Gå til innhold
Hundesonen.no

Kjøre hard regime når det kommer til bur?


Sela
 Share

Recommended Posts

  • Svar 209
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hunder er ikke burdyr, hunder skal ikke oppbevares i bur. Hva gjør hun når hun må bort? Putter hunden i bur da også? Hva når hun er på skole/jobb? Brått er hunden i bur både på dagtid og om natta - da

Lurer på om sonisene noengang tenker over det faktum at det finnes plenty med hundefolk som bruker bur, faktisk kun om natten? At man bruker bur, betyr ikke nødvendigvis at hunden BOR i bur. Alt med m

Akkurat nå skulle jeg ønske vi hadde en peace-tegn-smiley. Eller et fredsflagg. Dere må slutte å ta alt så personlig, og bite tilbake med like personlige kommentarer. ALLE har fått med seg hva DERE

Det er absolutt INGEN som har sagt at man har en samlebåndsproduksjon hvor valper kommer inn døra og automatisk havner "bak lås og slå"? Har dere hørt om å bli kjent med valpen, se hvordan de første dagene går - og høre hva slags rutiner oppdretter innførte i de siste to ukene av valpens opphold hos oppdretter? Hele prinsippet bak å bruke et hjelpemiddel, det være grime, bur eller utstillingslenke oppunder halsen på en hund - så har man gjort en vurdering om behov før bruk (gitt at man er en oppegående hundeeier).

Våkn opp. De fleste hundehold hvor bur er vanlig å bruke starter gjerne med at valpen blir plassert der første natt, for sikkerhets skyld. Tryggest det skjønner du. Valper som går løs får jo alle høre at enten klarer de ikke roe seg, ellers spiser de noe farlig og dør.

De færreste av de som har bikkja si i bur såpass mye som jeg omtaler her ER ikke oppegående. De tror det er helt normalt, og at alle hunder har det best med gitter rundt seg store deler av døgnet. Uten tanke for å prøve uten.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Våkn opp. De fleste hundehold hvor bur er vanlig å bruke starter gjerne med at valpen blir plassert der første natt, for sikkerhets skyld. Tryggest det skjønner du. Valper som går løs får jo alle høre at enten klarer de ikke roe seg, ellers spiser de noe farlig og dør.

De færreste av de som har bikkja si i bur såpass mye som jeg omtaler her ER ikke oppegående. De tror det er helt normalt, og at alle hunder har det best med gitter rundt seg store deler av døgnet. Uten tanke for å prøve uten.

Det er jo nettopp dette her vi ser mangelen av blant den gjengse hundeeier og som er grunnen til at Sverige så seg nødt til å innføre egen lov om bruk av bur, og at NKK fulgte etter med anbefaling om at bur ikke bør være hunders primære oppholdssted.

Nei her skinner jo deres frelsningskampanje tvers igjennom - godt å se. Jeg skjønner hva dere sier, jeg er enig - men det utelukker da på ingen verdens måte å diskutere burbruk på et forsvarlig vis? Det går an å si "jeg er i mot burbruk på en uforsvarlig måte, men forstår bruken av bur som et hjelpemiddel". Igjen - flexiline, grime, utstillingsbånd, bur - alle er hjelpemidler som må brukes forsvarlig, brukes med en plan og med løpende vurdering av hundens velbefinnende. Det er da ikke så vanskelig?

EDIT:

For å kjøre en aldri så liten parallell til siste tids hendelser:

Hunderaser som krever litt mer enn en golden retriever for å bli et "godt hundeindivid i samfunnet" har jo vist seg å ha falt i uforsvarlige hender den siste tiden. Med uheldige resultater. Skal vi da - på bakgrunn av logikken "folk gjør feil, så da må vi være ensidige og KUN advare om ALL bruk" - advare mot hunderaser som krever ekstra? Skal vi advare om disse, også på en hundeforum fullt av engasjerte hundeeiere som åpenbart klarer å ha flere tanker i hodet enn uansvarlige dritthundeeiere? Skal man slutte å ha hold av slike hunderaser siden ikke alle klarer å "bruke dem rett"?

