Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva er du villig til å betale?


Guest Gråtass
 Share

Recommended Posts

Guest Gråtass

Vi selger kjøtt, som vi ikke har lov til å kalle økologisk fordi vi gjødsler beitene med kunstgjødsel om våren, men utover det så er drifta basert på prinsipper om så naturlig dyrehold som mulig. For den bevisste forbrukeren, så er det rimelig å anta at kvaliteten på kjøttet er verd en høyere kilopris enn det man betaler i frysedisken på rema, men hvor mye mer? Mange snakker om at de vil ha kjøttfrie middager, mer miljøvennlig og kortreist mat, men er det bare prat?

Som et eksempel har vi tatt 90 kr / kg for vårt lammekjøtt, etter å ha regnet på det må vi gå opp i pris ellers kan vi legge ned drifta, for da går det ikke rundt. Så mitt spørsmål blir, hvor mye er du som bevisst forbruker villig til å betale for prima kvalitet vare, som er miljøvennlig og uten hormoner (hverken naturlige under slakt eller tilsatte) uten medisiner, men fersk og grovskjært? Vi selger kun hele og halve lam.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå spiser jeg ikke kjøtt da. Men dersom jeg hadde gjort det, så hadde jeg gjerne betalt mer enn 90 kr kiloet for kjøtt av god kvalitet som ikke er proppfull av alt mulig dritt, og heller redusert kjøttforbruket mitt. :) Heller lite og god kvalitet enn billig dritt...

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte lam av villsau her ferdig partert og betalte 100 kg kiloen. da hadde det vært innom godkjent slakteri og etter hva jeg hørte med en som driver i småskala mat så er det en gooood pris

mitt lam var på 16 kg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Produsenten "Smaksprodukter" tar ca 170,- og jeg vet at de selger unna som bare det (såpass at de ikke får dekket etterspørselen). Det er ikke økologisk, men en tilnærming. Hjemme selger vi økologisk kalvekjøtt og har nettopp økt prisen til like over 200,- per kg, uten bein (hvilket jeg registrerer er mindre enn det Smaksprodukter tar for sitt konvensjonelle kalvekjøtt, på tross av at vi har helt økologiske produkter… hmmm). Vi også selger unna som bare det.

Markedsføring blir selvfølgelig viktig om man skal tjene noe på slik nisjeproduksjon og det er nok det som gjør at både Vestre Teiens og Smaksprodukter har blitt såpass populære på markedet. Folk må finne det og se at det er mulig å få tak gode kjøttprodukter der dyrevelferd står høyest.

Begge deler er ferdig vakumpakket og merket med hjemkjøring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Produsenten "Smaksprodukter" tar ca 170,- og jeg vet at de selger unna som bare det (såpass at de ikke får dekket etterspørselen). Det er ikke økologisk, men en tilnærming. Hjemme selger vi økologisk kalvekjøtt og har nettopp økt prisen til like over 200,- per kg (hvilket jeg registrerer er mindre enn det Smaksprodukter tar for sitt konvensjonelle kalvekjøtt, på tross av at vi har helt økologiske produkter… hmmm). Vi også selger unna som bare det.

Markedsføring blir selvfølgelig viktig om man skal tjene noe på slik nisjeproduksjon og det er nok det som gjør at både Vestre Teiens og Smaksprodukter har blitt såpass populære på markedet. Dessuten er har i hverfall vi produkter som ikke er mulig å få tak i i butikk/forhandlere.

Begge deler er ferdig vakumpakket og merket med hjemkjøring.

Hvordan er avsetninga på kjøttet deres? Får dere solgt alt kalvekjøttet? Hvor mye selger dere? Hvordan slakter dere? Mobilt slakteri? Og hvorfor har dere valgt å selge hele/halve/kvarte dyr, og ikke stykningsdeler? Jeg skjønner at det kan være mer praktisk for dere, men hva tror dere er mest økonomisk?

