Gå til innhold
Hundesonen.no

Krampe i muskel


Recommended Posts

Er det noen som har erfaring med muskelkrampe hos hund?

jeg mistenker at Nitro kan få krampe, men er ikke helt sikker. Jeg har ihvertfall alltid mistenkt dette pga dette er halthet som oppstår helt plutselig under tur (løs), og så går han det av seg etter en liten stund. Hvis det hadde vært noe mer alvorlig i ledd/bein, hadde vel haltheten blitt mer permanent, eller at det ville blitt værre med tiden.

Det skjer som sagt helt plutselig på turen, når han har løpt litt omkring. Så stopper han helt opp og begynner å klynke og pipe og løfter opp den aktuelle foten. Så halter han litt avsted. Så etter noen minutter kan han begynne å løpe igjen og alt er glemt. Når det skjer, tar jeg straks å undersøker labben og beinet. Klemmer på alle tær og musklene. Jeg får ikke noen smertereaksjon når jeg klemmer. Og det er den samme foten han får det i. (frambein)

Noen ganger hyler han skikkelig og det ser veldig vondt ut. Det har oftes skjedd i litt kaldere vær, gjerne med vann involvert. Jeg blir litt rådvill når han begynner slik, og prøver da å gå med han, og roe han ned og distrahere han rett og slett. Så går det over.

Kan det være pga han ikke er nok varmet opp? Han har aldri fått dette når vi har gått med han i bånd på lange turer, kun når han har løpt løs. (og han tar jo gjerne ganske mye i! )

Jeg vurderer om jeg skal ta han til dyrlegen og ta rønken av beinet, men er samtidig litt usikker om det er nødvending hvis det er kramper.

Er det noen som har erfaring? Myndeeiere?

Evnt. hva kan man gjøre, annet enn å varme veldig godt opp?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere har ikke flått dere oppe i nord, har dere? Borrelia kan gi halthet som kommer og går.

Hvis det kun er krampe så er det jo ikke noe farlig, men jeg ville vært nøye med å varme han skikkelig opp når han skal få ta seg ut. Det er sterke krefter som løses ut, og det er ikke godt etter på (eller underveis) om det skjer rett fra sofaen. Hvis det er et problem han vil fortsette med, og du ikke tror det er en skade, så ville jeg kanskje latt en fysio se på det. Kanskje har han godt av massasje og stretching før og etter han tar seg skikkelig ut.

EDIT: Ville kanskje gitt han mer fett på vinteren. Kalde muskler og ledd gir fort skade, og myndene våre blir lettere kalde enn andre raser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Han ble bitt av flått ifjor sommer faktisk. (første flåtten jeg har sett ever) Men om dette kan ha noen sammheng vet jeg ikke, klarer ikke å huske om han fikk kramper før dette. Om borrelia gir slik type halthet virker rart, siden dette går over etter noen få minutter og alt blir som normalt igjen. Og blir ikke allmenntilstanden lav også?

Jeg slipper han aldri løs rett ifra stillesittende til full peis. Jeg går gjerne et godt stykke først. Men det ser ikke ut er nok bestandig.

Kan jo høre med fysioen hos dyrlegen i nærmeste by, for hvis vi undersøker kan vi jo også ha samtale med dem og få øvelser man kan gjøre før/etter løping.

Jeg så dette aldri på mine andre hunder før, men så er jo greyhound en helt spesiell rase (ja mynder generellt) De løper på en helt annen måte.

Jeg hadde på poteskokker på Nitro en gang og plutselig fikk han rykkninger i ene fremfoten og så begynte han å klø seg febrilsk med bakfoten og hyle masse. Så bet han og slikket panisk på labben mens han hylte og skrek. Jeg fikk helt panikk og ble på gråten! Skulle tro han hadde brukket beinet! Skjønte ingen ting. Men jeg tok av han sokken med en gang, og etter litt stoppet han og alt ble bra. Jeg tror han fikk krampe i ulveklo-leddet rett og slett, der hvor sokken gikk over. Ja man vet jo hvor vondt slik krampe i tær kan være. Siden da har jeg ikke brukt sokker på han :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare vær obs på å ikke gi for mye magnesium, det kan klusse til så den får UVI...jeg bommet nemlig på det med Chicka og dyrlegen sa at det er flere som bommer på det når de skal gi Magnesium mot kramper og gir for mye ;)

Strekker du han ut etter løping?

