Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor mye fysisk trening får hundene deres?


Petra
 Share

Recommended Posts

Guest Snusmumrikk

-Therese-:Haha jeg regnet med noen kom til stusse litt!Om det du har satt opp har stemt er det ikke rart du tror jeg og hunden min er gal nei;)

Jeg jobber tidlig og kun 80%.sover ikke 8 timer eller.Hehe.Bor 5 minutter sykkeltur fra jobb så det går strålende at!Jobber fra 06.00 til 12.30 jeg.

Går jo ikke 3 timer tur hver dag etter jobb spørs hvor sliten jeg er men,blir ialefall 2 timer etter jobb.Og da er jo klokka 3 eller 4 etter turen etter jobb da!Ike så ille det!Derfor litt greit gå en times tid rundt 20 tiden(se vi er inne i hele 5 timer uten tur!) ;) og liten ruslerunde før natta.

Nå så vel ikke dagen min altfor ille ut eller? ;)

Hehe det hjalp betraktelig på regnestykket at du ikke jobber fult ja :P Jeg hadde stort sett sånne dager da jeg studerte og bare hadde noen forelesninger jeg måtte på i uka og ellers leste når det passa meg.

Vedkommende som mente hundene dine (TS) var dårlig trent, hva la vedkommende i dårlig trent? Hvor langt du gikk tur? Muskelmasse eller utholdenhet/kondisjon?`Var spørsmålet ment i forhold til at hunden din var for dårlig trent til arbeidet den skal gjøre? For hvor mye trening og tur en hund trenger kommer både an på hva hunden trenger for å være tilfreds og sund og hva den trenger for å klare å utføre arbeidet du forventer av den når det er en hund som brukes til trening/konkurranse/tjeneste etc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 75
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Stort sett 30 minutter om morgenen før jeg drar på jobb. Deretter varierer resten av dagen veldig. Det blir minst 1 time tur tilsammen hver dag. Prøver å få gått skikkelig skogstur på 1-3 timer 2-3 da

Når det kommer til turer i skog og fjell, så er det jo ikke bare bikkja sin tur, det er jo like mye min tur, jeg liker meg ute - og derfor har skaffet meg en rase som passer til mitt aktivitetsnivå U

Tur hjelper i hvert fall mot energimangel. Nå har jeg ganske konsekvent gått minst en times tur i et par måneder, altså daglig. Og merker godt på hunden at hun får mer energi. Hun drar til og med i bå

-Therese-:bra du ble klokere;) Har jo slutet tidlig(14) om fått 100% stilling også.Så selv om det er grusomt tidlig stå opp er det ganske så greit slutte tidlig så blir litt ut av dagen;)

Har jobbet litt ekstra på en hundebutikk da var frøkena med på jobb så klart.Men,slutte 20 hver dag er ikke så stas synes jeg!Hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Altså, mine er jo i godt hold og har godt med muskler og alt selvom jeg for tiden er syk og de får mindre tur enn vanlig.

De får 15 min med T i 7 tia, så mellom 8 og 12 et sted går jeg litt med de. Så er vi gjerne ofte litt ute om jeg orker på ettermiddagen. På kvelden går T tur alt fra 30 min til 2 timer. Og hver gang jeg har besøk som har bil så drar jeg opp i skogen og går en halvtime time med de løse. Mine har masse muskler og henger nå godt sammen selvom jeg for tiden er dårlig og det blir mindre turer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Altså, mine er jo i godt hold og har godt med muskler og alt selvom jeg for tiden er syk og de får mindre tur enn vanlig.

De får 15 min med T i 7 tia, så mellom 8 og 12 et sted går jeg litt med de. Så er vi gjerne ofte litt ute om jeg orker på ettermiddagen. På kvelden går T tur alt fra 30 min til 2 timer. Og hver gang jeg har besøk som har bil så drar jeg opp i skogen og går en halvtime time med de løse. Mine har masse muskler og henger nå godt sammen selvom jeg for tiden er dårlig og det blir mindre turer.

