Gå til innhold
Hundesonen.no

Valpepakke


Mollymor
 Share

Recommended Posts

Det er jo veldig avhengig av hva slags valpekjøpere man har, da. Da vi kjøpte vår første hund for ti år siden var det kjekt å få med en perm hvor det stod litt generell info (fôring den første tiden, når man skal ta vaksiner, noen generelle tips osv). Da jeg kjøpte hund nr to for halvannet år siden hadde jeg nok blitt litt forundret om oppdretter hadde sendt med en "slik er det å ha valp"-innføringsperm, men det er fordi hun tross alt visste hvem jeg er og at jeg har hatt hund før, og ikke minst fordi det er et temmelig lav-terskel-tilbud å ta kontakt med henne om jeg lurer på noe eller trenger råd. :) (Men jeg innser at det kanskje ikke er alle som har oppdretteren sin på samme hundeforum som man selv tilbringer mange timer på, for eksempel. :P)

Jeg syns det er unødvendig å legge med for mye i en slik valpepakke. Informasjon om oppdrettet og kullet er jo hyggelig hvis valpekjøperne ikke har hatt anledning til å følge kullet tett de første ukene, papirer er en selvfølge og det kan være greit å få med litt fôr så et evt fôrbytte ikke kommer for brått på en liten valpemage. Men ellers ville jeg ikke forventet så mye som valpekjøper, altså. Halsbånd og leker og slikt har man jo gjerne kjøpt inn selv. Bøker og en del andre ting koster fort veldig mye å sende med om man har en del valper i kullet. Da kan det være like greit å gi tips og anbefalinger til bøker man selv syns er greie og utstyr man syns det er praktisk å bruke - så kan valpekjøperne vurdere selv om det er noe man har behov for. Selv tenker jeg i alle fall slik at for de tusenlappene jeg betaler, kjøper jeg en valp - ikke alt mulig annet dill.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde blitt kjempeglad for en valpepakke :D Og da jeg kjøpte skogkatten min fikk jeg også gratis medlemsskap i skogkattringen ut året, syntes det var kjempefint jeg :)

Har bare fått med fôr til mine, savnet en sånn bok om valpen med bilder og litt info. Å få valpebilder av hunden sin synes jeg er gull :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har jeg faktisk ikke tenkt på at ikke alle vil like... Kan jeg spørre hvorfor,

Mulig jeg er sær, men jeg tenker som så at er jeg medlem i en klubb, så står jeg inne for det arbeid den driver / er interessert i de områdene den driver med osv,det er en avgjørelse jeg vil ta og bør ta, ikke noen kan dytte på meg. Nå feks har jeg to ulike raser, en hvor jeg er fornøyd med raseklubben og en der jeg er mindre fornøyd og ergo ikke vil være medlem. Dog ser jeg for meg at min nåværende hund ikke er siste hund i den rasen, og jeg hadde blitt mektig irritert om det fulgte med et medlemsskap i den raseklubben når jeg en gang skal ha valp. Det er sant at det er enkelt å melde seg ut, men det er jo et medarbeid for min del som jeg ikke syns at oppdretteren skal dytte på meg. Jeg betaler jo for valpen, og burde få velge selv om jeg var interessert i å høre til en klubb.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Første hunden min fikk jeg med hund, halsbånd og kobbel :P Gårdsoppdrett uten stamme, så vaksiner etc alt fikset jeg selv.

Med lille valpis som nå er 5,5 mnd gammel så fikk jeg med

- helsebok, med alle chipnr lappene, id-brikke med chipnummer og selvsagt vaksinert (skulle dog ønske det fulgte pass istedenfor helsebok, blir pes å dra på begge når jeg får fikset pass) Ja også kontrakten da!

