Gå til innhold
Hundesonen.no

Laila Sunde

Medlemmer
  • Innholdsteller

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Laila Sunde

  • Bursdag 09/26/1973

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Jølster
  • Hunderase
    blanding
  • Mine dyr
    Blanding av pinter boxer/bordercollie

Laila Sunde's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

10

Nettsamfunnsomdømme

  1. En voksen trenger ikke ha mere kontroll/erfaring med hund en et barn... men ikke fortelle meg at et barn har like mye styrke i kroppen som en voksne, eller for å si det slik, like stor mulighet til å tenke ut hva som er fornuftig å gjøre i enkelte situvasjoner...
  2. Nei, jeg mener det er så uforsvarligt av voksne å la arn gå med hund på tur... om hunden er liten og lett, eller snill, så spiller det ingen rolle, for arn kan komme i situvasjoner der de møter en hund som er løs, eller en mye større hund som som vil angripe den lille hunden, og hva vil da barnet gjøre? er det verdt å risikere noe? Nei, det synes jeg ikke...
  3. Nei, kunne aldri falle meg inn å gjøre dette, synes det rett og slett er frekt. Her hjemme med meg selv har jeg handla en søppeldunk med lokk, og når det er søppeldag, så tømmer jeg det i en bærepose og kaster med resten av restavfallet... jeg synes drittposene stinker rett og slett...
  4. Jeg vet mange ikke liker burbruk, men jeg hadde startet med burtrening og latt hund være der når jeg er på jobb, eller ute. Jeg bruker bur på mi tispe på 6 mnd når jeg er på jobb, og det går så bra:) Har tatt tida på hvor lenge ho sutrer, og det var 3 minutter.. og så har jeg radio på. Jeg testa mi å ikke ha ho i bur, men da klarte ho hoppe opp på spisebord, gravde på alle dører og fikk bare panikk.. så kjøpte jeg et lass med kompostbinger og sperra av, men ho reiv de ned, så ikke noe som funka her. I buret sover ho, men ho har jo ikke så mye annet å finne på, men det mener jeg er ok.. kan bare lære seg å kjede seg inne mener nå jeg da.. har dekka halve buret med dynetrekk, og ho søker seg innerst der det er mørkest, og ingen vil se ho. I helgene når jeg har hatt fri, så kan jeg love deg jenta mi sover nesten hele dagen i stua, og det er fordi ho har fått vanen at ho sover på dagen, så ser liksom ikke problemet om det spiller noe rolle om ho sover i en sofa, hundeseng eller et bur.. så ja, jeg hadde brukt bur i steden for å vurdere omplasere fordi man blir frustrert over ødeleggelsene. Huske at en dag så blir ho voksen, og jeg har snakket med mange erfarne hundeeiere, og de sier at det er som å trykke på en knapp, plutselig har du en bedaglig hund som vet å oppføre seg.. men så vil jeg si at kanskje du må begynne ta hund med deg til de rommene du går, slik at du får sagt fra der og da om hva ho har lov å ikke lov til når ho tenker tanken på å begynne bite på møbler, eller annet når du er hjemme:)
  5. JEg er enig i at en hund må klare kunne slappe av over alt uten bur ja:) for bur er jo ikke med 24/7.. og kan love deg at når vi skal på fjellet og telttur, så gidder ikke jeg bære et bur på ryggen:)......... meeeen, nå har denne tråden sklidd helt ut her, var ikke burdiskusjon TS var ute etter. (TS = trådstarter)
  6. jeg ville bare si til ts at bur er bra når valp kanskje må ha timer alene:) dessuten kan eier ta bur med på jobb og ha hund der, og da kan eier lufte valp ofte.. så slipper valp ligge hjemme i 8 timer i startfasen:)
  7. jo ho ligger i bur på natta, men har da skrive at døra er åpen, så ho har frihet til å gå ut av bur.. Ho legger seg selv i buret. jeg har hatt døra lukka, men jeg driver trene på ha døra åpen:) som jeg har sagt, målet mitt er at ho skal ligge i en egen seng, bare ikke i MI seng:)