Hva mener du med godt hold? Og masse muskler til hva? Og hvordan type muskler? Det er jo det som betyr noe. Alle hunder trenger selvfølgelig litt trening og godt med muskler for å holde seg friske. Akkurat som oss mennesker. Men om TS trener aktivt med sine hunder i fysisk krevende hundesporter og på et høyt nivå/mye (noe jeg ikke vet om ts gjør), så kreves det noe helt annet enn det gjøres for å være en sund frisk familiehund, turekamerat og til lydighetstrening og spor innimellom.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine er ute på tunet hele dagene, tur får dem når jeg virker. Minus basenjien, han får en tur enten løs eller i bånd utenfor tomta to ganger daglig så han får doet. :lol: De to andre får turer når det passer seg, eller leking og herjering på tunet. Desverre får de lite ren tur når jeg er dårlig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tur og tur kan jo være så vidt forskjellig egentlig. 1 times tur i bånd for Babs gir ikke samme uttelling som 1 times tur i bånd for Willy - Babs sparer energi der hun kan, mens Willy sløser veldig med energien sin - og får dermed langt mer trening på 1 times tur enn det Babs får. Det samme om vi går i skogen løse også forsåvidt :). Det kommer jo også an på hvor fort jeg går - Babs følger meg der jeg går, Willy løper villmann og kan nok ta av på jakt om han ser et rådyr - ingen tvil om at han får langt mer trim enn gamlemor Babs (som da heller ikke trenger så mye lenger).

Willy er da selvsagt også mye mer lettrent enn Babs, han bygger muskler mye raskere, er lettere å få opp i form da han gjør mye av innsatsen selv, i motsetning til Babs som jeg må følge hele tida om hun skal få noen trim.

Hos oss er det nok ganske variabelt hvor mye trim de får til enhver tid. Jeg må ta det litt etter hvor mye jeg selv orker, men vi er vel på hundetrening et par ganger i uka - da blir det ikke fysisk trim på hundene om jeg ikke er kjempestrukturert og planlegger dagen ordentlig (og det er jeg jo sjelden). Resten av uka forsøker jeg å få til en eller annen form for fysisk trening av hundene, enten sykkelturer (Willy får turer på mellom 8 og 12 km, Babs selvsagt mye kortere), en real langtur i skogen eller en av rundene våre rundt i bøgda her :D. En sånn runde er enten 8 km eller 13 km - og jeg forsøker å holde et tempo sånn at vi bruker ca 1,5 time på den 8 km turen. Oftest får vi noen svømmeturer på sommeren også. På vinteren blir det selvsagt mer fysisk trening enn psykisk, og da fortrinnsvis på ski eller spark :). Skiturene våre er vel ca 15-20 km - litt avhengig av løypevalg, men av og til også bare rundt 10-12 km. Jeg forsøker å få til et par-tre slike skiturer i løpet av uka iallefall.

Selvsagt legger jeg inn fridager også, da sløver vi bare, jeg tar en omgang med pelsstell eller annet forefallende arbeind :D.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja. Det varierer, men en times tur om dagen er absolutte minimum(pluss to halvtimes lufterunder i nabolaget).

Men vanligvis går vi to timer i skauen på morgen, der han får løpe løs mesteparten av turen. Deretter en time på eftan, og på kvelden blir det enten en halvtimes luftings eller en tur ut i hagen. Kommer litt ann på.

To dager i uka er han med meg på jobb. Vi går til og fra, og det tar en time hver vei. Pluss at han da får løpe løs rundt hele dagen og leke litt med de andre hundene. Blir kun lufting i hagen etter det.

Nå har vi kommet i gang med litt strukturert trening, så da blir det lp 2 dager i uka.

Ingen sykling eller slikt, det blir med turer. Tur er helt klart viktigere enn trening, så tur kommer først.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tur hjelper i hvert fall mot energimangel. Nå har jeg ganske konsekvent gått minst en times tur i et par måneder, altså daglig. Og merker godt på hunden at hun får mer energi. Hun drar til og med i båndet nå og jubler når hun får løpe løs. Til og med en løpetur i ren glede. Og i går rakk vi ikke tur så da boblet hun nærmest over av energi. Hentet ball hundre ganger og fant til og med på en liten rampestrek i ny og ne. Gnagde litt på den hjemmelagde Knertenfiguren til min datter feks. hæhæ.

