Jump to content
Hundesonen.no

Diredober trenger hundepasser


Recommended Posts

Det blir stadig flere reisedøgn i jobben, og behovet for å finne noen faste hundepassere til Eddard eskalerer. Jeg er derfor på utkikk etter noen aktive turmennesker som kunne tenke seg å passe min store og bompete kjælegris og få glede og selskap av ham som turkamerat.

Eddard er født i april 2012, og er en dobermann på omlag 35 kg. Han er umettelig hva gjelder aktivisering og er gjerne med på lange turer, men tåler fint en og annen hviledag. Får han løpt fra seg (sammen med hunden din?) ligger han som en sekk og sover inne og han elsker nærhet og kos. Jeg trener konkurranselydighet med ham, hvilket gjør ham til en oppmerksom og førervillig hund. Han er lett å engasjere og dermed enkel å grei å ha med å gjøre i de fleste situasjoner, men han er pubertal og har dermed litt sommerfugler mellom øra, så litt tålmodighet og humor bør man ha.

Jeg er på utkikk etter noen som kan passe ham et par dager midt i uka, når jeg er på kurs, og en og annen helg. Helt akutt er også behovet for pass i påsken (27.mars-2.april).

- Ja, også bor vi like nord for Oslo!

Ta gjerne kontakt på PM :)

Link to post
Share on other sites

Regelmessig basis funker nok dårlig for oss, og påska enda dårligere (han kan få sitte på taket opp til Molde, og bo på låven?). Men kan ihvertall gi en anbefaling fra Kovu. :) (som gjerne vil møtes og leke en dag!)

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
Jeg er på utkikk etter noen som kan passe ham et par dager midt i uka, når jeg er på kurs, og en og annen helg.
Oh, det ser kanskje ut som om jeg søker etter hundepass hver uke. Det gjør jeg altså ikke :-) Jeg ser altså etter noen som kan passe ham når jeg er borte, i ny og ne. Som regel er det da snakk om en eller to netter, midt i uken. :-) Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Link to post
Share on other sites
Denna skulle samboer sett ja, han er så innmari svak for dobere nemlig. Hadde vi ikke hatt en tass på 10 mnd selv så hadde vi meldt oss frivillig med en gang vi :D
Sambo kan få bo i huset mitt sammen med doberen de aktuelle dagene, hihi ;-) Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Link to post
Share on other sites
Jeg skjønner heller ikke det der med diredober?

Bikkja heter Eddard Stark. Hun prøver å være morsom. :D

Forstår ikke eddard stark heller jeg da.

Får ikke editeert. Men t forklarte og finner det fortsatt ikke spesielt morsomt fordi jeg ikke ser på serien. Men uansett ot over..
Link to post
Share on other sites
Herregud, hvorfor i all verden skal folk henge seg opp i kallenavnet på bikkja, eieren og de som skjønner det synes det er morsomt. Djeez :lol:

Ja, også? Kan man ikke spørre om det er noe man lurer på?

Link to post
Share on other sites
Herregud, hvorfor i all verden skal folk henge seg opp i kallenavnet på bikkja, eieren og de som skjønner det synes det er morsomt. Djeez :lol:

Henge seg opp i? Folk spør da bare? Det er ingen som har sagt at det er teit eller snålt eller lagt noen føringer. Bare "hva er en diredober?" og "jeg tar'n ikke.". Jeg synes ikke det er noe negativt å spørre om noe man ikke forstår.

Her kan man lese om dire wolfs. Dire wolfs har en opptreden i en populær tv/bok-serie, som i tillegg har en karakter som denne hunden er oppkalt etter. :)

edit, jo. Dire "dober" fordi hunden er en dobermann og ikke en ulv. :P

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Anette sier at hun ikke synes det er morsomt, hvorfor i all verden skal andre bestemme om kallenavnet til bikkja di er morsomt eller ikke? Jeg skjønner ikke en dritt av kallenavnet, men synes eieren og de som skjønner det at det er morsomt så skal da ikke jeg begynne å blande meg i det :lol:

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det er jo vanlig at valper får diare, men hvor ofte er vanlig/uvanlig. Jeg har en Golden/Toller valp på 6 mnd som ofte har diare, og han får det som regel uten grunn. Prøver å unngå at han spiser på ting ute, får lite utenom sitt vanlige for. Han får diare så  og si ukentlig og det varer alt fra 1-4 dager vil jeg si. Er det normalt så ofte? Formen hans virker ikke påvirket av dette. Han drikker godt med vann og er like hyper som alltid.    
  • Hun er litt sær, så egner seg nok best som rekvisita 😂 
  • Tusen takk! Det gikk bedre enn forventet! Mista hodet helt på lørdag, men på tross av det landa vi på en 3.plass med 172poeng. Idag gikk det mye bedre, jeg hadde med meg hodet, men mista Limit litt for jeg ble så "stiv" i kroppen og klarte ikke helt å engasjere henne nok. Ble 183poeng, bronsemerket, vårt første napp og en 2.plass!  Veldig fornøyd med det! Vet jo at vi kan gå himla mye bedre bare jeg får nervene under kontroll.  Og ifht hvor lite vi faktisk har trent så er jeg storfornøyd med innsatsen til Limit når jeg ble så håpløs, spesielt på lørdag.  Neste stevne blir nok i starten av november allerede! Bitt av basillen ble jeg! Men etter det blir det rallystevne stopp frem til neste år.   
  • Takk for svar og tips. Når du sier det, kan det godt hende det er hennes egen usikkerhet som gjør det. Det virker som hun ikke helt «forstår» situasjonen, slik hun gjør når andre hunder er veldig rett fram og durer på. Vi går på rallylydighet og blodspor, og hun hilser ikke på andre hunder når hun er i bånd (vi passerer sikkert tjue stykker daglig uten stress), men det er sant at situasjonene har vært en «NÅ kan dere leke»-situasjon, som kanskje har skapt stort forventningspress til at den andre hunden vil være på hennes bølgelengde, og at hun reagerer negativt når den ikke er det. Jeg tar det til meg!
  • Hvis hun er utrygg selv så er det ikke unormalt om hun reagerer på usikkerhet hos andre hunder. Det gjør situasjonen mer usikker for begge parter. Sosialisering er ikke bare lek med andre hunder. Det høres ut som din hund har godt av å få mer omgang med trygge hunder UTEN at det er lek, gjennom båndturer og hundetrening. Hvis du har en jaktlabrador som ikke brukes til jakt så vil jeg tro du allerede trener aktivt i en gruppe eller klubb? Kan du få med noen derfra og gå rolige turer i bånd, uten forventning om lek, for eksempel? Én eller to faste lekevenner som hun fungerer godt med og er trygg på er nok for å få ut lekebehovet. Jeg ville droppet lek med tilfeldige ukjente hunder uansett, siden det alltid er en risiko for konflikt.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...