Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagens Middag


tm100021
 Share

Recommended Posts

  • Svar 3.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

I går hadde jeg pannekaker med bacon, og i dag har jeg to koteletter til tining. De blir vel servert med noe. Jeg har noen beter, noen poteter, og noe rotgrønnsaker, jeg kunne tenke meg å hive alt i en ildfast form og la middagen lage seg selv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg må bare blande meg inn i fiskebolle diskusjonen lengre bak her! Fiskeboller er jo kjempe godt, om man bare lager sausen riktig(MASSE karri) og bruker riktig type fiskeboller! Vi bruker fra Rørvik eller Volda :)

I dag skal vi ha lasagne :P

Og  @SFX, legg kotelettene, potet og eventuelt det andre du har i en ildfastform, sett ovnen på 175 grader og la det stå der til kjøttet er passe stekt(snu det eventuelt en gang eller to). Så lager middagen seg helt selv :) (Kotelettene trenger ikke å stekes i panne først, jeg gjør aldri det. Tar litt lengre tid i ovnen bare, men blir mye bedre)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 7.10.2017 at 7:33 PM, Annik skrev:

@SFX, legg kotelettene, potet og eventuelt det andre du har i en ildfastform, sett ovnen på 175 grader og la det stå der til kjøttet er passe stekt(snu det eventuelt en gang eller to). Så lager middagen seg helt selv :) (Kotelettene trenger ikke å stekes i panne først, jeg gjør aldri det. Tar litt lengre tid i ovnen bare, men blir mye bedre)

Oj, fikk ikke med meg denne i tide - men jeg endte med å gjøre noe sånt. La alt på bakepapir på plate med høye kanter. Jeg kjørte 200 grader, utgjør det stor forskjell? Jeg ble fornøyd med kotelett og potet, gulrot var grei nok, pastinakken var litt for hard, og osten på betene ble litt for svidd. Kanskje 175 grader hadde vært bedre. Bør det da stå lengre i ovnen?

I dag ble det en slags shepherd's pie - posestappe, sterkt krydret kjøttdeig og ost i ildfast form. Jeg pleier å gjøre mer ut av den, men i kveld var det slitsomt nok å lage posestappe :-P Men jeg fikk i hvert fall i meg mat. Matlaging og spising er vanligvis det første jeg - ubevisst - kutter ut når energinivået synker. Og vet dere hva? Da synker visst energien enda mer??!!??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, SFX said:

Oj, fikk ikke med meg denne i tide - men jeg endte med å gjøre noe sånt. La alt på bakepapir på plate med høye kanter. Jeg kjørte 200 grader, utgjør det stor forskjell? Jeg ble fornøyd med kotelett og potet, gulrot var grei nok, pastinakken var litt for hard, og osten på betene ble litt for svidd. Kanskje 175 grader hadde vært bedre. Bør det da stå lengre i ovnen?

I dag ble det en slags shepherd's pie - posestappe, sterkt krydret kjøttdeig og ost i ildfast form. Jeg pleier å gjøre mer ut av den, men i kveld var det slitsomt nok å lage posestappe :-P Men jeg fikk i hvert fall i meg mat. Matlaging og spising er vanligvis det første jeg - ubevisst - kutter ut når energinivået synker. Og vet dere hva? Da synker visst energien enda mer??!!??

Det er slike dager du har ferdig middag i fryseren for!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har vi hatt lasagne til middag :) lagde den for lenge siden, og fryste ned masse. Nå spiste vi siste resten. Så da må jeg lage mer snart, syntes det er veldig greit å ha lasagne i frysen.

Denne lasagnen hadde jeg laget med høyrygg av okse og øl. Gøy å gjøre noe mer med en så "normal" rett :ahappy:

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

38 minutter siden, Line skrev:

Det er slike dager du har ferdig middag i fryseren for!

Jupp, nå har jeg 12-14 middager i fryseren. I dag klarte jeg både å pønske ut middag og å lage en forenklet versjon, så jeg sparer det i fryseren til en ordentlig energiløs dag. 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gårsdagens middag ble ytrefilét av hjort (som jeg stekte alt for lenge... den ble tørr faktisk), honningglasserte rotgrønnsaker (som strengt tatt bare ble kvalmende), potetmos og stekt sopp. Det var også en tabbe å bytte ut viltsaus med creme fraiche, for dette ble bare den mest tragiske middagen jeg har laget på lenge :o Spaghetti med smeltet smør er jo en gourmetrett sammenlignet med dette... 

I dag blir det rester, og jeg vurderer å bare skjære opp kjøttet og lage gryte av det hele. Da blir det i det minste litt mindre tørt... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 timer siden, Pringlen skrev:

Tilbake til hverdagen etter fire dager med ferdig 2 retter, sponset av støveren...

I dag ble det rådyr ytre, med fennikel, løk, ovnsstekte poteter og fløtesaus.

I morgen blir det pølsegryte, må jo bruke opp helgens bålmat...

Jeg må seriøst flytte inn hos dere! :drool:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I går hadde vi også ytrefilet av rådyr men med fløtepoteter og stekte grønnsaker (gulrot, asparges, brokkoli, pastinakk og litt hvitløk) ved siden av. Holdt på å spise meg ihjel! :P 

Idag vet jeg ikke helt, enten hjemmelaga fiskekaker eller et eller annet med kverna elgkjøtt. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Helst vil vi jo at de ikke skal oppleve noe vondt i det hele tatt, men det er vanskelig. Jeg tenker det viktigste er om hun, og du, kan leve med det ubehaget som blokkeringen gir. Hvis ikke tenker jeg at risikoen ved operasjon kan være verdt det. Det er ikke en sykdom å være gammel, men det gjør jo at alle plager blir verre og mer risikable både å ha og gjøre noe med, som oftest. Jeg håpet selv i det lengste at det skulle enten bli akutt alvorlig eller at de bare skulle sovne hos meg, men til slutt måtte jeg jo ta den vanskelige avgjørelsen for begge to. Likevel er jeg trygg på at det var riktig tidspunkt for begge. Jeg tror at du også har nok innsikt til at du vet når det er på tide, selv om det er en prosess på vei dit. Håper dere får litt mer avklaring denne uken.
    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...