Gå til innhold
Hundesonen.no

Billige og smakfulle godbiter


mushi
 Share

Recommended Posts

Som hverdagsgodis kjøper jeg de firkantede levergodbitene med striper i som man får kjøpt i de fleste dyrebutikker.

Ikke så veldig dyrt heller og det går an å få kjøpt i store poser og de er lette å dele.

Ellers lager jeg mye godis selv av kylling, kjøttdeig osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 88
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg bruker Mix Minibein til mine hunder som belønning på trening og turgodis. Holder seg myke, lette å dele og hundene blir ikke så tørste av de. Brukte handlers godbitene før.

Jeg har også hatt prosjekt "lage levergodbiter" nå, og det fungerte aldeles strålende synes jeg Tinte først hele klumpen (så ikke tipset om at den var mer håndterlig når den var halvfrossen før det v

Nei fy f*** Lever lukter IKKE godt! Har brukket meg utallige ganger, og jeg har såvidt fått leveren på kok... ÆSJ! Nuka ser ut til å være interessert i lukten da, hopper opp med forlabbene på kjøkk

Jeg tørker torske- og kyllingfilet i en frukt- og sopptørke jeg kjøpte på elkjøp (tror jeg). Holdbart, sunt, forholdsvis luktfritt, populært. Har ikke regnet på pris, men i forhold til kvalitet, tror jeg ikke det blir så ille.

Tillegg: Tørker det i biter, ja.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Griseører, hjortetunge og sardiner var ekstremt populært hos min hund. Tørkete sardiner lukter jo litt stramt på fingrene når man holder på med det da, men når du ser hvor mye (min hund i allefall) setter pris på det så er det verdt det.

Griseører og hjortetunge koster veldig forskjellig alt etter hvor man kkjøper det. Jeg kan kjøpe 100 griseører for 300 DKK, men vet ikke hvordan det er i Norge da. Man trenger jo ikke gi et helt øre hver gang, det kan jo være en tiendedel osv alt ettersom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg vært på coop extra å kjøpt 1kg storfelever! Fant i frysedisken, i den disken alt det rare ligg ;) Kun 25 kr kiloen :) Så, har noen en god oppskrift på hvordan jeg lager godbiter av denne frosne stykket? :) Fremgangsmåte?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Yellow

Jeg lager selv, tørker kjøtt i små biter på lav varme en god stund i ovnen, eller små biter på en tallerken i kjøleskapet et døgn ca (snur de en gang i kjøleskapet). Liker de litt myke i midten, men er jo bare å la det tørke litt lenger så blir det jo helt tørt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan jeg kuppe litt? :innocent:

Kjøttholdige, halvfuktige, henholdsvis små godbiter man kan få i store kvanta som ikke er veldig dyrt? Vi tenkte å prøve Dr. Clauder's, men en halvkilo går sikkert ganske kjapt her om vi bruker det til trening (mye innlæring for tiden), vi ønsker gjerne alternativer til disse. Bruker Natures Menu i blant, men dyrt ifht mengde, syntes jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Natures menu. jeg deler de i 2 eller 3 så da varer en pose ganske lenge til og med for min store flat. 250kr for 12poser er vell ikke ille heller :) De fleste pleier å virkelig elske disse. Noen svært svært kresne hunder har ikke spist de men til nå har jeg kun hørt om 2 hunder som ikke elsker de :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg vært på coop extra å kjøpt 1kg storfelever! Fant i frysedisken, i den disken alt det rare ligg ;) Kun 25 kr kiloen :) Så, har noen en god oppskrift på hvordan jeg lager godbiter av denne frosne stykket? :) Fremgangsmåte?