Mange spørsmål, men det er midt i det jeg jobber med (i hvert fall halve jobben), så dette ble jo veldig interessant!

Når det kommer til lammekjøtt og det @Gråtass lurer på, så er jeg som forbruker villig til å gi en del for godt lammekjøtt, problemet er hvordan jeg får tak i det og lagringskapasitet hos meg, siden du selger hele og halve dyr. Hadde jeg kunne kjøpt feks ett lår, hadde det vært mer aktuelt.

Og, veldig typisk i slike markedsundersøkelser, så sier forbrukerne at de gjerne betaler mer for godt kjøtt/økologisk kjøtt/kjøtt fra lykkelig dyr/sett inn passende benevnelse, men når det kommer til stykke og de skal velge mellom den eller den pakka med kjøttdeig, velger de den billigste. De fleste i hvert fall.

Jeg har allikevel trua på at det finnes et marked for slike produkter, hvis ikke hadde jeg nok ikke lagt ned 50 % av min arbeidstid i det ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan er avsetninga på kjøttet deres? Får dere solgt alt kalvekjøttet? Hvor mye selger dere? Hvordan slakter dere? Mobilt slakteri? Og hvorfor har dere valgt å selge hele/halve/kvarte dyr, og ikke stykningsdeler? Jeg skjønner at det kan være mer praktisk for dere, men hva tror dere er mest økonomisk?

Jeg vil ikke kuppe tråden med å legge ut om mine foreldres firma-greier, men avsetninga er blitt god, vi får solgt alt vi har (og kunne solgt mer om vi hadde hatt flere dyr), dyrene slaktes på vanlig slakteri men kjøttet transporteres og pakkes lokalt. Vi selger hele/halve/kvarte dyr for å få solgt alle delene og ikke sitte igjen med hauger av enkelte deler av dyret og fordi det er praktisk. Folk får med oppskriftshefte slik at de også kan tilberede de delene som ikke er biff. Hadde de ikke fått det med hadde antagelig mange bare kjøpt "biff" fordi det er det eneste folk vet hvordan de skal bruke. På kalvekjøttet kan forøvrig så og si alle deler stekes som biff fordi det er så mørt. Vi driver hovedsaklig som melkeprodusenter og kunne ikke drevet salg av enkle kjøttstykker (tidsmessig), selv om vi noen ganger har solgt enkelte deler til resturanter. Det skal sies at salget gikk smått til å begynne med, men tok seg veldig raskt opp.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil ikke kuppe tråden med å legge ut om mine foreldres firma-greier, men avsetninga er blitt god, vi får solgt alt vi har (og kunne solgt mer om vi hadde hatt flere dyr), dyrene slaktes på vanlig slakteri men kjøttet transporteres og pakkes lokalt. Vi selger hele/halve/kvarte dyr for å få solgt alle delene og ikke sitte igjen med hauger av enkelte deler av dyret og fordi det er praktisk. Folk får med oppskriftshefte slik at de også kan tilberede de delene som ikke er biff. Hadde de ikke fått det med hadde antagelig mange bare kjøpt "biff" fordi det er det eneste folk vet hvordan de skal bruke. På kalvekjøttet kan forøvrig så og si alle deler stekes som biff fordi det er så mørt. Vi driver hovedsaklig som melkeprodusenter og kunne ikke drevet salg av enkle kjøttstykker (tidsmessig), selv om vi noen ganger har solgt enkelte deler til resturanter. Det skal sies at salget gikk smått til å begynne med, men tok seg veldig raskt opp. 

