Gå til innhold
Hundesonen.no

Å røyke med hund i bil


C.J
 Share

Recommended Posts

Jeg tror ikke dette er et så stort problem at passiv røyking er en nevneverdig grunn til at hunder blir syke og dør.

Men klart, jeg kan ta feil. Det har jeg ingen problemer med. :)

I disse dager da vi er så veldig opptatt av at man ikke skal være slem med hunden, man skal trene med positive metoder, man skal nærmest ikke si nei til bikkjeskinnet engang - men å plage hunden med røyk er liksom helt ok? For det er jo ikke om de blir syk og dør av det som er et tema - saken er vel at man på samme måte som med mennesker faktisk plager hunden med å utsette den for passiv røyking. Tenk på den sensible nesa en hund har - hvor kjekt er det å få nesegrevet fylt av ekkel, stinkende røyk liksom?

Uansett hvor rett de kanskje har (og merk, jeg benekter ikke påstandene), så må vi bruke kildekritikk.

Jeg synes du er flink til å finne unnskyldninger for å IKKE ta hensyn til dyr når det gjelder røyking :aww:. Det er vel hevet over tvil at røyk er skadelig, også om man er passiv røyker, og det gjelder både folk og dyr. At du velger å drite i det er selvsagt din sak, men å være skeptisk til at dette er tilfelle, det blir vel kanskje litt søkt, eller?

  • Like 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 187
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hvem i denne tråden har skrevet at DU (eller 2ne, eller Karpe, eller hvemnåennandre som røyker) lukter motbydelig og er frastøtende? At dere ikke har IQ og at DERE er til sjenanse for hele samfunnet?

I disse dager da vi er så veldig opptatt av at man ikke skal være slem med hunden, man skal trene med positive metoder, man skal nærmest ikke si nei til bikkjeskinnet engang - men å plage hunden med r

Jepp, dette gjelder alle røykere. Alle som en. Og det nytter ikke å spørre dem høflig heller, for de driter i absolutt alle rundt seg. I alle sammenhenger. Til alle tider. Røyk, røyk, røyk, det er det

Jeg er oppvokst med passiv røyking inne og fått mange bivirkninger som astma og problemer med lungene. Så det ville aldri falt meg inn å røyke eller vært med noen som røyker. Mamma stoppet iallfall å røyke k bilen men Gjør det fortsatt litt inne hjemme. :x

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok, det var derfor jeg spurte.

Carcinogen er vel et kreftfremkallende stoff, men ja, giftstoffer er det jo overalt. Jeg bodde midt i Oslo i store deler av mitt hundeeieri, tipper den lufta var minst like ille som å sitte i en røykebil en gang eller to i uka.

Fin guilting. Den prellet av. :P Men jepp, vi har alle en grense for hvor mye vi ønsker å ta hensyn til når det kommer til hunden. For meg ville røyking vært over den grensa. Derimot fôrer jeg rått, er opptatt av mosjon og helse. Du må gjerne kalle det dobbeltmoralsk, det er ikke så viktig for meg. Jeg har min komfortgrense og tror jeg kan kalle meg en god hundeeier alikevel, selv med den intakt. Klart det ikke er heldig å bli utsatt for passiv røyking, det er det ingen som påstår, men such is life.

De færreste røyker inne i dag og de færreste røyker i bil. Færre og færre blir det også. Jeg tror ikke dette er et så stort problem at passiv røyking er en nevneverdig grunn til at hunder blir syke og dør.

Men klart, jeg kan ta feil. Det har jeg ingen problemer med. :)

Nei jeg så ikke du spurte om noe, men det virka som at du laga et stort poeng av at lungekreft ikke forekom / forekom selv om det ikke var røyk i hjemmet. Hvis du IKKE mente at de tingene du skrev om lungekreft skulle være en form for unnskyldning eller avskrivning av seriøsiteten av å røyke i bil med hund, så vet jeg ikke helt hva du egentlig mente med det? :P

Og ja, et carcinogen er et stoff som er direkte involvert i å øke sannsynligheten for kreft. Men igjen; det er kun lungekreft som ble nevnt. Andre krefttyper ble jo ikke nevnt, evt. allergifremkallende effekter ble ikke nevnt, nedsatt luktesans ble ikke nevnt, og så videre. Det var mitt forsøk på å "dreie fokuset over på bredden av crap" som kommer inn i en/et hund/barn/menneske.