  8. Ja, men har jeg sagt min hund ikke slapper av utenfor buret? Den slapper fint av den men jeg er fortsatt for at hund kan tilvennes bur, fordi det kan komme øyenblikk der plutselig hund MÅ være i bur, og hvor stressa blir hund da? hva med de som er med på utstilling, må ha hund til dyrlege, reise i bil... da bør hund være i bur som oftes, og da er det kjent for hunden. Jeg gjentar noe jeg skriver lenger oppe.. dere som er imot burbruk må diskutere dere grønne i ansiktet med meg, jeg har en snill gladvalp som er slik en val skal være:) ikke bjeffer den på folk, den er ute mye sammen med meg, og er akkurat slik en hund skal være trygg i alle situvasjoner:) og så kan jeg si at nå har vi ferie i 8 uker, så da skal vi bare kose oss med trening og fjellturer:) tenk så heldige vi er:)
  9. Egentlig skulle man tro at de som ikke bruker bur var verdensmestere på hund:) Må huske på at det finnest annet en bur som gir hunder sosialangst, og så lenge en hundeeier lufter og går turer med hund, trener hund på det mentale osv, så får hund det bra:)
  10. neida, er ikke mange timer så lenge hund på natta selv bestemmer om den vil gå i stua og legge seg, på gulvet.. bare ikke i senga mi:) i natt låg den i stolen sin i stua:) så bare for å si det, om folk snakker bur, så må ikke dere tro at de fleste har hundene sine i bur halve døgnet, for skulle nesten tro det:)
  11. Ja, men nå er min hund 6 mnd, og jeg har da vært på besøk hos folk..Jeg bruker kun bur når vi legger oss på kvelden, og når jeg er på jobb. Planen min er jo at den skal kunne sove i en hundeseng, bare ikke i senga mi. Og buret kommer jeg til å bruke når jeg er på jobb, når jeg kjører bil. Ellers kan jeg si at de fleste jeg kjenner med hund har brukt bur 1 året av hundens liv, og så når valp blir mere voksen og roer seg, så har de gradvis slutta med dette... og det kommer nok jeg også til å gjøre:) valpen min er rolig når vi er i hus, og vet godt når vi skal ut og leke og ha det morro:) nei, jeg bekymrer meg ikke for psyken til hunden, for den viser ikke noe tegn til at den er annerledes en hva andre med valper er når de er i ungdomsfasen:)
  12. Hunder er vanedyr, og så lenge de koser seg et sted om det er bur eller hundeseng, så ser jeg ikke problemet. Men siden du sier varselstegn, så fortell meg mere om det.. hva mener du? For jeg ser ikke noe med hunden jeg trenger bekymre meg for:)
  13. Jeg fjerna alle teppa etter 3 gangs tissing.. jeg vaska det opp med grønnsåpe og vann, hadde teppe ut og skrubba hehe.. men som sagt, etter gang 3 å teppet, da fjerna jeg alt.. har kasta teppet ho tissa på for gadd ikke vaske mere, og så har jeg bestemt meg at nytt teppe ikke kommer i hus før til jul når ho er 1 år:) Rare var at da jeg fjerna teppene, da slutta ho og tisse inne også Men så kan jeg si at jeg gikk sikkert ut hver time når vi var hjemme:) Nå kan ho holde seg i 12 timer uten å gidde gå å do.. Ho legger seg kanskje i 22 tiden på kvelden, og neste morgen så står ikke vi opp før 10-11 tiden (helgene) og jeg må mase ho ut for å tisse.. ho vil bare sove:)
  14. Min valp har gjort litt av dette, og jeg fant rett og slett ut at når valpen er sliten, da begynner den ta båndet, hoppe, oppføre seg som en galning. Så kanskje prøve ikke gå for mye turer, men utforske, eller gå et sted der valp kan utforske litt med langline:) Det hjalp her i huset:) nå tar ho båndet fordi ho vil vi skal komme oss fort avgårde, men da rikker jeg ikke meg en meter før ho slipper det, og funker det også
  15. Den er mest sansynlig livredd om den er kun 11 uker... Min valp prøvde seg på meg, knurra litt og testa meg ut, men det er jo fordi den må lære hvem som er flokkens leder. Så kanskje du skulle truffet andre valper for litt fri lek, og så går dette seg garantert til.. en valp på 11 uker er jo så liten.. men du.. hva med å sjekke ut om valp har vondt noen steder siden den ikke vil gå`? vaksine skal jo den sikkert ha når den er 12 uker, så da ville jeg fått sjekka ut om alt er som det skal være, for en hund som har vondt noen steder kan vel også bli stressa om den blir tvungen til noe den kanskje ikke klarer. Ikke det at jeg tror noe feiler den, men for meg er det rart at en så ung valp skal angripe å en måte.. hm.
×
×
  • Opprett ny...