Takk! Jeg tenkte på det akkurat i det jeg posta, at jeg kunne tatt det på PM. Sorry, @Gråtass, ble bare litt engasjert :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil ikke kuppe tråden med å legge ut om mine foreldres firma-greier, men avsetninga er blitt god, vi får solgt alt vi har (og kunne solgt mer om vi hadde hatt flere dyr), dyrene slaktes på vanlig slakteri men kjøttet transporteres og pakkes lokalt. Vi selger hele/halve/kvarte dyr for å få solgt alle delene og ikke sitte igjen med hauger av enkelte deler av dyret og fordi det er praktisk. Folk får med oppskriftshefte slik at de også kan tilberede de delene som ikke er biff. Hadde de ikke fått det med hadde antagelig mange bare kjøpt "biff" fordi det er det eneste folk vet hvordan de skal bruke. På kalvekjøttet kan forøvrig så og si alle deler stekes som biff fordi det er så mørt. Vi driver hovedsaklig som melkeprodusenter og kunne ikke drevet salg av enkle kjøttstykker (tidsmessig), selv om vi noen ganger har solgt enkelte deler til resturanter. Det skal sies at salget gikk smått til å begynne med, men tok seg veldig raskt opp.

Så flott at dere sender med hefte om hvordan å utnytte dyret best mulig :)

----------

Vi har en liten lokalbutikk her nede og jeg har sett at hun tar 135kr/kg, husker ikke hva gården heter, men det er helt økologisk og dyrene er veldig frie på den gården.

Det at de er mye frie og ser Ok ut i ulla mens de lever er også viktig for meg, vet ikke hvorfor jeg er nøye på og liker rene kuer og sauer, vet jo at de blir fort møkkete, men da ser det ut som bonden iallefall ikke bare ser på dyra som en inntektskilde ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Takk for svar. Vi slakter hjemme, pga Mattilsynet sine regler annonserer vi ikke, men har ingen problemer med avsetning. Et helt dyr veier ca 15-17 kg så ikke store greiene ;-) Vi vurderer å øke til 110 kr kiloen, dette er jo en relativt høy prisøkning i %. Men da er det kanskje ikke noe problem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor mange kilo ben er det på en slik skrott da? For det må jo trekkes fra, så legge til tia det tar å stykke, samt ev kverne flanke, ribbenskjøtt ( om man ikke salter pinnekjøtt selv) og avskjær, for å finne "rett pris" i forhold til butikkjøtt.

Jeg bet feks 75 kr kg for en halv elgkalv på 37,5 kilo, og der var det rundt 12 kilo ben (veide ikke alt, så det blir sånn cirkatall). Hos meg gikk det jo ikke noe til spille iom at Zugo fikk de, inkl flankekjøttet (og selvsagt slintrer her og der), men en mer reel pris blir jo rundt 100kr kg. Fortsatt en finfin pris. Jegeren kunne stykke og kverne for meg, samt kaste beina, men da ble prisen 285 pr kilo og det blir for mye for mitt budsjett.

Så mitt svar er vel sånn rundt 100 kr kiloet som makspris.

EDIT: Måtte sjekke med jegeren, og jeg bet 55 kr kg for halv skrott, så kjøttprisen ble ca 82kr kg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Vi grovskjærer lammet, det betyr at du får lår bog ryggstykke og ribber pakket hver for seg. Jeg er ikke så opptatt av hva andre tar betalt for sitt, mer hva en forbruker er villig til å betale. Det kan i utgangspunktet ikke sammenlignes med butikkpriser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk helt sjokk på lørdag da jeg kjøpte 2 kg ribbe til jentene. 14 kr kosta det. FJORTEN kroner!!! :blink: Fy flate, hvordan har den grisen hatt det, tenkte jeg. Hadde jeg spist kjøtt hadde jeg jo åpenbart hatt budsjett til det, og jeg hadde vært en av dem som mer enn gjerne betalte hva det kosta (innenfor normalt bruk) for godt kjøtt jeg visste hadde blitt behandla bra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er utrolig dårlig på sånt, egentlig. Vi ser stort sett på pris når vi kjøper kjøtt. Men av og til hvis jeg legger merke til at det ligger en "ukjent" variant hvor det står litt om dyrehold og økologisk så hender det jeg kjøper det i stedet. Da spiller igrunn ikke pris noen rolle, innenfor rimelighetens grenser såklart. Men opp til 50% mer enn industripris ihvertfall?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk helt sjokk på lørdag da jeg kjøpte 2 kg ribbe til jentene. 14 kr kosta det. FJORTEN kroner!! :blink: Fy flate, hvordan har den grisen hatt det, tenkte jeg. Hadde jeg spist kjøtt hadde jeg jo åpenbart hatt budsjett til det, og jeg hadde vært en av dem som mer enn gjerne betalte hva det kosta (innenfor normalt bruk) for godt kjøtt jeg visste hadde blitt behandla bra.

