Gå til innhold
Hundesonen.no

Miniatyrhunder - vanskelige å få rene inne, markering - avl/genetikk?


Guest 2ne
 Share

Recommended Posts

  • Svar 63
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Dere pleier å spørre om hannhunden som blir brukt i avl markerer mye eller? ALDRI falt meg inn å spørre om dovanene til hunder som blir brukt i avl!

Hm ja, spennende. 2ne: Hm, er jo interessant om det er slik, men igjen, jeg har hatt miniatyrhund, både griffon og cavalier (som tidligere gikk under miniatyrhundklubben) og var inni rasemiljøet på

Det er ikke andre ting som spiller inn når det kommer til miniatyrhunder da? Må innrømme at Jonas er den minste hunden jeg har hatt og han brukte dobbelt så lang tid som noen av de andre, men det ha

Jeg er ganske sikker på at det er SANT at mange miniatyrhunder sliter med å bli husrein fort. Jeg ante ikke noe om dette før jeg skaffet meg Blondie, tok henne ut hver gang etter hun hadde spist, sovet, lekt osv, og dette hjalp også min mor med, som har fått flere valper husreine på korttid. Likevel tok det 1 år før Blondie ikke tisset inne, og enda lengre tid før hun ikke bæsjet inne (hun kan fremdeles finne på å gjøre det om hun er dårlig i magen). Da først fikk vi høre at dette var vanlig på miniatyrhunder og jeg har senere også hørt om flere tilfeller. Ingen latskap, men det er godt mulig genetikk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så vet vi det :D Selv om vår minste er 6 kilo, regnes nå rasen som miniatyrhund. Hun tisser aldri inne, men hun har nå hatt noen bomelibom uhell. (Ser bort fra de første dagene, da de var preget av oppbrudd og slikt både herfra og derfra). Men er hun løs i magen, går det noen ganger galt om natten, eller mens vi er på skolen. Jeg vet det er henne, for hun sprer møkka litt utover både her og der. Første bikkja vi har hatt som går mens hun driter :icon_redface: Nå ser ikke jeg på det å vaske ryer, hundetepper og gulv som noe stort offer, men det er jo greit å vite at det ligger i størrelsen på bikkja, da :D Ikke skjer det så ofte heller, så det er sagt..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aldri tenkt over før... Mamma's hund vart raskt stuerein, min hund, som er dattera til mamma's hund derimot var vel like rundt året før ho slutta å gjere i frå seg inne mens eg eller mamma var heime. Når vi ikkje er heime kan "uhell" fort skje, men ho held seg i mellom 5 og 7 timar enkelte dagar, sååeh. Men treg var ho, og eg sprang ut ti tusen gangar om dagen når vi jobba med saken :rolleyes2:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 11/8/2011 at 5:46 PM, 2ne skrev:

Hvis det er basert kun på hvordan oppdrettere har sine hunder, så burde miniatyrhunder lære seg å bli husreine like raskt/seint som andre raser.

Jeg tror det har mye med hvordan de store oppdretterne og utstillerne har hundene sine, er jo ikke uvanlig at de har 10 -15 hunder hver som går mest inne. Har aldri hørt om en normal, familiehundminiatyr som ikke har blitt husrein i rimelig tid. At hunder som er løse i magen kan gjøre fra seg inne er jo ikke et husrenhetsproblem, tenker jeg. Jeg har spydd utover hele gulvet når jeg har hatt omgangssyken jeg, selv om jeg vet at jeg egentlig burde ha gjort det på do. Må man så må man..

  På 11/8/2011 at 6:10 PM, Loke skrev:

Det er ikke andre ting som spiller inn når det kommer til miniatyrhunder da?