Endret av Gjest
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

De aller fleste hunder vil ha problemer med å bryte seg ut av et hus. Jeg har aldri hørt om (før nå) hvilket stort problem dette kan være for enkelte hundeeiere, men ser jo at man må ty til kreative løsninger/trening om man har en slik en. Heldigvis virker det å være et fåtall hunder som trenger slik type trening.

Nei da har du ikke hørt om mye, kjenner til ett lass av kreative schäfere for ikke snakke om ett desto større lass huskyer o.l. som kan være store utbryterkonger.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det synes jeg høres ut som en hund som takler dårlig å være alene hjemme i åtte timer.

Ja, det stemmer. Det var ikke min hund, men dog, den hadde ingen andre steder å være heller, siden den faktisk på det tidspunktet ikke hadde et hjem.

40 + 30 kg schæfer løs i huset uten hjemme-alene trening gikk da rett så bra uten bur det :P Jada, to døde lister, ble det, men det går. Jeg er slettes ikke antibur, men ser ikke poenget om det går uten :)

Var du borte fra dem åtte timer i strekk, fem dager i uken også? Og det var i så fall helt uproblematisk?

Ok, så NÅ gjelder det hundens sikkerhet også - frem til nå har du kun ofret huset og materielle gjenstander en tanke. Selvfølgelig kan en større hund gjøre større skader på gjenstander enn en liten hund - det er derfor man valpesikrer, evt plasserer valpen i et annet rom om man har for åpen løsning.

Det vet du selvsagt like godt som meg, bare er pisspreik, Line. Siden jeg skrev i det aller første innlegget mitt:

Buret var en trygghet for meg, fordi da vet man at valpen ikke går rundt og herper huset og/eller skader seg selv. Jeg kan heller ikke registrere at hunden min lider av traumer etter mitt "burmisbruk". Fra valpen var ett år, sluttet jeg å bruke bur for øvrig, og har i grunnen aldri hatt bruk for buret hennes siden, bortsett fra under eventuell transport eller hvis vi har hatt fremmede hunder i hus (da er det disse som sitter i buret selvsagt). Sankten som jeg anskaffet meg på et tidspunkt hvor jeg jobbet delt skift, lå aldri i bur, bortsett fra én eneste gang, og det var under transport.

Selve utdypningen av dette kom jo dere burmotstandere med etterpå, som ledninger, sokker i halsen, falle ned fra sofaen etc. Selv om kanskje ikke de siste punktene helt var det jeg tenkte på når det gjaldt sikkerhet da, så tenkte jeg at dere skjønte tegningen likevel. Men jeg kan gjerne utdype nærmere hva som kan være farlig for en liten valp på selvstyr i vårt hus i mange timer.

Si hva du vil, men alle hus eller leiligheter har et mindre rom hvor døren kan lukkes (tips: gang, bad). Men en hund som var så hysterisk hadde jeg ikke satt igjen hjemme alene i 8 timer jeg da...

Jeg har hatt en god del hunder her som åpner dører, uten den minste anstrengelse. Nei, nå driver du kanskje ikke å tar deg av andres hunder heller, men jeg får ganske mange hunder hjem hit, som jeg ikke kjenner, og jeg vet ikke alltid hva som kommer inn dørene her heller - og da er det greit å ha bur tilgjengelig. Jeg har hatt MYE omplasseringshunder hjemme, på frivillig basis, og når eierne opplyser om at hunden kan være alene hjemme (uten bur) så må jeg bare gå utifra det. Eller rettere sagt, jeg har fått erfare hvordan det er å gå utifra eiers opplysninger sånn helt blindt. Jeg, som de fleste andre kan ikke være hjemme og kose meg hundene mine hele dagen, selv om jeg hadde hatt lyst til det. Jeg har stort sett en arbeidsdag som varer fra åtte til fire og selv om jeg gjør frivillig arbeid og fungerer som fosterhjem, så kan jeg ikke slippe alt jeg har i hendene og føye meg etter omplasseringshundens behov. Jeg har gjort det jeg har kunnet i min jobb som frivillig, etter beste evne, og det innebefatter burbruk. Cut my head off!

