Gå til innhold
Hundesonen.no

Den store baby(og barne)tråden <3


Zitka
 Share

Recommended Posts

  • Svar 9.9k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Fineste Tuva Marie ligger på brystet. Hun kom 21.29. Fin fødsel og alt står bra til. Lungene virker eksemplarisk!

Gratulerer masse til Marie og Øyvind med lille Johanne :D :banana: Hun kom 17:42 og alle 3 har det bra!!! *være flink og oppdatere sonen*

Verdens fineste lille jente kom til verden 00.04 i natt etter en stri tørn på fødestua. Hadde verdens beste jordmor siste økt og ung assistentlege som var fabelaktig, begge to bidro til at opplevelse

Posted Images

Hehe, det var dømt til å skjære seg på et tidspunkt ja, det er utrolig at det ikke har skjedd før. H er iallfall alt annet enn forsiktig. Han har stor radius, er selvstendig og elsker fart og spenning - dess mer dess bedre.

Han er veldig flink grovmotorisk, fordi han har masse trening og interesse i ting som krever grovmotorikk. Ikke like flink finmotorisk, for hvem gidder vel å sitte i ro og pusle puslespill når man heller kan velge å leve livet til det fulle? :heart:

Helt rart hvor forskjellige barn kan være. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stakkars Heljar, håper det vonde gir seg snart :( Så maktesløs man føler seg når de har vondt.

ElZorro; Jeg forstår den der med pendling veldig godt! Håper de 3 mnd går veldig veldig fort! Og snakk om å få "alt" på engang da med hund med magesjau, setter pris på å bo på landet når sånt skjer :lol:

Marie; :hug:

Soelvd; Så deilig at det med vognbaggen går seg til, hørtes ut som en herlig tur :D !

Jeg har vært litt bekymret idag. Egentlig. sf målet har flatet seg ut veldig... Ikke forandret seg siden uke 34+4. Hun ikke bekymret forrige uke, men siden det gikk nesten litt ned denne gang så var det greit med en sjekk. Og imorgen er det uke 39. Imorgen blir det en tur på føden for å sjekke hvordan han har det :) er samme person som har målt hver gang, men målene er skikkelig rykk og napp, ikke noe "følge kurve" greier.

Da blir det bra med en tur til føden :) Greit å få sjekket sånn ordentlig. Nå er du jo såpass nærme termin at hvis de er bekymret så blir du vel satt i gang, og det blir vel greit? :D:hug:

Apropos tryning. E har jo begynt å gå nå, så hun faller rett som det er. I dag hadde hun falt ute i barnehagen, og slått nesa si skikkelig. Blødd en del og greier. Virker som det går fint nå, hun er litt rød og får vondt hvis jeg prøver å vaske vekk blodet, men ellers går det fint. Litt knall og fall må til!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det er greit med en ekstra sjekk :) Jeg prøver å ikke tenke så mye på det, fordi jeg synes jo jeg har blitt større liksom, de siste ukene. Og han er jo aktiv og har fin hjerterytme og ikke vært noe unormalt på ultralydene... Men er som du sier Mari, avvik skaper uro...

Min jordmor huska meg ikke fra gang til gang hun. Kanskje sånn etterhvert mens vi prata og hun leste notatene sine, men jeg tok opp den samme bekymringa på hver kontroll gjennom hele svangerskapet, og hver gang svarte hun som om vi aldri hadde prata om det før.

Ja, er sånn her også. Hun kommer gjerne "på ting" mens hun leser journalen min, men husker meg ikke umiddelbart fra gang til gang.

Også ville jeg bare dele! Verdens fineste Soph. :heart:

64812_10151454625525256_460058176_n.jpg

Fb gjør bilde så rart? Jaja, her er hun så stolt av å ha kledd på seg selv på morgen idag - Klar for barnehagen! Bare synd hun bare hadde pysjen under og måtte ha på seg litt til, fikk litt vondt av måtte ta av henne dressen når hun var så utrolig fornøyd med seg selv å ha klart å få på hele selv.

