ida Skrevet 4. Desember 2013 Rapporter Share Skrevet 4. Desember 2013 @plutte Seee 3 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
plutte Skrevet 4. Desember 2013 Forfatter Rapporter Share Skrevet 4. Desember 2013 @plutte Seee Åååh, digg! Flink! Såg dødsgodt ut. Eg har kjøpt sirup i dag! Woohoo! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ida Skrevet 4. Desember 2013 Rapporter Share Skrevet 4. Desember 2013 De er kjempegode Nå har jeg lagd nye Bountyklumper,også. Det ble 80 (!) med sjokoladetrekk og en halv gelètopp på! Nå står de på verandaen og kjøler seg ned mens jeg lurer på hvor de skal oppbevares til jul Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ida Skrevet 4. Desember 2013 Rapporter Share Skrevet 4. Desember 2013 Dobbeltposter, jeg. Vill og gal @plutte : De ble ikke så mye for øye, men mange munnfuller for magen 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
plutte Skrevet 4. Desember 2013 Forfatter Rapporter Share Skrevet 4. Desember 2013 Dobbeltposter, jeg. Vill og gal @plutte : De ble ikke så mye for øye, men mange munnfuller for magen Dei såg kjempegode ut! Var det godt med geleklump på? Du har laga dei mykje mindre enn meg trur eg, eg er lat så eg lager digre klumper, har aldri fått 80. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ida Skrevet 4. Desember 2013 Rapporter Share Skrevet 4. Desember 2013 Etter å ha tilbragt dagen med karamellkaker og bountykliss, er ingenting så veldig godt, men ja, jeg tror det blir godt Delte gelètoppene i to, da. Ikke for å være gjerrig, men det ble litt mye :Grin: 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Artemis Skrevet 5. Desember 2013 Rapporter Share Skrevet 5. Desember 2013 Fant akkurat denne artikkelen som jeg tenkte at jeg kunne dele. Har ikke testet oppskriftene i den selv. Slik lager du «Hele Norge baker»-Idas smakfulle konfektkuler Julegodt kan du lage til deg og dine venner eller gi i gave til en du kjenner. Her er Ida Gran-Jansens oppskrift på deilig myk kokostrøfler og sjokokuler med nøttekaramell. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ida Skrevet 9. Desember 2013 Rapporter Share Skrevet 9. Desember 2013 Nå har jeg prøvd meg på Mozartkulene til @ , også Skulle egentlig ha en skoldet mandel på toppen, men jeg gadd ikke å gå ut og kjøpe mandler, så det ble gelètopp igjen Har ikke smakt på dem enda, men de er sikkert gode. Enkleste godteriet hittil. Kjøpemarsipan er fint 2 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Artemis Skrevet 9. Desember 2013 Rapporter Share Skrevet 9. Desember 2013 Stilig! Håper de smaker! Har som sagt ikke smakt de selv siden jeg ikke liker marsipan, men ble vel mottat av resten av familien. Hadde verken mandel eller gelétopp på mine da, men de ble jo mye kulere med! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ida Skrevet 9. Desember 2013 Rapporter Share Skrevet 9. Desember 2013 Stilig! Håper de smaker! Har som sagt ikke smakt de selv siden jeg ikke liker marsipan, men ble vel mottat av resten av familien. Hadde verken mandel eller gelétopp på mine da, men de ble jo mye kulere med! Ja, jeg skulle egentlig bruke marsipanen til Delfiakake, men så gadd jeg ikke lage det i dag, likevel. Tror de er gode, altså Det ble ikke så mange, så enten får jeg være gjerrig, eller lage mer. Helst det siste, tenker jeg Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mardina Skrevet 9. Desember 2013 Rapporter Share Skrevet 9. Desember 2013 Nå har jeg prøvd meg på Mozartkulene til @ , også Skulle egentlig ha en skoldet mandel på toppen, men jeg gadd ikke å gå ut og kjøpe mandler, så det ble gelètopp igjen Har ikke smakt på dem enda, men de er sikkert gode. Enkleste godteriet hittil. Kjøpemarsipan er fint Ahhh, nå fikk jeg en gaveide til en som har alt! Takk Ida 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ida Skrevet 9. Desember 2013 Rapporter Share Skrevet 9. Desember 2013 Ahhh, nå fikk jeg en gaveide til en som har alt! Takk Ida Kjempelett og mye mindre grisete enn det ser ut. Jeg søler bare alltid Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mardina Skrevet 9. Desember 2013 Rapporter Share Skrevet 9. Desember 2013 Kjempelett og mye mindre grisete enn det ser ut. Jeg søler bare alltid Jeg har ikke fulgt med i hele tråden..men det er marsipan med sjokoladeovertrekk ? