Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor mye tilbyr du din hund sammenliknet med andre som har samme rase?


Maria
 Share

Recommended Posts

Jeg bare tenkte på noe imens jeg var ute og gikk for fjerde dagen på rad med bikkjene. Spesielt tenkte jeg på papillonen. Altså - på 4 dager har vi gått omlag 4 mil tur. I snitt en mil til dagen. Vanlig vis går vi en tur på 9 km som en "hverdagstur". Der får begge bikkjene gå mye løs, vi går i boligfelt, litt i skog, litt på traktorvei osv. og vi går i raskt tempo hele veien. Slik jeg ser det får min papillon en god porsjon med trim. Det jeg da tenkte på var - hvor mye gir jeg egentlig mine hunder sammenliknet med andre som har samme rase?

Jeg TROR jeg aktiviserer papillonen min mer enn gjennomsnittet for dem som har rasen. Ser stadig oppdrettere av rasen "skryter" på facebook over at de har gått lang tur på søndagen, da typ 5 km. For meg er ikke det mye, snarere tvert imot. Det handler ikke egentlig om å dømme noen, men å se seg selv litt med den rasen man har og sammenlikne med andre. Man velger jo gjerne en rase fordi man forespeiler seg hva man kan tilby den. Er dere i så fall flinkere eller mindre flinke enn dere hadde tenkt til å aktivisere hundene deres? Med aktivisering mener jeg også agility, lydighet osv.

Når det gjelder portis tror jeg at vi er ganske "normale". Da vi aktivt trente agility var vi nok mer aktive enn gjennomsnittet for dem med rasen, men nå er Chess turhund på linje med mange andre portiser jeg kjenner.

Så - hva med deg?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 57
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nå aner jeg ikke hva den gjennomsnittlige bruksschäfer får, og jeg har aldri tenkt over det. Ikke måler jeg hundeholdet mitt i minutter og kilometer heller. Noen bruksschäfere får garantert mer enn

Vel, etter å ha sett hvor lite mine faktisk er fornøyd med gjennom det siste året, så vet jeg ikke helt om jeg kjøper at det holder å se på hundene. Mine har, siden desember, stort sett fått tre små t

Tanken med tråden er også litt det å reflektere over ens eget aktivitetsnivå med hunden i forhold til det som "forventes" når man har en viss rase. Ofte i rasevalgtråder og liknende kommer jo antall t

Tror mine får mindre enn de fleste andre med etnahund. Men det er jo litt med situasjonen vi er i for tiden med lange dager, hunder med på jobb, legge seg tidlig og opp tidlig, samt Martin sin nakke fordrer å ta det rolig med ham, og det at de takler det supert såklart. De dagene vi har tid og overskudd får de mye mer. Men når det er som det er så blir det som det blir og da er jeg svært takknemlig for at de er så tilpasningsdyktige som de er. :wub:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå synes jeg det virker som om alle med shiba stikker til fjels flere timer om dagen, så akkurat her gir jeg litt mindre akkurat nå. Men når jeg er ferdig på skolen i storbyen så blir det mer skog og fjell på oss og da nærmer vi oss nok "folk flest med shiba" igjen (i alle fall mitt inntrykk av de).

Har ikke møtt så mange akitamennesker enda, så kan ikke si noe der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror våre pudler får det som er gjennomsnittlig (som familiehunder), men hvis man ser på hva puddeloppdrettere flest med hunder i full pels gjør så kan man vel si at vi er mer i skog og mark enn det de er. Det vil si lufting morgen og kveld, og en grei tur midt på dagen.