Tror du grisen har hatt det fælt bare fordi ribba er billig? :) Har nok mer med å gjøre at det er stor overproduksjon av grisekjøtt i Norge :) Sorry OT Gråtass!

Vi slakter noen lam hjemme men selger ikke pga regler men gir bort. Tror nok folk ville betalt 110 kr kg hvis det er prisen dere øker til - evt kan dere øke til 100 kr og så 110 kr neste år?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøtt er latterlig billig, og det skjær i bondehjarta når eg kjøper kjøt til under femtilappen på rema 1000. Men eg gjer det jo alikevel, egoistisk som eg er. Kjøper økologisk på lønningsdagen og lever resten av månaden på billig kjøtdeig. :[

Men 110,- kr/kg er da framleis skrekkelig billig, er det ikkje? Eg skulle gjerne handla ein heil sau i slengen for 150,- kr per kg om eg handla direkte frå bonde (og hadde frysar stor nok.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Takker for alle innspill! Grunnen til at vi bør øke prisen er at vi driver i så liten skala og det ønsker jeg å fortsette med. Hadde MT godkjent hjemmeslakt, hadde jeg gladelig doblet antall dyr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hvorfor vil du bytte hvis hunden fungerer på Vom? Hvis hunden fortsatt har løs avføring etter en uke ville jeg nok droppet det fôret ja.
    • Hei hundesonen! Jeg har en valp på 3-4 mnd som jeg holder på å bytte for på. Jeg bytter gradvis, startet med 4 dager hvor jeg ga 3/4 gammelt for (V&H), 1/4 nytt for, deretter 4 dager med 50/50, og så 3/4 nytt for en dag eller to, før jeg gikk tilbake til 50/50 fordi; Valpen har litt løs avføring. Typisk at det først kommer litt i normal konsistens, og så etterhvert blir det bløtere og bløtere. På ingen måte flytende/diare, men slik at det blir rester igjen i gresset der jeg plukker opp. Noen ganger går valpen to ganger på rad, først en med bra konsistens og så løsere i en tynnere strimle rett etterpå. Ofte er det og små halvfordøyde pinnebiter, små biter av stoff, grus og annet hun har fått i seg i dette løse. (Dette er små biter, prøver så godt jeg kan å forhindre dette men valpen spiser mye rart). Syns det begynner å lukte metallisk fra analen nå, mulig kjertlene ikke får tømt seg når det er litt bløt avføring? Høres dette normalt ut i en overgang til nytt for for en valp, eller bør jeg gi opp det nye foret og finne noe annet?
    • Haff, jeg sliter med de luksusproblemene vi har med casual turgåing. Altså, de er luksusproblemer ifht hvordan den gjennomsnittlige hunden i gata oppfører seg på casual tur - men ikke i gata vår. Våre nærmeste naboer er Midt-Norsk kompetansesenter for hund, så vi har en litt annen standard å måle oss etter, hence min følelse av å slite med hva folk flest synes er luksusproblemer, gitt den gjennomsnittlige hunden i andre sine gater. Med unntak av ved veldig spennende lukter så trekker ikke Ede i det hele tatt. Aldri vært hans greie. Han stopper og snur seg og venter på meg om båndet blir stramt. Foretrekker selv å ha det slakt. Han hører på meg når jeg ber han om noe og er ivrig på vakt etter oppgaver. Går omtrent halvparten av tiden pent ved min side som frivillig adferd. Har noen byks etter løv i vinden og drar LITT etter interessante lukter innimellom, og mister fokus og blir vimsete og tenderer mot raptus mot slutten om vi går for langt, men som energisk 6 mnd gammel (i dag, gratulerer med dagen, Edeward 🐾) er jeg ikke veldig bekymret for at sånt vil vedvare som problem i voksen alder. Han er stort sett flink gutt, MEN han er langt fra så veloppdragen som jeg helst vil ha ham. Han ploger og han går foran meg, han vimser til siden og han krysser foran meg. Det er irritasjonsmomenter. Vil gjerne ha en sånn robothund som bare går pent ved min side og følger med på hver minste bevegelse jeg foretar meg, altså.  