Må innrømme at Jonas er den minste hunden jeg har hatt og han brukte dobbelt så lang tid som noen av de andre, men det har jeg alltid skyldt på bosituasjon for. Når vi fikk han bodde vi i en leilighet i 4 etasje liksom, han hadde tisset lenge før vi fikk oss ut. Miniatyrhunder er oftere leilighetshunder er de ikke? Mulig jeg er på bærtur her nå altså, men når jeg i tillegg hører om miniatyrhund eiere som bruker kattedo på hundene fordi de ikke gidder gå ut så ofte, så tenker jeg at det kanskje ikke bare er genetikkens skyld at den myten (el hva det nå er) har oppstått.

Nemlig.. har man femten bikkjer er det jo en heldagsjobb bare å lufte de i tide..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp, jeg ser på våre hunder som renslige. Det skjer aldri uhell når vi er hjemme og våkne og de uhellene som er, er faktisk slikt man må regne med :D Bare tulla jeg. Det er vi som lærer hundene å gjøre fra seg ute, det er ikke noe som ligger genetisk i en hund. Bruk hodet, jenter. Hunder har ingen lang historie på å bo innendørs. Pass på for menneskeliggjøring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 11/8/2011 at 9:49 PM, ida skrev:

*klippe* Det er vi som lærer hundene å gjøre fra seg ute, det er ikke noe som ligger genetisk i en hund. Bruk hodet, jenter. Hunder har ingen lang historie på å bo innendørs. Pass på for menneskeliggjøring.

Det er jo ikke bare miljø som avgjør hvor fort en hund blir husrein. Jeg har brukt helt like metoder på begge mine hunder der den ene ble husrein da han var 6 måneder, og den andre var husrein ved ihvertfall 9 uker. Sånn som med rasen shiba for eksempel, så er det jo relativt vanlig at valpen kommer stuerein ved 8 uker. Det er jo ikke helt utenkelig at noen raser da sliter med å bli stuereine?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kua er i en alder av 11 mnd ikke husrein. Hun tisser stort sett ute men driter inne (selvom vi går laaaaaaang tur så kniper hun igjen).

Jeg tviler på at det er latskap det står på for hun er ofte ute (hun må forresten tisse igjennomsnitt en gang i timen kontra tesh sine to ganger i døgnet) MULIGENS mange av miniatyrene ikke blir ordentlig husreine fordi de ofte må på do? Kua tisser ikke inne om vi er ute en gang i timen så lenge hun er våken, hun holder seg derimot bare litt, men går til døren å sier ifra.

(Kua veier 5 kg)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 11/8/2011 at 6:34 PM, LivB skrev:

Jeg kjenner en del miniatyrhunder og kun en er en innetisser. Det er en toy som ikke får noe særlig utetid, den er nemlig kjøpt for å koses med - ikke gå tur med.. :hmm:

Jeg har forøvrig hørt at cc hanner og italiensk mynde hannhunder er notorisk vanskelig å få renslige, men det er også de eneste rasene jeg har hørt er "innetissere". Jeg kjenner ikke så godt til cc og iggy miljøet, men vet at på CCsnakk har det vært lange tråder om urenslige hannhunder, så noe rasebetinget er det kanskje?

Sølve ble ikke renslig før han var ca 5 mnd gammel, men så var han en vintervalp som hatet kulde. Portisen (vårvalp) til venninnen min var ikke renslig før hun var 7 mnd, så det er vel uansett ganske individuelt.

Og nå ut på tur i mørten og på med refleksselen - er superfornøyd med Sølves nye Dog-e-Lites sele. Han ser ut som et lite juletre der han tripper og går i veikanten. :D

Dette tror jeg også går mye på eiere og holdningen i miljøet generelt. Noen raser har hannhunder med mer hormoner enn andre raser, og jeg tror cc er en av dem. Jeg var på en del treff når hun var yngre og en genganger var at du ikke måtte sette fra deg noe på pakken, for alt fra sekker til stoler og jakker ble pisset ned. Eierne sto og lo hvis det skjedde. Hadde dette vært min hund ville det vært første og siste gang for å si det sånn.

