Snusmumrikk

Medlemmer
 • Innholdsteller

  4,437
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  1

7 følgere

Om Snusmumrikk

 • Rang
  Avhengig

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Lagt mot nordøst
 • Hunderase
  Tervueren og Alaska husky x4

Nylige profilbesøk

10,410 profilvisninger
 1. Men om de hadde vært vant til, og oppdratt til, å være på hotell og være stille hadde det kanskje vært annerledes?
 2. 38: (18/9-24/9)Mandag -@maysofieTirsdag -@Elisabeth00Onsdag -@kristin_nordTorsdag -@SandyEyeCandy (kan du?)Fredag -@CavalierflatLørdag -@HenrietteSøndag -@Anooni39: (25/9-1/10)Mandag -Tirsdag - @SnusmumrikkOnsdag -@Monab88TorsdagFredagLørdag -@EmilieSøndag -@maysofie40: (2/10-8/10)MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndag41: (9/10-15/10)MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndag42: (16/10-22/10)MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndag43: (23/10-29/10)MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndag44: (30/10-5/11)MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredagLørdagSøndag
 3. Jeg kan godt ta en dag. Men jeg kan ikke snappe på jobb, og det meste av hundetrening og aktivitet med hundene foregår i mørket på denne tida. Men om dere tåler snapp i lys fra hodelykt er det bare å sette meg opp en dag. Jeg har god hodelykt
 4. Hvis det er en god hund, så er det vel strengt tatt ingen grunn til at den skal ha falt i verdi ved å ha blitt godt oppdratt og grunntrent? Du vet til og med mer om helsa, utseende og egenskaper enn hos en valp. Nå er det jo markedet som bestemmer, og markedet gir ofte mindre for voksne hunder. Men jeg har faktisk betalt mer for de jeg har kjøpt som voksne enn for valpene jeg har kjøpt. Riktignok brukshunder, men jeg vil jo si at verdien på hunden er større med mer trening og når den har vist hva den duger til.
 5. Jeg er selvfølgelig helt enig i at det er mange huskyer med ekstremt jaktinstinkt som ikke bør tas lett på. Og ofte nøyer de seg ikke med å løpe etter, de har full jakt med avslutning om de får mulighet. Jeg er også enig i at det er hunder som bør få mye trening, fortrinnsvis i form av å trekke el. Men nå fremstår de jo som rene monstrene. Er det virkelig så vanlig at huskyer bryter seg ut og stikker av? Jeg har 5 huskyer selv, og kjenner veldig mange med et stort antall huskyer (riktignok fortrinnsvis alaska husky), og alle har noen hunder med heftig jaktinstinkt (jeg har en selv) og flere med moderat jaktinstinkt, men jeg kjenner faktisk ingen som stikker av for å stikke av. Heller ingen som bryter seg ut av hus og hundegårder om de ikke er konstruert bedre enn Alkatras. Jeg har selvfølgelig hørt om det, men det er unntakene og ingen av alle de hundene jeg omgås gjør det. Mine hunder og alle mine venner sine hunder brukes aktivt til trekk og trenes godt hele året (unntatt noen få varme uker midt på sommeren). Er det så stor forskjell på utbrytertrangen til en husky som brukes aktivt til hundekjøring og huskyer som aktive familiehunder? For i denne tråden virker det som det er mer normalen enn unntaket at en husky gjør alt den kan for å komme seg ut. Sist et element i hundegården min gikk i stykker og en hund kom løs her, så sto den overlykkelig og venta på meg på gårdsplassen når jeg kom hjem, for så å spurte i full fart ned igjen til hundegården for å få hjelp til å komme inn igjen. Slipper jeg hundene løs ut av bilen eller etter trening, så løper de rett inn i hundegården. De har ikke noe behov for å stikke av. De tre jeg hadde da jeg bodde i leilighet (de ble også trent aktivt i trekk) hadde heller ikke noe behov for å rømme og alle dører sto ulåste. Noen av dem kan åpne dører, men ingen av dem gjør det.
 6. Hold deg til det du kan. Og om ikke det funker, så søker du råd andre steder og kommer med alternativer. Veldig dumt å skulle instruere i en måte du aldri har gjennomført selv Fortell deltagerne at det finnes mange måter å lære inn forskjellige ting på, du skal vise dem det som funker best etter din erfaring. Og si at hvis ikke det passer dem og deres hund, så har du en del alternativer på lur. Å gi uerfarne kursdeltagere mange alternativer å velge mellom er bare forvirrende.
 7. Det er vel ganske vanlig at det er ekstremt i husky. Oftere i siberian enn alaskan, men det er ikke på noen måte uvanlig i noen av dem. Det er en del av pakka. Jeg har også en sånn en. De fire andre er interessert i lukter av dyr vi passerer, han siste er konstant på leting etter noe å jakte på, selv i vanlige båndturer (og ja, han har klart å fange både fugl og mus i 1,5 meter langt bånd). Han har heldigvis ikke noe behov for å rømme. Som du har fått svar om flere ganger, så har de all rett til å kreve hunden din avlivet, men det er ikke de som avgjør om den faktisk blir avlivet. Jeg vet ikke om jeg syns 4000 var spesielt god erstatning for 18 høner. En ting er jo innkjøpsprisen, men mulig de har brukt tid på å temme dem og holder dem like mye som kjæledyr som nyttedyr. Hvis de er vanskelige å snakke med ville jeg skrevet et brev til dem. Legg dere langflate og beklag, tilby hva de ønsker i erstattning og fortell om faktiske tiltak