Har på råd fra de langt mer kompetente naboene begynt å fase ut godbiter for å få bedre kontakt og kontroll. Belønner nå med lek og godsnakk og tempovekslinger istedenfor godis. Bygge relasjon. Han skal fokusere på meg, ikke på hva jeg har i hendene og lommene. Det er en omstillingsprosess. Gamle damer kan lære nye triks, men det tar tid. Fant ut det å belønne en fin turfot med hurtig gange og jogging fungerer som bare det. Ingen problemer å veksle tempo heller. Ede synes det var spennende med vekslinger mellom jogge, løpe og gå fort eller sakte. Spennende i seg selv, så lenge det er nytt, antakelig. Han er typen som liker variasjon og alt nytt er mer gøy enn det vi har gjort før. Med unntak av å sitte, ligge eller stå for å få kastet en apportleke, så surner han og protesterer om jeg ber om for mange repetisjoner av det samme. Temmelig nøyaktig fire rep av noe synes han er nok og nekter gjerne på den femte fordi han heller vil gjøre noe annet. Ikke Border Collie, m.a.o. Trenger mer variasjon i trening på øvelser.  Vi faser ikke fullstendig ut godisen enda. Mamsen er som en gammel hund med innarbeidede vaner og trenger tid på å finne tillit til at det skal gå an å få til. Har sluttet belønne fin turfot med godis, nå får han godprat, flere øvelser underveis og belønnes med lek for de istedenfor. Øvelsene blir da en sekundær forsterker. ..eller tertiær, for jeg tør ikke la være belønne gode 'slipp' med godis iblant. Han liker IKKE å slippe kampelekene sine  Akkurat på det punktet der har jeg svært lav tillit til fullstendig godisfrie metoder ennå. Vi får se.  Inntil videre lønnes også passeringer med godis. Dette fordi han har sterk byttedrift, spesielt på syklister som kommer bakfra og farer fra oss - de som kommer andre veien er han mer nonchalant om, da de innbyr ikke til jakt fordi de skal feil vei – helt motsatt av border collie, altså – og han har så sterke impulser til å hilse på forbipasserende mennesker, sladretrening med godis av høy verdi må vi bare fortsette med, fordi det fungerer.  I likhet med BC-blandingen jeg hadde, så trigger han her også frykt for å miste ham i en påkjørsel. Han har forstått at det sitter mennesker inni bilene, som han gjerne vil hilse på, og han har ikke NOEN konseptforståelse av mekanisk fysikk. Masse og fart i forbindelse med trafikk er ikke noe det går an å lære ham kløktig på den harde måten, så sladretrening på passerende biler er helt nødvendig med han her.  Strømgjerder derimot, det kan han lære på den vanskelige måten, så minner meg selv på å få det gjort. Trenger få narret ham borti gjerdet på en tom luftegård snarest, fordi en hest ville hilse på ham her om dagen. En vi har vært på nikk med ved passeringer en stund, han kom ivrig løpende til gjerdet for å si hei til oss, og Ede ble henrykt og ville borti for å hilse snute mot mule, som hesten innbød til. Ble en kjip opplevelse, fordi Ede har ingen anelse om hva strømgjerde er, og forstod ikke hvorfor jeg var så teit og holdt ham tilbake fra den nye kompisen sin. Han trenger finne ut hvorfor. Spørsmålet er hvordan narre han borti gjerdet på sitt eget initiativ når det ikke står en hest der. Vil jo ikke at han skal bæde på hester, for det kryr av dem her. Det er viktig å gi ham forståelsen av at det er gjerdet som er farlig og gjør vondt, ikke hestene. Fører opp på listen over to dos. 