Italieneren til ei venninne pisset på dekket til nabobilen er om dagen. Hun kommenterte det som om det var artig, og lot den pisse ferdig. Det er bare helt sykt.

Jeg synes min brukte litt lang tid på å bli husrein. Det skjedde når hun var 4-5 mndr. Blæra er mindre og det er lett å overse tissedammer etc også. Grunnen til at det tok såpass har jeg alltid trodd kommer av at jeg fikk en naken valp i starten av februar, og det faktum at valpen aldri hadde vært ute (!) før jeg hentet den!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 11/8/2011 at 7:39 PM, Line skrev:

Rasen min kan ha lettere for å få urinstein enn mange andre raser. Det er ikke et stort problem, men nok til at jeg vil ha kontrollspørsmål ang vannlating ja.

Men nå snakker du om et helserelatert problem. Å bli seint husrein er ikke nødvendigvis helserelatert? Det er ikke et issue når jeg ser etter hanner ihvertfall.

  På 11/8/2011 at 7:39 PM, Line skrev:

Nei, men at det kan være. Blir ikke fornærma av den grunn, men man ser kanskje andre aspekter når man har opplevd slikt. Derfor synes jeg man nok kanskje er litt uforsiktig når man bruker en ung hann som ikke er husrein hvor det kanskje kan ligge genetiske årsaker til det. Hva er problemet med å vente litt liksom?

Hvorvidt man bør bruke en ung hann eller ikke avl er en litt annen diskusjon, syns jeg. Det er for det første en sak mellom tispeeier og hannhundeier, og for det andre, at noen har frustrasjonsutblåsing i akkurat nå-tråden er ikke en invitasjon til å trykke meningene våre over hodet på den stakkars eieren av den grunn.

  På 11/8/2011 at 7:45 PM, Raksha skrev:

Tone, nå er du flink til å legge ord og bombastiske meninger i innleggene mine jeg ikke har hverken skrevet eller intendert, så det blir for dumt.

Jeg har ikke vært bombastisk jeg, hverken på dine eller mine vegne, og hvis det blir "for dumt", så er det jo bare å prøve å forklare hva du mener bedre?

  På 11/8/2011 at 9:06 PM, minstemann skrev:

Jeg tror det har mye med hvordan de store oppdretterne og utstillerne har hundene sine, er jo ikke uvanlig at de har 10 -15 hunder hver som går mest inne. Har aldri hørt om en normal, familiehundminiatyr som ikke har blitt husrein i rimelig tid. At hunder som er løse i magen kan gjøre fra seg inne er jo ikke et husrenhetsproblem, tenker jeg. Jeg har spydd utover hele gulvet når jeg har hatt omgangssyken jeg, selv om jeg vet at jeg egentlig burde ha gjort det på do. Må man så må man..

Nemlig.. har man femten bikkjer er det jo en heldagsjobb bare å lufte de i tide..

Okay. Det finnes faktisk oppdrettere av store hunder også som har 10-15 hunder, det er ikke uvanlig det. Det er fortsatt forskjell på raser/linjer hvor fort de blir husreine. Hvordan forklarer vi det da? At oppdrettere av store hunder har bedre tid til å lufte bikkjene sine?

  På 11/8/2011 at 9:49 PM, ida skrev:

Jepp, jeg ser på våre hunder som renslige. Det skjer aldri uhell når vi er hjemme og våkne og de uhellene som er, er faktisk slikt man må regne med :D Bare tulla jeg. Det er vi som lærer hundene å gjøre fra seg ute, det er ikke noe som ligger genetisk i en hund. Bruk hodet, jenter. Hunder har ingen lang historie på å bo innendørs. Pass på for menneskeliggjøring.

