Gå til innhold
Hundesonen.no

Pannekakerøre


Guest Kåre Lise
 Share

Recommended Posts

Guest Kåre Lise

Hei lages det med bare mel egg salt og melk som på matprat eller har dere noen bedre tips?

Jeg kjøpte sånn ferdigrøre amerikanske her, men det er jo dyrt så tenkte lage selv. Er det forskjell på amerikansk og typisk norsk pannekakerøre? Såfall hva?

Og jeg burde vel kunne bruke stavmikser? Har sånn skikkelig stavmikser altså, sånn Gordon ramsay sak.. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Amerikansk pannekake er vel mye tykkere. Jeg har i alle fall alltid lært at pannekakene vi lager i norge skal være tynne og sprø. Er de for tjukke blir de gjerne deigete og tunge å spise.

Vi er to stk i husholdningen og bruker ca dette:

4 egg (tre om de er store som regel)

H-melk, usikker på hvor mye. I alle fall 6-7 dl.

Smør, litt smør så de ikke klistrer seg i panna, vanskeligere å lage tynne. Aner ikke hvor mye vi bruker, prøv deg frem. Men i alle fall 50-100g

Litt salt

Hvetemel til røra er passe. Den skal bli endel tynnere enn vaffelrøre, det er bare å prøve seg frem. Den skal kunne fordeles enkelt i panna når man "snurrer" på panna, men skal jo også være grei å få opp av pannen.

Stavmikser er stas :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en veldig kjekk grunn-oppskrift som jeg varierer litt ettersom hva vi har i hus. Veldig lett å huske i alle fall.

5 dl væske (melk, fløte, kefir etc. Gjerne en blanding)

4 egg

3 dl mel

+ litt attåt, det være sukker, salt, smør, krydder etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker det samme som soelvd, men jeg har ikke stavmikser *sjalu* . Vi har H-melk fordi jeg liker at den smaker mer og er litt tjukkere enn de andre variantene, så vi bruker den til alt som skal ha melk i.

Litt kefir som Puttiva skrev er også veldig godt, litt mer smak. Jeg har ikke noen fast mengde ingredienser, ser an hvor mange egg vi har og bruker som regel to eller tre, tar i litt melk og mel og ser hvordan konsistensen ser ut. Bedre med for lite enn for mye, for det er enklere å legge til melk om den er for tjukk :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg synes det er godt med kardemomme i pannekakerøren. Og litt havregryn om man vil ha den litt tjukkere (litt mer middagsaktig uten at de blir klissete og ekle inni fordi røra er for tjukk...)

Jeg har også kardemomme i røren + sukker.

Har brukt litt grovere mel i melblandingen noen ganger, men ikke bare grovt mel, det tror jeg blir kjipe pannekaker...)

Har jeg rømme så tar jeg litt av det i også.

Jeg har ingen mål, men begynner med mel (med litt salt i) også sper jeg ut med egg og tilslutt melk, som grunnregel har jeg at røren bør svelle i ca 30min før jeg steker pannekakene :) (Lager somregel røren på morgenen også setter jeg den ferdige røren i kjøleskapet og tar den ut når jeg skal bruke den, da er den ferdig svellet)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også kardemomme i røren + sukker.

Har brukt litt grovere mel i melblandingen noen ganger, men ikke bare grovt mel, det tror jeg blir kjipe pannekaker...

Det blir grusomt kjedelig, det kan jeg bekrefte.... ;) prøvde å lage sunne pannekaker, men innså at det rett og slett må være iallefall 50/50 lyst og grovt mel etter min smak (noen liker sikkert det også, da...)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøvde de amerikanske pannekakene men jeg hadde ikke alle ingrediensene, så de ble hvertfall ikke som på bildet . Ble helt greie, da.

De føltes litt tørre, hva gjør jeg for å få dem saftigere?

Følger oppskriften? :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tsk tsk.... :P

Jeg har alle ingrediensene bortsett fra natron og eddik, og så brukte jeg vaniljeessens istedet for vaniljesukker. Tok i litt ekstra fint sukker istedet.

Natron er vel det som gjør at de hever seg og blir luftige? Og ikke-tørre? Tror jeg? :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Takk for mange svar. :) og spesielt takk IW, hele greia kokte bort til kjøttkaker her da jeg ikke klarte bestemme med for om jeg sku lage amerikanske, men da utsetter jeg lett det og prøver vanlige det var litt komplisert.. :) Så kan jeg heller kjøpe de ferdige amerikanske igjen en annen gang, de funka de. ;)

Og ja, stavmikser er supert, jeg fikk en sånn bamix til jul, jeg må bare lære meg å bruke den mer.. Tar gjerne i mot forslag på det også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det er det som er litt trist med valpetiden, de blir så raskt store😄 Her blir det kanskje litt størrelse også, ganske store poter😍 Treningstips for sommeren: start på skiltene i RL, ta ett og ett om gangen. Sånn, trenings-sommeren er i boks😄
    • Hei, har noen tips til brae kenneler til stor hund? Fra Trondheim ned til Oslo området/Kristiansand? 
    • Det er fullt mulig å lære hunden å leke og ta leke som belønning. Jeg hadde en hund lik din, og fikk ham like fokusert på lek. I hovedsak gjøres det ved å belønne fokus på lek med mat. Legg en leke på gulvet, vent til hunden ser på den, belønn. Vent videre til han tar borti den med snute eller pote, så til han plukker den opp, osv. Bruk mat med "lav" verdi. Bruk tørrfôr som belønning, og jobb mye med ro når mat er involvert. Jeg tenker at her spiller mange faktorer inn. Hvordan er det på stuegulvet, hjemme? I hagen, på kjente områder? Begynn i lette omgivelser uten distraksjoner for hunden. Start med lave kriterier, enkle øvelser han kan. Hvis du bor i nærheten av en god hundeskole, sjekk om de har kurs i belønningsutvikling eller kan hjelpe deg med dette kanskje med en privattime eller to?  
    • Jeg tror nok løsningen her er å være tålmodig, og gi ham tid til å forstå hva som er forventet av ham. Du har åpenbart en matmotivert hund, som i seg selv er en stor fordel i lydighetstrening Vær nøye med å ikke gi godbit før han viser ønsket atferd, og gjør nok repetisjoner slik at han forstår mønsteret.    Gi det litt tid, så forstår han at det ikke hjelper å hoppe etter godbiten for å få den, iallfall!
    • Jeg har en hund som er veldig glad i mat og alt med mat skaper stress. Lydighet er vanskelig fordi uten godbiter så vil han ikke gjøre noe og med godbiter så blir han så stressa og kun opptatt av godbit og da hører han ikke etter hva han skal gjøre. Hvordan kan jeg trene lydighet da? Han liker ikke leker så det utgår. Han er ikke stresset uten mat men med en gang mat er med i bildet så stresser han fullt. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...