Jeg er superspent hvordan det blir for henne å bli storesøster. Barnehage dagene går veldig veldig bra, hun er en tøffing... På godt og vondt. Resten av avdelingen er 3 år, så hun er den yngste der. Itillegg er det en avdeling på 9 stykker der iløpet av uken (ikke alle går der hver dag ) og av dem er to jenter. Hun blir bare å gå på denne barnehagen frem til i høst, da blir det barnehage nærmere oss.

Hun har jo ikke samme språket som de et år eldre, men det er visst ikke noe problem sier de- Men mammahjerte mitt er jo selvsagt litt bekymret for det da! Men, jeg er nok enig i at avdelingen under hadde ikke fungert så bra for henne... Jeg ser jo hvor bra hun har fungert der når jeg har vært med og hentet/levert, men ja... Mammahjerte altså :lol: Jeg er nok litt lettrørt om dagen, for idag når vi hentet ble hun så glad når hun så oss at hun bare holdt rundt beina mine og sa "mamman miiiin" mens hun hikset av latter. Da var det ikke lett å holde tåreranden tørr altså, det er bittelitt hardt å sende henne avgårde hver dag!

Hun savner nok flokken endel. I 1,5 mil hjem så var det "Aya, Lyla, Ivy, Olle, Sim, Piiiii" om og om og om og om og om igjen... Og herregud den gleden når hun kom hjem! Rett bort til hundegårde og fiklet med låsen, de skulle være med henne inn nemlig! For meg er det noe eget, når jeg ser hvor glad hun er for å se dem- Og når vi slapp dem ut av hundegården og hun bare holder rundt Simi, graver hodet sitt dyyyypt i pelsen hennes og sukker tilfreds og får englesmilet sitt. Da har hun det godt :heart:

Okay, nok for idag! :lol:

  • Like 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun er nydelig, Lill. :)

Og nå smeltet hun nok hjertet til hele hundesonen med den siste paragrafen din. Det er en av egenskapene til H jeg setter mest pris på, at han er så glad i hunder.

I natt våknet han og hadde vondt, og pappaen var inne hos han. H sover fortsatt med teppet til Fyda, men plutselig fikk han det for seg at det kunne han ikke ha, for det var jo Fyda sitt og bare Fyda skulle ha det! Pappaen ble litt rørt da og savnet Fyda både for egen del og på vegne av guttungen.

H begynte plutselig å snakke om henne her en dag. Snakket om at Heljar og mamma og pappa og Fyda sparket fotball (det er en ballbinge rett ved oss som vi pleide å leke i), og at Fyda spiste opp ballen hans.

Det er så rart og fint. Men samtidig veldig trist. Vi savner henne sånn hele denne lille familien. Vi er ikke helt komplett uten en Fyda her sammen med oss.

Så bra at det går fint i barnehagen! Barnehage er en stor greie altså. Det er mange tanker og bekymringer man gjør seg som forelder. Jeg er tilbake der nå som H skal starte på storbarn. Ja, det er en greie rett og slett.

Du trener nok ikke være bekymret for språket hennes. Det kommer. Når de når skolealder så er de aller fleste barna like flinke til å prate enten de startet tidlig eller sent. Sånt spiller ingen rolle, sånn bortsett at det er praktisk å kunne for barnet (og foreldrene, hehe!). Det er et kjempestortstort spekter av normalt og det høres ut som hun fint havner under normalen. Hun er en flott og trygg jente, det er det som er aller viktigst. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Soph er nydelig! Så flink hun er som kler på seg! Noe så matnyttig er ikke A særlig opptatt av. Med mindre vi har dårlig tid. I dag var buksa bak frem, men det er ikke så nøye. Verre når han tok trusa over pysjen før barnehage. Han kan fortsatt ta begge beina i samme hull og stille seg helt uforstående til at det er vanskelig å gå :lol:

Mari: etter å ha jobbet med barn har jeg inntrykk av at det går i rykk og napp hva som er spennende. A er i en fysisk periode nå, men ikke mer enn at han presterte å oppdage at det lå bøker under bordene på Lekeland og forlange å bli lest for. Det var etter at han hadde rast en stund da, for noen måneder siden hadde han sniffet de frem for lengst. De så veldig ubrukte ut og jeg betaler ikke 185 kr for at han skal lese enda flere bøker, så han ble husjet avgårde rimelig kjapt.