Er litt usikker på om du tuller eller ikke nå, kjenner jeg. Det er forskjell på folk også når de slutter å bruke bleie, sant? Noen slutter med bleie når de er 2, andre når de er 3, og en sjeldent gang i blant seinere enn det også. Det har noe med modenhet å gjøre, blant annet. Er det helt utenkelig at det kan være sånt på hunder også, helt uten at man prøver å gjøre mennesker ut av dem av den grunn?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har hatt to papillon, han første var vintervalp (kom i feb) og var husren rundt 5 mndr, han andre kom nesten to år senere i august og var husren på samme alder. Og da mener jeg helt tørre, de gjorde fra seg når de ble luftet før/ etter skole og før natta. Jeg kan ikke huske at de var vanskeligere enn lapphundsvalpene eller Valpis for den del.

"Unnskyldningen" med at de har mindre blære er da bare fanterier, de har da blære i proposjon til kroppen/væskeinntak, akkurat som større hunder. Faktum er at de minste rasene faktisk har lengre tarmsystem i forhold til kroppstr enn de større hundene, og burde derfor i teorien lettere bli husrene ang bæsjing iallefall, iom at de har lengre fordøyelsestid og større plass i tarmen til avføring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 11/9/2011 at 9:33 AM, tulip skrev:

Jeg har hatt to papillon, han første var vintervalp (kom i feb) og var husren rundt 5 mndr, han andre kom nesten to år senere i august og var husren på samme alder. Og da mener jeg helt tørre, de gjorde fra seg når de ble luftet før/ etter skole og før natta. Jeg kan ikke huske at de var vanskeligere enn lapphundsvalpene eller Valpis for den del.

"Unnskyldningen" med at de har mindre blære er da bare fanterier, de har da blære i proposjon til kroppen/væskeinntak, akkurat som større hunder. Faktum er at de minste rasene faktisk har lengre tarmsystem i forhold til kroppstr enn de større hundene, og burde derfor i teorien lettere bli husrene ang bæsjing iallefall, iom at de har lengre fordøyelsestid og større plass i tarmen til avføring.

Nå følte jeg at det ble hintet litt til meg da skrev at kua tisser igjennomsnitt en gang i timen med mindre hun sover. Har snakket med dyrlegen om dette som sier at det ikke er unormalt for små unge hunder (burde kanskje presisert det?)

Uansett så tviler jeg ikke på at kua blir husrein med tid og stunder, men nå har jeg ikke hatt henne siden hun var valp og vet ikke hvordan hun hadde det hos oppdretter.

Jeg gikk utifra at siden dyrlegen sa det slik at små hunder må oftere på do en store hunder, men da tolket jeg kanskje hennes svar feil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kaja, ingen hint til deg eller noen andre. Jeg bare forteller min erfaring med miniatyrer. De ble like fort rene, til tross for vinter/sommervalp.

Om minier må oftere på do er det nok pga psyke/modning, det er ingen fysisk årsak til at de skal gå oftere enn større iallefall. jeg må ærlig innrømme at jeg ikke husker om mine gikk oftere på do enn andre valper, det er så lenge siden..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Utifra min egen, og famillien, sin erfaring så tror jeg ikke det er noen myte. Hundefamillie som har hatt både mynder og schäfere før de senere fikk miniatyrer og jeg var aktiv i miniatyrhund miljøet i mine "yngre" dager.

Men det betyr jo heller ikke at alle store hunder blir fort husrene.

Spesiellt bæsje inne har jeg inntrykk av at er "lettere" for en miniatyrhund å gjøre inne når den er trengende enn av de større rasene, også i voksen alder.

Nei jeg har ingen dokumentasjon på det, bare den erfaringen som er gjort i famillien.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 11/9/2011 at 9:49 AM, tulip skrev:

Om minier må oftere på do er det nok pga psyke/modning, det er ingen fysisk årsak til at de skal gå oftere enn større iallefall. jeg må ærlig innrømme at jeg ikke husker om mine gikk oftere på do enn andre valper, det er så lenge siden..

Men små hunder modnes vel som regel fortere enn større hunder, psykisk? En dalmatinerhannhund bruker gjerne tre år på å bli voksen (og enda er de ikke helt ferdige), mens en liten hund regnes vel som voksen lenge før den tid?