    • Nå skal ikke jeg skryte på meg å kunne kjempemasse om hverken Malle eller hollender, men mitt inntrykk og det andre sier er at det er så store variasjoner innenfor begge rasene at du kan få begge type hunder (f.eks. mer skapt vs mer sosial, osv)  i begge rasene.   Men basert på de individene jeg kjenner av begge raser (som stort sett da er avlet for IGP ol) så vil jeg ikke si at hollender er noe mer krevende eller noe skarpere enn malle. Heller ikke mer energiske. Av de jeg har sett har hollendere litt lavere terskel for stress og lyd, men jeg er nok farget av hun jeg har selv 😂 og jeg har jo sett 10x fler maller enn hollendere.   Og hun jeg har er ikke spesielt selvstendig. Eller altså, hun kan fint være selvstendig og der det kreves, men hun henger jo etter meg som en skygge i typ alle situasjoner vi er i 😂 hun vil helst gjøre ting sammen med meg dagen lang 😂    Men den typen du beskriver høres ut som en typisk KNPV hund, hunder avlet mot bruk i politiet i Nederland osv. og de er nok sånn. Men min oppdretter av hollender blander KNPV linjer med sportslinjer, hvor hundene ikke er fult så skarpe, mer sosiale og ikke så selvstendige. De fleste i Norge er mer sportsavla.  Ble  langt svar ja 😄 I og med at det er så mange fler malle oppdrettere enn hollender tror jeg det er lettere å finne en bra malle. Jeg er heldig og kjenner flere som kan masse om både schæfer og malle til IGP bruk, så jeg må spørre og grave litt rundt 🧐😊  
    • Tatt bilder av pliktfølelse i dag. Han pleier være flink til å bli sittende/stående/liggende når jeg står oppreist, ter seg som et skolelys, men somehow har han tolket det at jeg setter meg ned på huk som: "Kom!" Forståelig nok. Et ekstra håndsignal mens jeg setter meg ned var alt som skulle til for å fikse den, men når jeg tar frem mobilen virker det som han er redd den skal fange mamsen, og han klarer ikke holde posisjonen, men haster inn for å redde turen fra den gledesdreperen der.  En real tålmodighetsprøve for begge å få lov til å ta bilder av de flotte sitt/dekk/stå han vanligvis har, da vi ikke snakker samme språk og har vidt forskjellige oppfatninger av hva den der svarte, flate greia er for noe, men vi fikk det da til etterhvert. Tjue bilder av naturskjønne omgivelser forsøplet av en lilla gummisnor, noen av dem også med hale og rumpestump på lagt i søpla, og så presenterer vi oss som om vi har litt fotoskills og hverdagslydighet sånn noenlunde på stell. Å få tatt fine bilder med langlina skjult eller litt penere dandert får være neste mål.    BTW, han har fått seg en praktisk custom klipp. Korrekt riesen frisyre drar nemlig inn sånne MENGDER med sand, en blir tullerusk. Fra å være vant med korthårede hunder på asfalt og gress i bymiljø, ble jeg virkelig smågal av all sanden de nydelige riesenbeina dro inn fra gårdsveiene her. Dessuten er flared jeans silhuett SÅ 90's. Vi gikk for en 2020 women's jeans fashion silhuett istedenfor. Praktisk. Ørene klarer jeg ikke klippe før det blir virkelig varmt, for han er så nuskesnusk kosemose søt med sånn spanielpels på dem. Litt sånn Lady og Landstrykeren hybrid look nå. Gen Z synes sikkert han ser ut som en skikkelig kjekkas hen/them/they. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...