Jeg koker det bare. Deler først i skiver (tint lever er ikke så lett å håndtere). Så koker jeg i kanskje 10-15 min. Så skjærer jeg i passe terninger og fryser. Holder fint noen dager i kjøleskapet.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan jeg kuppe litt? :innocent:

Kjøttholdige, halvfuktige, henholdsvis små godbiter man kan få i store kvanta som ikke er veldig dyrt? Vi tenkte å prøve Dr. Clauder's, men en halvkilo går sikkert ganske kjapt her om vi bruker det til trening (mye innlæring for tiden), vi ønsker gjerne alternativer til disse. Bruker Natures Menu i blant, men dyrt ifht mengde, syntes jeg.

Hvis du har et slakterutsalg i nærheten, hør om de selger billige "hundepølser". Dvs at de samler alt fett og avkapp som er ubrukelig til alt annet og samler det i en pølse. Hos oss koster en 2 kg pølse 20 kroner. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest *Kat84*

Nå har jeg vært på coop extra å kjøpt 1kg storfelever! Fant i frysedisken, i den disken alt det rare ligg ;) Kun 25 kr kiloen :) Så, har noen en god oppskrift på hvordan jeg lager godbiter av denne frosne stykket? :) Fremgangsmåte?

Jeg koker leveren først. Har bare hatt hele bitene oppi gryta og kokt 1 time eller halvannen. Men nå skal jeg huske på å dele opp først så det slipper å ta så lang tid.

Når jeg har kokt leveren og den er avkjølt deler jeg den i små biter, og tørker den i ovnen. Har du du kan bruke både 50 grader og 100 grader. Kommer an på hvor lenge du vil at det skal stå i, og hvor tørt du vil ha det.

Første gang mopsen fikk tørket lever måtte mannen finne frem plasteret. Det var veldig godt! Nå nøyer han seg med å nistirre inn i ovnen og kikke tryglende på meg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mio er glad i det meste, pølse er en favoritt.
Cruella, vel, hun går for minibeina fra Hundegodt. Hadde henne på bordet i dag for å trene stå, da hadde jeg både pølser og minibeina. Hva gjorde frøkna?= Joda, da hun fikk en neve etter endt treningsøkt spytet hun ut pølsene og de minibeina som hadde fått mest pølsesmak på seg (til Mios store glede).

Jeg har planer om å lage levergodis selv, men merker jeg kvier meg en del da, pga lukta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mio er glad i det meste, pølse er en favoritt.

Cruella, vel, hun går for minibeina fra Hundegodt. Hadde henne på bordet i dag for å trene stå, da hadde jeg både pølser og minibeina. Hva gjorde frøkna?= Joda, da hun fikk en neve etter endt treningsøkt spytet hun ut pølsene og de minibeina som hadde fått mest pølsesmak på seg (til Mios store glede).

Jeg har planer om å lage levergodis selv, men merker jeg kvier meg en del da, pga lukta.

Lukter ikke så forferdelig om man bare koker. Fort ferdig i alle fall. Dill jobber definitivt best for levergodbitene :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Magnusson Meat & Biscuit er helt genialt som turgodis, i alle fall til litt store hunder (små bruker vel litt tid på å tygge kanskje, men det finnes juniorfôr hvor bitene sikkert er mindre også).

http://www.hundmat.com/helfoder-meat-biscuit/51

http://www.hundmat.com/helfoder-meat-biscuit/52

Jeg vet ikke av noe sted man kan få kjøpt det i Norge, men har ikke lett så hardt heller egentlig. Skulle ønske det gikk an! Er så mange fordeler med det - det er rimelig, det er helt tørt (smuler bittebittelitt, men ikke verre enn at man kan ha det løst i jakkelommer liksom), og ettersom det er fullfôr kan hunden få mye av det uten at det har noe å si (det finnes nok bedre sammensatte tørrfôr, men det er bedre enn å pøse på med Frolic hele tiden i alle fall). Både kelpien og labradoren min liker/likte det veldig godt, men de er/var temmelig altetende da. Sånn ser det ut, så det er jo noe helt annet enn å putte en neve med vanlig tørrfôr i lomma. Det er små, tørre kjeks, liksom:

magnussonmeatbiscuitlightfutter.jpg

Hadde vært helt genialt om man kunne kjøpt det i Norge! Men det selges visst på ICA Maxi osv i Sverige for de som farter der i blant.

http://www.magnussonhundemat.no./helfor-meat-biscuit/15.html <--- Er ikke dette de samme da?