Håper eieren også får litt energi av dette turjaget!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi går tre turar om dagen, einskilde dagar fire. Totalt er vi vel ute og fartar i to-tre timar per dag. Ettersom eg ikkje har hatt Ninja så lenge, og framleis er usikker på henne ift andre hundar, vert det ikkje noko organisert trening/sosialisering på oss. Av same grunn har eg henne sjeldan laus, anna enn seint om kvelden i "folketomme" område. Eg prøver å variere turane så mykje som mogeleg ift løype, terreng og tempo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må innrømme at jeg ikke er flink til å gå tur med mine hunder, selv om føreren kunne hatt veldig godt av det :P

Vi bor laaaangt inne i en skog og hundene har det veldig fritt her, og får løpt så mye de måtte ønske :)

Meeeen, til gjengjeld så trener jeg veldig mye med de. Jeg har 2 Groenendaeler som trenger en god dose hjernetrim helst daglig.

Vi trener lydighet 4 - 5 ganger i uka. Feltsøk minst 2 ganger i uka, til og med vintertida. Rundering prøver vi å trene minst 1 gang i uka, men kun de mnd det er bart (lite snø) ute.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er 15km å gå til å fra toget hver dag når jeg skal på jobb, og jeg har med hver av hundene annenhver dag, itilleg får de minst en halvtimes morgen tur og en times kveldstur. i helgen blir det minst en lang skogstur, 2,5-3t. Også trener vi Agility en gang i uken, det er vel mest trening for Ronja(terriern), Piraya(Pekingeser) er ikke like engasjert og gæærn på Agilitybanen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er ingen dager like, prøver selvfølgelig og komme meg ut på tur vær dag, men det hender at det blir dager med kun do turer også. Noen dager går vi 2-3 timer(hoved tur, ikke medregnet tisseturer), noen dager 30 min, noen dager 1 time, noen dager sykler vi, noen dager rusler vi i byen, noen dager går vi på ski, noen dager blir det bare miljøtrening, noen dager går vi med kløv og ca 1 dag i uka er det frislipp med hundevenner og full fart i et par timer.. Helgen er egentlig det samme, blir jo gjerne litt mer tur og aktivitet i helgen, men det kommer også litt an på hva vi har gjort ellers i uka, vær osv. Fungerer bra her vertfall. Hunden(gjelder forsåvidt begge jeg hadde, men har bare en nå.) er avslappet og glad hund, med passelig kondisjon, etter mitt skjønn. Han har muskler som vises og holder ut uten problem uansett hva jeg måtte 'utsette' han for :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her varierer det ut i fra hvilken form jeg er i. På morgenen blir det en liten tur på ca 20 min hvor han får lukte og sulle rundt. Så går vi inn og spiser frokost begge to. Jeg er hjemme, så han er minimalt hjemme alene.

Enten så går vi en tur i marka på dagen, og da er han løs. Det blir turer på vanligvis 1,5 time. Vi trener agility en gang i uken, og har trent spor alt fra 1 til 3 ganger i uken.

Trener også lydighet sammen med tollergjengen her ca en gang i uken.

Så enten trener vi spor, agility eller lydighet/miljøtrening, eller så går vi en god tur i skogen hvor han er løs. Har også fått endel svømmetrening i sommer.

Noen dager blir det bare en 45 min rusletur i bånd i tillegg til tisseturer om jeg er i dårlig form.

Jeg synes det er viktig at han får bruke hodet og nesa flere dager hver uke, da han blir mer sliten av det enn en tur i skogen. Samtidig er vi nøye med å opprettholde muskulatur og ikke minst kondis, som vi trenger for sporarbeid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

20 minutters morgentur. Ettermiddagsturen umulig å si, men aldri under 40 min. 20 minutters kveldstur.

Det er det de alltid får. Så kommer litt diverse trening og sånt i tillegg. Og når vi har fri blir det gjerne mye mer :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Fikk mer før når de var med på jobb hele natta. Nå får de ca 8-10 mil i uka fordelt over 5-6 dager. Da må de holde følge med travere. Utover dette så suser de bare rundt på gården, mer eller mindre store deler av dagen. Pensjonistene får mindre og i lavere tempo.

