Gå til innhold
Hundesonen.no

Pris på å trekke hjørnetann


Mumriken
 Share

Recommended Posts

Var hos dyrlegen i dag og fikk trukket den siste hjørnetannen på sheltien min. Den satt bom fast selv etter en uke med rikking og den nye tannen var kommet helt ut. Dyrlegen sa det var en kort og enkel jobb og det hele tok under to timer fra jeg leverte hunden til de ringte og sa han kunne hentes. Prisen på å få trukket tannen ble på over 3800 kr.... og det syntes jeg var veldig mye! Tenkte bare høre her om dette er vanlig pris hos dyrleger i Oslo-området eller om jeg har "overbetalt" hos en veldig dyr dyrlege?

Må legge til at jeg er veldig fornøyd med service og oppfølging da så klager ikke. Ble bare overrasket over den veldig høye prisen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Betalte en gang 4600 kr for å trekke en valpetann + bittelitt skraping av belegg i samme slengen (var lite der), og de gjorde en drittjobb atpåtil. Blant annet fant jeg ut flere år senere at de skulle ha trukket 2 tenner der, for da var det plutselig en gjenglemt valpetann som ble løs.

Da trakk vi hos den nye veterinæren som jeg er ekstremt fornøyd med, der betalte vi 1000 kr, litt forskjell kan man trygt si. Aldri skal jeg bytte veterinær igjen, enormt fornøyd med denne kvinnelige veterinæren og prisen er absolutt overkommelig.

2 timer var forderfelig lenge også, da? Her har det tatt under 5-10 min selve inngrepet, og når jeg selv har trukket jeksler med lange røtter hos min tannlege, har selv akkurat det med å trekke tannen ikke tatt mer enn 30 min.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg måtte få trukket ei framtann på gamlemor her for en del år siden hos Oslo Dyreklinikk, og det kostet meg den nette sum av drøyt 3000 kr - det var full narkose og styr for ei lita framtann. Det ER dyrt med tannbehandling har jeg bare konkludert med.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi spurte om dette på en av Trondheims dyreklinikker (ingen nevnt...) da Dachsen vi hadde ikke fellte som forventet. De skulle ha 3000 kr for en tann. Vi hadde ikke de pengene liggende akkurat da så vi valgte å ventet. En uke etter var tannen ute helt gratis (eller, det kostet eg et nytt tyggebein...)

De vet å ta seg betalt dyreklinikkene...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ok. Ser det varierer en hel del da. Rart egentlig at det er så stor prisforskjell, men da har jeg sikkert betalt en vanlig pris til å være på en klinikk i Oslo. Tror jammen meg jeg skal spandere på meg en utvidet veterinærforsikring etter dette :P Ser at blandt annet trekking av melketenner dekkes av den hos Agria (selv om jeg ikke har bruk for den noe mer nå da :P) Kan fort bli penger spart å ha en utvidet forsikring for de med valper av liten rase ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Freke knakk en hjørnetann. Den hadde begynnende infeksjo og jeg valgte å få den operert ut fremfor trukket ut, fikk alternativene +/- ved begge metoder og prisforskjellen. Operering er selvsagt dyrer og ble valgt da dette ikke var snakk om en tann som var moden for å komme ut + infeksjonsfaren som var der. Dette betalte jeg 3100 for. Skulle jeg trukket den hadde det kostet ca. 1700. Muligens er det noe billigere om det er en "moden" tann som skal ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hunden min måtte trekke en tann oppe, en melketann som ikke hadde falt ut av seg selv. Det tok den lokale Smådyrsklinikken 1100 kroner for. Prisen fikk jeg oppgitt på tlf, så det var tydeligvis en fast pris for tanntrekking, virket det som.