Det kan være lurt å få fysioen til å vise deg hvordan du gjør det, på Mynder ville jeg gjort det etter hver tur som de har vært i trav og galopp.

Ville også fått dyrlegen til å sjekke over han, da er du sikker på diagnosen isteden for å lure på hva det kan være ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 9 months later...

Hei! Ja jeg har rønket hele hunden og de fant et liten prolaps i nakken (pga nakkesleng). Vi kuttet ut halsbånd umiddelbart og har ikke sett noe til halting i ettertid, bortsett fra et par overtråkk ved hopping. (det kunne ha vært halthet pga nakken)

Vi er også nøye med å varme opp hunden før løsslipp og gå ned hunden etterpå, og så får hunden selolje i maten som skal være bra for ledd.

Jeg har ikke sett mer til denne plutselige krampe adferden.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det kan ikke være en brist i en tå eller noe sånt da? Små sår har jeg også oppdaget at de blir fryktelig utilpass av, selv om de nærmest er mikroskopiske. Min hund ble tilnærmet invalid når hun hadde et bittelite gnagsår mellom to tær, ville ikke legge vekt på den foten i det hele tatt 🙈
    • Jeg forstår hva du mener, og jeg kan sette meg inn i situasjonen din. Om det hadde vært en hunderase som ikke var tallrik; der foreldredyr og linjer bakover utmerket seg, f.eks ved å ha god mentalitet og fantastiske brukshundsegenskaper ville jeg kanskje kunne ha firet noe på krava. Men om det er en tallrik rase (som schæfer, rottweiler, belgisk fårehund, golden eller labrador) ville det måtte en god del overtalelse til for at jeg hadde takket meg til en hund med potensielle leddsjukdommer eller mentale brister.  Hunder er levende vesener og vi er selvfølgelig ikke garantert at de holder seg friske. Og det kan jo hende at du uansett ender opp med en hund med både HD og svak mentalitet for det jeg vet. Men hvorfor ta sjansen? Om det så skjer, kan du i minste trøste deg med at du gjorde det du kunne for å få en frisk hund, og at bare har hatt uflaks. 
    • Det er en vanskelig balanse. Jeg er godt i gang med å analysere alt han gjør for å unngå skader og slikt. Går han rart, virker han mer sliten enn normalt. Spiser han som han burde? Hvis han begynner å røyte mer enn vanlig, er det tegn på stress og at han har ondt, eller er det på grunn av årstidsskifte? Mange krisetanker etter hvert, ja 😪 Enn så lenge tror jeg at jeg trykte på alarmknappen unødvendig.. Sikkert ikke siste gangen, i og med at han ikke er noe ungdom lengre.  Tusen takk svar, setter pris på at dere setter av tid til å hjelpe meg ❤️ 
    • Det er skummelt med godt voksne hunder. Hva er filleting og hva er viktig å legge merke til, liksom. God bedring, håper dette bare var en filleting!
    • Takk for svar, @simira❤️ er veldig nøye på å ta på ulldekken når vi har vært på trening/tur og han skal i bilen. han ligger mjukt og varmt inne buret. skal se på back on track dekken. Har jo lest og hørt mye bra om disse dekkene gjennom årene.  6 tenner er en del, men merker at han er mye mer oppesen etter operasjonen. Han virker mye mer fornøyd med livet   Den gode nyheten nå er at jeg *kan* ha vært en smuuule hysterisk. Etter tannoperasjonen nå i april ser jeg etter tegn til vondter på ham, jeg er kjemperedd for å overse ett eller annet. som jeg gjorde med tennene.. Jeg mistenker at det "kun" er våteksem som har oppstått innimellom tredepotene 😅 Kan hende et eller annet har vært kilt innimellom der, som jeg ikke har sett. Jeg syntes det gir mening i og med at vi har gått i mye vått terreng, og at jeg ikke har vært spesielt flink til å tørke ham. Pluss, han er allergiker og får fort sår og eksem av tilsynelatende ingenting. Har begynt behandling og håper det fort går over 😊 Har en bulldog med utypisk smerteterskel for kan ikke skjønne at det lille greiene kan gjøre *så* vondt. Blir om eieren: Dramaqueen!! Tusen takk for gode ønsker ❤️  Enn så lenge puster jeg letta ut. Men, vil fortsatt begynne med tilskudd til leddene. Noen forslag? Hva skal jeg se etter i et godt tilskudd, eller er det bortkasta pæng? 🤷‍♂️
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...