Gå til innhold
Hundesonen.no

Boikott av Peppes Pizza - støtter dyremishandling


Recommended Posts

Skrevet

http://www.dagbladet.no/2013/06/14/nyheter/innenriks/peppes_pizza/dyrebeskyttelse/dyrevern/27712917/

Foie gras er en av de styggeste formene for industriell utnyttelse av dyr. Jeg klarer ikke se videoer fra fuglegårdene som produserer foie gras, men husker fra min barndom de groteske bildene av stålbjelker som blir tvunget ned halsen på fuglene og den uetiske behandlingen av dyrene.

Her har vi som forbrukere makt til å si i fra. Lag pizza hjemme i stedet for å handle hos Peppes Pizza.

For de som er usikker på foie gras, her er en artikkel som ikke er direkte knyttet til en dyrevernsside, kun 2 dager gammel:

http://www.huffingtonpost.com/2013/06/12/undercover-foie-gras-video-hudson-valley_n_3429492.html

  • Svar 64
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Det at folk reagerer så kraftig på peppes nå er jo med på å gjøre alt som er kritikkverdig i forhold til gåselever synlig, og forhåpentligvis vil dette gi ringvirkniger hos andre som tilbyr dette prod

Høres egentlig ganske likt ut som den norske kyllingindustrien, minus dette med metallstangen. Eller hva med hvordan vi behandler gris her i landet? Blir ikke mer peppes her i gården iallefall

Det er bra å se at det fungerer å engasjere seg. Man kan ikke avkaffe ALL urettferdighet her i verden, og man kan heller ikke sette seg ned og la vær å gjøre noe fordi andre har det verre. Da kan man

Skrevet

Urk. Og et av mine favorittsteder.

Og så er jeg litt usikker på hva jeg mener. Altså, jeg er ikke i tvil om at produksjonen av foie gras er ganske stygg. Men hvordan har de andre kjøttbitene det før de havner på pizzaen? Er det så himla mye bedre?

Nå kommer jeg nok uansett ikke til å bestille noe gåseleverpizza, og kommer nok til å ha dette i bakhodet neste gang jeg skal handle ingredienser eller spise pizza ute. Men tenker litt at om jeg skulle gjøre det "ordentlig" så burde jeg jo ikke spise annet kjøtt enn det jeg evt. aler opp og slakter selv, så jeg vet at dyrene har hatt det bra...

Etikk er vanskelig. :P

Skrevet

Urk. Og et av mine favorittsteder.

Og så er jeg litt usikker på hva jeg mener. Altså, jeg er ikke i tvil om at produksjonen av foie gras er ganske stygg. Men hvordan har de andre kjøttbitene det før de havner på pizzaen? Er det så himla mye bedre?

Nå kommer jeg nok uansett ikke til å bestille noe gåseleverpizza, og kommer nok til å ha dette i bakhodet neste gang jeg skal handle ingredienser eller spise pizza ute. Men tenker litt at om jeg skulle gjøre det "ordentlig" så burde jeg jo ikke spise annet kjøtt enn det jeg evt. aler opp og slakter selv, så jeg vet at dyrene har hatt det bra...

Etikk er vanskelig. :P

Jeg regner med Peppes Pizza ikke importerer kjøtt utenlandsifra (for i så fall hadde jeg slutta å spise der either way :lol: McDonalds og Burger King bruker iallefall norsk kjøtt). Og ja, de kjøttskivene du får f.eks hos McD og BK er en milliard ganger bedre behandla enn foie gras. Det er litt som ... eh.. Hva skal man si. Vet ikke hvordan jeg kan lage en faktisk sammenlikning. Men frittgående kuer på et jorde i Norge er liksom ikke helt det samme som fugler som lever hele livet i små bur, blir tvangsfora høykonsentrert for med en metallstang som trøs voldsomt ned i halsen på dem og kjører vanvittige mengder mat nedi magen med trykkluft omtrent, mens fuglene vokser en lever som er så stor at de utvilsomt har smerter på høyde med mennesker som får kreftsvulster i magen. Det er himmel og *******, selv om man dreper et dyr for mat er det jo snakk om hvordan man har behandlet det på vegen.... That's my issue.

Foie gras er ulovlig å produsere i Norge, og det må importeres fra utlandet.

Skrevet

Men frittgående kuer på et jorde i Norge er liksom ikke helt det samme som fugler som lever hele livet i små bur, blir tvangsfora høykonsentrert for med en metallstang som trøs voldsomt ned i halsen på dem og kjører vanvittige mengder mat nedi magen med trykkluft omtrent, mens fuglene vokser en lever som er så stor at de utvilsomt har smerter på høyde med mennesker som får kreftsvulster i magen. Det er himmel og *******, selv om man dreper et dyr for mat er det jo snakk om hvordan man har behandlet det på vegen.... That's my issue.

Høres egentlig ganske likt ut som den norske kyllingindustrien, minus dette med metallstangen. Eller hva med hvordan vi behandler gris her i landet?

Blir ikke mer peppes her i gården iallefall. Men jeg kunne ønske folk var like villige til å boikotte den dyremishandlingen som foregår i dette landet også, det er ikke fryktelig vanskelig å f.eks velge økologiske egg fremfor såkalte "frittgående"... ett par kroner mer liksom. Koster ikke stort, men folk gidder bare ikke.

