Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan klarer man å velge 1 rase?


Stine
 Share

Recommended Posts

Dalmis og???

Nysgjerrig jeg??? :P

Dalmatiner nei? Æsj, aldri mer.

Jo dalmatiner selvsagt :wub: og saluki. Og evnt mini-bull om jeg skal ha liten hund en gang (men den lille hunden skifter litt rase av og til da). Var så mye mer jeg ville ha før, boerboel blant annet sto på topp. Men etter å ha hørt så mye rart og møtt endel "vanskelige" individer har jeg funnet ut av at den typen hund nok ikke helt passer inn i det hundeholdet jeg trives med. Dessverre. Og grand danois, som og var på toppen av listen før, har forsvunnet helt... dessverre der og, men jeg takler ikke den korte levealderen.

Amstaff er egentlig også med på listen, men den er jo aktuell av åpenbare årsaker.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 72
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Skriv alle rasenavnene på hver sin lapp og legg i en skål. Lukk øynene og trekk en lapp, og det er rasen du skal ha. (Mener det nesten seriøst! Det er i alle fall en god måte å få testet hva mageføl

Et tips som jeg synes er bra er å omgås de aktuelle rasene,litt mer enn bare se dem på utstilling,trening,nett eller lese om dem i en bok. Og om mulig treffe flere av hver rase,individ forskjellene e

Slutt!! Innholder det en b&t Shiba? Det gav mening faktisk! Og jeg har litt mer lyst til å utforske flere raser enn å kun bare ha en i flere generasjoner (akkurat idag så angrer jeg faktisk p

Velge bare én? Det er ikke så lett, men jeg klarer meg med to. Foreløpig :) Jeg har i grunnen de rasene jeg kunne tenke meg akkurat nå, jeg. Om amerikansk bulldog godkjennes som egen rase, så er den sammen med bordeaux doggen på en delt tredjeplass. Men igjen, jeg har allerede drømmerasene mine :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er også heller der at det er mange raser jeg kunne tenkt meg på et nivå, men når jeg begynner å gå inn på tanken om å eie og ha i hus over lengre tid, da snevrer listen seg dramatisk inn. Og per nå er det bare finske pelsballer som står igjen altså :wub:

Kan ikke du kjøpe deg en lapsk, så kan jeg låne den sånn når det passer meg? :D JAA

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle trives med kun basenji og salukier. Men jammen gjør jeg det. De er så vanvittig enkle og lite krevende. :wub: Så jeg har maskot til maskothundens maskot. Eller noe sånt. Men før eller senere kommer det noe mer engasjert, hektisk og trenbart i hus, type stort svart med bart. :aww: Men akkurat nå er det utrolig behagelig å ha hunder som syns gobit er fint til inkalling og thats it. Meeer enn nok hjernetrim det.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

For min del har jeg ikke hatt (seriøse) tanker om andre raser enn sheltie. Kan nok hende det kommer en maskottrase i hus en gang, men for min del gir sheltien meg alt jeg trenger både når det kommer til gemytt, utseende og størrelse. (hadde det bare vært en muteknapp på Inya, så hadde hun vært perfekt :P )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå kommer jeg tilbake til Berner hele tiden, og C er også gira på det (han har alltid vært veldig begeistret for dem) vi har plass både i huset og bilene. Og vi har funnet ut at vi ønsker oss en hund med litt pels, som ikke behøver å bli kledd på om vinteren og som fryser bare gradestokken bikker under 10 + :P Og de har jo sånn deilig røytepels som samler seg i baller rundt om, ikke sånn som de stikkende små hårene som legger seg som et teppe på gulvet :lol: Litt sikkel etter drikking må man vel regne med? Nuffen jeg hadde var ekstrem på det, også rista han seg alltid etter å ha drikki, så der havna det sikkel og pels på både vegger og tak :lol: Det er ikke så ille med Berner ell? :lol:

Akkurat nå føles det så riktig med en Berner, håper jeg ikke ombestemmer meg igjen! :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samme om den vokter eller ikke (bortsett fra ekstrem vokt, det holder jeg meg unna) samme om det er sammekjønns aggresivitet, løs vil jeg ha den, Miniatyr vil jeg ikke ha, jeg vil bruke den til mye, eller ingenting, det hadde vært gøy med en jakthund (Setter er jo en stor favoritt) Så tjaa? :lol: Jeg har luket bort 100 raser og står igjen med 100? :lol: Jeg har funnet "noen" raser, problemet er å velge mellom dem :lol:

Du høres ut som meg, jeg hadde også veldig få krav, kan leve med "alt" på en måte. Man ser jo det på rasene jeg har hatt : Schnauzer, cavalier, collie, griffon, riesen, basenji og saluki.