Det var ikke et forsøk på guilting, ikke noen som sier "dårlig hundeeier", bare et forsøk på å sette i perspektiv hvordan en selv ser på det å røyke i bilen. For meg er det så store negative effekter av det at ja, jeg må jo innrømme jeg kanskje ikke synes det er direkte dobbeltmoralsk å samtidig som man røyker med bikkja i bilen også fokuserer på mosjon og "ren mat" - så mye som jeg føler at, hva er vitsen med å gi bikkja ren mat når man så forpester dem andre veier liksom :P Det er jo en fri verden og jeg er ikke ute etter å sitte med noen pekefinger, jeg er mer "hva er vitsen" eller noe sånn :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenk på den sensible nesa en hund har - hvor kjekt er det å få nesegrevet fylt av ekkel, stinkende røyk liksom?

Nå vet vi jo ikke om hunden synes det lukter like vondt som du gjør da.

De liker jo bæsj liksom :x

Har forøvrig aldri tenkt over om bikkjene er i bilen når jeg røyker. Bare ungene jeg tar hensyn til og andre mennesker som ikke røyker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er ikke lov og spise i bil(eller mens man kjører) også finnes det vell en litt sånn generell lov som sier noe om hvordan man skal oppføre seg i trafikken som da på en måte inkluderer trykking på ting osv, men folk gjør det jo gjerne uansett..

Men altså, jeg skjønner ikke hysteriet jeg. Om man røyker i bilen, med vinduet oppe så er det minimalt med farlige stoffer som finner veien bak til hunden.. Og om man da utsetter bikkja for dette et par ganger i uka så har det faktisk ingenting og si. Og om det er ekkelt for dem merker man jo, man hører jo om de begynner og snøfte eller nyse eller om de bare ligger på rygg og snorker videre. Forøvrig så synes jeg det er mye dobbeltmoral her, for det er antagelig mer skadelig og kjøre med vinduet oppe på bilen og slippe inn eksos, støv og annen dritt eller garantert mer skadelig og gå seg en runde i sentrum, men det er vell få som kikker på det. Det er jo bare koselig, sant?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå røyker ikke jeg eller Bonden, og jeg tillater pr def. ikke røyk inne hos meg (med noen hederlige untak) og kommer heller ikke til å tillate det i våre biler. Men jeg må vel si at jeg har aldri brydd meg om jeg har sittet på med folk som røyker med eller uten hunder, somregel bare glad for å få sitte på.

Er allergisk mot røyk, men heldigvis så har det blitt såpass bra etter røykeforbudet kom, at jeg tåler myyye før jeg blir mer enn litt tett, så er aldri noe jeg bryr meg om lenger med mindre jeg er syk i utgangspunktet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så, fordi at jeg røyker i bilen, så kan jeg like gjerne slå henne når vi trener, gi henne crappy mat, ikke mosjonere henne og droppe å behandle evt. sykdommer hun kommer til å få? Fordi når man førstes røyker i nærheten av bikkja, så kan man like gjerne bare gi **** i alt annet også?

Ikke-røykere som ikke prøver å guilte røykere - det ville vært noe nytt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå vet vi jo ikke om hunden synes det lukter like vondt som du gjør da.

De liker jo bæsj liksom :x

Har forøvrig aldri tenkt over om bikkjene er i bilen når jeg røyker. Bare ungene jeg tar hensyn til og andre mennesker som ikke røyker.

Jeg har hatt hunder som har gumlet bæsj, men aldri sett dem gjøre antydning til å inhalere røyk om de har fått en stukket opp i nesa (da har de bakket rimelig fort) :P.

Men hvorfor tar du hensyn til unger og andre mennesker? Er det verre for dem enn for en hund? :whistle:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt hunder som har gumlet bæsj, men aldri sett dem gjøre antydning til å inhalere røyk om de har fått en stukket opp i nesa (da har de bakket rimelig fort) :P.