Forøvrig er jeg imponert over endel folk her inne, som med full jobb klarer å gi bikkjene sine timesvis med tur, trening og aktivisering hver eneste dag. Wow, gjør dere noe annet?!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forøvrig er jeg imponert over endel folk her inne, som med full jobb klarer å gi bikkjene sine timesvis med tur, trening og aktivisering hver eneste dag. Wow, gjør dere noe annet?!

Akkurat det lurer jeg på også

Som en annen var inne på, man får dårlig samvittighet av å lese slike tråder.

Mine hunder får variert mosjon.

Standard er morgentur på 15min, samme med ettermiddagstur (første jeg gjør når jeg kommer hjem fra jobb). Deretter er det alt fra ingen tur bare dressur trening, tur i skogen med alt fra 30-90min løpe løs, tur i bånd hjemme, besøk, ligger i bilen om jeg er på møter (ikke så ofte), sykkel/ski tur osv.

Alt ettersom hva vi gjør, spørs det om det blir kveldstur eller lufting i hagen. Vi har ikke noen fast norm, vi gjør alt litt ettersom tid og dagsform.

Likevel vet jeg at jeg trimmer mine hunder mer enn mange andre jakthunder, så mine hunder tilfaller kategorien topptrente jakthunder i andres øyne. Selv om en ikke skulle tro det når man leser her inne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, kanskje jeg skal svare jeg også.

Sommer: samboeren min og jeg jogger stort sett annenhver morgen man-fre; jeg 3-6 km, han rundt ei mil. Så går den første som kommer hjem en halvtimes runde på asfalt, i bånd. På kvelden går vi 1-2 timer med sele, sammen. Kvalitetstid :D De gangene han er med til skolen, går vi fram og tilbake, det blir ei mil. Da er det bare kort luftetur, 15-20 minutter, på kvelden, mest fordi han blir sliten i hodet av å være på skolen. Prøver å få til en tur med et par snasne frøkner i uka, da blir det gjerne en del løping løs hvis forholdene ligger til rette for det. Dessuten blir det 1-2 lydighetstreninger ukentlig, og fordi han fort mister motivasjon og fart blir det mye leking med spurting og huhei. De dagene vi trener får han bare en kort luftetur på kvelden. I helgene går vi minst en langtur (aner ikke hvor langt, jeg :P ) med sele eller kløv.

Vinter: Det samme som over, men vi jogger ikke om morgenen. I stedet snørekjører vi 3-4 ganger i uka, så lenge det er føre for det. Mot slutten av forrige vinter var en skitur stort sett på 1-2 mil, 3 mil var det lengste vi gikk. Neste vinter er han endelig voksen (hurra!) så da blir det nok en eller to lengre skiturer i løpet av helga.

I tillegg er vi på overnattingsturer så ofte som mulig, og da er det kløving eller pulk som gjelder, avhengig av sesong naturligvis. Han lider vel ikke akkurat om sommeren, men i vinterhalvåret er han nok i klart best form.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svarene! Veldig interessant å lese alle innleggene, synes jeg.

Det er kanskje ikke så lett å trekke noen konklusjoner ut fra dette i og med det ser ut til å være nokså stor spredning, men det virker som om jeg ligger omtrent på snittet når det gjelder hvor mye tid som går med til tur og trening. Men intensiteten på det vi gjør kunne nok med fordel ha økt litt - det blir mye tur i bånd, dessverre. Vet ikke helt hvordan det skal løses i praksis, men får prøve å finne på noe.

En ting til: ser flere av dere reagerer på at jeg brukte uttrykket "fysisk aktivitet" selv om jeg egentlig mente alt fra tisseturer til harde skiturer. Jeg burde sikkert ha brukt et annet utrykk, men kom ikke på noe bedre i farta. Men hvor mener dere grensa går mellom rusletur og "ordentlig" trening? Må hunden opp i puls for at det skal bli skikkelig trening av det, eller kan en tur i bånd telle om den bare er lang nok? Og hvor langt er det, i så fall?

