluttet med 6 pinner med litt avstand på de siste 2 pinnene. Hvis jeg kjører 1 økt hver dag så skal vi være godt på vei. Påmeldingsfristen er i midten av mars, så jeg får se hvor langt vi er kommet frem til da. Ellers avsluttet jeg i dag med en fellesdekk med hundene. 50 sekunder Jeg satt meg jo et litt ambisiøst mål med 1 minutt i løpet av februar, men kanskje kanskje vi klarer 60 sekunder i morgen, rett på tampen av måneden . Det er lov å håpe da!
 2. Vi tok oss en tur i skogen i går med kameraet også. Lenge siden jeg har tatt bilder av hundene med et skikkelig kamera nå. Sist gang jeg var i denne skogen med hundene så var Tidi valp, mye har forandret seg siden den gang. 3,5 år siden I går Blondie har forandret seg mye gjennom årene også. Blondie 3 år gammel. Blondie 11,5 år gammel.
 3. Herlige Milli Halen går i ett! Dere var superflinke! Også er hun så pen da!
 4. Tusen takk! Kjempe hyggelig å treffe deg i dag Dere var også utrolig herlige å se på! Du har en vakker hund! Tusen takk Takk! Godt å høre Da blir vi nok å melde på. Bare fundere hvilken klasse Tidi skal i. Tusen takk!
 5. Hahaha, nå begynte jeg å vurdere å bli i klasse 1 pga streng dommer.
 6. Rally er jo blitt vår "melde oss på spontant uten noe spesielt mye trening" sport. Vi har ikke trent siden vi startet første gangen våren 2015, og da hadde vi kun trent 1 måned før konkurransen, så da jeg kom hjem fra Australia i slutten av desember til hunder som ikke har trent med meg på 6 måneder, så meldte vi oss like godt på et spontant stevne igjen! Vi har kun hatt 2 treninger på bane med skilt siden forrige stevnet, så jeg har aldri noen høye forventninger, men det er moro å starte! Blondie har av en eller annen grunn gått fri ved fot en meter unna meg i det siste. Merkelig. Jeg vet hun ble trent litt da jeg var i Australia, så kanskje de har belønnet henne for det, hvem vet. I tillegg har hun surret mye med andre kommandoer på treninger, så jeg har tenkt mine tanker om hun kanskje har blitt for gammel til konkurranse, men hun overrasket med å gå veldig fint i dag! Jeg tuller litt med at jeg ikke går nært nok til skiltene, også har vi fått litt trekk for at hun ikke sitter seg helt ned eller sitter litt skjevt. Det endte med 189 poeng, 1 premie og en 8 plass Tidi har vært veldig flink på trening, så jeg følte meg mye tryggere med henne. Hun har fått litt skjeve innsitter i det siste, men ellers kommer jeg ikke på noe vi har "slitt" med på trening. Hun ble litt fascinert av publikum, mennesker som kan rundslikkes . Så der fikk vi litt trekk på stram line. Ellers ble hun litt fascinert av ringbåndet på slutten også, så der fikk vi trekk for avstand. Alt i alt er jeg strålende fornøyd med henne 196 poeng, 1 premie, opprykk og en 4 plass. Rett under pallen, som på forrige konkurranse. Det skal visst være et nytt stevne i April en gang. Jeg tenker å melde på begge to igjen. Spørsmålet er bare om jeg skal gå i klasse 2 med Tidi (jeg må se litt på øvelsene først), eller om jeg skal gå i klasse 1 en siste gang så kan vi søkte om tittel om hun klarer en første premie til. Hmm. Jeg får tenke på saken.
 7. Kjempe fine bilder av Blitz og Happy sammen Det ser alltid så mye mer idyllisk ut med to hunder av samme rase av en eller annen grunn.
 8. Så utrolig fin han er
 9. Godt å vite 😊 Blondie begynner å bli litt gammel og senil, mulig hun hører noe dårlig og, for hun tuller litt med kommandoene. Men hvis jeg bruker tegn og så går det bedre.