Zelda regulerer aktivitetsnivået selv og får som oftest ikke like lang tur (bare en liten runde i kvartalet) som Linda fordi hun nekter å gå videre når hun føler seg ferdig å gå tur. :lol:

Kaos får derimot over det som gjennomsnittsfamiliehunden får, og han er i tillegg i full pels. Tante har han med på lange joggeturer hver dag, timeslange turer i marka (i helgene) og går i tillegg med han til og fra jobb. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg trur jeg gir jentene mine gjennomsnittlig litt mer enn mange andre med shiba. Men det er ikke fordi folk flest med rasen er latsabber, men fordi jeg har en handicappa som MÅ trenes mye for å ikke bli "ufør" og fordi hun der Super-Samuraien har et par gir mer enn mange andre. :)

Jeg bruker nok ikke mer tid på tur enn andre, men trener jo bikkjene mine målretta, ikke bare lufter dem. Det innebærer at det kløves, sykles og klatres i ganske stort omfang, noe jeg neppe hadde giddi på samme måte hadde det ikke vært så nødvendig. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet ikke hva mini buller flest får må jeg innrømme. Jeg føler at jeg alltid gir Putle litt for lite. Men jeg tror hun har det bra, og da spiller det ikke så himla stor rolle hva andre mini buller får eller hva min samvittighet sier.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aner ikke hvor mye belgerfolket trimmer hundene sine eg, blir aldri snakket om. Min får en god tur for dagen (varierer med trekk, sykkel, skogstur og båndtur), samt litt hjernetrim i form av spor eller lydighet. Han virker da til å være fornøyd med livet :)

Dalmisen får nok mindre enn gjennomsnittet, siden hun er en "latsabb" med vannskrekk (og vi bor på vestlandet...). Hun er storfornøyd med en halvtime-time på tur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ganske sikker på at Khela får mer enn den gjennomsnittlige utstillingspapillon, men hun får nok mindre enn de som driver aktivt med agility f.eks. Akkurat nå de siste to ukene har hun bare fått latmannstrening og rusleturer på 5-6km fordi jeg er syk. Ellers går vi ikke kortere enn 7km rask gange (var dog ikke rask gange før jeg ble med på "Frisk høst/vinter 2013"-tråden) og gjerne i utfordrende terreng, i tillegg til at hun får en god del mentaltrening, er mye løst i hagen, leker ofte løst med huskyene (både voksne og valper), jeg leker mye med henne, osv. Så jeg vil eegentlig tro hun får mer enn gjennomsnittlig papillon i Norge.

Huskyene her tror jeg får omtrent like mye som de fleste andre som konkurrerer innen hundekjøring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja.. jeg vet ikke jeg. Kelpiefolket her er jo svært aktive mennesker og kelpiene deres får en masse. Tror kelpiene her også får ganske mye, både av trim og trening, men muligens litt annet innhold og annerledes. Så jeg håper Shy og Strider får like mye som andre kelpier! (Men jeg er ganske sikker på at de ihvertfall får mer enn en gjennomsnittelig AK i Australia.. )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Godt spørsmål. Jeg vet ikke om Ozu får mer tur i ren km enn hva andre japanere gjør, men jeg ser ikke bort fra at turene våre er lengre i tid enn hos andre. Vi er ute i ca 2,5-3 timer ca 3-4 ganger i uken, også får han ca en times tur de andre dagene (også tissetur morgen og kveld i tillegg).

Men jeg tror at han kanskje får mer mental stimuli og trening enn en del andre japanere, da det ikke virker for meg som om det er vanlig i Norge å drive LP-trening og slikt med dem. De er mer til utstilling eller turkompiser. Så med kurs og fellestreninger to dager i uka, så får han også en god del mental aktivisering og trening.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke sikker. Kjenner ikke så mange med rasen. De jeg har på facebook for eksempel, deler ikke så mye tur info egentlig, så vet ikke om de ikke gidder å skrive om det eller om de ikke går så mye tur. Det blir bare mest utstillingsbilder. Jeg derimot legger masse turbilder ut. Kan hende jeg er mer ute i marka, men så bor jeg jo landlig og fint, så det faller vel mer naturlig for meg å være mer i naturen.