Apropos bøker: Bukkene Bruse på badeland er pgså et hett boktips. Slo veldig an her. Bortsett fra at A syntes så synd på trollet at vi måtte prate masse om det før soving.

Han insisterte på at trollet var redd på tegningene når historien sa at den var sint. Når jeg sa at den kanskje var sint fordi den var redd var svaret : den er bare redd mamma! Stakkars Trollet, mellomste bukken er dum!"

Tror han har en soft spot for Bad Guys...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er dere bra søte! Tusen takk, jenter. :)

Malinka, det hørtes ut som en sinnsyk runde dere hadde! Dere fikk virkelig alt på samme tid, om det bare hadde betydd at man slapp tilsvarende skader ellers, men så heldig er man ikke.

Loke, han tryner så ofte punktum. :lol: Han er bare en liten djevel på å tryne riktig. Det er noe vi har hørt hele veien med ham, "han er så flink til å falle". Øvelse gjør mester kanskje? Noen ganger iallfall. :)

Marie, skjønner godt nervene. Jeg husker det selv. Det var hele døgnet hos oss, men den der "når braker det løs"-følelsen, den gjøre at man ikke helt klarer å slappe av selv når det er rolig. :console:

Lill, jordmora di er bare teit. Når skal de lære at sånt bare påfører belastning?? Utrolig irriterende. Jeg håper det braker løs for deg snart, det fortjener du virkelig. :heart:

Den følelsen når jeg hørte dunket og det ble stille.... da tror jeg hjertet hoppet over ett slag og jeg løp! Har aldri vært så glad for å høre han begynne å skrike. Jeg kan tenke meg at det å få en telefon om at H hadde falt og skadet seg og du ikke var der, gir litt samme reaksjonen. Hjertet bare stopper litt opp. Vi får håpe det ikke blir for mange av de episodene, med noen av sonenbarna!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var det noen andre enn Loke (edit: og Marie) som fikk med seg at gutten min skadet seg ganske stygt på søndag? Jeg tror hun var den eneste som skrev noe om det i det hele tatt på tross av bilde, detaljer og alt mulig.

Klokka ti i dag ringte barnehagen og var ganske opprørte. Heljar hadde falt i garderoben og slått seg på akkurat samme plassen og var temmelig utrøstelig. Jammen ikke rart ettersom verandaleppa fra søndag ikke hadde gått ned en millimeter engang enda. Den var enorm og strekte seg langt opp bak nesa. :(

Ny hastetime til legen, rett videre til tannlege, røntgen og full pakke. Den ene fortanna er løs (begge har flyttet seg inni der, og muligens også en av tennene ved sioden av, så hard var trøkken han fikk), han får bare spise myk skånemat, rens hver morgen og kveld og vi må tilbake på fredag for ny sjekk.

Han har så vondt, stakkar! Nettene har vært lange siden han slo seg sist. Han våkner med vondt og gråter. I kveld skal han få Paracet før køya. :(

8536261433_7b5b2d9a8e_z.jpg

God bedring! :) Is is is og mere is! Jeg har hatt verandaleppe noen ganger og unner ingen det!

Vi har noen ulykkesfugler i bhg hvor jeg jobber, og det er helt jæævelig når de skader seg!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ååh, skjønner deg godt! Jeg hadde delvis litt panikk for å være igjen alene. Mest fordi jeg var redd for at hun skulle skrike hele tiden. Og formen var jo akkurat på vei tilbake men jeg klarte ikke stå lenge eller noe. Heldigvis gikk det greit. Og alt i alt gikk det greit for dere og håper jeg, til tross for bittelitt krise. :) Nå har jeg ikke så mange flere dager enn deg, men man blir virkelig en mester på å sjonglere ting og multitaske altså :lol: Og læringskurven er bratt!