Få raser som overhodet ikke passer inn, og få raser jeg rett ut ikke liker og derfor ikke vil ha. Men jeg hadde en hemmelig drøm om riesenschnauzer men " det passet ikke" med riesen før jeg kjøpte kahlo. Og jammen var det drømmerasen min :wub: Nå ser jeg jo fremdeles at jeg kan leve med det meste, jeg er forholdsvis tilpassningsdyktig med tanke på hva de krever - men i realiteten så er det faktisk ikke veldig mange rasene jeg virkelig har lyst på lenger. Jeg har liksom landet på saluki som maskothund, riesen (eventuelt collie) som "mors treningskompis" og løwchen som "familiehund" om baby vil ha "egen" hund etterhvert. Er nok et vell av raser som hadde funket like godt, men det går på hva jeg vil ha å se på, hvordan jeg liker sammensettningene med utseende, personligheter, egenskaper osv osv. Jeg er ikke lenger der at "jeg tar alt" og tar i mot alt som blir kasta etter meg (*fnis* Hottie snakker vi ikke om). Jeg vet mer hva jeg vil ha og ikke ha lenger men jeg måtte prøve og "feile" (vil ikke si jeg har feilet - jeg har triveds godt med alle rasene mine) for å lande.

Gav det i det heletatt mening? Poenget er at jeg tror du bare må prøve deg litt frem, se om du har noen "hemmelige drømmer" som du har mulighet til å oppfylle, og kanskje være forberedt på å ikke være trofast til en rase på noen generasjoner enda. Lettere å finne drømmerasen om man har mulighet til å ha flere raser om gangen :lol:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg veit om noe jeg trur du vil liiiikeeee... :innocent:

Slutt!! Innholder det en b&t Shiba? :lol:

Gav det i det heletatt mening? Poenget er at jeg tror du bare må prøve deg litt frem, se om du har noen "hemmelige drømmer" som du har mulighet til å oppfylle, og kanskje være forberedt på å ikke være trofast til en rase på noen generasjoner enda. Lettere å finne drømmerasen om man har mulighet til å ha flere raser om gangen :lol:

Det gav mening faktisk! :lol: Og jeg har litt mer lyst til å utforske flere raser enn å kun bare ha en i flere generasjoner (akkurat idag så angrer jeg faktisk på at jeg har 3 Staffer hjemme) Det er så mange raser jeg vil prøve og oppleve! Heldigvis er jeg enda ung og har god tid :D

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gårdshunden står hjertet mitt nærmest, uten tvil. Men etter å ha fått Aussie hus, skal man ikke se bort fra at det blir en til innen kort tid. Kjekke raser begge to - egentlig veldig like på mange måter, med unntak av pelsstellet på aussien da. Men Aussieplåssien min er en enkel sjel da..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

Skjønner hva du mener! Tror jeg har tre raser som er superaktuelle (bare en av de er en selvfølge), men om det kommer noe annet enn belger i hus er jeg neimen ikke sikker på kjenner jeg. Belgeren har akkurat det jeg vil ha i en hund. Nå har jeg også begynt å få litt oversikt (vel, over de svarte hvert fall :P ) også, så nå begynner det å bli interessant å følge med!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet neimen meg ikke, jeg. Det er såpass mange år til jeg skal ha ny hund at det ikke er en helt reell problemstilling for meg per i dag. Hvis jeg ble nektet å ha andre hunderaser enn kelpie resten av livet hadde jeg ikke akkurat klaget. :P Men samtidig er det flere raser jeg kunne tenke meg å ha. Jeg ser for meg at jeg vil ha behov for og lyst på forskjellige raser alt etter hvilken fase jeg er i livet. Det vil ikke overraske meg om jeg endrer prioriteringer underveis i livet liksom - det er ikke sikkert jeg alltid har tid til eller lyst på aktiv brukshund. Og siden jeg ikke er et sånt menneske som kun trives med f.eks. gjeterhunder, er det i grunnen mange raser som står på "den kunne jeg godt hatt"-lista mi. Men jeg regner med at når jeg en dag står der og er klar for ny hund, vil jeg ha relativt god oversikt over hva slags hundehold jeg ønsker å kjøpe hund til denne gangen - og dermed vil det ikke være så mange raser å velge mellom. For eksempel har jeg veldig lyst på en skotsk hjortehund en gang, men den vil naturligvis falle ut fra lista hvis jeg om åtte år ønsker å kjøpe meg ny brukshund igjen.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er så innmari godt å lese at det er flere som er litt (veldig!) vinglepetter når det kommer til rase.

Jeg tror jeg har hatt de aller fleste rasene på lisen min en eller annen gang :teehe:

Egentlig har jeg funnet drømme rasen.. Men så er den litt stor i forhold til hva jeg egentlig vil ha, og kanskje trenger den litt mye aktivisering enn det jeg kan gi på de dårlige dagene (meeen så har jeg BC da og føler vel litt at går det bra så går det meste bra... meeen like vel). Uten om det så har jeg funnet drømme rasen da :thumbs:

Og så begynner jeg å lete etter andre raser da, for å ha alternativer, men da er de endte for små, for mye pelsstell, for mye jakt, dårlig helse, dårlig mentalt.. the list goes on.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, forstår hva du mener. Brukte flere år før jeg endelig fant den perfekte rasen for meg, nemlig puddelen. Nå som jeg har hatt to, kan jeg ikke tenke meg en annen rase. En gang puddel, alltid puddel, sies det.