Btw. jeg kan godt gå lang tur på 5 km, her jeg bor. For her er det BRATT å gå. Det er stor forskjell på å gå 5 km på en skogsvei og det å gå 5 km opp på fjellet. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aner ikke om jeg gjør lite, passe eller mye med valpen. Føler han får løpe fort løs mindre enn andre whippeter, og være mindre rundt i skogen enn andre valper generelt – men det har en del med hvor vi bor og når vi har bil tilgjengelig å gjøre. Ellers blir han naturlig miljøtrent da han må være med på jobb og vi tar han med hit og dit (bilkjøring, kollektiv, kikke på ting i byen, gå på nye steder osv.). Nettopp begynt på valpekurs (11 uker gammel – føler det er litt tidlig?). Trener litt lydighet hjemme hver dag, enten "rett utenfor døra" eller på stuegulvet. Trener også gjerne litt enkel lydighet når vi er rundt omkring. Endel tisseturer rett utenfor døren, og et par turer på 20-30 min. hver dag (gå langs veien, løpe løs etc. – varierer etter hva annet som har skjedd den dagen).

Så..... vanlig, kanskje? Ikke vet jeg hva som er "normalt" for whippetvalper. Eller valper generelt, egentlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Syns 5 km er en greit lang tur jeg. :icon_redface:

Nå kjenner jeg få med rasene mine, og kan vel med sikkerhet si at de siste 10 mnd så har de fått alt forlite, eneste fordelen mine har er mye løsløping hele våren, høsten og vintern. Ideelt sett så vil jeg gå en times tid med dem til dagen, og håper jeg får til det nå etterhvert, og litt lengre etterhvert. Men i forhold til hva bror og søster til lupin får, så er det nok forsvinnende lite :lol: Men igjen - gjemmer meg bak løsløping. :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå aner jeg ikke hva den gjennomsnittlige bruksschäfer får, og jeg har aldri tenkt over det. Ikke måler jeg hundeholdet mitt i minutter og kilometer heller.

Noen bruksschäfere får garantert mer enn mine, og noen får garantert mindre. Men jeg liker å tro at jeg gir de et liv de er fornøyd med, og det virker slik. :) Vi har dager vi går mange timer med tur, og dager de bare leker i hagen.

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Tror ikke jeg går lengre enn gjennomsnittet innen min rase, men kanskje jeg tilbyr mer enn gjennomsnittet. Her går det ikke bare i jakt og tur, men også i agility, lydighet og slike ting. Han ligger med andre ord i trening året rundt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tanken med tråden er også litt det å reflektere over ens eget aktivitetsnivå med hunden i forhold til det som "forventes" når man har en viss rase. Ofte i rasevalgtråder og liknende kommer jo antall turer og lengde på disse samt snakk rundt aktivisering i form av hundesporter.

Ofte ser man jo i rasevalgtråder; kan tilby hunden en time tur hver dag. Også blir det diskutert hvorvidt det er nok for den rasen eller ei.

Jeg synes selv jeg et aktiv nok til å ha de to rasene jeg har i den alderen de er nå. Men jeg tror jeg må bruke mer tid på en ung portis enn jeg gjør på Chess nå, og ville anbefalt en som lurte på noe om rasen å trene den mentalt. Selv om jeg gjør minimalt med det med min egen om dagen. Rart, egentlig :P