Eneste jeg har vært litt redd for er om bikkja får magesjau faktisk, for jeg kan ikke bare slippe han ut i hagen siden vi bor midt i sentrum, vi må på med bånd og gå tur.. Så igrunn like greit at det skjedde i går mens jeg fortsatt hadde mannen i bakhånd. Men vi klarte oss selv vi altså! :cool:

Uff, det skjønner jeg! Håper de tre mnd går fort og greit! :console:

... nervene mine er helt frynsete på kveldene. Kommer hun til å få sove inatt? Magevondten er tilbake, litt til og fra.

Dagene derimot er kjempefine! :)

Det nærmer seg vår og lyse kvelder, dette her kommer gå så fint atte :) (Instilling er alt, sant? :innocent: ).

Stakkars Heljar, håper det vonde gir seg snart :( Så maktesløs man føler seg når de har vondt.

ElZorro; Jeg forstår den der med pendling veldig godt! Håper de 3 mnd går veldig veldig fort! Og snakk om å få "alt" på engang da med hund med magesjau, setter pris på å bo på landet når sånt skjer :lol:

Marie; :hug:

Soelvd; Så deilig at det med vognbaggen går seg til, hørtes ut som en herlig tur :D !

Jeg har vært litt bekymret idag. Egentlig. sf målet har flatet seg ut veldig... Ikke forandret seg siden uke 34+4. Hun ikke bekymret forrige uke, men siden det gikk nesten litt ned denne gang så var det greit med en sjekk. Og imorgen er det uke 39. Imorgen blir det en tur på føden for å sjekke hvordan han har det :) er samme person som har målt hver gang, men målene er skikkelig rykk og napp, ikke noe "følge kurve" greier.

Takk :) Som jeg skrev over her, like greit det skjedde i går med mannen i bakhånd. Og, vi klarte oss jo helt selv jo! :D

Lykke til på føden i dag! :)

Ja, det er greit med en ekstra sjekk :) Jeg prøver å ikke tenke så mye på det, fordi jeg synes jo jeg har blitt større liksom, de siste ukene. Og han er jo aktiv og har fin hjerterytme og ikke vært noe unormalt på ultralydene... Men er som du sier Mari, avvik skaper uro...

Ja, er sånn her også. Hun kommer gjerne "på ting" mens hun leser journalen min, men husker meg ikke umiddelbart fra gang til gang.

Også ville jeg bare dele! Verdens fineste Soph. :heart:

64812_10151454625525256_460058176_n.jpg

Fb gjør bilde så rart? Jaja, her er hun så stolt av å ha kledd på seg selv på morgen idag - Klar for barnehagen! Bare synd hun bare hadde pysjen under og måtte ha på seg litt til, fikk litt vondt av måtte ta av henne dressen når hun var så utrolig fornøyd med seg selv å ha klart å få på hele selv.

Jeg er superspent hvordan det blir for henne å bli storesøster. Barnehage dagene går veldig veldig bra, hun er en tøffing... På godt og vondt. Resten av avdelingen er 3 år, så hun er den yngste der. Itillegg er det en avdeling på 9 stykker der iløpet av uken (ikke alle går der hver dag ) og av dem er to jenter. Hun blir bare å gå på denne barnehagen frem til i høst, da blir det barnehage nærmere oss.

Hun har jo ikke samme språket som de et år eldre, men det er visst ikke noe problem sier de- Men mammahjerte mitt er jo selvsagt litt bekymret for det da! Men, jeg er nok enig i at avdelingen under hadde ikke fungert så bra for henne... Jeg ser jo hvor bra hun har fungert der når jeg har vært med og hentet/levert, men ja... Mammahjerte altså :lol: Jeg er nok litt lettrørt om dagen, for idag når vi hentet ble hun så glad når hun så oss at hun bare holdt rundt beina mine og sa "mamman miiiin" mens hun hikset av latter. Da var det ikke lett å holde tåreranden tørr altså, det er bittelitt hardt å sende henne avgårde hver dag!