:lol: Kasko hater sigarettrøyk han, får han trekken mot seg så kommer leppa opp og han fnyser som en gal. :lol: Ingen av de andre hundene jeg har/har hatt har reagert sånn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Morsomt å se folk som må komme med unnskyldinger og andre ting som er skadelig, fordi de selv gjør det, og antakeligvis ikke klarer å unngå det. Så lenge det finnes noe annet skadelig eller verre så er det liksom greit, selv hvor mye forskning det er på hvor skadelig tobakksrøyk er. Men selvsagt, at det er skadelig for mennesker betyr jo ikke at det er skadelig for hunder.. *himle* må nok et titalls forskningsprosjekt før man klarer å innse det...

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må føler ikke jeg meg truffet av beskyldninger om å unnskylde at jeg røyker, for det har jeg ikke skrevet en bokstav om. Men ja, det er dumt å røyke, det er skadelig og alt det der, og selvsagt er det like skadelig for dyr som for mennesker å bli utsatt for sigarettrøyk, DET trenger man vel ikke lenger forskningsrapporter for å forstå. Men la nå oss som røyker få ta den røyken da, så får dere som ikke røyker fortsette å la være. Det er så mye feil vi mennesker gjør mot dyrene våre i den daglige omgangen. Så om det er å blåse røyk på den, straffe den urettferdig, gi feil mat etc. Det handler om å trives og kose seg med de dyrene man har, gjøre så godt man kan for å gi de det beste. Jeg tviler på at p eksponere de for sigarettrøyk i bil forkorter livet deres.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Morsomt å se folk som må komme med unnskyldinger

Å fortelle hva man gjør, eller forklare hvorfor, er ikke det samme som å unnskylde.

Men det er morsomt å se at så fort det er snakk om røyking, så kommer både de fordømmende og fordummende formaningene.

Jeg har som Mari fortsatt ikke hatt bikkjer som blir spesielt gamle. Mentalitet, nyresvikt, allergi, bilulykker, det er sånt som tar mine hunder fra meg. Så bare ta dere en bolle. Når de ikke blir mer enn 8 år, så er neppe langtidsbivirkninger av noe som helst noe man trenger å bekymre seg for.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jammen, det er ikke "mer om det her". De kommer ikke med referanser, nevner bare universitet, det er lett å framstå som vitenskapelig når man ikke backer det opp. Pluss at de begge er fra temmelig subjektive kilder.

Uansett hvor rett de kanskje har (og merk, jeg benekter ikke påstandene), så må vi bruke kildekritikk.

Snakk om å ikke se skogen for bare trær. Passiv røyking er farlig både for mennesker og for dyr. Du står da forøvrig fritt til å google frem nærmere informasjon om du ønsker det. Internett er for alle. :) Her er enda en studie forresten: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17978991

Passiv røyking og effekten den har på dyr er nok ikke det største studiefeltet - så jeg vet ikke hvor mange og hvor studier du kan vente å finne. Det jeg vet er at de studiene som er blitt gjort har ikke overraskende konkludert med at passiv røyking er skadelig for dyrene som er blitt utsatt for det - og det er i grunn nok for meg.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herregud, jeg benekter da ikke at passiv røyking er skadelig for dyr. Jeg spør HVOR skadelig det er. 60 prosent økt risiko høres grusomt ut, men om lungekreft utgjør la oss si 1 prosent av all kreft på hund, og hundene blir over ti før de får det, da er det ikke så skremmende for MEG.

Hva andre gjør legger jeg meg ikke opp i. Og før dere sier at jeg lager unnskyldninger, jeg røyker ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har som Mari fortsatt ikke hatt bikkjer som blir spesielt gamle. Mentalitet, nyresvikt, allergi, bilulykker, det er sånt som tar mine hunder fra meg. Så bare ta dere en bolle. Når de ikke blir mer enn 8 år, så er neppe langtidsbivirkninger av noe som helst noe man trenger å bekymre seg for.

