Gå til innhold
Hundesonen.no

Er øreteiping/utstilling juks?


Ane
 Share

Recommended Posts

  • Svar 203
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hva er poenget med å fake og skjule ting på hunden på utstilling? Hvis jeg drar på utstilling er det fordi jeg ønsker en eksperts evaluering av hunden min målt opp mot rasestadard, og da er det helt u

For det der er ikke bittelitt snevert liksom :rolleyes2: For Smula, Willy, Blaze og alle de andre som vinner litt gjør det bare fordi vi er så flinke til å skjule feilene deres, og har ingenting med

Jeg trur årsaken til at "øreteiperne" reagerte med full ild her nå, er måten du spør på. Du spør ikke hvorfor ører teipes, du spør hvorfor det er greit, og legger dermed premisset om at det ikke er gr

Jeg synes det er snedig at det er alt dere kan komme med, uten å vite noe som helt om hva vi bak brukernavnene har gjort. For alt du vet kan Pippin(bruker deg som eks.) ha hatt en utstillingsrase før og oppnådd championattittel. Kjenner du henne og alle de andre så godt at du kan komme med en slik uttalelse? :) Eller hundene dems, siden du sier de ellers har så store eksteriør feil at de uansett ikke ville fått noe premie? Da må du jo kjenne godt til alle og enhver her inne med bikkje du da :)

Etter noen år her inne, så blir man ganske godt kjent med både hunder og mennesker og hvilken erfaring og bakgrunn de har...

Jeg skal innrømme at jeg er litt ambivalent til dette med å tape ører - er det juks eller ikke? Jeg har en rase som enten skal ha kuperte ører (der det er tillatt) eller naturlig hengende ører. De har jo masse hår på disse ørene, så man skulle jo tro at måten ørene henger på ikke er så himla synlig, og det er det ikke heller så lenge ørene er sånn nogen lunde normale. MEN - jeg har sett en hund som har så dårlige ører at den får et særdeles karakteristisk og mindre vakkert utseende med disse ørene. Det er så utpreget at jeg aldri er i tvil om hvilken hund det er jeg ser bilde av - nettopp pga at ørene gir hunden et fremmed utseende som ikke stemmer overens med mitt bilde av rasen. Litt morsomt er det jo å se at alle avkom etter denne hunden (for hunden er jo selvsagt en vinnerhund eid av en storoppdretter som da også avler på denne hunden) går med tape i tannfellingsperioden for å få ørene bedre (nei, de blir ikke helt bra, men ikke så ille som de kunne blitt heller). For selvsagt er feil ørestilling arvelig, og dersom de er manipulert til å henge bedre, VIL man jo skjule dette, selvsagt.

Nei, jeg synes ikke det er en big deal, men jeg merker jo at jeg "husker" disse linjene og antakelig ikke kommer til å engang vurdere å kjøpe valp etter hunder som har disse linjene i seg for jeg vil ha korrekte ører UTEN at man trenger å manipulere dem til å bli korrekte, selvsagt :).

Det hele munner vel egentlig ut i hvor grensa for akseptabel behandling og uakseptabel manipulering går?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Får ikke funk på quotene her...

Tenkte hovedsakelig på øreteiping jeg. Ikke annen type juks, som doping, farging osv osv. Men om de som har kommentert innlegget mitt leser det en gang til, så skrev jeg at : ja, teiping av ører er til en viss grad juks! (det kommer ann på rasen). Som nevnt i denne tråden, så kan f.eks aussie har flate henge ører og rosen ører. Den kan også ha ''tunge kipp ører'' (av mangel på en annen beskrivelse. Stå ører og tunge ører som f.eka scæfer eller beagle ører er feil. Så hvor feil er det å teipe rosenører ører på aussie, ned til flate henge ører? Jeg synes det er mindre juks enn å teipe ned stå ører. Men det er min mening, ift den rasen jeg selv eier.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Taping er ikke en problemstilling jeg har vært borti i portisringen i alle fall. Så vidt meg bekjent har de hengeører uansett. Ørefestet får man ikke gjort noe med på dem som ikke har optimale fester.

Også er jeg så heldig at om Leja hadde fått hengeører, så kunne jeg bare omregistrert henne til phalene! hoho. Hadde hun derimot hatt en mellomting ville jeg nok tapet for å se om jeg kunne få de til å stå/ligge ettersom hva som var mest sannsynlig å få til dersom jeg hadde hatt et ønske om å stille henne ut. Om hun hadde gått i avl allikevel - nope. En mellomting vil man ikke ha, da ørene er en av de mest typiske rasetrekkene på papillon/phalene, og de skal være korrekte. Basta!

Portis er en rase det er enkelt å manipulere utseendet på i forhold til hvordan du grer og klipper hunden. Fair? Ja, det vil jeg si. Alle kan stusse bikka si. Det plager ingen. Hvis en dommer ikke klarer å skille på en god og en dårlig hund kun fordi en av dem har stusset pelsen i "sitt favør", så er dommeren dårlig i mine øyne. En god hund må være en god hund også under pelsen.

Angående teiping av andre raser har jeg ikke tenkt så mye på det. Jeg synes egentlig det er ok så lenge man er ærlig og ikke skjuler feil og mangler i avlssammenheng.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...