 10. Husker jeg feil, eller stemmer det at man kan gi både verbal kommando og tegn uten å få dobbelkommandering i Rally?
 11. Haha, ja. Det bare falt meg ikke inn at det var praktisk å trene på. Som oftest når jeg er ute så er vi jo i bevegelse stort sett hele tiden. Det er bare av og til en tur i ny og ne når det er fint vær at jeg kanskje vil sitte meg ned ute. Eller på skitur, men jeg stod ikke mye på ski før frøken trekk kom i hus. Inne derimot har jeg hatt fokus på ro fra dag en, og det har virkelig lønnet seg! Hun var blant annet med en venninne av meg på jobb i en klesbutikk, og da lå hun visst bare bak disken og sov. Noen få ganger tuslet hun rundt i butikken og hilste på folk. Jeg elsker jo kelpien sin væremåte, så jeg syns det er litt vanskelig å beskrive den nøytralt. Haha Men jeg syns Tonje gjorde en god jobb der. Hilsingen deres er veldig intens, og det er det ikke alle som liker. Om jeg har jente vors så ber jeg alltid alle jenter med strømpebukse på om å sitte seg ned på huk, så slipper de ødelagte strømpebukser. Nå har min frøken blitt litt oppdratt da hun ble passet av en venninne i 6 mnd mens jeg var på utveksling, så nå hopper hun ikke like mye på folk. Men det kan nok bli litt mye for folk. Ellers er det jo det at de har mye energi ute. Som sagt har jeg venner som tror hun er slik inne også. Ellers er det en gjeterhund med alle gode og dårlige sider det med bringer. Det er ikke alle osm er vandt med hunder som dilter etter de over alt inne, som gjerne skal se oppi skuffen du åpner før du selv har sett oppi den, som skal sjekke hva du pakker i baggen din eller hvilken bukse du tar på deg nå, betyr buksen tur eller betyr buksen at mat mor skal avgårde og vi skal være alene hjemme? Min papillon er slik fra før, så for meg var det ingen overgang til gjeterhund på denne fronten. Men for noen er det kanskje en adferd de syns er veldig slitsom. Her er forresten video av min hund sin MH. Et moment som overrasket meg en del var aktivitetsmomentet, jeg trodde jo hun ville rive og grave i gresset her. Men det var veldig varmt, så hun nøyde seg med å rulle rundt istedenfor, skikkelig livsnyter! Også hilste hun ikke så voldtsomt på MH mannen som jeg hadde trodd, men hun hadde allerede hilst på hele publikum, så hun var kanskje litt forsynt.
 12. Tidi er veldig glad i lek, jeg bruker ofte kamplek som belønning, spesielt i øvelser hvor jeg ønsker henne mer heit og på eller hvor jeg ønsker fart. Godbiter bruker jeg mest til belønning av rolige øvelser eller i tillegg til leken som jackpot belønning. Hun er nok ikke en hund som dør for leken sin (type de hundene som kunne hoppet utenfor et stup etter leken sin), men hun jobber veldig godt for den likevel og kamper godt. Hvis jeg stopper og prater med folk på tur så regner hun med at hun skal få hilse på de hun og. Hun kan stå litt i ro på asfalt, men er vi i skogen så begynner hun ganske raskt med jobben som gartner og luker bort busker og kvister. Jeg har hatt henne med på tur og skitur hvor vi tar pauser, og ja, det er helt sant. Det er ikke så koselig med en hund som graver i snøen og aldri slår seg til ro ute. Men jeg gir henne av og til et godbit søk og da har hun noe å drive på med. Jeg har også tenkt at det kan hjelpe å gi henne et tyggebein eller lignende, men dette har jeg ikke prøvd enda. Hvis jeg har henne i bånd så kan jeg tvinge henne til å være i ro litt. Dette er nok litt en treningssak også. Jeg fikk henne på høsten og det er ikke akkurat den årstiden man sitter seg ned ute for en pause på tur. Så kom sommeren og da hadde jeg en 1 år gammel hund som var vandt med at det alltid skjedde noe ute på tur. Edit: Det er litt lyd i form av frustrasjons piping. Hun kjeder seg rett og slett når vi stopper på tur, og det å rive opp busker og gress blir hennes nye jobb.