- fleeceteppe med mamma/søskenlukt

- Godbiter (noe kjeks og oksepenis)

- en tennisball med tau og ikearotte-bamse

- valpepakke fra RC, og reisekit fra RC (sånn med vannflaske, vann og matskål)

Syns dette var en helt okay pakke, valpekjøp er noe jeg har gledet meg til, så halsbånd, kobbel etc er jo en del av pakken jeg har kjøpt og koset meg med i ventetiden :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har jeg faktisk ikke tenkt på at ikke alle vil like... Kan jeg spørre hvorfor?

Er man ikke fornøyd med klubben kan man jo melde seg ut på et blunk. Valpekjøperen får medlemsskapet gratis, og oppdretter betaler halv pris for å melde inn sine valpekjøpere. Men helt klart så er dette noe jeg kan avklare med hver enkelt kjøper før jeg melder noen inn. Det gjelder uansett bare to valpekjøpere da resten har boston terrier og er medlem i klubben fra før, og jeg skal jo også beholde en valp selv,

Synes det var kjempe lurt å gi med medlemskap jeg :)
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den første hunden min fikk jeg ikke med noe til.

Hund nr 2 fikk jeg full valpepakke med bur, halsbånd og kobbel, skåler, leker, teppe og mat. I tillegg perm om han og vaksinasjonskort.

Hund nr 3 skulle jeg egentlig bare passe, så der ble det halsbånd og kobbel + bur og mat. Etterhvert også perm og vaksinasjonskort.

Hund nr 4 skulle jeg bare titte på men tok han med hjem, så der ble det halsbånd og kobbel og litt mat :P

Til de tre siste var selvfølgelig kjøpskontrakt og stamtavle med :)

Jeg har aldri tenkt over at noe har manglet på noen av hundene, det har jo vært hunden som har vært viktigst, men har vært veldig greit å få med halsbånd/kobbel siden valpen da gjerne er litt vant med dette og det samme med buret mht bilkjøring osv :)

Mat i en overgangsfase er greit å få med, iallefall hvis dette er en annen type en den du bruker :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde blitt veldig glad for medlemskap i raseklubben :)

Dersom jeg skulle lagd valpepakke så ville den sett sånn ut:

-Vaksiner, registrering, chip, helseattest osv.

-Halsbåndet og kobbelet som har blitt brukt til små turer med nettopp dette utstyret for å venne valpen til det før den kommer til ny eier.

-Fôr ca 3kg

-Leke

-Bite bein

-Bæsjeposer

-Millers klotang (fordi den er så god, kjekt om de har valp for første gang og ha noe godt å klippe klørene med)

-Teppe med mamma og søsken lukt

-Valpe bok med informasjon om rasen, om valpen (hvilken rekkefølge den ble født, navn på søsken, bilder osv), om fôring, litt om helse, litt om trening osv.

Som mange sier så kommer det veldig ann på hvem som kjøper valpen, men selv om jeg ikke er første gangs eier, så hadde jeg kost meg med en valpe bok, som hadde bilder og hvor det var skrevet litt om valpen den første tiden i livet.

Nå i disse tider så er det en del oppdrettere som dele bilder osv. på facebook, så da trenger man kanskje ikke så mange bilder, men en valpe bok er alltid koselig syntes jeg.

Også hadde jeg syntes det hadde vært hyggelig med tlf nummer, mail, facebook osv, til eiere av søsken, så vi kan holde litt kontakt, selvfølgelig hvis de vil :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest lijenta

TJa

EN godt sosialisert valp. Kjøpekontrakt, helsebok og kanskje litt for. Er det jeg setter mest pris på. Har oppdretter tid så er det jo gøy med bilder i en liten bok også. Masse forskjellige ting angående rasen har ejg ikke brukt for mer hvis ikke jeg vinner storgevinsten i lotto og kan importere ene drømmerasen jeg kunn har sett på bilder

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville ikke ønsket å få med halsbånd/lei bånd da ventetiden brukes til å handle det man selv ønsker å bruke på valpen.