Når det er sagt så er TS's sin hund mindre enn mine og er ikke valp - hvilken grunn mener du TS skal bruke for burbruken da?

Jeg har ikke noen konkrete tips, for jeg har ikke lest startinnlegget. Jeg bare registrerte burhysteriet var ute og gikk igjen, og følte for å si MIN mening.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var du borte fra dem åtte timer i strekk, fem dager i uken også? Og det var i så fall helt uproblematisk?

Ikke disse to nei, men min første schæfer (også hanne på 40 kg) var alene hjemme fra han var 5 mnd i 8 timer 5 dager i uka ;) Han ødela kun en telefonbok og mine bryluppsko.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei da har du ikke hørt om mye, kjenner til ett lass av kreative schäfere for ikke snakke om ett desto større lass huskyer o.l. som kan være store utbryterkonger.

Hva jeg har hørt om å ikke vet ikke du så mye om og den måten du prøver å diskutere på her kler deg ikke. At det skal være et stort problem at hunder bryter seg ut av hus har jeg vanskelig å tro på, til tross for at du visstnok har hørt mye mer enn meg ;)

Uansett ville jeg ikke tydd til bur som hjelpemiddel. Det blir for meg like unaturlig som å putte på hunden pigghalsbånd.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå vet jeg ikke helt hva planen er fremover, må se hvordan det går, men i vårt hus er faktisk badet vårt så lite at jeg tror han faktisk vil ha like stor plass i buret å strekke seg ut på :lol: . Men engelske hus er litt smalere enn norske, da, mange av dem.

Dessuten her vi bor er det mye bedre tilbud med f. eks hundeluftere, dagpass osv så kanskje vi kommer til å benytte oss litt av det.

Det er synd det er så svarthvitt. Vi bruket alt for mye bur på Mona, og det angrer jeg på idag. Men, jeg lærte av det! Lærte at sånn kan man ikke ha en hund. Allikevel betyr ikke det at Marvel aldri kommer til å måtte være i bur, men han kommer til å ha en STERKT redusert burtid sammenlignet med hva Mona hadde.

Av totalt egoistiske årsaker sover han i buret rett ved siden av senga, for det er vegg til vegg teppe på hele andreetasjen her (damn you engelske hus!! Jeg har byttet til laminat i stua men har ikke råd til å gjøre andreetasjen), ikke mitt hus og jeg kan ikke få tiss på teppet der oppe. Buret er kjempestort og han holder seg natta gjennom, vi står opp med en gang han våkner. Når han blir større skal han selvfølgelig ikke sove i buret.

Det er ikke alltid man kan bare la det skure når man f. eks leier eller bor i noen andre sitt hus.

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det vet du selvsagt like godt som meg, bare er pisspreik, Line. Siden jeg skrev i det aller første innlegget mitt:

Selve utdypningen av dette kom jo dere burmotstandere med etterpå, som ledninger, sokker i halsen, falle ned fra sofaen etc. Selv om kanskje ikke de siste punktene helt var det jeg tenkte på når det gjaldt sikkerhet da, så tenkte jeg at dere skjønte tegningen likevel. Men jeg kan gjerne utdype nærmere hva som kan være farlig for en liten valp på selvstyr i vårt hus i mange timer.

Jeg hadde ikke nevnt hverken sokker eller noe annet før du svarte meg jeg ;)

Jeg har hatt en god del hunder her som åpner dører, uten den minste anstrengelse. Nei, nå driver du kanskje ikke å tar deg av andres hunder heller, men jeg får ganske mange hunder hjem hit, som jeg ikke kjenner, og jeg vet ikke alltid hva som kommer inn dørene her heller - og da er det greit å ha bur tilgjengelig. Jeg har hatt MYE omplasseringshunder hjemme, på frivillig basis, og når eierne opplyser om at hunden kan være alene hjemme (uten bur) så må jeg bare gå utifra det. Eller rettere sagt, jeg har fått erfare hvordan det er å gå utifra eiers opplysninger sånn helt blindt. Jeg, som de fleste andre kan ikke være hjemme og kose meg hundene mine hele dagen, selv om jeg hadde hatt lyst til det. Jeg har stort sett en arbeidsdag som varer fra åtte til fire og selv om jeg gjør frivillig arbeid og fungerer som fosterhjem, så kan jeg ikke slippe alt jeg har i hendene og føye meg etter omplasseringshundens behov. Jeg har gjort det jeg har kunnet i min jobb som frivillig, etter beste evne, og det innebefatter burbruk. Cut my head off!

