Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagens Middag


tm100021
 Share

Recommended Posts

  • Svar 3.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

I går hadde jeg pannekaker med bacon, og i dag har jeg to koteletter til tining. De blir vel servert med noe. Jeg har noen beter, noen poteter, og noe rotgrønnsaker, jeg kunne tenke meg å hive alt i en ildfast form og la middagen lage seg selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må bare blande meg inn i fiskebolle diskusjonen lengre bak her! Fiskeboller er jo kjempe godt, om man bare lager sausen riktig(MASSE karri) og bruker riktig type fiskeboller! Vi bruker fra Rørvik eller Volda :)

I dag skal vi ha lasagne :P

Og  @SFX, legg kotelettene, potet og eventuelt det andre du har i en ildfastform, sett ovnen på 175 grader og la det stå der til kjøttet er passe stekt(snu det eventuelt en gang eller to). Så lager middagen seg helt selv :) (Kotelettene trenger ikke å stekes i panne først, jeg gjør aldri det. Tar litt lengre tid i ovnen bare, men blir mye bedre)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 7.10.2017 at 7:33 PM, Annik skrev:

@SFX, legg kotelettene, potet og eventuelt det andre du har i en ildfastform, sett ovnen på 175 grader og la det stå der til kjøttet er passe stekt(snu det eventuelt en gang eller to). Så lager middagen seg helt selv :) (Kotelettene trenger ikke å stekes i panne først, jeg gjør aldri det. Tar litt lengre tid i ovnen bare, men blir mye bedre)

Oj, fikk ikke med meg denne i tide - men jeg endte med å gjøre noe sånt. La alt på bakepapir på plate med høye kanter. Jeg kjørte 200 grader, utgjør det stor forskjell? Jeg ble fornøyd med kotelett og potet, gulrot var grei nok, pastinakken var litt for hard, og osten på betene ble litt for svidd. Kanskje 175 grader hadde vært bedre. Bør det da stå lengre i ovnen?

I dag ble det en slags shepherd's pie - posestappe, sterkt krydret kjøttdeig og ost i ildfast form. Jeg pleier å gjøre mer ut av den, men i kveld var det slitsomt nok å lage posestappe :-P Men jeg fikk i hvert fall i meg mat. Matlaging og spising er vanligvis det første jeg - ubevisst - kutter ut når energinivået synker. Og vet dere hva? Da synker visst energien enda mer??!!??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, SFX said:

Oj, fikk ikke med meg denne i tide - men jeg endte med å gjøre noe sånt. La alt på bakepapir på plate med høye kanter. Jeg kjørte 200 grader, utgjør det stor forskjell? Jeg ble fornøyd med kotelett og potet, gulrot var grei nok, pastinakken var litt for hard, og osten på betene ble litt for svidd. Kanskje 175 grader hadde vært bedre. Bør det da stå lengre i ovnen?

I dag ble det en slags shepherd's pie - posestappe, sterkt krydret kjøttdeig og ost i ildfast form. Jeg pleier å gjøre mer ut av den, men i kveld var det slitsomt nok å lage posestappe :-P Men jeg fikk i hvert fall i meg mat. Matlaging og spising er vanligvis det første jeg - ubevisst - kutter ut når energinivået synker. Og vet dere hva? Da synker visst energien enda mer??!!??

Det er slike dager du har ferdig middag i fryseren for!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har vi hatt lasagne til middag :) lagde den for lenge siden, og fryste ned masse. Nå spiste vi siste resten. Så da må jeg lage mer snart, syntes det er veldig greit å ha lasagne i frysen.

Denne lasagnen hadde jeg laget med høyrygg av okse og øl. Gøy å gjøre noe mer med en så "normal" rett :ahappy:

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

38 minutter siden, Line skrev:

Det er slike dager du har ferdig middag i fryseren for!

Jupp, nå har jeg 12-14 middager i fryseren. I dag klarte jeg både å pønske ut middag og å lage en forenklet versjon, så jeg sparer det i fryseren til en ordentlig energiløs dag. 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gårsdagens middag ble ytrefilét av hjort (som jeg stekte alt for lenge... den ble tørr faktisk), honningglasserte rotgrønnsaker (som strengt tatt bare ble kvalmende), potetmos og stekt sopp. Det var også en tabbe å bytte ut viltsaus med creme fraiche, for dette ble bare den mest tragiske middagen jeg har laget på lenge :o Spaghetti med smeltet smør er jo en gourmetrett sammenlignet med dette... 

I dag blir det rester, og jeg vurderer å bare skjære opp kjøttet og lage gryte av det hele. Da blir det i det minste litt mindre tørt... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 timer siden, Pringlen skrev:

Tilbake til hverdagen etter fire dager med ferdig 2 retter, sponset av støveren...

I dag ble det rådyr ytre, med fennikel, løk, ovnsstekte poteter og fløtesaus.

I morgen blir det pølsegryte, må jo bruke opp helgens bålmat...

Jeg må seriøst flytte inn hos dere! :drool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går hadde vi også ytrefilet av rådyr men med fløtepoteter og stekte grønnsaker (gulrot, asparges, brokkoli, pastinakk og litt hvitløk) ved siden av. Holdt på å spise meg ihjel! :P 

Idag vet jeg ikke helt, enten hjemmelaga fiskekaker eller et eller annet med kverna elgkjøtt. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...