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Artemis Skrevet 9. Desember 2013 Rapporter Share Skrevet 9. Desember 2013 Jeg har ikke fulgt med i hele tråden..men det er marsipan med sjokoladeovertrekk ? Oppskrift Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Gråtass Skrevet 9. Desember 2013 Rapporter Share Skrevet 9. Desember 2013 Jeg lagde salte mandler etter oppskriften som sto på første siden her.. til neste gang så er det llurt å huske på at selv om du dobler mengden mandler skal man ikke doble mengden salt i kokevannet... De ble veldig salte kan man si. Har laget dynge to nå, men uten smør. Så første ladning - for salt. Andre ladning - passe salt, men mindre smak... GAHHHH så vanskelig dette skulle bli da. Har laget kokkosmakroner i dag med ny oppskrift, det var lettvint og de ble seige. Men neste gang skal jeg ha i mindre sukker, jeg syns de var i overkant søte. Etter mannens formening helt perfekte. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mardina Skrevet 9. Desember 2013 Rapporter Share Skrevet 9. Desember 2013 Oppskrift Tænk ju! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Christine Skrevet 9. Desember 2013 Rapporter Share Skrevet 9. Desember 2013 Oreokuler http://www.nrk.no/mat/1.11393328 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ingridhw Skrevet 18. Desember 2013 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2013 Trenger litt råd fra konfektguruene her. I går lagte jeg ferdig to porsjoner med sjokoladetrøfflene som jeg fant her. En med cognac og en med kaffe. Det ble litt lite, synes jeg, så jeg må lage noe mer som kan passe sammen med det. Noen som har tips?Det ble forøvrig veldig grisete, og kulene ble veldig myke. Satte de i kjøleskapet igjen, og håper de blir litt fastere av det. :-P Er veldig usikker på om de vil holde formen, eller bli til én svær klump når jeg legger de i glass og under juletreet. Om de ikke blir så faste at jeg kan legge dem sammen i glassene, noen som har tips til hvordan jeg kan pakke dem inn individuelt? :-)Sent from my GT-I9295 using Tapatalk Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karianski Skrevet 18. Desember 2013 Rapporter Share Skrevet 18. Desember 2013 Oreokuler: Ingredienser: 16 stk Oreokjeks 200 g kremost naturell Pynt: 200 g kokesjokolade kakestrøssel Knus kjeksen til små smuler og bland inn kremosten. Form små, runde kuler, sett i fryser i 1 time, eller i kjøleskap over natten. Smelt kokesjokolade og dypp kulene i sjokoladen, og legg de på et brett eller i konfektformer, strø kakestrø over. (siden kulene er så kalde, så strø over med en gang du har dyppet den, ellers er det for sent fant jeg ut!) Oppbevares kjølig Har en veldig god oppskrift på jappkonfekt også om noen vil ha.Smaker som karamell og er sprø 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
HHC Skrevet 19. Desember 2013 Rapporter Share Skrevet 19. Desember 2013 Oreokuler: Ingredienser: 16 stk Oreokjeks 200 g kremost naturell Pynt: 200 g kokesjokolade kakestrøssel Knus kjeksen til små smuler og bland inn kremosten. Form små, runde kuler, sett i fryser i 1 time, eller i kjøleskap over natten. Smelt kokesjokolade og dypp kulene i sjokoladen, og legg de på et brett eller i konfektformer, strø kakestrø over. (siden kulene er så kalde, så strø over med en gang du har dyppet den, ellers er det for sent fant jeg ut!) Oppbevares kjølig Har en veldig god oppskrift på jappkonfekt også om noen vil ha.Smaker som karamell og er sprø Oppbevaring av disse? Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