Det jeg ønsker å få med er: pass , kjøpekontrakt, bamse og valp. I dagens digitale verden får jeg bildene jeg trenger på nett, fx face book og mail. Så bok med bilder er unødvendig "rot" for meg. Til min førte valp fikk jeg med en tykk perm med div om altmulig som den gang ikke inntriserte meg og som jeg i dag kan finnen på nett. Jeg tror valpekjøpere heller vil ha nettadresser med info og div en bok/perm.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det viktigste er vel mat og teppe med lukt fra mor og søsken. Resten får være bonus :)

(Kontrakt, helsebok, chipnr, og slike ting er jo en selvfølge at en seriøs oppdretter gir med valpen.)

Jeg syns absolutt ikke man behøver å legge for mye i en valpepakke. Har aldri hørt om noen som har klaget over hva de fikk med/ikke fikk med av oppdretter også. Det aller viktigste er at man som oppdretter er der for støtte og hjelp til sine valpekjøpere :)


Når jeg kjøpte whippeten fikk jeg med rundt 5 kg tørrfor, teppe fra valpekassen og en liten leke som også hadde bodd en stund i valpekassen.
Den første hunden jeg kjøpte fikk jeg også med et hefte med grunnleggende om valpetiden, oppdragelse, trening, info om rasen, osv. Det syns jeg var veldig greit da, men nå når jeg skulle kjøpe min 5 hund hadde dette vært totalt unødvendig, så her gjelder det jo å se an kjøper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når vi reiste og kjøpte vår hund valgte vi ut valpen vi vile ha, fikk med attest fra dyrelege med beskrivelse av valpen bl.a (farge, kjønn osv), kopier av foreldrenes stammtavler (valpene var ikke registrert) samt valpen fikk en ormekur i kjeften før vi dro. Og en liten leksjon på jaktinstinkt og at vi absolutt ikke måtte slippe valpen løs ute i hagen f.eks, selv 7 uker gammel. Samt beskjed om at vaksine og chip vanligvis ble tatt rundt 12 uker.


Jeg hadde blitt superglad for et medlemskap i en klubb, muligheten for å komme inn i et miljø.
Halsbånd og kobble hadde vi, men hadde blitt takknemlig for et fra oppdretter.
Bøker/beskrivelse/opplevelser fra valpetiden hadde vært supert!

Syns rett og slett listen din så veldig bra ut og jeg som både førstegangs og andregangs valpekjøper hadde vært meget fornøyd med den valpepakken! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette hadde jeg satt veldig stor pris på å fått i en valpepakke:

a) Bilder av min valp, hele kullet og begge foreldrene;

Gjerne bilder av besteforeldre eller andre forfedre også dersom selger har slike tilgjengelig.

b) Ekstra skriftlig informasjon om de forfedrene selger kjenner til (litt mer utfyllende info enn kun stamtavle);

Informasjonen trenger ikke kun være nyttige opplysninger, men gjerne også en liten dose med litt mer artige "fun facts".

c) Pass i stedet for vanlig vaksinasjonskort.

d) Litt av maten den er vant til å spise (kun nødvendig hvis det er litt spesiell mat som ikke kan kjøpes "overalt" syns jeg).

e) Bamse/teppe med lukten den kjenner til.

Jeg syns at det er langt mer stas med masse bilder og informasjon kontra leker/utstyr, sistnevnte kan jeg lett skaffe selv, men ikke det førstnevnte :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Glemte å nevne;

Til uerfarne kjøpere ville jeg lagt med informasjon om f.eks;

- forsikring av hund.

- kort om førstehjelp til hund.

- litt info om selve rasen, Eventuelt spesielle ting ved denne rasen bør nevnes.

- en kort liste over nyttige websider.

- kontaktinfo til raseklubben og NKK.

- en kjapp oversikt over ting som er giftig for hund.

- et par tips til bøker om hund som selger anbefaler.