dere har gjort for å sikre at hunden aldri kommer seg løs igjen. Et lite tips sånn litt på sida av tema, er å ikke skrive hehe når du snakker om såpass alvorlige saker. Det og lattermilde smilyer gir nok et dårligere inntrykk av hvor seriøst du mener å formidle at du tar dette. Aktivitet og trening vil ikke på noen måte dempe jaktinstinktet til en siberian. Men en godt aktivisert hund vil ofte ha mindre behov for å stikke av og dra på tur alene. Og sammen med gode sikringstiltak kan det hjelpe på å holde den under kontroll. Nå kjenner jeg alaska husky bedre enn sh, og ikke alle sh er like mye avla på bruksegenskaper, men sånn generelt kan jeg si at gåtur betyr fint lite for dem aktivitetsmessig. De er glad i å være på tur, men en times tur er bare koselig tid sammen med meg. Uansett hvor mange turer jeg går. Det som gjør dem fornøyd er hardere fysisk trening. Trekk med sykkel, ski, spark osv.
 8. I ren produksjon kan det nok stemme. Mens i en hel del andre yrker vil man jo trenge flere ansatte for å dekke opp når hver ansatt jobber 2 timer kortere om dagen. Butikkene kan ikke ha kortere åpningstid, hoteller må ha ansatte på jobb hele tida, restauranter trenger servitører hele åpningstida osv. I mange tilfelles blir det flere ansatte/flere skift i døgnet. I sånne tilfeller ser jeg ikke hvordan man kan få det til uten at det går ut over utgiftene til de forskjellige bedriftene. Uansett hvor effektivt man jobber de 6 timene man er der. Og hvordan løses det i skoleverket? Skal elevene også ha redusert lengde på skoledagene da? Eller skal vi ansette flere lærere?
 9. Kanskje ikke, vi har bare streifulv her. På den andre siden har vi landets tetteste bestand av bjørn. Forrige uke var det observert 3 forskjellige voksne individer, ene med 2 unger, innen 2-3 km fra huset mitt. Den ene observasjonen var en som kryssa veien bak garasjen min. Samme problematikk med rovdyr nært folk, men det gir oss vel ikke rett til å ha en mening fordi det ikke hyles og dras opp i media... En ting en enslig skal med et helt hus som enslig, er muligheten til å bo det stedet en ønsker. Jeg kunne godt ha krympa huset mitt til leilighetsstrørrelse jeg, men så små hus er ikke til salgs.
 10. Jeg har heller ikke opplevd at de oppsøker naboen for å drepe, men jeg har opplevd mange ganger at de oppsøker naboen for å leke, hannhunder som er kåte på nabotispa, yppete hannhunder osv. Jeg har stått bak teltet og snakka med folk som forteller om hvor mye de håper at hunden ikke reiser seg og lager bråk med noen av de andre. Det føles ikke bra når det er din hund som ligger ved siden av denne dobbermannen som vissnok reiser seg og lager bråk oftere enn den blir liggende. Denne gangen reiste den seg og gikk ut av ringen istedenfor å gå på nabohunden. Det syns jeg er helt greit. Det ødelegger ikke for noen andre enn en selv. Men det er overhode ikke greit å legge sånne hunder som kan reiser seg for å lage bråk med nabohunden. Det kan uforutsett skje med alle. Men når eier vet at det er veldig sannsynlig at hunden reiser seg, så har ikke hunden noe i fellesdekk på konkurranse å gjøre. Bitteliten forsiktig tispe som blir fillerista og jaga rundt banen av en svær schäfer er heller ikke greit. Men enda mindre greit er det at den har gjort det samme før og blir lagt i fellesdekk neste konkurranse også.
 11. Selv ville jeg aldri lagt en hund jeg trodde kunne reise seg på konkurranse (jeg hadde halvannet år med konkurransepause med ene hunden min for å fikse det først). Uansett hva hunden gjør når den reiser seg. Det ødelegger minst like mye for deg selv i fremtiden. Om andre vil konkurrere med hunder som reiser seg, så bryr jeg meg ikke så lenge hunden ikke går bort til de andre hundene. Da går det bare ut over en selv. Om hunden min ikke takler at en annen hund reiser seg og går til eier, så har jeg ikke trent godt nok. Om folk derimot legger en hund i fellesdekk på konkurranse som de vet det er sannsynlig at vil bryte dekken og oppsøke de andre hundene, så blir jeg forbanna (det var pga en sånn episode jeg fikk et problem med den hunden jeg hadde halvannet års konkurransepause, med for å fikse problemet igjen). Oppsøker hunden de andre hundene når den bryter dekken, så har den ingen ting på en konkurranse å gjøre.
 12. Som jeg skrev. Jeg kan si flere negative ting med rasen. Men dorske er de ikke. Fra utstillingslinjene er sannsynligheten for å få en middelmådig brukshund relativt stor, mange oppdrettere blander stress med drifter, men dorske er de fortsatt ikke Jeg har ikke vært borti noen med gulvredsler og få miljøberørte. Med skuddredsel syns jeg det er ganske mye av.
 13. Jeg har ikke noe problem med å se de negative sidene til rasen min, men dorsk var ny Styr unna de som er totalt utstillingsavla, så får du neppe problemer med at hunden er dorsk... Min idealhund er bruksegenskapene til tervueren og husky kombinert i en hund i huskykropp. Siden jeg ikke får det, så har jeg begge deler
 14. Jeg tenker at man ihvertfall kan starte med å ikke kjøpe fancy for fra USA og Canada når det produseres for i Norden. Noe utslipp fra frakt blir det fortsatt, men veldig mye mindre
 15. Best til hva?