Siden du la ut den svenske siden, jeg gikk på facebook siden demmes å spurte og fikk denne linken :) Tenker å prøve dem, jeg :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Magnusson Meat & Biscuit er helt genialt som turgodis, i alle fall til litt store hunder (små bruker vel litt tid på å tygge kanskje, men det finnes juniorfôr hvor bitene sikkert er mindre også).

http://www.hundmat.com/helfoder-meat-biscuit/51

http://www.hundmat.com/helfoder-meat-biscuit/52

Jeg vet ikke av noe sted man kan få kjøpt det i Norge, men har ikke lett så hardt heller egentlig. Skulle ønske det gikk an! Er så mange fordeler med det - det er rimelig, det er helt tørt (smuler bittebittelitt, men ikke verre enn at man kan ha det løst i jakkelommer liksom), og ettersom det er fullfôr kan hunden få mye av det uten at det har noe å si (det finnes nok bedre sammensatte tørrfôr, men det er bedre enn å pøse på med Frolic hele tiden i alle fall). Både kelpien og labradoren min liker/likte det veldig godt, men de er/var temmelig altetende da. Sånn ser det ut, så det er jo noe helt annet enn å putte en neve med vanlig tørrfôr i lomma. Det er små, tørre kjeks, liksom:

magnussonmeatbiscuitlightfutter.jpg

Hadde vært helt genialt om man kunne kjøpt det i Norge! Men det selges visst på ICA Maxi osv i Sverige for de som farter der i blant.

Hvor store er egentlig disse?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tørket kylling/and? 1 kg med kyllingfilet koster 75 kr på Rema 1000 (frossen). Skjer i tynne strimler og tørk på 50-75 grader med døren på gløtt i 2-3 timer :) Skjær så i mindre biter. Ellers går det også an å tørke lever, men det lukter ikke så godt :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå har jeg vært på coop extra å kjøpt 1kg storfelever! Fant i frysedisken, i den disken alt det rare ligg ;) Kun 25 kr kiloen :) Så, har noen en god oppskrift på hvordan jeg lager godbiter av denne frosne stykket? :) Fremgangsmåte?

Skrev tidligere tråden, men siterer meg selv under:

Jeg har laget egne godbiter et par ganger. Da tiner jeg lever og kjører så i blendern sammen med 4-5egg, deretter smører jeg det utover to stekeplater (på bakepapir altså) lar det stå i ovnen på 50grader i ca 4t. Når det er passe avkjølt tar jeg pizzakutter og lager passende biter.

Putter i glass/boks, og det som ikke skal brukes med det første går i frysen.

Veldig enkelt egentlig!

Syntes dette blir lite klin og lukter lite når det er ferdig. Godbitene blir ikke helt tørre, bare et lite skal på utsiden, inni er de myke og smakfulle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei fy f*** :x Lever lukter IKKE godt! Har brukket meg utallige ganger, og jeg har såvidt fått leveren på kok... ÆSJ! Nuka ser ut til å være interessert i lukten da, hopper opp med forlabbene på kjøkkenbenken - som egentlig er veeldig ulovlig! Dette bør være verd det! :pinch:

EDIT: ÆÆÆ det blir bare værre og værre.. :x Lukter råtten innmat :x

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei fy f*** :x Lever lukter IKKE godt! Har brukket meg utallige ganger, og jeg har såvidt fått leveren på kok... ÆSJ! Nuka ser ut til å være interessert i lukten da, hopper opp med forlabbene på kjøkkenbenken - som egentlig er veeldig ulovlig! Dette bør være verd det! :pinch:

Du er tapper :P Hold oss oppdatert, vil gjerne se hvordan det gikk for deg før jeg tørr prøve selv :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...