Gå til innhold
Hundesonen.no

Til deg som har valp på soverommet


Angelfeather
 Share

Recommended Posts

Da valpen min var mellom 8-12 uker ca så hadde jeg henne i sengen, inntil veggen slik at jeg hadde kontroll. Da våknet jeg hvis hun var urolig - og tok henne dermed ut for å tisse (hun piper aldri om hun vil tisse). Hun tisset i sengen min èn gang i løpet av alle de ukene, noe jeg synes er bra gjort. Når hun ble større begynte hun å regulere selv hvor i sengen hun lå. hun kunne finne på å hoppe ned av sengen uten at jeg våknet av det. Da fant jeg gjerne en dam på gulvet når jeg våknet. Etterhvert ble hun flinkere å holde seg, og klarte å holde seg hele natten. Men så er vi nå inne i en periode igjen (hun er nesten 4 mnd nå) hvor hun må på do om natten. Jeg lufter henne før jeg legger meg (ca kl 00), og da går jeg ikke inn før hun har tisset. Hun ligger både på gulvet og i sengen min nå, alt ettersom hva hun ønsker. Dersom jeg våkner av at hun hopper ned fra sengen midt på natten, ja da er det bare å få på seg klærne og gå ut med henne. Har hatt et par netter hvor jeg har våknet til både en dam og en brun pølse.. :P Så nå har jeg satt inn et lite tiltak, har vekkerklokka på 3/4 (eller går ut med henne når hun begynner å romstere). Hun gjør alltid(!) fra seg ute om natten, både det ene og det andre..

Så jeg håper at hun kommer tilbake til den gode perioden snart, for jeg kjenner det tar på å måtte stå opp hver natt (og hele tiden være på vakt at hun ikke går i kroken å tisser)...

Lykke til!

Edit: Jeg personlig synes det er koselig å ha valpen med meg i senga, og jeg tenker det er viktig de første dagene/uken med den nærheten til valpen. Den har mistet alt kjent og nært, så viktig at den ikke føler seg forlatt :-) Men jeg har bare en hund da, så det er det plass til i sengen :) Verre med de som har 3 :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg går ut med valpen ved behov. Første valp var jeg ute med en stund, mens valp 2 sov hele natten fra dag 1. Jeg har brukt å ha mine i stort bur ved senga, da hører jeg om de begynner og våkne. Når de har sovet hele natten en uke i strekk sluttet jeg og lukke buret så får de ligge hvor de vil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min første sov gjennom natten fra dag en, la oss ved 23-tiden, stod opp ca 6 et par dager. Min andre sov nesten gjennom hele natten, da hadde vi ca ei uke der vi la oss ca 00 og stod kanskje opp ved 5-tiden før vi gikk og la oss igjen. Nå bor min første ute hele døgnet, mens min andre ligger fortsatt i sengen og sover som regel så lenge jeg sover :) (De er 4 og 2 år gamle nå)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han sov på gulvet i begynnelsen, sov gjennom natten nesten fra dag en, men en gang i mellom bare måtte han ut. Da begynte han å pipe/bli urolig og jeg våknet. Når han ble stor nok til å hoppe opp i senga i løpet av natten var han stor nok til å holde seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har valpen i sengen men legger alltid noen aviser på gulvet hvis valpen skulle føle seg fornøden mens jeg sover. Det som pleier å skje er at valpen vekker meg fordi den blir urolig, så går vi ut på tissetur, går inn igjen og sover videre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sover når jeg sover, så valpen skal være svært urolig for at jeg skal våkne av det.. Så da har den enten gjort fra seg på gulvet når jeg våkner, eller så har den ikke det :P

Det er ikke noe jeg stresser med. Å holde seg en hel natt er noe de vokser på seg :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Første natten hos oss var Abby litt urolig selvsagt. Litt gråting og pesing. Hun var vel ute et par ganger og tisset.

Etter noen få netter skjønte hun tegningen, at vi skal sove. Nå holder hun seg hele natten og hun sover fra 2200 ca til 0800. Sover hun ikke så ligger hun på plassen sin og driver med sitt. Koser en bamse eller gnager på et ben.