Min hund som ikke er voksen før nå, i en alder av 3,5 år, var husren omtrent da jeg fikk ham, 3 mnd gammel. Før fylte 4 måneder var det ingen uhell. Han er jo ingen miniatyrhund, men jeg ser bare ikke helt sammenhengen mellom modning og husrenhet, hvis det var tilfellet at umodne hunder har vanskeligere for å bli stuerene ville alle dalmatinere, boxere og raser som modnes sent tisse inne i flere år...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Garp er en 8 kg tung hannhund av rasen dvergpinscher. Han er husren. Jeg vil si han var husren ca ved 6 mnd, men som unghund kunne han finne på i veldig stressende situasjoner løfte på foten inne. (skjedde kanskje 1-3 ganger)

I dag som 4 åring er jeg ikke redd for at han skal tisse inne, hverken hos meg eller andre. Han er såpass renslig at han heller ikke bæsjer i egen hage, må ut på tur for å gjøre dette. Kjenner til en del dvergpinschere som tisser og bæsjer inne, uten at jeg skal spekulere i hvorfor det er sånn. Men min store hanne mener jeg er helt husren.

De gangene han har hatt bæsjeuhell inne har det vært i forbindelse med mageproblemer/sykdom ikke at han ikke har klart å holde seg med vanlig avføring. Han kan holde seg i vanvittig lang tid med både bimmelim og bommelom om det ikke passer han å gå på do.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Dette var litt spennende, renslighet vs genetikk.. Jeg har ingen erfaring med miniatyrhunder så det kan jeg ikke uttale meg om, men jeg har hatt to kull med bc. Begge født i mars, de ble oppdratt likt, samme mor, samme rutiner ift utetid etc. Første kullet var så og si samtlige fem valper husrene ved levering 9 uker. Andre kullet er nå 8 mnd og der tror jeg vel ingen av de 6 valpene er i nærheten av å være husrene.. Noen som vil forklare den?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 11/9/2011 at 1:17 PM, Gråtass skrev:

Dette var litt spennende, renslighet vs genetikk.. Jeg har ingen erfaring med miniatyrhunder så det kan jeg ikke uttale meg om, men jeg har hatt to kull med bc. Begge født i mars, de ble oppdratt likt, samme mor, samme rutiner ift utetid etc. Første kullet var så og si samtlige fem valper husrene ved levering 9 uker. Andre kullet er nå 8 mnd og der tror jeg vel ingen av de 6 valpene er i nærheten av å være husrene.. Noen som vil forklare den?

Det er jo selvfølgelig ulik far, bare for å peke på selvfølgeligheter.

Ellers har studier på mennesker vist at man ofte ikke behandler barna sine likt selv om man tror det selv. Kjønn spiller en stor rolle her, de fleste behandler jenter og gutter forskjellig uten å tenke over det/være bevisst (forskjellig terskel for å tåle gråt feks). Videre er det sånn når det gjelder barn at det er et samspill som gjør at interaksjonen blir forskjellig. Barn har noen medfødte måter å reagere på som gjør at ulike sider ved foreldrene forsterkes, noe som igjen kan endre måten deres å handle på overfor barna. Feks har barnets evne til turtaking fra tidlig alder (altså respondere med feks pludring på foreldrenes prating) stor betydning for måten foreldre og barn knytter seg til hverandre, og for i hvor stor grad foreldrene prater med dem når de er små. Jeg vet at det er valper du har fått og ikke barn, poenget var at det er mer mellom himmel og jord (eller mijø og genetikk) enn vi ofte tenker over, og at du godt kan ha behandlet kullene noe forskjellig uten å være klar over det. Det betyr ikke at det ikke kan være store mengder genetikk her, selvfølgelig.

Edit: la til noe.

