tulip Skrevet 10. August 2011 Rapporter Skrevet 10. August 2011 Det må testes en gang. Men jeg er jo såå glad i fullkornsris da Om jeg bare hadde klart å holde meg unna cola og sjokkis hadde mye vært vunnet, for jeg spiser automatisk mer lavkarbo da. Siter
Mari Skrevet 10. August 2011 Rapporter Skrevet 10. August 2011 Jeg så det nå Mari, men det er snakk om en skje eller to sammen med litt bær som en liten snack så det tåler jeg. I alle fall på dager hvor jeg spiser lite karber til lunsj/middag (jeg spiser ikke frokost). Ja, man velger helt selv hvor man legger lista. Pluss at det spørs jo litt hva målet er også, er det vektnedgang eller å legge om kostholdet for alltid. Er det det siste så må man velge noe man faktisk kan leve med også. Jeg innså nettopp at jeg må kutte ut min nydelige Nyt Yoghurt med blåbær og sørger litt over det. Tenker jeg starter på ordentlig på mandag jeg. Men det jeg merker er at jeg spiser mye mindre i mengde, når jeg spiser kraftig mat istedenfor masse ris og pasta! Ja, jeg også. Og mye fett gir god og lang metthetsfølelse, så man spiser ikke like ofte heller! Siter
Mari Skrevet 10. August 2011 Rapporter Skrevet 10. August 2011 Det må testes en gang. Men jeg er jo såå glad i fullkornsris da Om jeg bare hadde klart å holde meg unna cola og sjokkis hadde mye vært vunnet, for jeg spiser automatisk mer lavkarbo da. Det er ikke en fullgod erstatning til ris altså, men en ok en. Jeg vet mange bruker strimler av squash og koker til spaghetti også. Cola og sjokkis er ofte en kamp. Men når man kommer over bøygen så går det greit å holde seg unna. Lett for meg å si kanskje, siden godteri og brus er det lenge siden jeg spiste noe særlig av. Det er faktisk det enkleste. Det vanskeligste er når jeg ikke har fått planlagt ordentlig og rekker å bli skikkelig jeg-må-ha-mat-NÅ sulten. Da er det lett å stikke innom Mickey D's. Heldigvis blir det lettere og lettere å ta smarte valg på slike plasser også. Siter
xxx12345 Skrevet 10. August 2011 Rapporter Skrevet 10. August 2011 Ja, man velger helt selv hvor man legger lista. Pluss at det spørs jo litt hva målet er også, er det vektnedgang eller å legge om kostholdet for alltid. Er det det siste så må man velge noe man faktisk kan leve med også. Begge deler egentlig. Mange opplever jo bedring i forhold til sykdom, og det gjelder også ift stoffskiftesykdommer. Og pga nevnte stoffskifte har jeg endel kilo som skal av også Så jeg prøver å holde det så lavt som mulig, men ikke mer enn at jeg kan leve med det over tid. Så får det heller ta litt ekstra tid å bli kvitt kiloene Ja, jeg også. Og mye fett gir god og lang metthetsfølelse, så man spiser ikke like ofte heller! Jeg liker prinsippet spis når du er sulten og da spiser du til du ikke er sulten mer. Det legger meg på to måltider pr dag, med litt småsnacks/mellommåltider/kvelds innimellom men ikke hver dag Siter
Mari Skrevet 10. August 2011 Rapporter Skrevet 10. August 2011 Begge deler egentlig. Mange opplever jo bedring i forhold til sykdom, og det gjelder også ift stoffskiftesykdommer. Og pga nevnte stoffskifte har jeg endel kilo som skal av også Så jeg prøver å holde det så lavt som mulig, men ikke mer enn at jeg kan leve med det over tid. Så får det heller ta litt ekstra tid å bli kvitt kiloene Det synes jeg høres veldig sunt ut. Det er jo alltid sånn at det går veldig lett i begynnelsen for alt er litt nytt og spennende. Pluss at på lavkarbo opplever mange den økte energien og velværen som tross alt er veldig motiverende. Men jeg husker selv at etter et halvt år eller så så blir man lei av egg f.eks, og å planlegge hvert eneste måltid. Det er da det er viktig å ha valgt en linje man klarer å leve med på sikt, ellers blir det så mye vanskeligere å stå i det. Jeg liker prinsippet spis når du er sulten og da spiser du til du ikke er sulten mer. Det legger meg på to måltider pr dag, med litt småsnacks/mellommåltider/kvelds innimellom men ikke hver dag Akkurat sånn det har passet til meg også faktisk. Frokost og middag for min del. Så får vi se hva blodsukkeret mitt synes om det framover. Siter
