Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

Skrevet

Jeg skal lage desserten på 17mai, og vet nøyaktig hva jeg vil lage. MEN! Jeg har ikke oppskrifta og aner ikke hva den heter:o har aldri laget den selv, men fikk den servert i et selskap som barn;p

Den består av bær, krem/vaniljekrem og marengs i allefall! Muligens mer?:P Det ligger lagvis og er pyntet med marengs og bær:p

Noen som vet hva jeg mener?

Skrevet

Sunnmørsgodt er et av sikkert mange navn på den.

Marengs nederst, så bær, og pisket krem.

Jah, det er det jo sikkert. Dog har jeg fått opplæring at den er med kun rips, ikke andre bær. Og marengs og vaniljekrem, og serveres med råkrem. Veldig godt!

Skrevet

Jeg tenkte Eton mess, men den er ikke lagvis.

Jaaaaaa:D det var eton mess!!!! Hurra!!

Godt mulig den ikke skal lages lagvis ja, er ca 17år siden jeg spiste den sist;D men husket hva den het så fort jeg så du skrev det!

17mai desserten er reddet;)

  • Like 1
Skrevet

Jah, det er det jo sikkert. Dog har jeg fått opplæring at den er med kun rips, ikke andre bær. Og marengs og vaniljekrem, og serveres med råkrem. Veldig godt!

Ja, vaniljekremen glemte jeg. Men i Romsdal bruker vi flere typer bær. :)

Skrevet

Eton mess og pavlova er forsåvidt det samme, bare at eton mess er jordbær, marengs og krem blandet og pavlova er litt mer "ryddig" :P (og ofte har vaniljekrem og blandet frukt, kiwi er obligatorisk ;) ).

Skrevet

Ingen som fikk med seg at jeg jubla over badkervilles svar?;p

Det var eton mess:D

Jeg har fått den servert med jorbær, bringebær og blåbær:) så er nok litt variasjoner i hvordan den lages:) men såååå fantastisk godt:D

  • Like 1
Skrevet

Eton mess og pavlova er forsåvidt det samme, bare at eton mess er jordbær, marengs og krem blandet og pavlova er litt mer "ryddig" :P (og ofte har vaniljekrem og blandet frukt, kiwi er obligatorisk ;) ).

Har faktisk aldri hatt kiwi på Pavlova :o

Ingen som fikk med seg at jeg jubla over badkervilles svar?;p

Det var eton mess:D

Jeg har fått den servert med jorbær, bringebær og blåbær:) så er nok litt variasjoner i hvordan den lages:) men såååå fantastisk godt:D

Men da er det Pavlova haha :-P

Pavlova.... Mhmm nam....... Tror jeg må lage marengs idag!

  • Like 1
Skrevet

Ja det er kanskje litt som en krasja pavlova! Men jeg liker ikke pavlova;p har bare smakt mamma sin da, og hun har appelsin, kiwi og andre sure ting på! Samt at hun har en dæsj sitron i kremen:s

Eton mess lages i forskjellige versjoner, og den jeg skal lage har 50/50 krem og vaniljekrem:D namnamnamnam:D med jordbær, bringebær og blåbær(jeg vil ha rips i også, men får ikke tak i:/)

  • Like 1
Skrevet

Ja det er kanskje litt som en krasja pavlova! Men jeg liker ikke pavlova;p har bare smakt mamma sin da, og hun har appelsin, kiwi og andre sure ting på! Samt at hun har en dæsj sitron i kremen:s

Eton mess lages i forskjellige versjoner, og den jeg skal lage har 50/50 krem og vaniljekrem:D namnamnamnam:D med jordbær, bringebær og blåbær(jeg vil ha rips i også, men får ikke tak i:/)

Rips er jo i skogbærblandingene, men det blir jo frossent, da :-/

Moren din sin Pavlova høres kjempegod ut! Surt er godt, og bedre med modne, sure frukter enn kjipe importerte jordbær og blåbær :D

Skrevet

Jaaaaaa:D det var eton mess!! Hurra!

Godt mulig den ikke skal lages lagvis ja, er ca 17år siden jeg spiste den sist;D men husket hva den het så fort jeg så du skrev det!

17mai desserten er reddet;)

Så gøy at jeg kunne hjelpe, Eton mess er kjempegodt! Tradisjonelt lages den vel med jordbær, men kan jo bruke all slags bær! Kos deg med dessert!

Skrevet

Ja det er kanskje litt som en krasja pavlova! Men jeg liker ikke pavlova;p har bare smakt mamma sin da, og hun har appelsin, kiwi og andre sure ting på! Samt at hun har en dæsj sitron i kremen:s

Eton mess lages i forskjellige versjoner, og den jeg skal lage har 50/50 krem og vaniljekrem:D namnamnamnam:D med jordbær, bringebær og blåbær(jeg vil ha rips i også, men får ikke tak i:/)

Morsomt for det er slik min Pavlova er og alle jeg kjenner. Marengs bunn, krem og vaniljekrem blandet sammen. Bringebær, blåbær, skogsbær og jordbær oppå. Nam!

Sure ting låt ekkelt ut :-P

  • Like 2
Skrevet

Morsomt for det er slik min Pavlova er og alle jeg kjenner. Marengs bunn, krem og vaniljekrem blandet sammen. Bringebær, blåbær, skogsbær og jordbær oppå. Nam!

Sure ting låt ekkelt ut :-P

Akkurat sånn er min også, og den er absolutt ikke sur. :)

Skrevet

Morsomt for det er slik min Pavlova er og alle jeg kjenner. Marengs bunn, krem og vaniljekrem blandet sammen. Bringebær, blåbær, skogsbær og jordbær oppå. Nam!

Sure ting låt ekkelt ut :-P

Din pavlova hørtes kjempe god ut! Mamma sin er fysj;p

Frosne bær er uaktuelt! Håpet er å få tak i norske, men går ikke det så må det bli importert:/ rips og blåbær har jeg i frysern fra i fjor(selvplukka), så får ta 50/50 i allefall;D

Skrevet

Morsomt for det er slik min Pavlova er og alle jeg kjenner. Marengs bunn, krem og vaniljekrem blandet sammen. Bringebær, blåbær, skogsbær og jordbær oppå. Nam!

Sure ting låt ekkelt ut :-P

Sånn er min også, og sånn må den være. Ikke no kiwi!! Bare bær :)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...