- eventuelt annet som er nyttig for nybegynnere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Glemte å nevne;

Til uerfarne kjøpere ville jeg lagt med informasjon om f.eks;

- forsikring av hund.

- kort om førstehjelp til hund.

- litt info om selve rasen, Eventuelt spesielle ting ved denne rasen bør nevnes.

- en kort liste over nyttige websider.

- kontaktinfo til raseklubben og NKK.

- en kjapp oversikt over ting som er giftig for hund.

- et par tips til bøker om hund som selger anbefaler.

- eventuelt annet som er nyttig for nybegynnere.

Dette er sånt som jeg aldri har tenkt på som en del av en valpepakke. Av min sin oppdretter fikk jeg all slik informasjon over nett i forkant av henting av valpen :) Men sikkert ikke dumt om man ikke har tett kontakt med oppdretter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til Keo fikk jeg med 3kg fôr, RC-kobbel, 'drivstoffdunk' (vann, matskål og vanndunk i ett), halsbånd med navn som en annen valpekjøper produserte, helsebok, kjøpskontrakt, stamtavle, forsikringstilbud, tag, og gratis gjeterhundtrening når det skulle passe for oss begge, samt tilbud om pensjon :)

Syntes pakken var grei, men kunne veldig gjerne tenkt meg et skribleri med bilder og tekst om oppveksten, selv om vi fikk utrolig mye over internett under oppveksten. Bok eller info om hverdagslydighet og rase er alltid supert da, vi fikk dog ikke det fordi vi alle var utplukket pga. våre treningsambisjoner. Vi ble over Facebook koblet opp med de andre kjøperne i felleschat og egen gruppe, hvor vi jevnlig (ja, nesten på daglig basis) holder kontakt, samt en lukket gruppe for alle kjøpere av valp fra oppdretter gjennom tidene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg får ofte raskere bånd med hannhunder jeg omgås, men jeg har nok selv landet på at det er tisper jeg skal ha nå. Foretrekker å ha hund som ikke skal tøffe seg eller bli tøffet på av andre hunder (og min erfaring er at dette er svært mye mer utbredt blant hanner enn tisper, selv om det det å forvente uansett kjønn blant noen raser), og synes ikke det er stas med høy kjønnsdrift hele året og stresset det kan medføre heller. Men hanner er generelt noe friskere (på den måten at det er flere tisperelaterte plager enn hannhundrelaterte) og ikke variabel i forhold til egen syklus som noen tisper er. 
    • Hannhunder kan sikkert være fine dyr for noen, men det er dessverre ikke min personlige opplevelse, og den jeg har hatt ga ikke særlige gode erfaringer med kjønnet. Jeg foretrekker helst tisper, især siden man nå ønsker drive oppdrett. Syntes de er mer seriøse, ærlige og stabile oppå det igjen. For ikke å snakke om manglende snoppevask, markering og lettere for samkjønnsaggresjon For all del, jeg kjenner trivelige hannhunder, og en gang i fremtiden var planen å forhåpentligvis importere en trivelig og fin en. Men har skjønt at å planlegge hund skal jeg ikke gjøre, det går aldri som jeg vil   
    • Jeg eier en selveier leilighet i et sameie. Helt uproblematisk. Leste vedtektene før jeg bydde/kjøpte og snakket med megler om dyrehold også først.  vi er vel rundt en 70 enheter tror jeg totalt på 5 bygg. Og jeg vet det er minst 10 hunder som bor her fast pr.d.d + folk som passer hund med ujevne mellomrom. Og en hau med katter er det også. Eneste regelen vi har er at hunder ikke skal i heisen pga allergi, det går bra siden hvert bygg kun er 4 etasjer. Tror dog det er folk som bryter den regelen ganske ofte som bor høyere opp en meg i første. 😂  Relativt nytt bygg da, ferdigstilt i 13/14 og dermed veldig god lydisolering også. 
    • Han fikk vite det når vi hadde hilsa på valpene! 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...