Endret av breton
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 11/9/2011 at 1:17 PM, Gråtass skrev:

Dette var litt spennende, renslighet vs genetikk.. Jeg har ingen erfaring med miniatyrhunder så det kan jeg ikke uttale meg om, men jeg har hatt to kull med bc. Begge født i mars, de ble oppdratt likt, samme mor, samme rutiner ift utetid etc. Første kullet var så og si samtlige fem valper husrene ved levering 9 uker. Andre kullet er nå 8 mnd og der tror jeg vel ingen av de 6 valpene er i nærheten av å være husrene.. Noen som vil forklare den?

Hadde du ikke magesjuke på kull 2?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass
  På 11/9/2011 at 1:27 PM, JeanetteH skrev:

Hadde du ikke magesjuke på kull 2?

Nja, de var født med e-coli og stafylykokker. Men de var jo "friske" før de var 3 uker, skal det ha innvirkning på at de er så sent husrene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 11/9/2011 at 12:01 PM, Lola Pagola skrev:

Men små hunder modnes vel som regel fortere enn større hunder, psykisk? En dalmatinerhannhund bruker gjerne tre år på å bli voksen (og enda er de ikke helt ferdige), mens en liten hund regnes vel som voksen lenge før den tid?

Min hund som ikke er voksen før nå, i en alder av 3,5 år, var husren omtrent da jeg fikk ham, 3 mnd gammel. Før fylte 4 måneder var det ingen uhell. Han er jo ingen miniatyrhund, men jeg ser bare ikke helt sammenhengen mellom modning og husrenhet, hvis det var tilfellet at umodne hunder har vanskeligere for å bli stuerene ville alle dalmatinere, boxere og raser som modnes sent tisse inne i flere år...

Nå snakket jeg om modning for renslighet, ikke hele pakka. Noen bruker lengre tid på å fatte poenget, mens noen trenger lengre tid for å kunne fysisk holde igjen når de må. Akkurat som noen babyer slutter med dagbleie når det er året, mens andre bruker det til de er tre. Treåringen i full bleie kan være like fysisk og psykisk moden som tørre treåringer på andre nivåer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  På 11/9/2011 at 1:31 PM, Gråtass skrev:

Nja, de var født med e-coli og stafylykokker. Men de var jo "friske" før de var 3 uker, skal det ha innvirkning på at de er så sent husrene?