Hun savner nok flokken endel. I 1,5 mil hjem så var det "Aya, Lyla, Ivy, Olle, Sim, Piiiii" om og om og om og om og om igjen... Og herregud den gleden når hun kom hjem! Rett bort til hundegårde og fiklet med låsen, de skulle være med henne inn nemlig! For meg er det noe eget, når jeg ser hvor glad hun er for å se dem- Og når vi slapp dem ut av hundegården og hun bare holder rundt Simi, graver hodet sitt dyyyypt i pelsen hennes og sukker tilfreds og får englesmilet sitt. Da har hun det godt :heart:

Okay, nok for idag! :lol:

Tåler bilde av Sophia og sjarmerende hundehistorie en gang til :) Jeg håper virkelig Tuva får samme forhold til slampen her!

Jeg vokste selv opp med mange hunder, min første venn var en drever (du vet du bor øde når...) og det var ikke uvanlig at jeg svarte i telefonen "nei, pappa er ikke inne, han er ute å parrer".... :innocent: Fra spøk til alvor, unger har veldig godt av å omgås dyr og lære å respektere dyr, og når man leser historier her inne om Ask og Mozza, Heljar og Fyda og nå Sophia med flokken, da blir man varm om hjertet da :)

Seriøst, jeg tok fram mac'en og fikk quotet litt mer enn en og en for en gangs skyld, det tok meg 1,5 time.... :lol:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Marie, skjønner godt nervene. Jeg husker det selv. Det var hele døgnet hos oss, men den der "når braker det løs"-følelsen, den gjøre at man ikke helt klarer å slappe av selv når det er rolig. :console:

Det kan ikke ha vært lett. Her er ihvertfall dagene stabilt gode, så når vi våkner om morgenen vet vi at vi har mange gode timer foran oss. :) Men ja, det er akkurat den følelsen!

Lill; Mari har rett - du smelter våre hundesonenhjerter med slike historier! :heart:

Lykke til på sjekken idag / imorgen!! (Ammetåka - selv om jeg akkurat leste det så husker jeg ikke når du skrev det! :P )

I natt sov vi godt, og hun våknet på et perfekt tidspunkt etter formiddagsduppen, så vi trillet tur til mormor der hun bare pludret og var fornøyd, før vi trillet hjem igjen. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når det gjelder det å ha hund med magesjau og baby, det går vel an å gå en bitteliten tur ut mens baby ligger et trygt sted inne? Jeg husker at jeg var ute og lekte med fireåringen mens Sara lå inne og sov jeg. Gjør man ikke sånt lenger?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er gøy, det!! Hilsen E! :lol:

Det var fryktelig gøy! Men hun fikk bade i baljen sin nå i kveld, så da fikk hun plasket fra seg. Men tror ikke vannskålen kan stå tilgjengelig lenger...(ivertfall ikke for henne;p

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når det gjelder det å ha hund med magesjau og baby, det går vel an å gå en bitteliten tur ut mens baby ligger et trygt sted inne? Jeg husker at jeg var ute og lekte med fireåringen mens Sara lå inne og sov jeg. Gjør man ikke sånt lenger?

Det der har jeg lurt veldig på. For her får jeg definitivt et logistikkproblem om jeg skal ha med ungen HELE tiden. Feks når jeg putter vogna i bilen så sitter Tuva igjen i bilstolen, enten inne om jeg ikke har tatt henne ut eller i bilen om jeg har tatt henne ut. Og når jeg går på do så går jeg på do mens hun kan ligge i vuggen. Sørger for at katten ikke er inne og hunden tar jeg med meg på do da, men ja, hun er jo alene. Men jeg har inntrykket av at det er veldig fyfy å slippe de av syne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når det gjelder det å ha hund med magesjau og baby, det går vel an å gå en bitteliten tur ut mens baby ligger et trygt sted inne? Jeg husker at jeg var ute og lekte med fireåringen mens Sara lå inne og sov jeg. Gjør man ikke sånt lenger?

