Gå til innhold
Hundesonen.no

Resultater NBK og NWCK på Exporama, 9-10/2-2013


Guest Jonna
 Share

Recommended Posts

Ingen som vil så da får jeg gjøre det da.

Geo var først ute (han er på ferie hos meg imens eier er å drikker øl i ett annet land :P )

Fikk en fin kritikk, men veldig vanskelig å vise slyngel på det underlaget. Jeg hadde selv store problemer med å holde meg på bena.

Det ble Excellent på Geo med kritikken:

Nice head and exp. Eyes could be darker. Good neck and topline. Chest is still developing but good enough for age. Good prop. Nice movment. Good bone.

Søster Arya var også på utstillingen og fikk også Excellent. Kritikken har jeg ikke, men en fin kritikk om pekte på hennes svakheter og gode sider.

I morgen skal de begge i ringen igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter en evighet med venting og masse stress med koordinering med basenjiringen fikk Kovu Excellent og 2AK. Han manglet litt brystkasse og driv, begge deler var helt rimelig. Vi har byttet fôr og har gitt for lite, og sist uke oppdaget jeg at han var ordentlig for tynn, og veide 37,5 mot normalt 40... Han har fått masse mat siste uken, men det tar jo litt tid å bygge opp igjen det han har mistet da. Gulvet var glatt og det var flere som reagerte på det, jeg synes han gikk forholdsvis fint, men dommer var da ikke fornøyd.

Ikke helt motivert, men vi stiller nok opp igjen i morra.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Catania vart BIR kvalp (4-6 mnd.) :D

Kritikken: 4 mnd. Trevlig, velprop., elegant og feminin. Herlig hode og uttrykk. Ennå litt smal o/kjeve. Fine vinkler og tasser. Ennå litt ringet hale. Rør seg vel, ennå litt høye frambens bevegelser. Bra pels og farge.

Pia vart Very Good med ein fin kritikk. Vart nok trekk på grunn av manglande pigmentering og den alt for kraftige krøllen på halen, men fikk beskjed om at eg måtte fortsette å stille ho, for ho hadde vist eit utrulig vakkert hode :D

Påan igjen i morgon :)

Edit:

Kritikken til Pia "Feminin utm. str. Velplassert skulder. Noe knapt vinklet fremme. Korrekt overlinje. Pels med stedvis utmerket kvalitet, ønsker mer lengde. Normalt vinklet bak. Noe vinglet hale."

Endret av Bellare
  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mayah fikk very good i dag. Hun er en veldig uferdig unghund, og det sa dommeren også. Dommeren likte henne godt, men sa at hun måtte utvikle seg mer, og det er jeg veldig enig i. Ellers var kritikken veldig god!

Mayah fikk en god opplevelse i ringen i dag, og koste seg! :)

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er Jäger sin:

"13 mnd. Meget tiltalende. Velformet hode. Mørke fine øyne. Utmerket hals og rygg. Herlig volum i kroppen. Utmerket benstamme. Velvinklet bak og fram. Fint kors. Beveger seg meget bra. Vakre farger. Veltegnet. Utmerket pels. Trivelig temperament. Flott presentert."

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skaviseeee...

Lørdag, Inger Dahle, 2,5t forsinket...

2 1/2 år, utmerket type. Maskulint hode og uttrykk. Korrekte øyne, øre, bitt. Korrekt ridge. Ønsker med dybde i brystkasse, mer f. bryst.

Sterk overlinje, faller noe i krysset. Harmonisk benstamme og vinkl. Gode poter. Ønsker bedre drive i bevegelser. Trivelig temp., velvist.

Fikk en pen rød en ihvertfall, og 2AK.

I dag kom jeg i seneste laget, brukte litt tid på parkering og betaling, så var ved ringen (uten hund) fem på 11. Da var dommer Saija Juutilainen foran skjema (30 hunder før oss!) og ropte inn de to rasene som skulle inn før oss kl. 11, totalt tre hunder. Så jeg jogget opp i bilen, slengte på grima og jogget ned igjen. Liv hadde ikke regnet med at vi skulle inn før halv tolv tidligst, så der gikk jeg da, svett og stresset, i en skitten kosebukse og treningsvest...

Det gikk greit nok, men Kovu utagerte mot hunden bak (den startet, men det hjelper jo lite når Kovu ikke ga seg med en gang), og var litt lite entusiastisk. Antagelig sliten etter i går og påvirket av stresset og urutinert handler. :P

Kritikken som følger:

2 1/2 år, mask ung hanne m fine proposjoner. Passende benstamme med fine poter. Må ha mere forbryst, bra vinkler. Litt for rund skalle. Trivelig mask kondis, tilstrekkelig lang ridge, for brandt (bratt?) kors og kort svans. Trange rørelser, behøver bedre drive fra siden, bra temp.

Blå slufs og 4. og sist i AK. Vi skylder på dårlig handler hovedsaklig. :P

Begge kritikkene trakk jo på ting jeg forventet. Pga. fôrbytte og feilberegning har han gått ned 3 kg fra idealvekta, så han er tynn. Derav brystet også. Gulvet var glatt, så selv om han gikk ok så skylder jeg på det ift. drive og bevegelser.

Vet ikke om det med krysset også kan være pga. lav vekt og glatt gulv, han krympet seg jo litt innimellom og stod veldig dårlig med meg som handler. Kort hale? Den er lang nok når han rister seg og den pisker overalt (au!)... :P Det samme med kommentaren om rund skalle, men han er nok ikke så bred som en del hannhunder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jäger fikk excellent og vant juniorklassen, men fikk ikke ck. Dette for dommeren som ga han ck og den beste kritikken han noen sinne har fått for en måned siden :P

Oliver fikk vist seg fram for første gang på nesten et halvt år. Han har fortsatt litt igjen før han er fullpelset, men det gikk ganske bra og han endte opp som 2 beste hannhund :)

Bella ble uplassert i åpenklassen for denne dommeren for en måned siden, mens i dag ble hun nummer 2 i klassen med ck og 3btk med res.cert..

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da var vi hjemme etter en fin dag på utstilling :)

Nitro fikk 1.UK, 1UKK, Ck, 1BHK, CERT og tilslutt BIM. Sambo jinxa det litt tror jeg, for han sa at han håpet vi ikke ble BIR så vi slapp å vente på gruppa (smekk på lanken til mannen) :P

Stella stilte mot 4 andre valper i samme klasse, og endte tilslutt opp som nr.3. Dommeren visste nok ikke helt hvordan rasen skal se ut, men vi fikk iallefall en god opplevelse, og det er jo det viktigste! :)

Kritikken til Nitro:

"19 mnd old. Good body, compact, nice head with good expression, good topline, vel angulated, nice movements"

1-9_zps5a19841c.jpg

Stella:

"4,5 mnd. Feminin tispe, gode proporsjoner, tiltalende hode, tilstrekkelig vinkler bak. God benstamme, velkroppet for alder, fine bevegelser, vakker pels og farge. Herlige temperament"

4-5_zpsead04662.jpg

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stilte bare beardiser i dag. Nike ble BIR valp. Vi reiste hjem før gruppene, for i går var hun fryktelig sliten av å være med lang dag, måtte jo vente på Cora. Jeg så henne ikke etter at vi kom hjem. Kicki ble 3. beste tispe. Dommer var Inger Ronander.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
    • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
    • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...