Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagens Middag


tm100021
 Share

Recommended Posts

  • Svar 3.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

Jeg er imponert over at dere har menyen klar for flere dager, her i huset et det en glede om vi vet hva vi skal kjøpe til middag den dagen før vi går inn i butikken.

Sent from my ST27i using Tapatalk 2

Jeg må lage ukesmeny, ellers bruker jeg så mye penger på mat :P Dårlig impulskontroll på butikken.

Vi har et mål om å ligge på maks 1000 kroner i uken på mat. Det holder overraskende ofte ikke, men vi prøver nå likevel. Denne uken er menyen slik:

Mandag - vegetarwok med gresk dressing

Tirsdag - skinke- og makaronigrateng med salat

Onsdag - rester fra tirsdag

Torsdag - pannekaker

Fredag - grillings

Lørdag - hjemmelaget pizza

Søndag - pizzarester

Dette er en litt atypisk uke. Vanligvis spiser vi salat (kylling eller skinke) med fullkornspasta og pesto to dager på rad, laks en dag og suppe en dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enkel fiskegryte her i dag. Har kjøpt torsk i blokk, som jeg deler i terninger og gir et oppkok. Så freser jeg litt purre i en annen gryte, tilsetter den kokte fisken og 2 forskjellige bokser med hermetisk tomat (jeg har en med hvitløk og en med chilli i dag) og en boks mais :) Lar alt koke, så det blir varmt. Enkelt og faktisk ganske godt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skriver meny for 2-3 uker om gangen. Digg å bare titte på lappen å vite hva man skal ha, slipper å tenke så mye da :lol:

Nytter ikke her i huset. Her raides kjøkeskap om nettene av kronisk sultne tenåringsgutter. Det jeg kjøper inn til matlaging forsvinner raskt. Det nytter ikke å kjefte og bære seg heller. Sult er en sterk drift.....

Da de var små planla jeg, og handlet inn, for to uker i strekk. Det er nytteløst nå...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fiskegrateng for tredje dagen på rad, men nå er forma også tom.

I morgen er det sommeravslutning i hundeklubben med grilling, så jeg har tenkt til å ta med en folie med marinert laksefilet, sopp og gulrøtter (jeg er så kresen på grønnsaker...) Jeg lurer også på potet, men bør jeg forberede den hjemme så den blir klar? Jeg så for meg å skjære den i tynne-tynne skiver og legge i folien med fisken, så alt kunne være ferdig på en 15 minutter?

Til dessert blir det banan med sjokolade - skjær en banan på langs, legg melkepletter mellom lagene, og la det smelte i folie på grillen. Mmm...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Smakte godt. :) Litt tam i smaken egentlig, kan godt ha oppi litt ekstra chili og hvitløk + pepper om man foretrekker det. Står på Toro sine sider at den er glutenfri. :)

Oh takk! tenkte ikke på å se der. Men da skal jeg teste den nestegang jeg skal ha kylling til middag. Kanskje tilogmed lure litt på Bonden.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rideleir på jobb nå, så da ser hver uke hele sommeren slik ut:
Mandag: Tomatsuppe og pannekaker
Tirsdag: Fiskeboller i hvit saus
Onsdag: Spaghetti og kjøttsaus
Torsdag: Lasagne
Fredag: Grillpølser

Jeg ble SÅ lei i fjor og kjenner allerede etter snart en uke at jeg kanskje må vurdere å ha med backupmat noen dager. Jeg er ikke glad i poteter og av pasta blir jeg sulten igjen etter en time...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ble SÅ lei i fjor og kjenner allerede etter snart en uke at jeg kanskje må vurdere å ha med backupmat noen dager. Jeg er ikke glad i poteter og av pasta blir jeg sulten igjen etter en time...

Sjæl!

Men her om dagen når jeg lagde spaghettimiddagen med fullkornspasta, samt at sausen hadde basis i et glass, men at jeg også tilsatte friske bifftomater, løk, sopp, hvitløk og urter - herre så mye det mettet i forhold :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har faktisk hatt fisk de fem siste dagene (stor form med fiskegratent dag 2-4, men likevel), så i dag unnet jeg meg noe mer usunt - har ikke noe navn på det, men potetstappe og tacokrydret kjøttdeig i ildfast form med masse ost og gratineres i ovnen. Noen ganger har jeg mais og gulrøtter oppi også, men det hadde jeg ikke i hus nå. Dette er også en form som ofte ender opp så stor at jeg har to dager, eller i hvert fall til to måltider.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Gråtass

I dag var middagen en frossen pizza fra rema til 25 kr for 2, med litt ekstra ost og pesto var den levelig. Spesielt når den ble servert i selskap med en øl.. Sjokolade til dessert.