Joda, var jo det jeg gjorde også, når T endelig sov.

Jeg kommer jo til å måtte lufte hunden hver eneste dag, men siden han er voksen klarer han holde seg litt som regel til T sover.

Problemet kommer når, slik som i går, T nekter sove og skriker så fort jeg forsøker legge henne ifra meg og hunden tror han skal eksplodere hvert sekund, men samtidig bruker litt tid på å finne et passende sted å eksplodere på når vi kommer oss ut. :)

Og før folk nevner vogn og bæretøy. Vogna klarte jeg rett og slett ikke få opp understellet på, der det lå sammenlagt og med avmontert fremhjul. Bæresjalet krever litt skills for å få på seg i en fei. Og, det var -15 ute med en to uker gammel baby som knapt har vært ute enda.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er litt rådvill her. Nevøen til T døpes på søndag. Han ble syk på mandag, i går ble de lagt inn på sykehus noen timer, han har ørebetennelse og RS. RS leser jeg at smitter via hender og at man er smittsom i opptil 2 uker etter at sykdommen viser seg. I dåpen kommer det masse folk som ikke har sett henne enda og som sikkert vil plukke på begge barna. Jeg kjenner jeg blir litt overbeskyttende når hun bare er 3 uker :P Så, what to do? Bli hjemme vil jeg helst ikke, er fadder og har jo lyst til å se alle. Stå som en mur rundt henne og gi alle som vil hilse antibak? :lol: "Bare se men ikke røre"-regla?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er litt rådvill her. Nevøen til T døpes på søndag. Han ble syk på mandag, i går ble de lagt inn på sykehus noen timer, han har ørebetennelse og RS. RS leser jeg at smitter via hender og at man er smittsom i opptil 2 uker etter at sykdommen viser seg. I dåpen kommer det masse folk som ikke har sett henne enda og som sikkert vil plukke på begge barna. Jeg kjenner jeg blir litt overbeskyttende når hun bare er 3 uker :P Så, what to do? Bli hjemme vil jeg helst ikke, er fadder og har jo lyst til å se alle. Stå som en mur rundt henne og gi alle som vil hilse antibak? :lol: "Bare se men ikke røre"-regla?

Kanskje noen kan si noe om det på starten? De fleste vet jo at det ikke er bra for så små barn å bli ordentlig syke. Du trenger ikke sende henne rundt til alle, vi begrenset det i bursdagen til søstra til samboeren da E var nyfødt i og med at hun hadde vært igjennom så mye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er litt rådvill her. Nevøen til T døpes på søndag. Han ble syk på mandag, i går ble de lagt inn på sykehus noen timer, han har ørebetennelse og RS. RS leser jeg at smitter via hender og at man er smittsom i opptil 2 uker etter at sykdommen viser seg. I dåpen kommer det masse folk som ikke har sett henne enda og som sikkert vil plukke på begge barna. Jeg kjenner jeg blir litt overbeskyttende når hun bare er 3 uker :P Så, what to do? Bli hjemme vil jeg helst ikke, er fadder og har jo lyst til å se alle. Stå som en mur rundt henne og gi alle som vil hilse antibak? :lol: "Bare se men ikke røre"-regla?

Dere burde ikke gå, hvis han fremdeles er smittsom. RSpasientene ligger på isolat på barneavdelingen og man skulle tro at sykehuset har klarert både dåp og utskrivelse og da er han vel smittefri. Er han fremdeles syk, bør de jo avlyse dåpen for den syke babyen sin skyld.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje noen kan si noe om det på starten? De fleste vet jo at det ikke er bra for så små barn å bli ordentlig syke. Du trenger ikke sende henne rundt til alle, vi begrenset det i bursdagen til søstra til samboeren da E var nyfødt i og med at hun hadde vært igjennom så mye.