Og de rommene kan selfølgelig ikke låses?

Jeg har også jobb og kan heller ikke være hjemme og kose med hundene hele dagen. Det gjelder faktisk de aller fleste med hund, tro det eller ei.

Jeg har ikke noen konkrete tips, for jeg har ikke lest startinnlegget. Jeg bare registrerte burhysteriet var ute og gikk igjen, og følte for å si MIN mening.

Å lese hva saken gjelder er vel relevant uansett om tråden gjelder bur eller ei...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uansett ville jeg ikke tydd til bur som hjelpemiddel. Det blir for meg like unaturlig som å putte på hunden pigghalsbånd.

Jøss, hvordan transporterer du hunden din da? Flyr du med den i bånd hengende etter flyet? Kjører du med den på fanget kanskje?

(Ja, nå gjør jeg meg dum, for dette er en dum uttalelse. Håper du føler deg skinnhellig på pidestallen du setter deg på med slike påstander.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde ikke nevnt hverken sokker eller noe annet før du svarte meg jeg ;)

Nei, du gjorde vel ikke det ;)

Og de rommene kan selfølgelig ikke låses?

Nei, det kan de ikke. Jeg kan sikkert skru opp et hengelåsfeste, men jeg trooor ikke det er populært at jeg gjør det i disse teakdørene i et hus jeg ikke selv eier.

Jeg har også jobb og kan heller ikke være hjemme og kose med hundene hele dagen. Det gjelder faktisk de aller fleste med hund, tro det eller ei.

Ehm, det var vel det jeg forsøkte å poengtere eller noe. Beklager at du ikke tok den.

Å lese hva saken gjelder er vel relevant uansett om tråden gjelder bur eller ei...

Ja, det gjelder vel spesielt bare meg i denne tråden. Men du leser vel kronologisk gjennom alle tråder, før du eventuelt svarer i dem, det er vel fint å være perfekt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Hva jeg har hørt om å ikke vet ikke du så mye om og den måten du prøver å diskutere på her kler deg ikke. At det skal være et stort problem at hunder bryter seg ut av hus har jeg vanskelig å tro på, til tross for at du visstnok har hørt mye mer enn meg ;)

Uansett ville jeg ikke tydd til bur som hjelpemiddel. Det blir for meg like unaturlig som å putte på hunden pigghalsbånd.

Nei det vet jeg ikke, derfor forholder jeg meg til det du selv skriver når du aldri har hørt om. Og ja, noen raser og typer hunder er litt større problem at ferdes ute på egenhånd enn andre. Det er heller ikke bare hva jeg visstnok har hørt om men også selv erfart.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, du gjorde vel ikke det ;)

Nei, jeg gjorde ikke det - og siden du valgte å sitere meg så forholder jeg meg til det du svarer meg.

Nei, det kan de ikke. Jeg kan sikkert skru opp et hengelåsfeste, men jeg trooor ikke det er populært at jeg gjør det i disse teakdørene i et hus jeg ikke selv eier.

Du bor i det eneste huset jeg har hørt om som ikke har låsbare innedører.

Ehm, det var vel det jeg forsøkte å poengtere eller noe. Beklager at du ikke tok den.

*Flir*

Ja, det gjelder vel spesielt bare meg i denne tråden. Men du leser vel kronologisk gjennom alle tråder, før du eventuelt svarer i dem, det er vel fint å være perfekt?

Jepp :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt MYE omplasseringshunder hjemme, på frivillig basis, og når eierne opplyser om at hunden kan være alene hjemme (uten bur) så må jeg bare gå utifra det. Eller rettere sagt, jeg har fått erfare hvordan det er å gå utifra eiers opplysninger sånn helt blindt.

