Gå til innhold
Hundesonen.no

Recommended Posts

  • Svar 3.1k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

Skrevet

Tidenes rareste middag: torsk med bolognesesaus :lol: (ja, med kjøttdeig) Det smakte helt greit :P

Ikke i dag men i mårra: har pølser, brokkoli, gulrot, egg og pasta... Hva kan jeg lage av det liksom?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Vet deter for sent :lol: men grateng :D

Skrevet

Sådan en..

1.jpg

Det hedder en rådyrkølle eller dyrkølle på dansk..

åja, *fnis*

På norsk forbindes "kølle" med noe heeelt annet. Speielt blir det også når det er snakk om å spise et eller annet med kølle :whistle::lol:

Skrevet

I dag har vi fået nye (italienske) poteter, rådyrkølle og salat. Mums :)

:shocked:

Jeg håper dette er noe annet enn det det høres ut som... :P

:lol:

Her blir det enten paprika fylt med kjøttfarse eller stekt egg, har ikke bestemt hvor mye tid jeg gidder å legge i middagslaging ennå.

Skrevet

Hvad hedder et rådyrlår/ben så på norsk? Kølle kan også betyde det samme på dansk, som dere tænker, men det er ikke så tit det bliver brugt i den sammenhæng...

Skrevet

Hvad hedder et rådyrlår/ben så på norsk? Kølle kan også betyde det samme på dansk, som dere tænker, men det er ikke så tit det bliver brugt i den sammenhæng...

Lår (for det er låret, er det ikke?). Evt klubbe.

  • Like 1
Guest Gråtass
Skrevet

Hvad hedder et rådyrlår/ben så på norsk? Kølle kan også betyde det samme på dansk, som dere tænker, men det er ikke så tit det bliver brugt i den sammenhæng...

Lår (for det er låret, er det ikke?). Evt klubbe.

Jeg har aldri hørt ordet klubbe brukt på norsk altså, ikke i den sammenhengen. Det vanligste er å kalle det stek, altså rådyrstek (evt med bein)

Edit: til middag i dag hadde vi nakkekoteletter og salat. I går hadde vi kjøttkaker i rødvinssaus, med kokte poteter, gubben hadde surkål og jeg hadde makaronistuing til. I morgen skal vi ha kokt torsk med poteter, blomkål og eggesmør.

Skrevet

Siden det er mandag i dag så slår jeg meg helt fullstendig løs og lager taco! Hoho, så vill jeg er :D

I morgen skal jeg ha fiskeboller i hvit saus med poteter.. Det ER DET BESTE jeg vet! :drool: Seriøst!

Skrevet

Siden det er mandag i dag så slår jeg meg helt fullstendig løs og lager taco! Hoho, så vill jeg er :D

I morgen skal jeg ha fiskeboller i hvit saus med poteter.. Det ER DET BESTE jeg vet! :drool: Seriøst!

Prøv kokt torsk i den hvite sausen i stedet. Putt alt i en ildfast form, hiv oppi en boks gulrøtter/erter og strø litt ost på toppen. 200 grader til osten har smeltet og blitt gylden. Hildrande du så godt dette er!

  • Like 1
Skrevet

Prøv kokt torsk i den hvite sausen i stedet. Putt alt i en ovnsfast form, hiv oppi en boks gulrøtter/erter og strø litt ost på toppen. 200 grader til osten har smeltet og blitt gylden. Hildrande du så godt dette er!

DETTE skal jammen jeg prøve i morgen!

  • Like 2
Guest Yellow
Skrevet

Kyllingfilet i biter stekt sammen med rødløk, paprika, mais og creme fraishe blandet med tacokrydder. Servert med pitabrød og salat.

Skrevet

Etter og ha levd stort sett på go dag musliblanding en stund var det godt med skikkelig mat igjen, en stor porsjon hjemmelaget kyllingsalat med rømmedressing :)

Guest Jonna
Skrevet

Mmmm i dag ble det egen kreasjon og det var så godt at jeg må dele.

