Gå til innhold
Hundesonen.no

Nakkarra Opsis


Whoopsis
 Share

Recommended Posts

  • Svar 325
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

På aktivitetsmomentet får hun 4 (Är uppmärksam, något orolig. Vandrar runt efter hand). En del lyd, og hun slår seg ikke helt til ro. Veldig som forventet. Avstandsleken viser hun litt interes

Hofter og albuer ble A! Når det gjelder treningen går det litt så som så om dagen, vi sliter med at hun bygger opp veldig mye frustrasjon.. Men, her er en film fra forrige trening hvor vi trener ut

Takk! Altså, jeg er lat, så jeg bare kopierer fra bloggen. Dere er ikke tvunget til å lese alt. I det siste har jeg tenkt mye på hvordan vi skal få gjort noe med all den frustrasjonen Opsis

Vi takker masse vi :hmm:

Og jeg synes også at hun har vokst skikkelig! Kanskje ikke så mye i høyden, men hun har lagt seg mye ut i bredden/fått mer masse. Målte henne til ca 41 cm for noen dager siden, og da har hun faktisk ikke såå mange igjen.. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

I dag er Opsis og resten av Nakkarras O-kull hele 5 måneder, og det er skummelt hvor fort tiden har gått! Sykt at jeg har hatt lille Opsideisen i tre måneder allerede..

Og med det får man så klart også litt å nei, så lite vi har trent-tanker. Spesielt når man ser filmer av valper på fire måneder som kan ruta, luktdiskriminering og greier :) I tillegg skal vi på kurs med Maria Hägstrom om bare to uker med veldig flinke deltagere, og da kan man jo ikke unngå å få litt prestasjonsangst. Men det er egentlig bare bra, for nå er virkelig treningsmotivasjonen på topp! Og vi har ikke dårlig tid (*mumle mantra gjentatte ganger for meg selv*)

For tiden koser vi oss masse, eller, det gjør vi vel alltid, for Opsis er kjempeherlig og kul! :thumbs: Hun er ekspert på å slappe av inne når ikke det skjer noe(eller, alt er relativt :thumbs: ), men med en gang hun er utenfor utgangsdøra er det full fres. Utrolig deilig! Det å løpe i snøen er superkult, hilse på fremmede mennesker er superkult og å børne skogen med Ella slår det meste. Man kan også børne med Ella inne. Åpen løsning gir god fart. :thumbs:

Men denne lyden, den synes jeg hun kan legge fra seg.. Hun har meget mye å si om det meste, og selv om jeg har vært veldig konsekvent på å ikke belønne lyd fra dag 1 har hun mer enn nok. Jeg liker ikke sånne selvforsterkende greier. Så for øyeblikket er jeg ganske glad for at jeg ikke bor i blokk :thumbs:

Her er et forsøk på et oppstillingsbilde av skranglekassen. Og ikke bare det, men vi har veid og målt i dag også vi. Hun er nå 8,8 kg og 41 cm.

Opsis5mnd.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grattis med 5 og 3 måneder! Jeg kan virkelig ikke forstå hvordan denne tiden flyr. Mikke fylte jo nettopp 8 måneder og jeg har hatt han i 6 måneder! :thumbs: Og misunner deg det kurset! Håper det blir moro og så har du å komme med et skikkelig referat etterpå!

Også så stor har hun blitt! Kuperte du henne også når du først var i gang? :)

(Mikke leter nå etter Tøfflus BAK tven, vi ser på Skomakergata og tøffelen var visst veldig spennende. Rare dyret!:thumbs:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Vi liker fortsatt whippeter! :D

Hun ser herlig ut! Såå intens, glad og kjapp! ;):D

Lyst til å fortelle litt om hvordan du gikk frem med utgangsstillingen? Sliter litt med den selv.... :getlost: Evt. PM. :D

Glemte helt å svare ( :wub: ), fortsatt interessert?

Nå er Opsideisen hele 6 mnd! Hun er vel sånn egentlig snart 7, men det kan dere bare glemme at jeg har sagt. Vi var på valpeshow nå i helga, og de andre valpene (på litt over 7 mnd) var kanskje 3x så store som henne. :D Men planen min er at hun bare er litt sent ute :D Hun har ikke vokst spesielt mye den siste mnd, så hun er vel fotsatt ca 42 cm og 10 kg. Men det er mye hund i liten kropp!