Så fordi hundene ikke lever spesielt lenge er det greit å utsette dem for plagsom røyk? Jaja, da så... :whistle:

Herregud, jeg benekter da ikke at passiv røyking er skadelig for dyr. Jeg spør HVOR skadelig det er.

Hvor mener du grensa går da? HVOR skadelig må det være for at man skal si at man bør unngå å utsette dyr for passiv røyking? Det lurer nå jeg på... :aww:...

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg røyker inne hos meg selv og hos andre som røyker inne, krever selvsagt ikke å få røyke hos andre, hverken i bil eller hus.

Jeg gidder ikke prøve å forsvare det heller. Jeg er ikke dum, jeg vet det er usunt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så fordi hundene ikke lever spesielt lenge er det greit å utsette dem for plagsom røyk? Jaja, da så... :whistle:

Det er mye som er plagsomt for en hund. Jeg har akkurat nå en hund som klør og klør. Kløa hennes plager henne hele tiden. Sigarettrøyken min kanskje 5-6 ganger i uka.

Vi utsetter bikkjene våre for ting som både plager de, som er potensielt skadelig, og som innimellom er totalt unødvendig hele tiden. Alle i tråden her har gjort det minst en gang. Minst. Spar meg for moralprekener.

EDIT: Det interessante med sånne moraldiskusjoner som dette, er at man kan ikke velge rett, ikke sant? Som nevnt - kløe plager Nora mer enn at jeg røyker. Det er ingen her som ville sagt at jeg burde avlive henne, fordi hun ikke plages mer enn hun gjør. Og hadde jeg valgt å avlive henne pga kløe, så ville samtlige av dere synes jeg var kjapp på avtrekkeren. Enda det plager henne mer enn at jeg røyker. Så mye for å være moralske pass.

Endret av 2ne
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ut vinduet om vinteren, og i askebeger vår/sommer/høst om det er tørt ute. Hur det?

Jeg irriterer meg grenseløst når jeg kjører bak folk som kaster røyken ut av vinduet. Det er forsøpling på lik linje med å kaste andre ting ut. Pluss at jeg har fått sneipen i ruta mi to ganger :P

Nå fremstår jeg kanskje ung og uvitende, men jeg har aldri forstått hvordan noen som røyker kan greie å forsvare det i det hele tatt, hvertfall ikke i nærheten av andre. Mennesker eller dyr. De som røyker inne hos seg selv eller i sin egen bil uten andre til stede, ok de plager hvertfall ingen. Men å stå å røyke offentlig og til sjenanse for andre? Fysjamei!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men hva om det var røyken som utløste kløen? :aww:

Seriøst, Siri? Mener du at Nora utviklet allergi i en alder av 4 år pga passiv røyking, eller bare går du inn for å være ufin?

Hva med Nirm sin Noomi? Hvorfor ble hun allergisk? Eller LivBs Sølve?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg irriterer meg grenseløst når jeg kjører bak folk som kaster røyken ut av vinduet. Det er forsøpling på lik linje med å kaste andre ting ut. Pluss at jeg har fått sneipen i ruta mi to ganger :P

Nå fremstår jeg kanskje ung og uvitende, men jeg har aldri forstått hvordan noen som røyker kan greie å forsvare det i det hele tatt, hvertfall ikke i nærheten av andre. Mennesker eller dyr. De som røyker inne hos seg selv eller i sin egen bil uten andre til stede, ok de plager hvertfall ingen. Men å stå å røyke offentlig og til sjenanse for andre? Fysjamei!

Etter at røykerom osv ble lagt ned/fjernet, har vell ikke røykerne så mye valg om de skal røyke? Eller utenfor flyplasser og sykehus og sånt er det jo røykesoner. De aller fleste røykerne jeg kjenner tar hensyn så langt det går.

Lufta er for alle eller noe. Om man plages av røyken ute kan man strengt tatt bare gå i en bue forbi. Røykerne er allerede jaget ut på gata, skal de jages vekk fra byen også da kanskje?

(Og nei jeg røyker ikke og har aldri gjort det)

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...