Gå til innhold
Hundesonen.no

Valp som kaster opp


Lady
 Share

Recommended Posts

Ikke gråt :-) bestill en full sjekk hos veterinæren du.

edit: kan ikke si det for sikkert, men ligner på en pose apetitt ja. Drittfôr. En så ung valp kan med fordel få mat 3 ganger om dagen, ville gått over til det. Og bytt fôr. Vom og hundemat er bra hvis du vil fôre rått. Ellers er Royal Canin, Eukanuba og Hill's (m.f) ok merker, det gjelder bare å finne den varianten hunden trives med.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenker at om oppkastet uteblir i helga, så kan man vel se det an. Avføringen er som sagt helt fin.

Han er en rolig valp, men fremdeles er favorittleken å stjelesko fra gangen. Utrolig hvor lett de er å avsløre på ganglaget om de driver med noe de ikke hal lov til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm det må jo være noe når oppdretter håndmater valpen med karbonade. Hmm har ikke kjempe kjennskap til Beagle men jakthunder generelt skal ha god matlyst fordi dem må hente seg inn fort for å kunne være klar til neste dags jakting

Om det er appetitt eller labb så er det kaskje ikke så rart. Det er et for som bikkja enten funker bra på eller så funker det ikke i det hele tatt, etter min erfaring. Selv min beagle med matlyst ut av en annen verden er særdeles lite glad i labb/appetitt. Det går ned, men ligger gjerne lenge før han spiser det. Funker ikke særlig bra på det helder, så blir bare en sjelden gang om jeg er nødt han får det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal jammen sjekk emed en gang jeg kommer hjem og gi dere tilbakemelding. Jeg TROR kanskje det er Apetit. Da skal jeg kanskje bare prøve å bytte.

Han tisser jo ganske ofte kom jeg på. Herregud, jeg ER i ammetåka jeg. Han tisser MINST 6-7 ganger daglig og også om natta to netter.

Så da drikker han vel mer enn jeg får med meg. :)

Han er en sucker etter isbiter!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde det samme som deg, og selv om det ikke er sikkert at det er det samme som forårsaker det, så kan jeg iallefall fortelle min erfaring.

Min yngste valp kastet opp etter hver eneste måltid, og jeg trodde det var at hun spiste for mye, var for vilter, hadde mark i mage, ja det meste. Jeg hadde henne da på Vom & Hundemat nr 33, etter å ha gått over fra valpeforet. Jeg gikk til dyrlegen og han sa det hørtes ut som matallergi eller intoleranse, og ga meg et for for dette. Ga henne det, og hun sluttet å kaste opp. Etter første måltid! Nå har hun gått på det i et halvt år, og jeg skal begynne å introdusere kjøtt, fisk, egg osv. Proteiner, for å se hva det er hun ikke tåler.

Foret hun får nå er Specific Food Allergy Management.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Det er helt vanlig at valper tisser 6-7 ganger om dagen. Det er helt vanlig at ikke alle valper er så interessert i mat. Det er helt vanlig at de spyr gult skum om de spiser for lite eller at det blir for lang tid mellom måltidene. Det er ikke farlig at de er litt tynne, men de skal jo vokse, så for tynne bør de ikke være. Ikke alle valper er like hypre, noen er rolige Ferdinander. Noen hunder drikker mye, noen drikker veldig lite (bløter du foret hans?). Så det trenger ikke være noe å bekymre seg for.

På den andre siden kan det også være at den f.eks. har klart å spise noe den har lekt med og har et fremmedlegeme i magen. Eller at den ikke liker/fungerer på foret. Jeg har inntrykk av at labb/apetitt er et for som er litt enten eller. Mange har gode erfaringer med det, men det er vel det foret jeg har hørt værst reaksjoner på fra hunder som ikke har fungert på det. Veldig enten eller. Om valpens allmenntilstand er bra og den ikke er dehydrert ville jeg sett det an litt jeg. Og prøvd med et annet for. F.eks. RC, ProPlan eller Vom og hundemat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med å øke fra to til tre måltider pr dag? Jeg synes to måltider på en såpass ung hund er lite, det blir mange timer mellom hvert måltid.

Labb har jeg aldri testet ut, jeg har bare hørt negativt om det foret. Apetitt har jeg foret på i ett år selv på min første rottweilertispe med bra resultat. (Vi vant ett års forbruk i en fotokonkurranse). Hun likte foret, var sunn og frisk, bra hold og fin pels. Her tror jeg at det er som alt annet for, enten fungerer det eller så fungerer det ikke.

Nå har vi valp på 12 uker. Vi forer på Royal Canin valpefor og i tillegg får hun kokt kjøtt sammen med tørrforet. Altså en kombinasjon. Ikke 50/50, hovedforet er tørrforet. Jeg forsøker å holde meg til anbefalt formengde, men jeg sørger for at hun spiser seg mett ved hvert måltid og at hun er i "passe hold". Ikke for tynn og ikke for rund.

Lykke til, jeg håper dere får orden på både oppkast og økt apetitt:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For det første, senk skuldrene og ikke stress for mye med det. For det andre forsøk og bytt for. Du må kanskje innse at du har en hund som ikke er så veldig glad i mat. Men det er jo ting man kan gjøre for og forsøke og bedre det. Det jeg observerte med min matvegrenee hund var at om maten ble stående fremme så spiste hun mindre. Da gikk hun og småspiste litt her og der og total mengde pr dag ble mye mindre enn om hun fikk mat 2 ganger pr dag. Om hun ikke spiste så tok jeg bort maten og om hun spiste litt så tok jeg maten når hun mistet interessen. Når jeg holdt meg hard her så ble det bedring, når jeg glemte meg og lot maten stå ble det raskt værre igjen.

I tilegg så jeg tydelig at aktivitet hadde sammenheng med matlyst. Vi var alltid mye ute, men ble det lite (mindre enn vanlig) fysiske utfordringer så ble matlysten borte, var det mye så spiste hun utrolig mye bedre også.

Ang oppkastet så ville jeg sett an så lenge det ikke er snakk om noe ekstremt og hunden virket normal. Om det derimot ikke gir seg innen rimelig tid eller om hunden begynner og spise så bør det jo sjekkes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

OT, men hvorfor koker du kjøttet?

Jeg koker ikke selv, jeg kjøper ferdige kjøttpølser. At kjøttet er kokt er ingen greie egentlig, det kunne like godt vært rått kjøtt. Jeg forer videre på det foret valpen har fått fra oppdretter. Det fungerer veldig bra og da ser jeg ingen grunn til å bytte enda, nå mens hun fortsatt er så liten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...