Først av alt, kjempeflott at du trør til og hjelper til der du kan. Virkelig.

Jeg har også vært beredskapshjem (tidligere), jeg har passet veldig mange hunder, og vet at selv om hunden sikkert var råflink til å være alene hos tidligere eier, så er det ikke en selvfølge akkurat at de kan overlates i et nytt hjem med lik ro. Det gjelder også hunder jeg har passet, jeg vet de kan være hjemme alene, men et annet sted med nye folk er det ganske sannsynlig at de må gjennom en liten "øverunde" og tilvenning hvis de ikke allerede er "generalisert" på å være alene flere plasser eller er veldig trygge i bunn.

Men dette visste du sikkert allerede, jeg ønsket bare å poengtere det siden temaet var oppe.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så du synes det er greit at mange, mange hunder tilbringer mellom 8-16 timer i bur hver dag? Vi skal ikke bry oss fordi eierne vet best? Ja, hun gjorde sikkert det damen fra valpekurset også, som helt uten grunn (eller oppdretter hadde jo anbefalt det, og som vi vet er oppdrettere de mest kunnskapsrike av oss hundefolk) satt valpen i bur over 2/3 av døgnet. Sikkert sunt for både kropp og sinn det :)

Gjør jeg?

Nei, men det hjelper ikke å terpe å gjenta seg her, ovenfor bevisste hundefolk som har bestemt seg for hvordan de vil ha hund. Bry dere gjerne, men respekter at andre har andre forutsetninger og valg når det gjelder hundehold. Og selv om noen synes at deres er den eneste riktige og fornuftige måten å ha hund på, så er det nå en gang ikke slik verden fungerer. Når det gjelder å ha hunden et par timer i døgnet i bur, eller mer enn det i perioder hvor det er fare for at den skader seg selv eller omverdenen (javisst koster det å ha valp, men jeg har nå ikke tenkt å bytte ut veggene i huset med det første likevel), så synes jeg det finnes veldig mye verre ting folk gjør mot hundene sine.

Snakker du 20 timer i døgnet så er det en helt annen diskusjon, som de færreste her på forumet har behov for...

På tide å skille ut en del innlegg og heller spleise dem inn i en generisk burdiskusjon?

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå skulle jeg ønske vi hadde en peace-tegn-smiley. Eller et fredsflagg.

Dere må slutte å ta alt så personlig, og bite tilbake med like personlige kommentarer. ALLE har fått med seg hva DERE mener nå. Hva skjedde med å gi gode råd til trådstarter, som kun ønsker å gjøre det beste for valpen sin?

Pust dypt inn og tell til ti. Ska sjå det blir likar i mårrå.

Peace out. :ahappy:

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Problemet er vel at trådstarters hund har opplevd manglende konsekvenser og manglende rutiner. Sånt kan det fort bli dårlige uvaner av :)

Nettopp, derfor skjønte jeg ikke komentaren din om at med burbruk hadde man unngått stressa hunder, slik som TS sin?!
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du ser burbruk og konsekventhet under ett - så skjønner du kanskje hvor jeg vil?

Om TS hadde vært konsekvent og brukt bur på en riktig måte for sin hund, og aldri "gitt etter" for å ha hunden i senga - ville den neppe vært som den er i dag.

(Men for alt jeg vet kan det hende TS kunne vært foruten bur, og heller brukt andre metoder for å skape en trygg plass hvor hunden føler seg komfortabel med å være alene. Det er TS som har nevnt bur i denne sammenheng.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du ser burbruk og konsekventhet under ett - så skjønner du kanskje hvor jeg vil?

Om TS hadde vært konsekvent og brukt bur på en riktig måte for sin hund, og aldri "gitt etter" for å ha hunden i senga - ville den neppe vært som den er i dag.

(Men for alt jeg vet kan det hende TS kunne vært foruten bur, og heller brukt andre metoder for å skape en trygg plass hvor hunden føler seg komfortabel med å være alene. Det er TS som har nevnt bur i denne sammenheng.)

