Gå til innhold
Hundesonen.no

Adferdsterapaut pga biting?


Missy-
 Share

Recommended Posts

Har ingen videre kjennskap til BB, men store voktere. Jeg ville absolutt tatt dette seriøst, og aktivt jobbet videre med dette. Fått en plan av din instruktør, tatt denne med til oppdretter(i samtale med) eller andre som har god kjennskap til rasen, og så blitt enig om hvordan dere skal jobbe videre.

Når det gjelder om dere trenger å kontakte adferdsterapaut så ville jeg svart at det kommer helt ann på hva dere har av erfaring med hund, selv vet jeg at det blir letter å gjøre en ting etter å ha sett andre gjøre det, eller få noen til å veilede meg i situasjon.

Generelt sett så har jeg erfart at mange av disse vokterrasene husker lenge det de har lært, og holder seg til det, istede for å teste ut så mange nye adferder, om dette gjelder BB så er det grunn nok til å ta dette seriøst.

Når det er sagt tror jeg ikke dette vil gi noen ringvirkning på deres BB når den er voksen, virker som dere ønsker å jobbe med det, og så lenge dere er bevisst på hvordan dere jobber så blir nok ikke dette ett større problem enn hva man kan forvente av en vokterrase.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 55
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg synes trådstarter skal høre på de som faktisk kjenner rasen og vet hva man bør ta på alvor fra tidlig alder av. Det blir aldri feil å forebygge framfor å få seg en overraskelse når bikkjedyret bik

Takk for melding! Jeg vil anbefale deg på det sterkeste å ikke presse han til å "godta" at hvemsomhelst "tafser" på han i den alderen han er nå - han vil nok måtte godta det, men du kan risikere å ska

I beg your pardon?

Jeg har oppdratt 9 Boerboeler og produsert 30 stykker i 3 forskjellige kull, og har aldri opplevd at noen av dem har forsøkt å bite Veterinæren, men Veterinæren min har på den andre siden aldri vist frykt overfor hundene mine.

Mene er instruktør og konkurerer på høyt nivå i lydighet med Nurket sitt - så sug til deg all den informasjonen hun vil gi deg ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har oppdratt 9 Boerboeler og produsert 30 stykker i 3 forskjellige kull, og har aldri opplevd at noen av dem har forsøkt å bite Veterinæren, men Veterinæren min har på den andre siden aldri vist frykt overfor hundene mine.

Mene er instruktør og konkurerer på høyt nivå i lydighet med Nurket sitt - så sug til deg all den informasjonen hun vil gi deg ;)

Hører absolutt på hva Mene sier :) Det gir en ekstra trygghet å få råd fra erfarne folk med rasen! Det kan jo også nevnes at vi har møtt flere "hundefolk", som har hjulpet med å trene på håndtering og ingen mener han er noen "monstergutt". Jeg tror han reagerte slik pga hvordan situasjonen var der og da(han ble holdt fast hardt og vetrinær var redd).

Nå skal matmor og matfar til Stavanger i helgen, så får vi høre dommen fra valpepasser også :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er jo Mir her i helgen og tenkte bare og dele mitt syn på biteraptusene hans. Inntrykket mitt er at det er helt vanlig valpebiting som kommer når han er gira eller overtrøtt. Absolutt ikke noe 'agresiv' type biting. Han begynner og bite på teppet mitt når Kodak ikke vil leke, når jeg skal ta han vekk, glefser han rundt seg, type jeg vil leke med denne, slipp meg! Jeg slipper ikke, tar han rolig med inn på stua, mens Kodak får ligge igjen i gangen. Han sliter litt med og roe seg, jeg ignorerer og han sovner til slutt :) Så løsningen er vell bare og trene ro trening og kanskje trene på og starte og avslutte lek? Mitt tips iallefall :)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Labtispe (noe partisk her). Ønsker du ikke heftigheten til jaktlinjer har man jo dual, eller også linjer av standard som ikke er blant de tyngste. Finnes absolutt standard labs som er flotte med funksjonelle kropper (og hjelper jo når de holdes slanke og spreke).    Lagt til: Ellers gjelder de samme linjene golden også, med mindre pelsstell enn på springer.
    • Hei sonen!  År 5 uten hund. Nå er jeg lei. Har vært innom de fleste rasene (altså vurdert) og har over gjennomsnittet (nerde) kunnskap om raser, men allikevel sliter jeg litt med å lande. Kanskje dere kan hjelpe?  Springer eller Sheltie. Meeennnnn. Springer: redd pelsstell men skjønner at man kan klippe den I sportsklipp uten å barbere eller ødelegge pels.  Sheltie: hater bjeffing, ser på fb gruppene at 9/10 sliter med unødvendig bjeffing og at de ikke egner seg I ymse sport grunnet lyd...   Hva skal jeg med hund?  Familie hund som jeg kan trene med og dra på kurs/seminar med. Lære mer hands on, har masse bok kunnskap men mangler litt hundespråk forståelse og hvordan løse problemer. Går turer i fjell og skog. Er mye ute og diller med barna.  Jeg har stor familie, 2 små barn, 1 stort. Mye barn innom på besøk.  Kom gjerne med andre forslag, men har vært igjennom alle rasene og slått de fra meg av forskjellige årsaker. Hjertet mitt vil en ny bruksschæfer tispe men hjerna sier nei  
    • Jeg er tispemennenske, og trives mye bedre med tisper enn hannhunder.  Men jeg oppfatter ofte hannhunder som mer kosete, og lojale.  De er ofte "dummere" enn tispene synes jeg.. Skal ha tispe denne gangen også. 
    • Jeg får ofte raskere bånd med hannhunder jeg omgås, men jeg har nok selv landet på at det er tisper jeg skal ha nå. Foretrekker å ha hund som ikke skal tøffe seg eller bli tøffet på av andre hunder (og min erfaring er at dette er svært mye mer utbredt blant hanner enn tisper, selv om det det å forvente uansett kjønn blant noen raser), og synes ikke det er stas med høy kjønnsdrift hele året og stresset det kan medføre heller. Men hanner er generelt noe friskere (på den måten at det er flere tisperelaterte plager enn hannhundrelaterte) og ikke variabel i forhold til egen syklus som noen tisper er. 
    • Hannhunder kan sikkert være fine dyr for noen, men det er dessverre ikke min personlige opplevelse, og den jeg har hatt ga ikke særlige gode erfaringer med kjønnet. Jeg foretrekker helst tisper, især siden man nå ønsker drive oppdrett. Syntes de er mer seriøse, ærlige og stabile oppå det igjen. For ikke å snakke om manglende snoppevask, markering og lettere for samkjønnsaggresjon For all del, jeg kjenner trivelige hannhunder, og en gang i fremtiden var planen å forhåpentligvis importere en trivelig og fin en. Men har skjønt at å planlegge hund skal jeg ikke gjøre, det går aldri som jeg vil   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...