  • Like 6
Skrevet

Her synes jeg at Peppes begår et feiltrinn. Produksjon av foie gras er forbudt i Norge og flere andre land (Sverige, Danmark, Tyskland, Polen, Finland, Storbritannia, Nederland etc.) av dyrevernsmessige årsaker. Det er ikke noe de har gjort for moro skyld. Her kan man ikke en gang bruke unnskyldningen at "i Norge har dyrene det så mye bedre", for foie gras som selges i Norge er importert fra utlandet. Jeg synes at det er flere produksjonsdyr som burde fått mer fokus på velferd, men det rettferdiggjør ikke denne formen for produksjon av gåselever.

Her er en informativ video som følger produksjonen fra klekking til slakt:

  • Like 1
Skrevet

Pøkk, jeg som har drømt om peppespizza i snart tre år. Men næææh - tror ikke det blir aktuelt - finnes alternativer.

Skrevet

Da har jeg gått inn på Peppe's hjemmesider og skrevet hva jeg mente under "Ris & Ros", hvor jeg fortalte at samboer og jeg kommer til å boikotte Peppe's frem til de fjerner dette på menyen.

  • Like 1
Skrevet

De får mountains of hell served på facebooksiden sin iallefall. Min indre dyrevenn blir så glad for å se så mange som sier i fra! :)

Skrevet

De får mountains of hell served på facebooksiden sin iallefall. Min indre dyrevenn blir så glad for å se så mange som sier i fra! :)

Og jeg kjenner jeg blir irritert over standarsvaret.

" Denne typen tilbakemeldinger er vi veldig glade for. Gåselever er noe vi tilbyr på én pizza på våre restauranter, og når vi nå igjen skal gå gjennom hele menyen vil vi også vurdere dette konkrete spørsmålet.

For menyen på Peppes er stadig i forandring. En viktig grunn til det er tilbakemeldingene vi får hver eneste dag fra kunder i restaurantene våre over hele Norge. Stort sett handler det om ting de vil vi skal ta inn på menyen. Vi lover å komme tilbake med hva vi gjør i løpet av sommeren-"

Skrevet

Men altså: GÅSELEVER på pizza? Jeg kan ikke tenke meg noe mer grouse. Det smaker jo høgg og fandens avlat liksom...

... og ja, jeg er også sterk motstander av måten dette produseres på. Det er så forkastelig og grusomt at jeg ikke engang orker å se noen video eller bilder av det *stikke hodet i sanden*. Ja, jeg har smakt dette en gang - som en del av en 6 retters middag jeg selv ikke hadde bestemt (og man smaker jo liksom på alt)... den smaken hang i hele den dagen og den neste, og jeg kjenner jeg blir kvalm bare ved tanke nå også.

  • Like 1
Skrevet

Siri: Jeg har aldri smakt på, men lurer på - hvis det ikke var noe klanderverdig med måten det ble produsert på, hadde du da spist det igjen? Eller var smaken alene helt ******?

Skrevet

Siri: Jeg har aldri smakt på, men lurer på - hvis det ikke var noe klanderverdig med måten det ble produsert på, hadde du da spist det igjen? Eller var smaken alene helt ******?

Hehhehee, nei, jeg hadde aldri i verden stappet det der i kjeften igjen. Det smakte noe så aldeles ekkelt - både konsistens og smak var bare ekkelt - særlig sammen. Kan man si at noe har silkekonsistens? Det var i alle fall det som slo meg: silke :lol:

Skrevet

Siri: Jeg har aldri smakt på, men lurer på - hvis det ikke var noe klanderverdig med måten det ble produsert på, hadde du da spist det igjen? Eller var smaken alene helt ******?

Jeg har spist det på sånn fancy mange-retters middag , og det var grusomt! Smakte helt motbydelig.

(Og jeg var ikke klar over hvordan de ble behandlet før nå).

  • Like 1
Skrevet

Blir ikke mere peppes her heller :no: La også inn en kommentar på siden deres og ser at mange allerede har gjort det.

Og til lolas kommentar angående økologiske egg tidligere i tråden. Her kjøpes det kun økologiske egg, og kylling spises ikke. (Ikke meningen å gå helt OT her)

  • Like 1
Skrevet

"Hei Mikkel.


Menyen på Peppes er stadig i forandring. En viktig grunn til det er tilbakemeldingene vi får hver eneste dag fra kunder i restaurantene våre over hele Norge. Stort sett handler det om ting de vil vi skal ta inn på menyen. Nå er det noe dere ber oss ta vekk.

Denne typen tilbakemeldinger er vi veldig glade for. Gåselever er noe vi tilbyr på én pizza på våre restauranter, og når vi nå igjen skal gå gjennom hele menyen, vil vi også vurdere dette konkrete spørsmålet.

Vi lover å komme tilbake med hva vi gjør i løpet av sommeren, og vil gjøre det kjent både gjennom oppdatert meny på peppes.no og vår Facebook-side.

Med vennlig hilsen

Fredrik
Salgsleder
Peppes Pizza Salgskontor"

Raskt svar. Enda de sikkert har nok å gjøre der i dag! Kom igjen folkens, send inn skjemaer på Ris og Ros på hjemmesiden deres!

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Blir det bare kaos om man har katter og hunder sammen i samme hus?  Hva slags erfaring har dere med det?
    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...