Ja, men jeg skjønner fortsatt ikke hvor buret kommer inn. Konsekventhet er konsekventhet enten man bruker bur eller ikke. Ergo er ikke buret(nødvendigvis) noen quick fix. Jeg har hatt et par ødeleggere, men det har vært kortvarig, jeg måtte bare trimme de litt mer før jeg dro på jobb så de faktisk var skikkelig slitne, det krever litt ekstra av meg, men bare i en periode til de blir litt mer voksne og slutter med det tullet. Og ja, det er snakk om 40+ kg hunder som har gnegd sund rammemadrass og veggen i vinterhagen.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var det i Sverige de har kommet med en lovbestemmelse ang. bruk av bur til hund, og hvor lenge maks det er lov å ha hunden i det pr døgn? Mener jeg hørte noe om det for en tid tilbake siden.

Synd ikke Norge har kommet like langt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var det i Sverige de har kommet med en lovbestemmelse ang. bruk av bur til hund, og hvor lenge maks det er lov å ha hunden i det pr døgn? Mener jeg hørte noe om det for en tid tilbake siden.

Synd ikke Norge har kommet like langt.

Da hadde jeg i så fall vært kriminell, så jeg er i grunnen glad for at vi ikke har den loven jeg.

Edit:

Å lese hva saken gjelder er vel relevant uansett om tråden gjelder bur eller ei...

Det kommer forresten også helt an på hva som diskuteres uavhengig av startinnlegget. Jeg leste den siste sidens diskusjon før jeg svarte. Og svaret mitt gikk ut på det, bruk av bur, og mitt syn på nettopp burbruk.

For øvrig interessant å se hvordan svarene dine tynnes mer og mer ut, og begynner å sno seg rundt tulleting som hvor rart det er at jeg ikke har dørlåser på rommene i huset hvor jeg bor, eller hvor dum jeg er. Meningsløs kverrulering. Nå har jeg i alle fall gjort et ærlig forsøk på å gå nærmere inn på mine argumenter for egne valg. Uten at jeg kan se at det har kommet noen gode motargumenter eller noen som helst åpenhet eller forståelse fra deg. Jeg kan helt klart se at det ikke er spesielt nødvendig å putte en eller to dverg schnauzervalper i bur hvis man har litt tålmodighet og erfaring, men prøv å eksempelvis organisere en malle med valp, en boxervalp, en sanktunghund, en schæfer og en labbis på en fornuftig måte, uten bruk av bur, på begrenset plass og gå hjemmefra i visshet om at hundene har det trygt og godt. Sånn hadde jeg det faktisk i en periode og tre av hundene lå i bur når de var etterlatt alene. Jeg mener, når man har en hund som seriøst klarer å klatre i en veggseksjon og nå øverste hylle for å hente leken sin (true story og det var ikke sankten btw), så skal det mer enn litt trening for å kunne tillate seg å senke skuldrene når man lar hunden være alene hjemme.

Bur er noe dritt det, hvis man skal holde hunder som høns. Men for oss andre som liker å ha hundene rundt oss og helst med overalt, så kan bur på tross av dette være et fint verktøy når man håndterer flere, forskjellige og fremmede hunder daglig, eller for del har en særdeles aktiv, stor valp og kanskje en understimulert en til og med (shame on me, jeg var ung og dum, men det var faktisk utrolig praktisk, og de siste åtte årene har jeg aldri måttet putte henne min i bur, og jeg har heller ikke gjort det, annet enn eksempelvis under transport, kurs, etc). Jeg kan ikke fatte at det skal være så vanskelig å forstå seg på, jeg :icon_confused:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorvidt dører kan låses er faktisk et stort poeng når man bruker som argument for bur at hunden åpner døren..

At jeg ikke skriver lange avhandlinger som svar til deg handler om at jeg ikke finner så mye der og svare på. Det er bare masse ord uten nye argumenter eller problemstillinger. Jeg har svart på det før, og siden jeg ikke er på jobb så gidder jeg ikke å gjenta meg selv heller.

Men siden jeg tydeligvis ikke vet hva jeg snakker om fordi jeg har dvergschnauzer så avslutter jeg dette helt ;)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...