Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagens Middag


tm100021
 Share

Recommended Posts

  • Svar 3.2k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tror jeg sprekker... To flotte blomkålhoder brekt i store buketter, forvellet i vann til nesten møre. En god liter hvit saus med muskat over blomkålen (som ble sirlig stappet ned i en ildfast fo

Omnomnomnomnom!!!

Jeg leste først... Morrabrød

Posted Images

Guest Gråtass

Pølsegrateng: Etter trening fyser jeg alltid på karbohydrater, kjøtt/fisk og grønnsaker. I dag hadde jeg ikke kjøtt, men ett par bratwurstpølser. Koker makaroni etter anvisning på pakken (kan gjerne bruke fullkornspasta, metter mer og er mer fiber) med litt olje i vannet. Siler av vannet, setter kjelen med makkis tilbake på plate, har oppi en god dæsj med melk (jeg bruker H-melk), når dette koker rører jeg inn en spiseskje jevning eller maizennamel. Tar makkisen av plata og hiver den oppi en ildfast form, har i pølsebiter, vårløk og cherrytomater, strør mozzerella ost på toppen. Inn i ovnen på 200 grader varmluft i 10 min til osten er gylden. Verdens enkleste, raskeste og veldig veldig gode middag som kan varieres i det uendelige med kjøtt, fisk og grønnsaker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Ulla-Britt

Var innom en tyrkisk butikk og fant et glass det sto mors makedonske ajvar på. Hadde aldri hørt om det før, men jeg tror så gjerne at makedonske mødre er gode på å lage mat, så da måtte jeg bare prøve. Freste blomkål, sqush og en liten håndfull hvitløk sammen med et halvt glass av den sterke typen. Sammen med tabbouleh, hummus og grove pita ble det dritgodt. Mors ajvar anbefales. 7 fedd hvitløk ble det i middagen min i dag. Like greit planen er å holde seg hjemme og legge seg tidlig, tror jeg. :fear:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Dette er min go-to-middag når sambis vil ha noe jeg ikke liker, og som jeg skal ha i dag:

Nudelsuppe (bruk gjerne risnudler! Særlig hvis du ikke tåler hvete...) med kyllingbuljong, en boks wokgrønnsaker, en boks sopp og en boks kikerter (valgfritt, men de metter). Dette er skikkelig nam og utrolig kjapt og enkelt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte en bit høyrygg av okse, billig og bra kjøtt til gryte. Skar opp i biter, brunet det sammen løk i store biter og puttet alt i en jerngryte med en skvett vann. Lot det koke i bortimot en time før jeg puttet oppi stekt sopp, paprika og purre. Salt + pepper, serveres med ris. Kjempegodt! Og så har jeg resten til i morgen. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjip middag i dag - det kunne blitt godt, men...

Tok opp noe ferdiggrillet elgkjøtt fra fryseren, delte det i biter og varmet, helte over noen choppa tomater på boks, ketchup og fløte - med pasta (IKKE fullkorn :x) - og det ble både tørt og kjip smak... jaja, mett ble jeg læll :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag lager jeg en rett som sikkert står for minst 1/3 av middagene i huset, med variasjoner.

Du tager en ildfast form, og dekker bunnen med skivede poteter. Deretter lemper du oppi det du måtte ønske av grønnsaker (i dag ble det gulrøtter, brokkoli - og fordi jeg er gærn, tester jeg å lage spinat for første gang i mitt liv. Jeg har brukt mye sopp, men akkurat nå er jeg skikkelig lei sopp. Men jeg har lyst på kålrot, jeg må huske å kjøpe kålrot en dag). På toppen legger du ønsket proteinkilde, dypfryst går finfint - i dag ble det en 600 grams blokk med seifilet, men jeg har også brukt kyllingfilet, annen fisk, koteletter, etc. Over det hele heller du ønsket saus - jeg er veldig glad i bretagne kyllingsaus.

Har jeg ikke mulighet til å bruke saus, smører jeg forma og har oppi noe væske (vann, cider, fløte, smør, whatever som er flytende, jeg er skikkelig ingen Arne Brimi) for at potetene skal ha noe å trekke i mens de stekes.

Dette lar jeg stå i stekeovnen på 200 grader i en times tid, og deretter varmer jeg opp igjen halvparten i morgen for ny middag. Enkel latmannsmiddag, også kan en bruke den timen til å gjøre noe fornuftig, og spise god mat med god samvittighet etterpå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag puttet jeg løk, hvitløk, paprika, squash, gulrot, brokkoli, ananas og en del krydder i en gryte og lot det stå og godgjøre seg mens jeg kokte ris med tandoori-krydder oppi. Så blandet jeg sammen og spiste med litt matyoghurt til. Det ble veldig godt! Og bra er det, for jeg har rester til tre måltider til. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mmm, middagsrester fra i går og jordbær med litt for søt pisket krem til dessert. Jeg trodde ikke jeg kunne få noe som var for søtt, jeg :icon_confused:

Nå må jeg pønske ut noe lurt til middagen i morgen. Denne uka har jeg nemlig begynt et nytt og bedre matliv, og det innebærer både frokost og middag hver dag. Men sånt tar jo tid!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...