Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan få det bort? bæsj i pelsen


bikkjene
 Share

Recommended Posts

Hunden min har nå de siste to, tre dagene hatt bæsj i rumpa og i pelsen sin og noen dager forgje uke og sånn. Jeg har tatt do papir både vått og tørt og prøvd å tatt de bort men vanskelig å få bort alt. Hunden tar rumpa si og gnir seg framover noen ganger også. Jeg var nettopp hos dyrlegen for en uke siden og bare noen dager siden og hun kjente på analkjertlene og de var helt greie og fine. Hun var der pga. noe annet og den siste gangen pga. vaksine tre måneder alder. Og hun ser veldig fin ut og ingenting var galt med henne. Men jeg glemte å spørre de hvordan få de vekk når det ikke går med papir? Jeg tok henne også i badekaret en gang og i balja hennes en annen gang og prøvde å vaske det bort med vann men hun likte ikke det så fikk ikke vaska helt da. Kan jeg klippe pelsen hennes vekk der? Og hunden min kommer til å få lang pels og masse pels etterhvert men hvordan få det bort da? Stakkars det ser så vondt og ubehagelig ut for henne.

Endret av AnetteH
Endret til mer beskrivende tittel.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan du ikke høre med oppdretter?

Jeg ville forsåvidt vasker hunden enten den likte det eller ikke, så vidt jeg vet krever rasen din endel pelsstell og det blir ikke enklere jo eldre den blir. Det er nå du må ta tak i det og lære hunden at verden er slik at man må bade noen ganger.

De fleste hunder med så mye pels blir klippet litt 'der bak ' så vid jeg vet, slik at slike ting kan unngåes. Men som sagt: dette er ting jeg ville snakket med oppdretter om.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville ikke engang hørt med oppdretter jeg :P Klipp rundt analåpning, og vask dyret. Hun MÅ finne seg i vask, siden det er en del pelsstell med rasen. Så dette må hun bare lære seg.

Lykke til!

Tenkte kanskje det var greit å snakke litt med oppdretter snart jeg, sånn generelt :whistle:

Også er faktisk oppdretter første jeg ville henvendt meg til ang pelsstell på en pelsstell - rase. Jeg tipper det blir mye pelsstell på TS fremover og da er det greit å få råd om shampo, børster og klipping - i tillegg til hva man gjør når ikke bikkja vil bade...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenkte kanskje det var greit å snakke litt med oppdretter snart jeg, sånn generelt :whistle:

Også er faktisk oppdretter første jeg ville henvendt meg til ang pelsstell på en pelsstell - rase. Jeg tipper det blir mye pelsstell på TS fremover og da er det greit å få råd om shampo, børster og klipping - i tillegg til hva man gjør når ikke bikkja vil bade...

ok da... Det kan jo kanskje være en ide ja. Var litt kjapp der :icon_redface:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har pelsrase sjølv, og det kan til tider feste seg drit i pelsen, det er derfor viktig å halde pelsen heilt kort rundt analen. Så rundt der må du passe på å klippe. Men ellers må du bade hunden for og få vekk alt dritet, og den som ikkje vil, den SKAL! Frøkna mi er heldigvis så lita at eg kan halde baken under springen i vasken på badet og gni det vekk ved hjelp av ein klut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

La det tørke, børst det ut, dusj. Om ikke hele hunden trenger å dusjes, så la den stå med stumpen inne i dusjen mens du holder fast hunden mellom knærne dine. Dette må man gjøre minst et par ganger i måneden med langhårsraser. Jo oftere du dusjer hunden, jo raskere blir den så vandt til det at den slutter å protestere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

... og den som ikkje vil, den SKAL!

Man kan godt lede de, men selv foretrekker jeg å gjøre kloklipp, vask osv til noe hyggelig istedet for SKAL!, slik at man slipper kampen man til tider har med enkelte hunder når de absolutt ikke vil. Lønner det seg for de, så er det sjeldent det blir problemer er min erfaring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man kan godt lede de, men selv foretrekker jeg å gjøre kloklipp, vask osv til noe hyggelig istedet for SKAL!, slik at man slipper kampen man til tider har med enkelte hunder når de absolutt ikke vil. Lønner det seg for de, så er det sjeldent det blir problemer er min erfaring.

Men SKAL meinte eg ikkje at ein skal tvinge hunden til det. Ein skal jo prøve og gjere alt så positivt for hunden som overhode mogleg. Men om du har ein hund som går rundt med dritt i ræva, og hunden ikkje vil vaskast, så må den jo det med mindre du velger å klippe vekk all pelsen dritten har festa seg i.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har badet henne noen dager nå og hun får helt panikk. Før badinga så var vi mye ute på stranda og da gikk hun frivillig ut i vannet opp til brystet/øverst på beina og stod der. I dag, etter all badinga så vill hun ikke ut i vannet i det hele tatt. Redd hun har fått vannskrekk etter at jeg putter henne ned i vannet og vasker henne der bak. Veldig kjipt i grunn om hun får skrekk av vann. Og hun nekter nesten å gå inn på badet selv fordi hun skjønner det når hun er der og vannet tappes i badebalja. Men hun må jo venne seg til å bade mens hun er valp og spesielt siden hun kommer til å få veldig lang pels som voksen :D Ja kan kjøpe potetmel har jeg lest ett sted, det må jeg prøve. Jeg prøvde å klippe henne der bak men hun fikk panikk og sprelte og løp bortover selv om jeg holdt henne fast. Fikk til å klippe litt da men ikke alt. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du må få noen til å hjelpe deg og holde hunden når du skal klippe. Jeg gjorde det selv her for et par dager siden; friserte baken litt så ikke bæsj skal få festet seg i pelsen.

