Gå til innhold
Hundesonen.no

Reise på ferie med ung valp.


bikkjene
 Share

Recommended Posts

Ett dumt spørsmål. Er det uheldig for en ung valp på 8-9-10-11 uker å reise på hytter eller ferier? Selvfølgelig ta hensyn til valpen hva den trenger og valpens behov. Tenkte at først bor valpen hos oppdretter så flytter den til ny eier 8 uker, og ved ca. 10 uker ett nytt sted? Er det bra for den bitte lille? Tar dere med så unge valper på ferier?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tar glatt med så unge valper på ferie.
Etter å ha hentet valp fra oppdretter bruker jeg tid på å la valpen bli kjent med meg, for er den kjent med meg og trygg på meg, opplever jeg at den i grunnen ikke bryr seg nevneverdig om hvor den befinner seg så lenge jeg er i nærheten.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg reiser på ferie neste uke, valpen min fyller 9 uker i morgen og har vært her 1 uke i dag.

Har ingen problemer med å ta henne med på tur, hun er trygg på meg og den voksne hunden her, så tviler på at hun bryr seg stort hvor vi er så lenge jeg og Evita er der.

Hun er forøvrig også vandt til å være med på hundeklubben i stallen etc, har på denne uken vært med ut og opplevd nye steder, lukter og miljøer, hun syns i grunn bare det er kjempe kult - og slapper såpass av at hun har intet problem å legge seg for å sove når hun er trett.

Om 2 uker skal hun bli med på gjeterkurs (er riktignok "gamla" som skal kurses, men Athena blir selvsagt med dit også)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har nesten samme spørsmål som trådstarter.
Jeg skal hente min første valp om kort tid (gleder meg sykt :D) og vi skal på ferie senere i sommer, der vi i utgangspunktet hadde planlagt å gå opp til Preikestolen med familien.

Jeg skjønner jo at valper ikke skal gå i lang tid i ung alder, så spørsmålet mitt er om det går fint å ta ham med i en sekk og lufte han ofte?

Har noen prøvd å gjøre dette før eller har sterke motsetninger til at dette er mulig? :-p

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Jeg har nesten samme spørsmål som trådstarter.

Jeg skal hente min første valp om kort tid (gleder meg sykt :D) og vi skal på ferie senere i sommer, der vi i utgangspunktet hadde planlagt å gå opp til Preikestolen med familien.

Jeg skjønner jo at valper ikke skal gå i lang tid i ung alder, så spørsmålet mitt er om det går fint å ta ham med i en sekk og lufte han ofte?

Har noen prøvd å gjøre dette før eller har sterke motsetninger til at dette er mulig? :-p

Jeg tror du må se an valpen litt om du får den til å sitte i en sekk så lenge. De kan jo gå ganske mye selv om de får gå løs og i eget tempo, men opp til Prekestolen blir nok mye sitting i sekk. Så da får du vurdere når du får den om du får den til å sitte i ro og slappe av oppi der og om du orker å bære den helt opp (litt avhengig av rase - noen valper er tunge :P ). Valpen jeg har nå fikk jeg til å slappe helt fint av i sekk så lenge jeg hadde sekken forran på magen. Da sov han til og med fint oppi der. Hehe men å gå med sekk med 6-7 kg valp på magen opp på prekestolen hadde jeg ikke orka. Han ville ikke sitte i ro bakpå ryggen, men det hadde kanskje vært lettere å lære han om jeg hadde hatt en annen person som gikk og passa på, og holdt han nedi når han prøvde å klatre ut. Så, ja, det går nok å ha med valpen opp, men jeg tror det er veldig mange andre turer i fjellet som er bedre egna til å ha med liten valp på :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar :)

Valpen vi skal hente er en 8 uker gammel labradortispe, så jeg tror ikke hun vil være for stor hvertfall :)
Og når det gjelder å gå med sekk, så er det det minste problemet, for det gjør jeg veldig ofte i jobbsammenheng med mye tyngre sekker ;)

Men ja, som du sier, så må jeg nok se det an :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...