Min filosofi er kvalitet foran kvantitet. Jovist synes jeg at tur i bånd teller om man går på litt og går i en time eller mer, og iallefall om det er en del av et mer varierende program igjennom uka. Du er jo uansett ut og går så hvorfor ikke hive på en kløv 3-4 dager i uka? Ta fram sykkelen en dag eller to? Det er utrolig hvor lite økning i intensitet som skal til før man ser forskjell. Om man sykler rolig/moderat i 3 kvarter så sykler man lett ei lita mil liksom noe som sikkert hadde tatt nermere to timer og gå, i tilegg til at den mila er sprunget/jogget istedet for gått. Skal heller ikke mange kilo til i kløven før det begynner og utgjøre en forskjell :) En annen ting er jo hvordan man deler opp dagen. Treningen for mine hunder foregår i det store og det hele 1 gang om dagen. Ellers er de bare ute og tisser. Kan selvfølgelig bli en liten gåtur av tisseturene også, om det passer seg slik, men det er ikke noe jeg regner med i treningen. Så bruk heller 1time eller 1,5 eller 2 midt på dagen skikkelig enn 3 rusleturer på 30 min, Det tror jeg dere har mer igjen for. Nå vet jeg da ikke hvordan du deler opp dagen din så det er bare mine tanker :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Er 15km å gå til å fra toget hver dag når jeg skal på jobb, og jeg har med hver av hundene annenhver dag, itilleg får de minst en halvtimes morgen tur og en times kveldstur. i helgen blir det minst en lang skogstur, 2,5-3t. Også trener vi Agility en gang i uken, det er vel mest trening for Ronja(terriern), Piraya(Pekingeser) er ikke like engasjert og gæærn på Agilitybanen.

15 kilometer?

Ehhh.... Det er 2,5 - 3 timers gåtur det - bruker du virkelig 5-6 timer hver dag å gå til og fra toget? I tillegg går du en og en halv time med de hver dag som vanlig tur? Det er 7 timers tur med bikkjene hver dag det. Og så jobber du? Det er ikke spesielt mye tid igjen til søvn og spising og sånn da altså..........

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen faste rutiner på tur her i gården..noen dager er de bare i hagen og andre dager er vi ute i skogen i timesvis. Det jeg kaller trening er sykling/skiturer (mye av det på vinteren), hvor de tar seg helt ut. Ellers skal det sies at de er whippeter, og de er to, så det går stort sett i hundre og ******* om jeg f eks lar de springe over jordene her en times tid. Det er kanskje den aller beste trimmen de får.. Turer i bånd blir de ikke litt slitne av engang.

Tre timers turer daglig får jeg bare ikke til.. Jobber normalt 8-9 timers arbeidsdager, trenger 8 timers søvn, og liker å gjøre litt andre ting enn å GÅ.:-P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På grunn av helsen min blir det mer mental trening enn fysisk her...

15min morgentur, 30-45min ettermiddagstur og 15min kveldstur. I tilegg får han løpe rundt i hagen og på jordet hvis jeg er ute og holder på med noe. Hender han får være med ned til hestene også og da pleier han å leke med yngstemann og får brukt seg ganske bra :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tinka får forholdsvis lite fysisk mosjon, må jeg innrømme. Det er veldig avhengig av hvordan hverdagen min er, da - hva jeg har tid og ork til, samt hvordan været er (det er mye mer fristende å gå lange turer når sola skinner og jeg har fri på formiddagen, for eksempel). Her på Ås får hun gjerne en ordentlig skogstur (1-2 timer løs) en gang eller to i uka, og ellers 45-75 minutters asfalttrasking 2-3 ganger i uka. Resten av dagene får hun enten ingenting utenom korte lufteturer, eller mental trening i form av lydighet, spor eller andre søksøvelser. Tinka ber ikke om noe uansett, så hun får det jeg føler for å gi henne hver enkelt dag, rett og slett. JEG syns det er veldig deilig å ha en tilpasningsdyktig hund som ikke er avhengig av faste aktiviseringsrutiner!

Tinka er forøvrig slank og godt muskulert, men jeg vil ikke påstå at hun er i særdeles god form.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...