 13. Velkommen "tilbake"! Morsomt at det ble whippet til. Dere lusket vel lenge rundt på eventuelle andre mynder?
 14. Gikk spor igjen i dag. De første 100 meterne var nydelige! Hun hadde nesen klin i bakken, første og andre pinne ble plukket uten noe hjelp fra meg og hun gikk i et tempo jeg overlevde Deretter begynte hun å surre. Hun mistet en pinne som jeg plukket opp, begynte å gå langt utenfor hvor jeg hadde lagt sporet. Mistet et par pinner til. Så hentet hun seg inn igjen på slutten, da gikk hun veldig pent igjen. Totalt plukket hun 4 av 8 pinner. Jeg fant 2 som hun ikke hadde plukket. Hmm. Hun har gått veldig fine spor i det siste, så det at hun i dag rotet slik var litt merkelig. Pinneplukkingen i begynnelsen og slutten var veldig fin, men midten var bare rot.. Vurderer å la sporet ligge litt lenger. Nå ligger det rundt 15-20 min. Kanskje det kan hjelpe.
 15. Jeg kan ikke så mye om forskjellen på AK og WK, så det spørsmålet lar jeg noen andre svare på. Jeg har min kelpie løs på tur hele tiden. Hun kan ikke gå fint i bånd, og unnskyldningen min for det er at hun er så utrolig flink til å gå løs. Hun går forbi mennesker og hunder og bryr seg ikke om noen av delene med mindre de sier hei til henne (eller de sier hallo på telefonen, det er også veldig spennende!). Hun jager heller ikke dyr som vi møter i skogen. Ellers ute på tur er hun i 110. Vill og energifull! Hun løper mye, rundt, frem og tilbake, finner pinner, bærer litt på de, bjeffer litt på meg. Hvis vi stopper på tur så begynner hun å grave, rive opp gress og mose fra bakken eller tygge i stykker små trær. Hun har ikke helt avknappen på plass ute på tur, det er nok litt min feil og da vi aldri har trent på det. På trening er hun kjempe herlig å jobbe med! Hun har utrolig bra fokus tiltross for forstyrrelser, og dette syns jeg hun har hatt helt fra dag 1. På en av våre første konkurranser var det plutselig et idrettsarrangement for barn på den samme fotballbanen som vi skulle konkurrere på. Det var sikkert 100 barn som løp rundt og kastet ball. Men likevel hadde hunden fokus på meg, på første konkurransen uten noe særlig konkurranse trening. Hun har en fin utholdenhet, og hun tåler litt pirk ihvertfall, usikker på hvor mye, for jeg syns selv pirk er kjedelig, så det er kanskje jeg som gir meg før hunden på det punktet. Nå om dagen trener jeg henne på å gå fint i bånd, og innimellom tilbyr hun da fri ved fot, hun kan gå slik kjempe lenge uten at jeg belønner henne. Jeg har en følelse av at hun ikke er så heftig som et par andre kelpier, eks Strider til Tonje tipper jeg er en del heftigere. Men for min del er hun heftig nok Inne er hun kjempe rolig. Folk som kun har møtt henne ute tror nesten ikke på det, fordi hun er så full av energi ute. Men inne ligger hun seg rett ned til å sove. Hun leker kanskje litt rolig med lekene sine, men ellers bare sover hun. Også elsker hun kos da Min kelpie er fra kennel Vickulas i Sverige. Jeg er veldig fornøyd med oppdretter og syns det er mange flotte hunder derfra.