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Ingen bilder i dag, hvilket er et tegn på en god dag Vi har øvd korte økter av utgangsstilling og lineføring, fiklet med labber og klør, tatt på potesokker og gått litt både inne og ute med dem. Vi har hatt besøk og unintentionally øvd på å sove som en stein under kaffeslabberas, etter at det forsmådde besøket som kom ens ærend for å hilse på valp bare ble tilsett usle 20 minutter med lek og kos før han la seg til en software update, Windows style, hvorpå de ble sittende i to timer og vente på restart og få med seg en tissetur før de måtte dra.  Tissetur er en begivenhet. Baby Einstein forstod allerede på dag 2 her at å tisse er det mest lønnsomme han kan gjøre. Litt prøving og feiling med å tisse inne måtte til for å oppdage at det ikke var lønnsomt sånn som ute. Han var assertive vokal og høylytt om å bli snytt for lønn da jeg ikke betalte han for det de første gangene han tisset inne etter mange vellykkede turer ute, men så skjønte han at å begynne skvette noen dråper foran meg inne var nøkkelen til å komme ut i full fart, uten noen sommel med teit påkledning, for å innkassere deilige kjøttboller(*), og ikke bare en gang. Lille Ede på 10 uker, som tydelig har conscious kontroll på knipemuskulaturen, han fant ut helt av seg selv at om han skvettet bare litt inne og knep igjen for å spare det flytende gullet, så kom vi oss skikkelig fort ut. Ute var det god forretning å tisse LITT, stoppe strålen for å innkassere, tisse en ny minidam på samme sted for å innkassere igjen - og etter flere vellykkede forsøk med den strategien der, med dobbel jackpot på fôrautomaten, så rasjonerte han de neste gangene ut skvetten i tre omganger og forsøkte fortvilet også en fjerde, men da var det tomt, og det var han tydelig skuffet og frustrert av.  Fôrautomaten hans luktet lunta allerede etter noen få turer med to tett påfølgende skvetter, men da han la på de tredje forduftet all tvil og svindelforsøkene hans ble sanksjonert med økt betaling for den første skvetten og ingen ekstra betaling for mer enn en skvett. Tok heldigvis bare noen få repetisjoner av den for å få tømt hele blæra i en skvett igjen. *Puh* Han der kommer så til å ta innersvingen på meg igjen og igjen gjennom trening og utvikling. Ikke dum. Uncanny intelligent til så liten å være.  Han er forøvrig typen som synes det er teit med repetisjoner av samme øvelse. 3-5 ganger og så setter han seg ned og ser på meg med DET blikket, som om han lurer på om jeg er helt nedsnødd, og jeg må finne på nye oppgaver til ham, som han er rett med på med ny iver. Få repetisjoner og variasjon er virkelig nøkkelen til treningsglede med han her, noe som er utfordrende for meg fordi alle steg for steg oppskrifter jeg har basert meg på tidligere er lagt på mange flere repetisjoner av hver, og færre øvelser av gangen før en får cue på dem og går videre. Her må jeg gjøre masse forskjellige øvelser med få repetisjoner av hver, og jeg er veldig usikker på når jeg tør begynne sette cues på noen.  Heldigvis har det løsnet litt med klikkertreningen, da. Han var så passiv med meg i starten, etter å ha fått klekkelig godt betalt for kontakt i begynnelsen, han bare satt der og så på meg og ga meg ingenting å begynne shape fra i to dager. Ble utålmodig og begynte lokke han gjennom øvelser, for så å innse at jeg kan jo ikke den metoden. Helt nytt for meg som er flasket opp på Canis Forlag. Tidligere hunder var mer aktive og kunne klikkes til alt, så jeg har ikke tatt meg bryet med å følge godt med og ta mentale notater om hvordan progresjonen bør gå gjennom lokking, for jeg trengte jo ikke det 🙄 Det å innse hvor hjelpesløs og blank jeg var når klikkertrening ikke var en åpen vei å gå fratok meg selvtillit, som vibbet over på Ede, og vi hadde et par katastrofale økter hvor INGENTING fungerte, før jeg prøvde spille musikk for ham.  