Det kan selvfølgelig hende at jeg får meg en annen rase, men det vil alltid være i tillegg til puddelen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Akkurat nå kommer jeg tilbake til Berner hele tiden, og C er også gira på det (han har alltid vært veldig begeistret for dem) vi har plass både i huset og bilene. Og vi har funnet ut at vi ønsker oss en hund med litt pels, som ikke behøver å bli kledd på om vinteren og som fryser bare gradestokken bikker under 10 + :P Og de har jo sånn deilig røytepels som samler seg i baller rundt om, ikke sånn som de stikkende små hårene som legger seg som et teppe på gulvet :lol: Litt sikkel etter drikking må man vel regne med? Nuffen jeg hadde var ekstrem på det, også rista han seg alltid etter å ha drikki, så der havna det sikkel og pels på både vegger og tak :lol: Det er ikke så ille med Berner ell? :lol:

Akkurat nå føles det så riktig med en Berner, håper jeg ikke ombestemmer meg igjen! :P

Bernere røyter rimelig heftig, men hverken min eller familien sin har sikla noe. Yngste terven min søler mer ved vannskåla :P

Edit: Jeg sliter ikke å bestemme meg.Det er egentligbare to raser jeg kunne tenke meg, tre om jeg ikke vil trene lydighet og bruks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet neimen meg ikke, jeg. Det er såpass mange år til jeg skal ha ny hund at det ikke er en helt reell problemstilling for meg per i dag. Hvis jeg ble nektet å ha andre hunderaser enn kelpie resten av livet hadde jeg ikke akkurat klaget. :P Men samtidig er det flere raser jeg kunne tenke meg å ha. Jeg ser for meg at jeg vil ha behov for og lyst på forskjellige raser alt etter hvilken fase jeg er i livet. Det vil ikke overraske meg om jeg endrer prioriteringer underveis i livet liksom - det er ikke sikkert jeg alltid har tid til eller lyst på aktiv brukshund. Og siden jeg ikke er et sånt menneske som kun trives med f.eks. gjeterhunder, er det i grunnen mange raser som står på "den kunne jeg godt hatt"-lista mi. Men jeg regner med at når jeg en dag står der og er klar for ny hund, vil jeg ha relativt god oversikt over hva slags hundehold jeg ønsker å kjøpe hund til denne gangen - og dermed vil det ikke være så mange raser å velge mellom. For eksempel har jeg veldig lyst på en skotsk hjortehund en gang, men den vil naturligvis falle ut fra lista hvis jeg om åtte år ønsker å kjøpe meg ny brukshund igjen.

Ja, dette er noe jeg undrer veldig på selv :P Jeg elsker å planlegge og bli kjent med linjer og miljø før den dagen at jeg skal ha ny hund kommer, men det kommer helt an på livssituasjonen min. Hvem vet, om 8 år har jeg kanskje lyst å skaffe meg barn og trappe ned hundetreningen litt? Da kan jeg ikke ha ny brukshund. Men hva om jeg ikke vil ha barn, da vil jeg kanskje ha ny brukshund selv om planen var at neste hund skulle bli Basenji :lol: Men nå har jeg litt oversikt innenfor begge de rasene, og holder øynene oppe hele tiden frem til den dagen, så får vi se hva det blir :) Men tanken på 2 kelpier, selv om den ene er pensjonert, det er en rar tanke :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Neimenn om jeg vet... :P Jeg er like vinglepetter selv.

Det skal en shiba i hus på ett eller annet tidspunkt, det er vel det eneste jeg er sikker på. Samboeren ønsker seg dypt og inderlig en corgi, og kikker en del på det, så det blir vel en sånn en når vi kan ha hund etterhvert (som da blir hans hund, hvor han får stå for treningen). Men så kunne jeg i tillegg tenkt meg en hund som jeg kan trene litt mer målrettet med, både agility og også noe lydighet. Og da vil jeg ha en hund som jeg kan satse litt med. Jaktlabrador er vel en potensiell kandidat, selv om jeg er litt skeptisk til stresset til en del. Korthårscollie er absolutt noe jeg kunne tenkt meg, selv om jeg ikke er helt forelsket i utseendet (men jeg kan leve med det). Jeg liker også papillon som rase, sånn mtp. agility. Og kanskje jaktgolden. Ellers er jeg også fascinert av irsk ulvehund, og kunne tenkt med det, en gang veldig, veldig i fremtiden. Jeg antar at den dagen vi eier eget hus kommer vi sikkert til å ha en tre-fire hunder av forskjellige raser....

EDIT: Og jo! Jeg har også planer om å ta jegerprøven og kanskje prøve meg litt på jakt. Om det er noe jeg liker kunne jeg også tenkt meg setter en gang i fremtiden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...