xxx12345 Skrevet 10. August 2011 Rapporter Skrevet 10. August 2011 Jeg er jo frykelig glad i ost da, så ost og spekeskinke av ymse varianter blir en slager av snacks hos meg Siter
Bananen Skrevet 10. August 2011 Rapporter Skrevet 10. August 2011 Det pleide jeg å gjøre, jeg hadde faktisk med det som mat på skolen, jeg. Ost med spekespinke inni, rullet sammen. Det var lunsjen min. Eller en salatboks med karbonader kuttet i terninger (eller spekeskinke), og osteterninger. Hmm, det var jo faktisk godt! Middag i morra - fixed. Siter
Mari Skrevet 10. August 2011 Rapporter Skrevet 10. August 2011 Ooh,jeg også. Og deilige fløtesauser. T'is the nom. Forresten snublet jeg nettopp over iherb.com. De har jo megabillig cokosolje ser jeg og billig frakt til Norge. De må testes ut. Cocosa EV er jo steindyrt, men et flott preparat. Siter
Anette Skrevet 10. August 2011 Rapporter Skrevet 10. August 2011 Jeg lurer på hva dere kan ha av tips til lunsj, jeg hater å spise lunsj, jeg hater å lage lunsj og må eta lunsj for å fungere og siden jeg skal bli student sååå trenger jeg noe som går i matboks. har tenkt på kyllingfilet + salat ol, spekemat og ost. der stopper min fantasi Siter
xxx12345 Skrevet 10. August 2011 Rapporter Skrevet 10. August 2011 Salat kan jo varieres nesten i det uendelige. Cottage cheese - hiv oppi nøtter og bær. Lavkarbobrød med masse godt pålegg. Eggerøre og røkt laks. Rester fra middagen dagen før. Siter
xxx12345 Skrevet 11. August 2011 Rapporter Skrevet 11. August 2011 Da er man på dag 4, og formen er bare fin Frokostrundstykkene ble helt ok når jeg dynget de ned med pålegg, og curryen ble mye bedre med blomkålsris som tilbehør. Nå veldig god og mett Shoppa litt forskjellig i dag da - brie, to forskjellige sorter spekepølse, usaltede nøtter og bacongull, og en halvliter pepsi max. Så i kveld skal jeg kose meg litt Edit: Lines raske curry 2 store kyllingfileter 1 rødløk 2 bokser wokmix (hermetisk, Rema) 1 stor boks kokosmelk Currypasta etter ønske Fres løk først, så kyllingfilet i biter, tilsett hermetikken, hell over kokosmelken og rør inn currypastaen. La putre svakt mens du lager tilbehør, enten det nå er blomkålsris eller vanlig ris. Siter
Mari Skrevet 11. August 2011 Rapporter Skrevet 11. August 2011 Kjøp kokosfløte. Mindre karber og 18 gram fett. Og mye bedre på smak! Siter
Mari Skrevet 11. August 2011 Rapporter Skrevet 11. August 2011 Det finnes et merke so heter Kara, hvit boks med blå skrift som jeg fant på innvandrern i Oslo til ti kr boksen. Ellers fant jeg små lilla kartonger på prix litt dyrere. I indisk/sushi hylla. Siter
Mari Skrevet 11. August 2011 Rapporter Skrevet 11. August 2011 Han sovnet endelig, så jeg fikk tatt bilde Siter
Guest Michellus Skrevet 12. August 2011 Rapporter Skrevet 12. August 2011 Jeg trenger sårt en substitute for brød da jeg digger brød men ikke gidder å lage noe avansert eller dyrt noe. Fant disse oppskriftene fra forum.lavkarbo.no: "Oopsie-roll" - 3 store egg - 1/8 ts bakepulver (eller Kremotartari) - 100 g kremost Dette gir tilsammen 6-10 rolls avhengig av størrelse. Separer eggene. Bland sammen kremost og eggeplommene i en bolle. Vist eggehvitene og bakepulveret stive. Vend plommene og osten forsiktig i eggehviten. Vær forsiktig så det ikke faller sammen! Lag topper på bakepapir og flat de ut litt. Stekes på 150 grader i 25-30 minutter. Raske lapper - En boks cottage cheese - 3 egg - 2 solide ts fiberhusk Dette gir rundt 9 lapper. Bland alt med stavmikser. La røra stå i 10 minutter og tykne litt før det legges ut på bakepapir med en spiseskje. Stekes på 200 grader i 20-30 minutter. ---- All ære til de som har funnet på disse! Prøvde å lage lapper i en langpanne i sta, meeeeen de ble totalt mislykka kan man si.. Men siden begge disse oppskriftene har fått gode tilbakemeldinger, så de skal prøves i morgen! Trenger bare å kjøpe fiberhusk, skal se om de har det på Meny eller invandrersjappa her på Holmlia Ååå jeg er så motivert Siter
