Gå til innhold
Hundesonen.no

hva heter desserten?


antonia
 Share

Recommended Posts

Jeg skal lage desserten på 17mai, og vet nøyaktig hva jeg vil lage. MEN! Jeg har ikke oppskrifta og aner ikke hva den heter:o har aldri laget den selv, men fikk den servert i et selskap som barn;p

Den består av bær, krem/vaniljekrem og marengs i allefall! Muligens mer?:P Det ligger lagvis og er pyntet med marengs og bær:p

Noen som vet hva jeg mener?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenkte Eton mess, men den er ikke lagvis.

Jaaaaaa:D det var eton mess!!!! Hurra!!

Godt mulig den ikke skal lages lagvis ja, er ca 17år siden jeg spiste den sist;D men husket hva den het så fort jeg så du skrev det!

17mai desserten er reddet;)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jah, det er det jo sikkert. Dog har jeg fått opplæring at den er med kun rips, ikke andre bær. Og marengs og vaniljekrem, og serveres med råkrem. Veldig godt!

Ja, vaniljekremen glemte jeg. Men i Romsdal bruker vi flere typer bær. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen som fikk med seg at jeg jubla over badkervilles svar?;p

Det var eton mess:D

Jeg har fått den servert med jorbær, bringebær og blåbær:) så er nok litt variasjoner i hvordan den lages:) men såååå fantastisk godt:D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eton mess og pavlova er forsåvidt det samme, bare at eton mess er jordbær, marengs og krem blandet og pavlova er litt mer "ryddig" :P (og ofte har vaniljekrem og blandet frukt, kiwi er obligatorisk ;) ).

Har faktisk aldri hatt kiwi på Pavlova :o

Ingen som fikk med seg at jeg jubla over badkervilles svar?;p

Det var eton mess:D

Jeg har fått den servert med jorbær, bringebær og blåbær:) så er nok litt variasjoner i hvordan den lages:) men såååå fantastisk godt:D

Men da er det Pavlova haha :-P

Pavlova.... Mhmm nam....... Tror jeg må lage marengs idag!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det er kanskje litt som en krasja pavlova! Men jeg liker ikke pavlova;p har bare smakt mamma sin da, og hun har appelsin, kiwi og andre sure ting på! Samt at hun har en dæsj sitron i kremen:s

Eton mess lages i forskjellige versjoner, og den jeg skal lage har 50/50 krem og vaniljekrem:D namnamnamnam:D med jordbær, bringebær og blåbær(jeg vil ha rips i også, men får ikke tak i:/)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det er kanskje litt som en krasja pavlova! Men jeg liker ikke pavlova;p har bare smakt mamma sin da, og hun har appelsin, kiwi og andre sure ting på! Samt at hun har en dæsj sitron i kremen:s

Eton mess lages i forskjellige versjoner, og den jeg skal lage har 50/50 krem og vaniljekrem:D namnamnamnam:D med jordbær, bringebær og blåbær(jeg vil ha rips i også, men får ikke tak i:/)

Rips er jo i skogbærblandingene, men det blir jo frossent, da :-/

Moren din sin Pavlova høres kjempegod ut! Surt er godt, og bedre med modne, sure frukter enn kjipe importerte jordbær og blåbær :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jaaaaaa:D det var eton mess!! Hurra!

Godt mulig den ikke skal lages lagvis ja, er ca 17år siden jeg spiste den sist;D men husket hva den het så fort jeg så du skrev det!

17mai desserten er reddet;)

Så gøy at jeg kunne hjelpe, Eton mess er kjempegodt! Tradisjonelt lages den vel med jordbær, men kan jo bruke all slags bær! Kos deg med dessert!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det er kanskje litt som en krasja pavlova! Men jeg liker ikke pavlova;p har bare smakt mamma sin da, og hun har appelsin, kiwi og andre sure ting på! Samt at hun har en dæsj sitron i kremen:s

Eton mess lages i forskjellige versjoner, og den jeg skal lage har 50/50 krem og vaniljekrem:D namnamnamnam:D med jordbær, bringebær og blåbær(jeg vil ha rips i også, men får ikke tak i:/)

Morsomt for det er slik min Pavlova er og alle jeg kjenner. Marengs bunn, krem og vaniljekrem blandet sammen. Bringebær, blåbær, skogsbær og jordbær oppå. Nam!