Nevø eller fetter forresten? :P

Fetter :lol: Min nevø! Ja, det går jo faktisk an, ingen dum tanke å si ifra sånn, hmm..

Dere burde ikke gå, hvis han fremdeles er smittsom. RSpasientene ligger på isolat på barneavdelingen og man skulle tro at sykehuset har klarert både dåp og utskrivelse og da er han vel smittefri. Er han fremdeles syk, bør de jo avlyse dåpen for den syke babyen sin skyld.

Er du sikker? Leser på nett at barn i de fleste tilfeller blir lagt inn om de er under 6 mnd bare? Men jeg stusset selv på at de ble sendt hjem igjen. Det med smittsom baserer jeg meg bare på det jeg har lest, at det smitter i 2 uker etter at sykdommen viser seg. Kanskje vi må høre litt mer hva svigesøster har fått beskjed om på sykehuset, hm.. Men enten så tester man vel positivt på RS ellers så er det noe annet? For i dåpssamtale i dag sa pappaen at "han har ørebetennelse og delvis (?) virus" til presten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fetter :lol: Min nevø! Ja, det går jo faktisk an, ingen dum tanke å si ifra sånn, hmm..

Er du sikker? Leser på nett at barn i de fleste tilfeller blir lagt inn om de er under 6 mnd bare? Men jeg stusset selv på at de ble sendt hjem igjen. Det med smittsom baserer jeg meg bare på det jeg har lest, at det smitter i 2 uker etter at sykdommen viser seg. Kanskje vi må høre litt mer hva svigesøster har fått beskjed om på sykehuset, hm.. Men enten så tester man vel positivt på RS ellers så er det noe annet? For i dåpssamtale i dag sa pappaen at "han har ørebetennelse og delvis (?) virus" til presten.

Man har vel ikke "delvis" virus? Jeg tror jeg hadde blitt hjemme egentlig. Veldig kjedelig med smitte, spesielt RS-virus.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fetter :lol: Min nevø! Ja, det går jo faktisk an, ingen dum tanke å si ifra sånn, hmm..

Er du sikker? Leser på nett at barn i de fleste tilfeller blir lagt inn om de er under 6 mnd bare? Men jeg stusset selv på at de ble sendt hjem igjen. Det med smittsom baserer jeg meg bare på det jeg har lest, at det smitter i 2 uker etter at sykdommen viser seg. Kanskje vi må høre litt mer hva svigesøster har fått beskjed om på sykehuset, hm.. Men enten så tester man vel positivt på RS ellers så er det noe annet? For i dåpssamtale i dag sa pappaen at "han har ørebetennelse og delvis (?) virus" til presten.

Ia har ligget på sykehus 15 ganger gjennom sitt unge liv. 13 av dem var før hun begynte på skolen. RSbarna lå på isolat og de pårørende menget seg ikke med oss andre. Jeg sier ikke at alle RSpasienter havner på isolat, men de som blir lagt inn gjør det. Dette er jo også fordi de andre små pasientene ikke skal bli smittet. De er jo syke fra før og tåler dermed lite. Men aldri i livet om jeg ville holdt barndåp om ungen min hadde RS og aldri i livet om jeg ville risikert at babyen min ble smittet av noen med RS. Fetter eller ikke, dåp eller ikke :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
    • Bodde i blokk (med heis) med marka like utenfor døra og parker i nærheten og synes det fungerte helt fint med valp/hund. Selvsagt deilig med egen hage som vi har nå, men det er først og fremst en større fordel for oss tenker jeg (tror ikke hunden bryr seg nevneverdig om å være ute i egen hage eller sitte en rolig plass ute i nærheten, med mindre hunden liker å være mye ute i hagen også alene da, som ikke har gjeldt hundene jeg har hatt/den jeg har). 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...