Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagens Middag


tm100021
 Share

Recommended Posts

  • Svar 3.1k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

Tidenes rareste middag: torsk med bolognesesaus :lol: (ja, med kjøttdeig) Det smakte helt greit :P

Ikke i dag men i mårra: har pølser, brokkoli, gulrot, egg og pasta... Hva kan jeg lage av det liksom?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Vet deter for sent :lol: men grateng :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sådan en..

1.jpg

Det hedder en rådyrkølle eller dyrkølle på dansk..

åja, *fnis*

På norsk forbindes "kølle" med noe heeelt annet. Speielt blir det også når det er snakk om å spise et eller annet med kølle :whistle::lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har vi fået nye (italienske) poteter, rådyrkølle og salat. Mums :)

:shocked:

Jeg håper dette er noe annet enn det det høres ut som... :P

:lol:

Her blir det enten paprika fylt med kjøttfarse eller stekt egg, har ikke bestemt hvor mye tid jeg gidder å legge i middagslaging ennå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

Hvad hedder et rådyrlår/ben så på norsk? Kølle kan også betyde det samme på dansk, som dere tænker, men det er ikke så tit det bliver brugt i den sammenhæng...

Lår (for det er låret, er det ikke?). Evt klubbe.

Jeg har aldri hørt ordet klubbe brukt på norsk altså, ikke i den sammenhengen. Det vanligste er å kalle det stek, altså rådyrstek (evt med bein)

Edit: til middag i dag hadde vi nakkekoteletter og salat. I går hadde vi kjøttkaker i rødvinssaus, med kokte poteter, gubben hadde surkål og jeg hadde makaronistuing til. I morgen skal vi ha kokt torsk med poteter, blomkål og eggesmør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Siden det er mandag i dag så slår jeg meg helt fullstendig løs og lager taco! Hoho, så vill jeg er :D

I morgen skal jeg ha fiskeboller i hvit saus med poteter.. Det ER DET BESTE jeg vet! :drool: Seriøst!

Prøv kokt torsk i den hvite sausen i stedet. Putt alt i en ildfast form, hiv oppi en boks gulrøtter/erter og strø litt ost på toppen. 200 grader til osten har smeltet og blitt gylden. Hildrande du så godt dette er!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøv kokt torsk i den hvite sausen i stedet. Putt alt i en ovnsfast form, hiv oppi en boks gulrøtter/erter og strø litt ost på toppen. 200 grader til osten har smeltet og blitt gylden. Hildrande du så godt dette er!

DETTE skal jammen jeg prøve i morgen!

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Jonna

Mmmm i dag ble det egen kreasjon og det var så godt at jeg må dele.

Stekte charlottenløk og jalapenos i olje, slengte i kyllingfile, stekte den ferdig. Fylte på med rucculo salat og asparges, Stekte fort på høy varme. Oppi med en boks creme fraiche og rørte den ut. Laget ett lokk av spinat oppå, litt salt på toppen også ett lokk oppå.

Til hadde jeg stekte poteter med paprika, urtesalt og litt pepper.

*mmmmm* dette må lages flere ganger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Jonna

Fjordland risengrynsgrøt med morrpølse ved siden av. :P Det er eksamenstid, jeg er unnskyldt, trenger ikke lage ekstremt inspirerte og tidkrevende middager da.

Retten over tok ca 15 min fra jeg startet til jeg var ferdig :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
    • Er det noen som har kompetanse når det gjelder forvask av spisebestikk og servise før man setter det inn i maskin med kort vaskesyklus (steamer). Skal man vaske med håndoppvaskmiddel først, eller bare bruke rent vann? Finner ingen spesifikk beskrivelse hos mattilsynet. Har bare hørt at det kan ødelegge maskinen. Hvis noen har en link å vise til, helst fra produsent (Miele, Hobart el.lign.) hadde det vært fint.  
    • Huken multisele eller Troll nomesele. 
    • Avstand? Om hun kjefter, ta henne bort fra ham. Eller ham bort fra henne.  Dette er en prosess som tar mye tid, så jeg tenker at det kan være hun har større behov for rom og avstand en god stund til. Å ta igjen et par år med sosialisering som skulle skjedd fra valpestadiet vil ta lang tid og mye tålmodighet tror jeg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...