Sent from my ST27i using Tapatalk 2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har faktisk hatt fisk de fem siste dagene (stor form med fiskegratent dag 2-4, men likevel), så i dag unnet jeg meg noe mer usunt - har ikke noe navn på det, men potetstappe og tacokrydret kjøttdeig i ildfast form med masse ost og gratineres i ovnen. Noen ganger har jeg mais og gulrøtter oppi også, men det hadde jeg ikke i hus nå. Dette er også en form som ofte ender opp så stor at jeg har to dager, eller i hvert fall til to måltider.

På hvor mange grader? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har faktisk hatt fisk de fem siste dagene (stor form med fiskegratent dag 2-4, men likevel), så i dag unnet jeg meg noe mer usunt - har ikke noe navn på det, men potetstappe og tacokrydret kjøttdeig i ildfast form med masse ost og gratineres i ovnen. Noen ganger har jeg mais og gulrøtter oppi også, men det hadde jeg ikke i hus nå. Dette er også en form som ofte ender opp så stor at jeg har to dager, eller i hvert fall til to måltider.

Litt sheperds pie aktig :)

Pepperbiff med søtpotetstappe, grønnsaker og peppersaus hadde vi i dag :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På hvor mange grader? :)

Jeg pleier å gratinere på frossenpizzatemperatur, altså 200-225 grader.

Det er jo ikke noe som skal bli gjennomstekt, bare osten som skal smelte og bli sprø.

Litt sheperds pie aktig :)

*google*

Ja, en meget simpel versjon - kanskje jeg en dag må prøve originalen, den er sikkert sunnere og mer smaksrik også.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Tatt bilder av pliktfølelse i dag. Han pleier være flink til å bli sittende/stående/liggende når jeg står oppreist, ter seg som et skolelys, men somehow har han tolket det at jeg setter meg ned på huk som: "Kom!" Forståelig nok. Et ekstra håndsignal mens jeg setter meg ned var alt som skulle til for å fikse den, men når jeg tar frem mobilen virker det som han er redd den skal fange mamsen, og han klarer ikke holde posisjonen, men haster inn for å redde turen fra den gledesdreperen der.  En real tålmodighetsprøve for begge å få lov til å ta bilder av de flotte sitt/dekk/stå han vanligvis har, da vi ikke snakker samme språk og har vidt forskjellige oppfatninger av hva den der svarte, flate greia er for noe, men vi fikk det da til etterhvert. Tjue bilder av naturskjønne omgivelser forsøplet av en lilla gummisnor, noen av dem også med hale og rumpestump på lagt i søpla, og så presenterer vi oss som om vi har litt fotoskills og hverdagslydighet sånn noenlunde på stell. Å få tatt fine bilder med langlina skjult eller litt penere dandert får være neste mål.    BTW, han har fått seg en praktisk custom klipp. Korrekt riesen frisyre drar nemlig inn sånne MENGDER med sand, en blir tullerusk. Fra å være vant med korthårede hunder på asfalt og gress i bymiljø, ble jeg virkelig smågal av all sanden de nydelige riesenbeina dro inn fra gårdsveiene her. Dessuten er flared jeans silhuett SÅ 90's. Vi gikk for en 2020 women's jeans fashion silhuett istedenfor. Praktisk. Ørene klarer jeg ikke klippe før det blir virkelig varmt, for han er så nuskesnusk kosemose søt med sånn spanielpels på dem. Litt sånn Lady og Landstrykeren hybrid look nå. Gen Z synes sikkert han ser ut som en skikkelig kjekkas hen/them/they. 
    • Dette albumet har flere låter han liker. Artisten har gitt ut flere: https://music.youtube.com/playlist?list=PLQKkIV10JKf_ZFZxjvkB-LUc00Kyiifhz&si=Hc2-qFcJVQEsqZ_G
    • Om økonomien er stram låner man bøker på biblioteket. 100% positiv hverdagslydiget (eller Hverdagslydighet fra valp til voksen som den nye versjonen heter), På talefot med hunden, eller andre gode hundebøker. Men ta en titt på fra Bølle til bestevenn-seriene, Maren bruker mye metoden der med å få hunden til å legge seg og være trygg i sengen sin.
    • Jeg har ikke lyst til å beskrive metode å trene inn ro med tekst på internett. Kroppspråk, toneleie, timing og ikke minst følelser. Jeg anbefaler å leie inn en instruktør. Det er alltid det beste, fordi de ser en utenifra. En ser ikke sitt eget kroppsspråk, og når en har fokus på hunden og barna så er det fort gjort å glemme eget kroppsspråk. Alternativt, om økonomien er veldig stram: Dunbar Academy abonnement? 
    • Jeg tenker at hvis du har en solid "gå og legg deg på plassen din"-kommando så er det en fin avledning når hun maser sånn. Men pass også på at hun ikke blir eksludert når det er barn inne i bildet. Ellers så er det kontrollert og rolig omgang med barn. Sett dere ned på litt avstand til en barnehage i hentetid, og belønn ro og kontakt. Gå tur sammen med små barn og/eller barnevogn, helst uten nærkontakt mellom hund og barn. Lær hunden at hun får være med selv om det er barn der, men at hun ikke trenger å bry seg om dem.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...