Gå til innhold
Hundesonen.no

Yaktrax brodder


Symra&Pippin
 Share

Recommended Posts

Jeg klarer omtrent ikke å gå ute nå. Jeg har sånne brodder som man kjøper over alt, en gummigreie som man trer på skoene, med knaster under. Jeg har klart å falle to ganger nå med disse på, og med mine stive knær så slår jeg meg skikkelig når jeg faller! :icon_cry:

Jeg hører at flere av dere skryter av Yaktrax. Fungerer de på sånt føre som er her i Trøndelag nå tro? Vi snakker om steinhard, såpeglatt is med vann på. Strøsand skylles bare bort. Det er bratte bakker nedi her jeg bor, og det er nummeret før jeg lufter hunder i langline mens jeg selv sitter på en benk i hagen!

Hvor selger de Yaktrax i Trondheim? Pris?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De funker sånn tålig greit. Du sitter jo ikke fast, men får mye bedre feste. Nå skal det sies at jeg ikke har prøvd andre brodder enn Yaktrax.... Så vet ikke hvordan de sitter på i forhold til andre. Men det er jo et must på sånt føre som er her i Trondheim nå.. Var nettopp ute, og holdt meg på beina, men hadde nok et par ganger der jeg sklei litt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg syntes ikke Yaktrax broddene er så gode på slett blåholke dvs is som er helt jevn og ikke noe snø eller feste på, men jeg kommer meg da frem :)

Nå har mine Yaktrax brodder holdt i 3år, så nå så har en stropp på hver sagt takk for seg, så jeg har vært på ebay og kjøpt nye brodder:

Skikkelige "pigger" til blåholka og "Yaktrax" brodder foran og "pigger" bak

Dersom disse ikke er bra, så går jeg tilbake til Yaktrax fordi jeg er fornøyde med dem, unntatt som sagt på helt slett is ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kun vanlige piggbrodder, og de funker fett for meg :) Renate, de første piggene dine så nesten ut som fjellklatrerpigger, pass deg så du ikke setter deg fast i isen :lol:

Jeg har nesten tenkt på det selv...ser kanskje litt harry ut der jeg kommer med klatrepigger, jeg får prøve og se, ellers så selger jeg dem her inne til folk som kanskje bor på steder med isbre ha ha :rofl::P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vanlige brodder er jo som å gå på.. Ja jeg vet ikke helt hvordan jeg skal si det, men det blir jo nesten som små meie-knotter. Yaktrax-spiralene går på kryss og tvers, og derfor gir de så godt feste. Om man sklir "langs" en spiral er det en i motsatt retning som stopper. Ikke at man sklir da, men du skønner :) På skikkelig glarholke er det ingenting som funker 100%, men yaktraxene er det som kommer desidert nærmest.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vanlige brodder er jo som å gå på.. Ja jeg vet ikke helt hvordan jeg skal si det, men det blir jo nesten som små meie-knotter. Yaktrax-spiralene går på kryss og tvers, og derfor gir de så godt feste. Om man sklir "langs" en spiral er det en i motsatt retning som stopper. Ikke at man sklir da, men du skønner :)På skikkelig glarholke er det ingenting som funker 100%, men yaktraxene er det som kommer desidert nærmest.

Joda, mine fjellklatrer pigger funker nok (se høyere op i tråden) hi hi ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lånte noen piggsko i jula. Funka supert! men de var ikke kjempekomfortable å gå flere km på. Var litt harde med relativt dårlig demping. Dette var en støvlevariant, ikke "joggesko med pigg". Men for all del, skulle gjerne hatt et par slik som denne vinteren har vært så langt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har begge sorter, og jeg synes ikke yaktrac er så bra på is. De sklir sidelengs. Det beste å ha utenpå skoene er rett og slett etpar store strikkesokker i ull. De "fester" seg til den våte isen. Klippe av linningen og tre sokken utenpå støvlene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte yaktrax til 250 kr på G-Sport i går, og dro rett ut og jogga med jentene! Det var verken føret eller broddene som skapte problemer, men en viss rød fare ved navn Aiko. :gaah:

Men broddene er supre, sjøl om jeg ikke kunne tru det helt da jeg balanserte oppover isveien med stive knær, UTEN å tryne! :banana:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg prøvde Yaktrax-broddene mine for første gang i dag, og de fungerte veldig fint! Gode både på glatt holke, strødd is og hardpakket snø. Innimellom kom jeg til strekninger med helt bar asfalt, og der var de litt ubehagelige å gå med. Skoene jeg gikk med i dag har ganske tynn såle, så da kjente jeg det kanskje ekstra godt. Men uansett vil det jo ikke være særlig mye bar asfalt på en strekning som jeg velger å ta på meg brodder for!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har yaktrax og de siste dagene har jeg lett opp de mest "holkete" og ustrødde delene av veien for å teste de litt når jeg har gått tur. De funker veldig bra synes jeg :) På virkelig hard og glatt stålis kjenner jeg jo at det er glatt, men jeg sklir ikke. Er mye mer fornøyd med disse enn med de vanlige broddene jeg hadde før.

Skal sies at det er ganske flatt her, så jeg har ikke prøvd dem i bratte bakker med blankis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
    • Tenker de er forskjellige og ting går i orden etterhvert. Om han bare vil på do og sovner fort etterpå så hadde jeg bare fortsatt med å gå ut. Men vært dritkjedelig sånn et det ikke er noe belønning i å våkne utover at han får gå på do. ❤️  Limit måtte jeg lufte ganske ofte, opptil ca halvt år gammel, men sovna fort igjen. Karma sover foreløpig 6-8 timer i strekk på natta, men er da VÅKEN når hun har vært på do. 😂(Turboturid den der) Så blir tidlige morgener og heller en hvil på sofaen ila morningen isteden. 😴
    • Men du sier ikke når dere legger dere, man kan ikke forvente at en liten valp skal sove 8t i strekk, det tar som regel litt tid.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...