DET var magisk. Han initielle reaksjon ved første musikkopplevelse her var å løfte hele kroppen og ørene mens han stirret mot lydkilden i noen sekunder, og løp så logrende mot høytaleren. Skulle ha filma, men glemmer som regel det fordi jeg har bare to hender og er opptatt med hunden.  Ved neste diskokveld valgte jeg danse selv, for å forsterke inntrykket av rytmen for ham, og belønnet ham ivrig og entusiastisk med en godbiter for hver minste lille bevegelse han gjorde. Resultatet var en super happy valp som kom ut av passiv modus og vi hadde the time of our life so far sammen.    Over helgen nå har vi booket oss inn på treningsrom med balanseputer og diverse, hvor planen med det er økt kroppsbevissthet og motorisk utvikling.  Frem til da har vi utover håndtering og miljøtrening på tapetet: •Gå sideveis, forhåpentligvis med litt mer kreative justeringer etterhvert som vi mestrer •Sitt-stå repetisjoner (begge for utvikling og styrking av hoftemuskulatur, forebyggende) •Få cue på utgangsstilling fordi jeg bestemte meg for å høre på Leslie McDevitt om å ha en default behavior på cue før vi begynner med *leave it*. Hun klasker seg sikkert på panna av meg, fordi det er en teit låst posisjon å trene leave it fra ifht en langt mer fleksibel *sitt*, men jeg har et resonnement bak å velge gjøre det sånn med utgangsstilling først, og heller vente med å få *sitt der du er nå* på cue senere. Innvendiger og innspill er hjertelig velkomne, det er derfor jeg skriver her og ikke bare for meg selv     *)kjøttboller av fullfor med riktig balanse av næringsstoffer, ja. Tar ingen sjanser når det kommer til næringsinntaket gjennom vekstfase. Zero "treats" før han fyller 18 mnd, hvorpå han kan få litt "øl", type reinskav, sardiner og ostebiter. Ingen "sprit" (f.eks. grillpølse) før han er 21. Skjønner ikke hvordan det kan være lovlig å selge junkfood "treats" uten riktig balanse av næringsstoffer til valper. 
    • Haha! Ingen trening nødvendig før problematferd melder seg, for det er bra butikk for trenere?  Vær glad, Simira, du ikke er så mye på sosiale medier. Det kom en mottrend mot positiv trening. Yngre betamales med behov for et utløp for ubevisste mindreverdighetskomplekser har gjenopplivet den gamle skolen av dominansmyter og har skremmende stor suksess med struping og banking og tvang. Ikoner med store fanskarer, som DogDaddy (elller noe i den duren) med horder av unge menn som digger og forsvarer. Du hadde fått så mark og spader og fnatt og ikke klart holde deg fra å gå i dialog med dem, og du hadde bare gått i stykker innvendig etterhvert av hvordan de er fullstendig uimottakelige, ikke bare for etiske prinsipper og dyrevelferd, men beinharde vitenskapelige FÆKTS om treningsmetoder og relasjonsbygging og motivasjon. Den såkalte femininiseringen av samfunnet har trigget en stygg motkultur, og det går utover hunder.    Edit: Vi TRENGER maskuline machomenn som promoterer positive metoder med barske og bøse raser. All verdens kvinnelige trenere når ikke inn til det miljøet der, og det er stort. 
    • Vel, jeg regner med de får motbør i kommentarfeltet. Det er ikke alt jeg er enig med Maren eller Hun om hund med, men de har mye sunn påvirkning på hundemiljøer rundt om. Jeg er ikke mye på sosiale media, og som relativt ny bruker av snapchat er jeg veldig skeptisk til mangelen på åpent kommentarfelt der. På instagram kommer jo kommentarfeltkrigerene fram for hva som helst, og man får ihvertfall flere synsvinkler på ting (på godt og vondt), men på snap er det ingen som kan motsi et innlegg. Er det slik på Tiktok også?
    • Veldig fasinerende med den instagrammen som går rundt, med de fra en hundeskole som sier at det er ikke noe vits å lære eller gå på kurs med valpen før den er 9 mnd.  Det er så trist at slikt figurerer, og folk tror jo på det... sukk Ellers så er valpen drittvalp i dag, hjelper ikke at jeg jobber full dag i tilleggg. Blir gøy å komme hjem
    • Beklager så det nå  Var dårlig bilde på mobilen. Kos deg videre
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...