Hun er en meget selvstendig frøken, og det samme har jeg fått høre at i hvert fall en av søstrene hennes er. I tillegg er omgivelser superkult, så vi må nok legge ned mye jobb på fokus i spennende miljøer. Ikke er hun noen pingle heller, og er det noe som er skummelt kjører hun på bort for å sjekke ut. Førerstøtte er teit. Opsis kan klare seg selv hun.

Men en kulere hund skal man lete lenge etter altså :P Livet er kult, og spesielt om man kan burne rundt i huset og ta sklitaklinger på Ella, spise mat, trene eller ligge rett ut i sofaen mens vi ser på tv. Hun følger nøye med på spesielt v-cupen i langrenn, men jeg er ikke helt sikker på om hun holder med Norge eller Sverige. Jeg krysser fingre for det første, for ellers ser jeg konturen av kommende konflikter.

Vi har ikke trent veldig mye i det siste, men til gjengjeld har vi vært på kurs med Maria Hagström i Sverige og Fanny Gott i Drammen den siste måneden. Kjempegøy å gå kurs med en hund man har litt mål med, og spesielt med en så kul hund som Opsideisen!

IMG_9255.jpg

Foto: Marion Svendsen

34822_10150128820741399_679816398_8340985_8280477_n.jpg

Foto: Marie Sønstabø

Opsis11.jpg

Opsis10.jpg

Opsis8.jpg

Opsis6.jpg

Alle de grønne bildene er fra kurset med Maria Hagström før jul, tatt av Elin Søisdal.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er så enig med dere :wub:

Haha :D Er jeg den som pushet deg til denne oppdateringen? Bra gjort av meg ihvertfall.

Du må jo fortelle hvordan det gikk på valpeshowet også! Ikke alle som er nerd og løper etter deg og resultatene i utstillingstråden!

Du var veldig flink :D

Haha, men jeg føler jeg har skrevet det så mange ganger nå. Er det lov til å linke til bloggen? :D

Skal prøve å få tatt er oppstillingsbilde også, for jeg lurer veldig på hvordan hun har utviklet seg side 5 mnd-bildet. Og for å glede Benedicte skal vi prøve å filme litt trening, selv om vi ikke har trent spesielt mye i det siste :getlost:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Da er Opsis hele 7 måneder! :wub: Fortsatt en liten myndesak (altså, kanskje ikke i forhold til Ikke, men sånn ellers :wub: ), og kanskje litt smartere enn hun var forrige måned? Hvem vet..

Jeg har vært kjempeflink og filmet litt trening, så her kommer det litt av hvert. Som vanlig har jeg ikke helt lett for det, for jeg blir så fokusert på å holde meg foran kameraet, gjøre ting riktig og alt mulig annet tullball, så jeg glemmer å ta pauser, roter til treningen og holder på aalt for lenge. Så mot slutten der er hun veldig sliten.. (Jeg nekter å si hvor lang filmen i sin helhet faktisk ble) Stakkars valp som har et sånt rotehue av en eier :wub:

Og som vanlig; jeg snakker og bråker alt for mye når jeg trener, og siden jeg enda ikke er spesielt teknisk av meg har jeg ikke klart å fjerne lyden selv. Så for deres egen skyld, demp lyden..

Mye pirk på avstanden, utgangsstillingen og fvf igjen, men jeg synes det er så vanskelig å se mens jeg trener selv. Burde se om jeg finner et speil jeg kan trene mot, så jeg kanskje blir flinkere til å luke ut slurvingen.