Om du bor alene, så få en venninne eller noe til å hjelpe deg og holde. Mannen min hjalp meg; han tok en hånd under magen på hunden og løftet baken litt opp, og med den andre hånden løftet han opp halen hennes så jeg fikk "fritt frem" bak der.

Når du er ferdig, gi noen saftige godbiter som f.eks. kylling ;-)

Det samme kan du gjøre med badingen. Gi en godbit nå og da, av den litt ekstra gode typen! :- ) Skal du gjøre jobben alene; pass på at hunden er bundet, og i relativt stramt bånd så den ikke stikker av. Snakk beroligende og oppmuntrende til hunden, og pass opp for "trøsteprat". Ikke gi medlidenhet og "stakkars deg" snakk, så pass på tonefallet ditt. Det skal være "Oj så flink vi er i dag! Se her, ta litt kylling!"

Jeg binder hunden til stangen over blandingsbatteriet i dusjen når hun skal spyles ren for gjørme eller evt i baken hvis magen er dårlig. Båndet er akkurat så stramt og kort nok til at hun ikke kan flytte seg hit og dit i dusjen, men må stå rolig, UTEN at det er snakk om noe "heng i halsen"! Det skal ikke være så stramt at det blir ubehagelig for hunden å stå der, det gir den ennå verre opplevelse av å dusje.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Labtispe (noe partisk her). Ønsker du ikke heftigheten til jaktlinjer har man jo dual, eller også linjer av standard som ikke er blant de tyngste. Finnes absolutt standard labs som er flotte med funksjonelle kropper (og hjelper jo når de holdes slanke og spreke).    Lagt til: Ellers gjelder de samme linjene golden også, med mindre pelsstell enn på springer.
    • Hei sonen!  År 5 uten hund. Nå er jeg lei. Har vært innom de fleste rasene (altså vurdert) og har over gjennomsnittet (nerde) kunnskap om raser, men allikevel sliter jeg litt med å lande. Kanskje dere kan hjelpe?  Springer eller Sheltie. Meeennnnn. Springer: redd pelsstell men skjønner at man kan klippe den I sportsklipp uten å barbere eller ødelegge pels.  Sheltie: hater bjeffing, ser på fb gruppene at 9/10 sliter med unødvendig bjeffing og at de ikke egner seg I ymse sport grunnet lyd...   Hva skal jeg med hund?  Familie hund som jeg kan trene med og dra på kurs/seminar med. Lære mer hands on, har masse bok kunnskap men mangler litt hundespråk forståelse og hvordan løse problemer. Går turer i fjell og skog. Er mye ute og diller med barna.  Jeg har stor familie, 2 små barn, 1 stort. Mye barn innom på besøk.  Kom gjerne med andre forslag, men har vært igjennom alle rasene og slått de fra meg av forskjellige årsaker. Hjertet mitt vil en ny bruksschæfer tispe men hjerna sier nei  
    • Jeg er tispemennenske, og trives mye bedre med tisper enn hannhunder.  Men jeg oppfatter ofte hannhunder som mer kosete, og lojale.  De er ofte "dummere" enn tispene synes jeg.. Skal ha tispe denne gangen også. 
    • Jeg får ofte raskere bånd med hannhunder jeg omgås, men jeg har nok selv landet på at det er tisper jeg skal ha nå. Foretrekker å ha hund som ikke skal tøffe seg eller bli tøffet på av andre hunder (og min erfaring er at dette er svært mye mer utbredt blant hanner enn tisper, selv om det det å forvente uansett kjønn blant noen raser), og synes ikke det er stas med høy kjønnsdrift hele året og stresset det kan medføre heller. Men hanner er generelt noe friskere (på den måten at det er flere tisperelaterte plager enn hannhundrelaterte) og ikke variabel i forhold til egen syklus som noen tisper er. 
    • Hannhunder kan sikkert være fine dyr for noen, men det er dessverre ikke min personlige opplevelse, og den jeg har hatt ga ikke særlige gode erfaringer med kjønnet. Jeg foretrekker helst tisper, især siden man nå ønsker drive oppdrett. Syntes de er mer seriøse, ærlige og stabile oppå det igjen. For ikke å snakke om manglende snoppevask, markering og lettere for samkjønnsaggresjon For all del, jeg kjenner trivelige hannhunder, og en gang i fremtiden var planen å forhåpentligvis importere en trivelig og fin en. Men har skjønt at å planlegge hund skal jeg ikke gjøre, det går aldri som jeg vil   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...