Må hun ut for å tisse, det hender en sjelden gang, da sier hun i fra. Jeg synes hun er kjempeflink til å bare være 13 uker:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aviser eller noe annet absorberende der jeg tror det er mest sannsynlig at valpen tisser og så vaske når jeg står opp. Som 2ne sier er det å holde seg en hel natt noe som kommer etterhvert og ikke noe jeg stresser med - jeg vil heller vaske gulv enn å stå opp om natta (jeg sover tungt når jeg først sover), så da gjør jeg det sånn. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Valpen min har sovet i senga mi siden hun var 9 uker. Når hun må ut hopper hun ned fra senga og setter seg ved døra og piper slik at jeg våkner. Vi har ikke hatt noen uhell inne enda, og hun er nå 14 uker. Hun sover fra ca 11 om kvelden til 6-7 om morgenen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min har sovet hele natten igjennom i senga mi siden han kom hit, 9-10 uker gammel. Har han vært mye i aktivitet rett før vi legger oss kan det hende han piper for at han vil ut, da våkner jeg og tar han ut. Ellers kan jeg av og til våkne av at han ligger å biter i gardina eller teppet, da tar jeg han ut og som regel er det tissing han vil da. Men vi er ute svært skjeldent om natta og han er helt fantastisk som sover fra kl 12 på kvelden til 9-10 på morgenen nå. Har ikke opplevd dammer i eller utenfor senga enda (heldigvis). Liker veldig godt å ha han i senga for da er han så rolig når han får ligge inntill meg, og jeg våkner stort sett med en gang han vil ut :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den første uka fikk Zappa sove i senga sammen med oss hun gnydde litt når hun måtte ut så begynte hun å sove i sin seng på soverommet vårt og etter noen få uker var hun helt husrein og sov gjennom hele natta. Vi brukte ikke aviser eller noe sånt men det skal vel sies at jeg sover veldig lett akkurat i sånne perioder. :)

Så når Zappa lea litt på seg så hørte jeg det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri orket stå opp og luftet valp om natten jeg, akkurat det orker jeg ikke! Vviser, puter og madrasser rundt sengen i tilfelle den lille skulle dette ut, og så fikk det stå til. Valper blir gjerne husrene når de er klare de.. Vaskebøtte, vann og såpe har man jo. Og så sover sånne små valper så godt når de får lov å sove sammen med familien, trygt og godt det.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Signerer flere her.

Lufting av valper om natten skjer ikke. Min lille erfaring er at de sover når jeg sover hvis jeg bare ikke gidder bry meg med dem.

Natta er natta.

Er det en ny greie forresten? Å stå opp med valper om natta? Tror aldri det ble gjort hjemme når jeg vokste opp heller.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt begge mine nedom senga i en hundeseng som valper :-)

Nummer 1: Våknet de første ukene ca 4 og 7:30. Da prp han og ble urolig og jeg bar han ut :) Så inn og la han i hundesenga og sov videre. kastet ned en hånd om han ble urolig! 7:30 stod vi opp... Etterhvert våknet han 6-7 tiden i stede for 4. Og når han var 3 1/2 mnd var jeg sååå trøtt at jeg dro han opp i senga i stede for å lufte han :P og det ble vår nye rutine.

Min nåværende valp var ute 2 ganger om natta de to første nettene, etter det har han faktisk sovet natten gjennom :-) Han pep og ble urolig når han måtte tisse!

Jeg sover ikke så tungt når jeg har valper at jeg ikke våkner ved uro.

Jeg liker ikke å våkne til piss så jeg velger å lufte mine. Og siden begge har pepet når de har måttet ut så har jeg tatt de ut... Hadde aldri klart å sovet mens jeg hørte pisselyd :P Og jeg tror ikke det er en ny greie å lufte valp om natta!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når valpen har sprutdiare går jeg ut, ja. Kult at andre synes det er artig å vaske sånt bort, men.... nei :lol:

Jeg antok vi snakka om små valper med begrensa kontroll på tarm og blære jeg, ikke sjuke hunder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Normalt er jeg for at valper skal sove i senga, men når jeg fikk en valp som gjeerne tisser i senga, og tillogmed hopper opp bare for å gjøre det, da ble saken en litt annen en. :| Så her er det mest sansynelig ikke soverommet før jeg vet hun er husren!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Signerer flere her.

Lufting av valper om natten skjer ikke. Min lille erfaring er at de sover når jeg sover hvis jeg bare ikke gidder bry meg med dem.

Natta er natta.

Er det en ny greie forresten? Å stå opp med valper om natta? Tror aldri det ble gjort hjemme når jeg vokste opp heller.

Det er vell en prioritering mer enn en greie antar jeg? Vertfall er det det for min del, jeg ofrer heller noen minutter nattesøvn i et par dager enn og vaske gammelt tiss/bæsj, og det sparer parketten, og det gjør meg ingen ting..

Tror ikke det spiller noen rolle for valpen på noen måte enten man velger og lufte underveis eller ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo individforskjeller på valper akkurat som det er på unger... 4 av mine har sovet fra klokken 22-10 om jeg ikke har stått opp før men en MÅTTE ut etter 5-6 timer samme hva, og sa ifra med høye høye toner at NÅ må hun ut fra dag 1. Lot ikke være å gå ut med henne når hun visste med hele seg at hun synes det var ubehagelig og ville ikke gjøre fra seg inne. Når hun ble rundt 6 mnd sluttet hun med det.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...