xxx12345 Skrevet 12. August 2011 Rapporter Skrevet 12. August 2011 Nå har godfølelsen slått skikkelig inn Selv etter en drøy times tur med bikkjene i formiddag var det lettere enn noen gang å klippe den verste delen av plena Siter
Justisia Skrevet 12. August 2011 Rapporter Skrevet 12. August 2011 Du kan jo lage lunsjkaker? Lagde noen i går: 1 pk kyllingkjøttdeig 2 egg litt fiberhusk masse purre diverse krydder etter smak litt revet ost Bland alt sammen og stek kaker. Gode både varme, lunkne og kalde. Maarud Bacongull inneholder 2,6 gram karber kontra Lycka sine som man finner på Europris som inneholder mindre enn 1 gram. Det samme gjelder Landlord sin. Til deg som spurte om lavkarbo på studentinntekt: Fristende lavkarbo har et innlegg: Tips til studenten. Der er det mange gode tips til hvordan ha et lavkarbokosthold på liten inntekt. Siter
Mari Skrevet 12. August 2011 Rapporter Skrevet 12. August 2011 Nå har godfølelsen slått skikkelig inn Selv etter en drøy times tur med bikkjene i formiddag var det lettere enn noen gang å klippe den verste delen av plena Er det ikke godt? Så drastisk endring, iallfall hos meg. Men bare vent til den første sprekken din, du kommer til å føle deg helt sjuk når insulinrushet treffer deg og du har helt glemt hvordan du pleide å føle deg etter middag pre lavkarbo. (For øvrig veldig synd at man glemmer fort... ) Siter
Justisia Skrevet 12. August 2011 Rapporter Skrevet 12. August 2011 På to år med LCHF har jeg enda ikke hatt noe sprekk. ja, jeg har spist mer karber enn jeg burde, men da i form av nøtter og fløte, men ikke "ulovlige" karber. Har rett og slett ikke turt. Siter
xxx12345 Skrevet 12. August 2011 Rapporter Skrevet 12. August 2011 Er det ikke godt? Så drastisk endring, iallfall hos meg. Men bare vent til den første sprekken din, du kommer til å føle deg helt sjuk når insulinrushet treffer deg og du har helt glemt hvordan du pleide å føle deg etter middag pre lavkarbo. (For øvrig veldig synd at man glemmer fort... ) Det er helt herlig! I dag har bikkjene fått ca to timer tur tilsammen, jeg har klipt hekk og plen, jeg har beskjært tre, vasket, handlet og delt masse V&H. Og nå sitter jeg og lurer på om de ikke skal få en tur til *flir* Siter
mokken Skrevet 13. August 2011 Rapporter Skrevet 13. August 2011 Det er helt herlig! I dag har bikkjene fått ca to timer tur tilsammen, jeg har klipt hekk og plen, jeg har beskjært tre, vasket, handlet og delt masse V&H. Og nå sitter jeg og lurer på om de ikke skal få en tur til *flir* Siter
xxx12345 Skrevet 14. August 2011 Rapporter Skrevet 14. August 2011 Jeg laget denne i går, og det var bare supergodt! Serverte den sammen med grillet svinefilet med sterkt krydder. Nam, nam , anm Cheddargratinert blomkål 1 blokmålhode 100 g philadelphia (eller annen kremost) 2 ss smør 1/2 kopp rømme 1/4 kopp nyrevet parmesan 1/4 kopp hakket vårløk 1/2 pakke bacon - hakket i små terninger/biter og sprøstekt 1 kopp revet cheddar __________________________________________________________ Sett ovnen på 180 grader. Rens blomkålen og kutt den i biter. Kok bitene i vann til blomkålen er mør. La blomkålen renne av i et dørslag og mos den med en potetmoser. Ikke mos blomkålen helt fin, la det være mye klumper i mosen. Ha blomkålen i en bolle og bland den med kremost, smør, rømme, vårløk, parmesan og 3/4 av baconet. Ha blandingen over i en smurt ildfast form. Str cheddaren og resten av baconet over gratengen og sett den i ovnen. La steke i 30-35 minutter. __________________________________________________________ Jeg hadde litt lite rømme så jeg hadde i en skvett med fløte istedenfor, og mye mer parmesan enn oppskriften sier. Igjen: nam, nam! Nå skal jeg steke litt mer bacon og spise sammen med restene av gratengen Siter
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.