Forsinket utvikling, utviklet skader i systemet? Fikk de e-coli av mor ved fødsel, eller fikk de det i livmora før fødsel?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Noen som har erfaring med et slikt silver shade dekken? Fungerer det?
    • Jeg er veldig glad i pinewood sine vester. Har også en fra Helsitar som jeg liker, men velger nok pinewood over helsitar oftere. Grunnen er at lommene på pinewood sine vester er mye større og rommer mer, så jeg får plass til masse godbiter, leker, bånd og halsbånd i lommene, spesielt baklomma. Vet ikke hvilken størrelse du bruker, men ser pinewood har alt fra XS-3XL. Hvis du er interessert, så vet jeg om en rabattkode hos pinewood på 30% rabatt, som jeg tror fortsatt er aktiv
    • Tiden begynner bli overmoden for å lære some type of nesearbeid. Forventningen var å bare mestre smellerbrettet smooth, som et grunnlag for forstå ID og utvide derfra til romsøk og områdesøk. Det gikk ikke heeeelt etter planen, da Ede heller vil spise det hjemmelagde brettet i papp, og blir sur og klager og protesterer om jeg insisterer på at han må lukte på boksene for å få godis fra hånden. Det har ligget på hylla en stund. Kanskje krype til korset og kjøpe et av metall allikevel, heller enn å smøre tålmodigheten og jobbe videre med det vi har. Gjensidig forsterkning av frustrasjon er ikke gøy å jobbe med.  Vi har gått på en smell med capturing og shaping også. Fått captured mye fint, som f.eks. kryping, men ikke mange nok ganger til å få noe på cue, og han har begynt drite i hva jeg ber om når det er godis fremme, for å heller tilby den adferden han selv tror er av høyest verdi, som dekk istedenfor sitt når jeg ber om sitt, og han er fortsatt fornærmet og protesterer mot å gjøre noe som helst om det ikke er godis fremme når jeg ber ham.  Jeg har også ødelagt treapporten. Baklengskjedet så fint fra utgangsstilling, levering, holde den, plukke den opp. Han var uinteressert i selve apporten, så jeg hypet den litt opp med å bare la han løpe på impuls når jeg kastet og kjørte full fest når han kom løpende tilbake med den. Resultat? Han tror den har så høy verdi nå, han vil IKKE lenger levere den fra seg. Den er mer langt mer verdifull enn kampeleker, pipeleker og kaninpels, som han villig leverer på første forespørsel uten å bølle. Den overgår de godbitene jeg prøver bytte den til meg med.  ..og han TYGGER på den. Legger seg til for å gnage på den etter å ha terget meg med en catch me if you can, som han synes er SÅ gøy med akkurat den apporten, ikke noe annet. Det er KUN den han gjør det med. Alt annet er han helt kewl med å levere fra seg. *facepalm* Flaks at vi har brukt en litt rar treapport, så har vi den generiske i reserve til å trene inn på nytt siden, etter en laaaang periode med bare metallapport, og kanskje også tungapport før vi prøver oss på en ny en av tre.  Her om dagen fikk vi besøk av en diger flokk gjess på gjennomfart. De satt utover to hele jorder. Ede hadde ikke oppdaget dem ennå da jeg satte ham ned for et bilde før det braket løs. Feil vinkel til å få med noe i nærheten av omfanget. De var spredt utover hele åkeren til venstre for bildet. Kjempestor flokk. Stille før stormen, tenkte jeg, og var bekymret for å skremme de opp og jage de slitne langveisfarende avgårde når vi nærmet oss. Kråkene klagde til oss om okkupasjonen av matfatet sitt og ville antagelig ha hjelp med akkurat det. De var opprørte. Endte som moralsk supporter på kråkenes side i den konflikten der da vi kom til Salmonella Street mellom jordene, hvor det var så bombardert med gåsebæsj.. Turen bortover den veien mellom de to okkuperte jordene minnet meg om denne.  https://youtu.be/5iTTNRE-njM?si=Wjg9Rwk2RomhfZlw   Ikke sett dem ennå, og stusser på hva den lukten er: Det lukter virkelig merkelig  Zoom inn mot den smale stripen av dem i bakgrunnen på øverste bildet: Det var en så massiv mengde av dem utenfor bildet, det var dumt å ikke ta et panorama oversiktsbilde til skrekk og advarsel mot å bringe hunder med interesse for andre dyrs ekskrementer til området når gjess trekker gjennom. Den smale stripen av de her er bare en liten gjeng outsidere fra main goose society. Godt vi ikke ser dem igjen før til høsten. Håper på bedre impulskontroll under lineføring til da, eller enda bedre: Matvett. 
    • Kan henge meg på anbefalingen om Collie, men vær nøye på valg av oppdretter og linjer. Det er ikke å stikke under en stol at det finnes mentale brister innad i rasen. En god collie derimot er en enormt kjekk hund å ha! Så gå seriøst inn og møt hunder i flere settinger og se hvordan de tar ting, eventuelt om de har en MH så er jo den fin å få sett om de har filmet den f.eks. 
    • Tiden flyr og lille bebbisen blir snart året. 😱 Hun er fremdeles kanskje 6mnd i sitt eget hode da. 😂 Dagens agenda så slik ut 😴 etter å ha trent litt på fokus med bestekompis whippeten Leo som distraksjon, og så gått ett spor i nytt terreng etter en god times pause i bilen. 😁    Tidligere i mars når vi passet på ett lite småbruk. Fant en fin foss!   et par fra den lille uka vi hadde snø her sørvest. 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...