plutte Skrevet 19. Desember 2013 Forfatter Rapporter Share Skrevet 19. Desember 2013 Oreokuler: Ingredienser: 16 stk Oreokjeks 200 g kremost naturell Pynt: 200 g kokesjokolade kakestrøssel Knus kjeksen til små smuler og bland inn kremosten. Form små, runde kuler, sett i fryser i 1 time, eller i kjøleskap over natten. Smelt kokesjokolade og dypp kulene i sjokoladen, og legg de på et brett eller i konfektformer, strø kakestrø over. (siden kulene er så kalde, så strø over med en gang du har dyppet den, ellers er det for sent fant jeg ut!) Oppbevares kjølig Har en veldig god oppskrift på jappkonfekt også om noen vil ha.Smaker som karamell og er sprø Jaaa til jappkonfekt! Elsker japp! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karianski Skrevet 19. Desember 2013 Rapporter Share Skrevet 19. Desember 2013 Oreokulene har jeg i fryseren. Tiner på 5 min ? 115g margarin (eller smør) og 280g japp, smeltes i kjele på svak varme. På et tidspunkt begynner jappen å stivne til igjen og da er det bare å få oppi 115g rise crisp, lønner seg å lage dobbel posjon. Ha utover, avkjøles og deles? jeg pleier å smelte smøret først og så ha oppi jappen som jeg har delt opp i små biter. 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Guest Gråtass Skrevet 19. Desember 2013 Rapporter Share Skrevet 19. Desember 2013 Trenger litt råd fra konfektguruene her. I går lagte jeg ferdig to porsjoner můed sjokoladetrøfflene som jeg fant her. En med cognac og en med kaffe. Det ble litt lite, synes jeg, så jeg må lage noe mer som kan passe sammen med det. Noen som har tips? Det ble forøvrig veldig grisete, og kulene ble veldig myke. Satte de i kjøleskapet igjen, og håper de blir litt fastere av det. :-P Er veldig usikker på om de vil holde formen, eller bli til én svær klump når jeg legger de i glass og under juletreet. Om de ikke blir så faste at jeg kan legge dem sammen i glassene, noen som har tips til hvordan jeg kan pakke dem inn individuelt? :-) Sent from my GT-I9295 using Tapatalk Kjøp sånne små konfekt former i papir eller aluminium, ser ut som bittesmå muffins former og putt kulene oppi om de ble klissete. Jeg laget troika. Det er ganske lett, men tar litt tid. Kjevle flat en del marsipan, legg den på bakepapir i en springform. Kjevle flat en del noget og legg oppå marsipanen. Legg på bakepapir og kjevle disse to lett sammen. Ta vekk bakepapiret oppå. Lag en PK bringebær gele med 2,5 dl væske når den begynner å bli tykk, hell den oppå marsipanen og nougaten, sett i kjøleskap til dagen etter. Del opp i passende biter, jeg brukte pizzarull. Og smelt kokesjokolade, hold biten med en gaffel oh bruk teskje til å øse sjokoladen over. Settes på rist eller bakepapir på et kjølig sted. Veldig gode!!!! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
HeleneFS Skrevet 19. Desember 2013 Rapporter Share Skrevet 19. Desember 2013 I dag skal jeg lage verdens enkelste karameller: 1 kopp sukker 0,5 kopp melk 2ss smør 2ts vaniljesukker Blandes i kjele, la det koke under omrøring til det blir brunt. Jo brunere jo hardere blir karamellene. Hell utover smurt bakepapir! Jeg tenkte å strå havsaltflak over, det blir nok snadder. Skal lage de i kveld Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
plutte Skrevet 26. November 2015 Forfatter Rapporter Share Skrevet 26. November 2015 Dytter liv i denne! Har akkurat laga julas første gjeng med kolakaker! 1 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.