Stekte charlottenløk og jalapenos i olje, slengte i kyllingfile, stekte den ferdig. Fylte på med rucculo salat og asparges, Stekte fort på høy varme. Oppi med en boks creme fraiche og rørte den ut. Laget ett lokk av spinat oppå, litt salt på toppen også ett lokk oppå.

Til hadde jeg stekte poteter med paprika, urtesalt og litt pepper.

*mmmmm* dette må lages flere ganger.

Guest Jonna
Skrevet

Fjordland risengrynsgrøt med morrpølse ved siden av. :P Det er eksamenstid, jeg er unnskyldt, trenger ikke lage ekstremt inspirerte og tidkrevende middager da.

Retten over tok ca 15 min fra jeg startet til jeg var ferdig :P

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Vi hadde en elghund som stod og ulte ved døra hvis det var løpetisper innen en mils radius (satt på spissen), og en annen elghund som ikke brydde seg i det hele tatt, så det er nok i alle fall til en viss grad individbetinget. Ellers har jeg bare hatt relativt små hunder (6-8 kg), men det har kun vært tisper, og de har vært veldig enkle mtp. løpetid (lite blod, ikke noe særlig hormonpåvirking mentalt utover at det skal markeres hver 5. meter på tur). simira nevner livmorbetennelse, jeg vet ikke om det er mer vanlig på småraser, men min forrige hund fikk i alle fall det. Men skal man ikke drive med avl eller andre raserelaterte aktiviteter er det jo ikke verre enn at man kastrerer.
    • Hvordan er rasene hunden er blanding av? Og ikke minst foreldrene? Det er jo ulempen med blanding, det er vanskelig å gjøre grundig research, men foreldrene og evt. tidligere kull kan jo gi indikasjoner. Hvis det er bevisst blandingsavl så ville jeg uansett håpet at de ikke ville avlet på en hannhund som er slik, men samtidig så ville de da kanskje ikke avlet på blanding heller, om de var opptatte av genetikk. Jeg kan ikke veldig mye om miniatyrhunder, jeg har kjent et par hannhunder som var slik du beskriver, og et par som er helt greie. Når det er sagt er jo tispene også "kjent" for mer gneldring og innbilte svangerskap og livmorbetennelse, så man velger jo litt sine onder. 
    • Hei! Jeg er helt ny i liten-hund-verden. Har tidligere hatt springer spaniel, boxer og schæfer, men skal nå få en liten blandingsrase.  Jeg er så usikker på valget av hannhund eller tispe! Personlig har jeg ikke en sterk preferanse, har hatt to tisper og en hannhund, og heller nok kanskje mer mot hannhunder. Men jeg hører fra mange med små hunder at hanner kan være veldig vanskelig å få stuerene, at de markerer inne og at de er så stressa rundt løpetid i nabolaget feks at de står og uler ved døra osv. Dette er ikke noe jeg har vært borti med store raser, verken min egen eller venner sine (vært aktiv i NRH og NBF-miljø i 15 år, så vært borti en del forskjellige raser) i det hele tatt, så er det en typisk type atferd for små hunder, eller er det mer individbetinget? Vi legger så klart til rette for rotrening og passe aktivitetsnivå osv osv.  Hadde vært fint å høre noe annet enn skrekkhistorier om små hunder, for akkurat nå lener jeg veldig mot tispe.
    • Vi har hittil foret vår valp på 13 uker med fire måltider om dagen og har planer om å gå ned til tre måltider om dagen. Ved fire måltider ga vi frokost ca 07-07.30, lunsj 12, middag 16 og kveldsmat 19.30.  hvilke tidspunkter forer dere valpene deres og hva har fungert for dere?
    • Hei @Betan, min erfaring strekker seg fra 2002 da jeg fikk min første bull-hund. Min første ambull ble født i 2007 og jeg har hatt mange verv i det norske raseklubbens styre, nå sitter jeg i den svenske klubbens styre. Jeg har som oftest hunder i par og jeg er utdannet innefor atferd men også jobbet som hundetrener i mange år. Nå for tiden konkurerer jeg med min ambull-tispe. Vi er i kl 3 i RL f.eks og har flere sporprøver bak oss, tatt i Sverige. Så erfaringen strekker seg fra egne hunder til mange av norges og sveriges ambuller. Holder det?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...