Det er virkelig helt sykt at en annen klinikk kan ta 3 x den prisen! :huh:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg har en hund på 11 måneder som er litt merkelig. planen er at vi skal stille han ut etterhvert . Men vi har et problem han er ikke glad i «dør listene» inn til nye bygninger eller rom.. Vanskelig å få han inn i rom, da han nekter å gå inn.. vanskelig å motivere og det har skjedd at han har kommet ut av båndet når vi har vært på vei «inn» . Andre steder igjen kan dette gå helt fint.. Vi trenger tips å råd til at han mestrer å gå gjennom døråpninger over dørlistene, hvordan gjøre dette på en god måte slik at det ikke blir noe verre .. vi har også perioder der han kommer inn i det nye rommet / bygningen , blir han usikker på underlaget og snuser på «parkett skillene» akkurat som han reagerer på lister og planke skillene i gulvet . Han går på det, men er ikke akkurat komfortabel. (han går som regel bare rett fram akkurat som han har en sti) Andre steder igjen kan dette gå helt fint. Vi har valgt å bare overse det , til han løser det selv og skjønner at det ikke er noe skummelt med tanke på «spøkelsesalderen» . Det som jeg ønsker råd om er hvordan få hunden til å mestre å gå inn i nye rom? Vi skal stille han ut etterhvert , og blir det innendørs er jeg redd for at han ikke vil trives da han ikke er komfortabel med å gå inn i nye rom eller å gå på ukjente underlag.. Vi har han med jevnlig på nye ting i nye miljøer, men ikke vært rundt på utstillinger enda.  noen som har vært borti dette ? han er veldig sta og litt vanskelig å motivere da staheten er sterkest😅 ingen av søskene har redsel på gulv, men de kan reagere på lister eller streker. Men det har gått over når de har blitt voksne på de andre kullene .. De har blitt godt sosialisert hos oppdretter og gått på ulike underlag og vært i forskjellige rom. 
    • Ingen fremgang på utgangsstilling. Han setter seg konsekvent ned i 90 graders vinkel mot meg om venstre hånd er tom. På den lyse siden er direkte levering av apportbukken konsekvent nå. ..for tiden. Kan belønnes med kampeleke eller et nytt kast. Gir håp om å få utgangsstilling på tom hånd en dag.  Den største utfordringen vi har er manglende IVER på tom hånd. Den viser seg i sitt og dekk, spin og twirl, hvor han er uengasjert og treg uten godisen i hånden. Trenger ikke være foran nesen hans, jeg kan stå på litt avstand med hendene i ro, men det MÅ være godis i dem - ikke i lommene, ikke på hylla, men i hånden - for å få IVER og fart i bevegelsene. Han er SÅ flink når jeg har godisen i hendene. Lineføring/fvf har vi mer fremgang med på tur. Her tilbyr han bedre og bedre posisjoner over lengre tid, med iver, fordi han har skjønt at godisen BLIR plukket opp fra lomma, eventually.  Det hele handler vel om å ha tillit til prosessen. Rome wasn't built in a day.  Han er forøvrig vokterhund med stor V. Ansvarsbevisst som få. Ble irritert av at jeg nettopp flyttet meg fra skrivebord til sofa i samme rom, for da "måtte" han også reise seg fra det harde gulvet han foretrekker ligge på, og flytte seg de to metrene etter meg. Han så hvor jeg satte meg, lenger inn i rommet uten mulighet for å stikke av uten å måtte passere ham, men avstanden.. Han sukket tungt og irritert over the inconvenience jeg påførte ham, før han motvillig - på eget initiativ - fulgte etter og la seg ned igjen. Max en meters avstand for god sikkerhet ser ut til å være regelen han har lagd for seg selv. 
    • Jeg har ingen evne til å forstå hvordan dere klarer å leve uten hund i hus, bare tanken gir et mareritt av et tomrom… Skjønner selvsagt at livet er livet, men hjelpes.
    • Jeg levde uten hund i fem år. Presterte flytte da jeg var hundeløs pga drittsekk "kjæreste" med egen allergi og allergisk datter. Da det var slutt satt jeg i situasjonen at huseier nektet meg å ha hund, og det var vanskelig å flytte fordi jeg bodde godt og sentralt til en rimelig penge, og fant ikke noe tilsvarende innen budsjettrammen. Planla neste hundehold så og si daglig, i fem lange år. Merker nå hvor mye lettere hverdagen var uten. Den ubegrensede friheten til å gjøre whatever når som helst uten å måtte planlegge for hunden. Samtidig var savnet der hele tiden. Det er fordeler og ulemper med og uten. For meg er hund er såpass berikende, jeg føler meg ikke hel uten, så jeg gir heller gir avkall på den friheten en har uten. Bare det å gå en tur uten hund er direkte smertefullt. Jeg gråt jevnlig i savn av hunder jeg har hatt.  Kjenner forøvrig på at det er pes å ha valp og jeg gleder meg til han er voksen. Når han er voksen vil jeg antakelig savne valpetiden 🤷🏼‍♀️
    • Her tenker jeg hundeeierene bør dekke sine egne skader, jeg vil si det er ganske delt skyld. Dette var ikke en fremmed løs hund som kom uforutsigbart på, og jeg mener dere begge hadde ansvar for å forutse og forebygge denne situasjonen. Hvis du var ukomfortabel med at den andre hunden var løs burde du gitt beskjed om det og krevd at hunden var i bånd, ihvertfall i nærheten av dine. Samtidig burde hans eier selvfølgelig også sørget for å ha kontroll når han oppsøkte dine. Nå vet jeg ikke hvor godt hundene kjenner hverandre eller om de har vært mye sammen før, men nettopp dette er jo grunnen til at hunder ikke skal sosialisere med andre i bånd, selv om det jo som oftest går bra. Jeg mener ikke at din hund burde vært løs, men at den andre burde vært i bånd når den tydeligvis ikke holdt seg unna dine.  
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...