Sure ting låt ekkelt ut :-P

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Morsomt for det er slik min Pavlova er og alle jeg kjenner. Marengs bunn, krem og vaniljekrem blandet sammen. Bringebær, blåbær, skogsbær og jordbær oppå. Nam!

Sure ting låt ekkelt ut :-P

Akkurat sånn er min også, og den er absolutt ikke sur. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Morsomt for det er slik min Pavlova er og alle jeg kjenner. Marengs bunn, krem og vaniljekrem blandet sammen. Bringebær, blåbær, skogsbær og jordbær oppå. Nam!

Sure ting låt ekkelt ut :-P

Din pavlova hørtes kjempe god ut! Mamma sin er fysj;p

Frosne bær er uaktuelt! Håpet er å få tak i norske, men går ikke det så må det bli importert:/ rips og blåbær har jeg i frysern fra i fjor(selvplukka), så får ta 50/50 i allefall;D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Morsomt for det er slik min Pavlova er og alle jeg kjenner. Marengs bunn, krem og vaniljekrem blandet sammen. Bringebær, blåbær, skogsbær og jordbær oppå. Nam!

Sure ting låt ekkelt ut :-P

Sånn er min også, og sånn må den være. Ikke no kiwi!! Bare bær :)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Drar opp denne for å se om flere har erfaringer idag. Jeg synes genetikk er spennende. Brukte nesten laboklin på Limit når vi var i herning i fjor siden de hadde stand der, men ble litt uforutsette utgifter på den turen så tok meg ikke råd der og da.  Kunne tenkt meg å teste den genetiske variasjonen på dem, men kommer til å avvente svar fra NKK på forespørselen fra NCK. Tilfelle raseklubben får til noe ala det de gjør i Finland via er det embark tro. 🤔 Kunne også tenke meg å se merle lengden på Karma bare fordi jeg er nerd. 😂 I tillegg til de typiske collie greiene på begge som MDR1, CEA, PRA osv. Har jo en god anelse via opphav, men ja spennende og nerd. 😂 
    • God idé! Kanskje vi gjør det, så er vi plutselig startklare før vi vet ordet av det 😁 Etter tur på lørdag ble han plutselig halt, uten at han hylte av noe der og da. Jeg syns det kanskje er blitt litt bedre, så regner med det er en strekk eller noe som går over. 
    • Vi får valp i sommer av rasen Bichon Havanais, har erfaring med hund fra før, men da av annen rase. Vi har dog et barn på 2 år, som er forholdsvis vandt med hunder av alle størrelser men vi har ikke eid hund selv etter vi fikk barn. Hva er dine tips i forhold til overgangen? Vi har hilst på valpen og barnet vårt snakker mye om hunden, vil se bilder og videoer. H*n er generelt rolig av seg, og de vil jo naturligvis ikke oppholde seg alene sammen (uavhengig valp eller voksen). Men er jo bekymret for at valpen skal bli redd av eksempelvis lek/gråt o.l - ting som en egentlig ikke kan unngå med et lite barn. Samboer er ikke bekymret og mener det vil gå veldig fint, men hva er deres erfaring? Og hva er det vi bør være mest obs på for at begge to skal føle seg trygge? Tenker da spesielt på valpen og at han skal føle seg trygg rundt barnet. Kan legge til at valpen vokser opp med barnefamilie, hvor barna er mellom fem og ti år gamle. Så den er vandt til barn, så det er nok en fordel vil jeg tro
    • Berges Hundeassistanse (Kristiansands-området). https://www.hundeassistanse.no/
    • Det er det som er litt trist med valpetiden, de blir så raskt store😄 Her blir det kanskje litt størrelse også, ganske store poter😍 Treningstips for sommeren: start på skiltene i RL, ta ett og ett om gangen. Sånn, trenings-sommeren er i boks😄
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...