Det har ellers blitt ganske lite trening i det siste, for Opsis har fått kennelhoste. Det var ganske kraftig den første natten, men etter det har det roet seg veldig og det virker som det er på vei bort. Så da blir det ikke noe valpeshow til helga, og ellers tar vi det med ro. Benytte sjansen til å bli rågode på stadga kanskje?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så flinke! Avstanden har jo blitt veldig fin og posisjonen ved utgangsstilling! Men du må være obs på (eller ops, hihi) på forlabbene hennes når hun kommer i utgangsstilling, slik at hun ikke blir for bred i froten og trår på deg. Ser at hun bruker litt tid på å ta seg opp etter en høyrevinkel. Sikkert fordi du har trent mye vendinger på stedet? Ikke hadde det samme, men jeg bare belønnet et par ganger like etter vinkelen ved å kaste leke fremover, så forsvant det med en gang :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Herlig! Synes dere er flinke jeg :wub: (ikke at jeg har SÅ mye peiling på hvordan det skal se ut, men sånn ca... :wub: )

Jeg synes det er så interessant å se hvordan andre trener, for å få en liten pekepinn i hvordan man kan gjøre forskjellige øvelser.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk :huh:

Så flinke! Avstanden har jo blitt veldig fin og posisjonen ved utgangsstilling! Men du må være obs på (eller ops, hihi) på forlabbene hennes når hun kommer i utgangsstilling, slik at hun ikke blir for bred i froten og trår på deg. Ser at hun bruker litt tid på å ta seg opp etter en høyrevinkel. Sikkert fordi du har trent mye vendinger på stedet? Ikke hadde det samme, men jeg bare belønnet et par ganger like etter vinkelen ved å kaste leke fremover, så forsvant det med en gang ;)

Tusen takk for tips! Den tråkkingen er ett av mine mareritt. For å si det sånn, Ella gjør akkurat det samme :D Men det skal valpen slutte med. Dermed basta! Høyrevendingen har vi faktisk trent veldig lite på, så vil tippe at mye kommer av at hun ikke er helt sikker på hva som skal skje(teit av meg å ta den med i fvfen sånn egentlig..). Men jeg skal teste ut å belønne fremover, i tillegg til mer trening på stedet, så håper jeg det blir bra :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så gøy å se - kjempebraaa :huh:

Hvor streng har du tenkt å være på avstanden når det gjelder forpotene? Jeg lurer på om jeg er alt for streng med Ellie nå, vi kommer oss nesten ikke fremover. For hun må flytte en hele tiden, og jeg pirker og pirker!

Dere har kommet kjempelangt med ut.gangsstilling og FVF i forhold til oss!

Og hun har veldig fin sitt! Og dere er godt igang med stadga på sitten der da! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk :huh:

Jeg tillater nok litt mye bevegelse i avstanden nå, men det er mest fordi jeg synes det er så vanskelig å se. Vil at alle skal være i ro fra stå/ligg og ligg/stå, men vi har slitt en del bare til dit vi er nå, for hun er en bevegelig sak. :D En smule tålmodighetsprøve den øvelsen der..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk :D

Jeg tillater nok litt mye bevegelse i avstanden nå, men det er mest fordi jeg synes det er så vanskelig å se. Vil at alle skal være i ro fra stå/ligg og ligg/stå, men vi har slitt en del bare til dit vi er nå, for hun er en bevegelig sak. ;) En smule tålmodighetsprøve den øvelsen der..

Tell me about it! :huh:

Men det ser ut som dere har kommet ordentlig igang, mens jeg og Ellie fremdeles er på stååå - oi du fortjente godbit - stååå - litt bakover mot dekk - NEI der flyttet du en fot igjen... *rive seg i håret stadiet* :P

Jeg syntes det er så kult de få gangene hun kommer seg opp og ned ved bare å vippe seg opp å ned helt i ro... meøn hvor streng skal jeg være, kanskje det er bedre å komme igang skikkelig med øvelsen (?)

Uff nå kupper jeg tråd :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tell me about it! :huh:

Men det ser ut som dere har kommet ordentlig igang, mens jeg og Ellie fremdeles er på stååå - oi du fortjente godbit - stååå - litt bakover mot dekk - NEI der flyttet du en fot igjen... *rive seg i håret stadiet* :D

Jeg syntes det er så kult de få gangene hun kommer seg opp og ned ved bare å vippe seg opp å ned helt i ro... meøn hvor streng skal jeg være, kanskje det er bedre å komme igang skikkelig med øvelsen (?)

Uff nå kupper jeg tråd ;)

:D Godt vi er flere!

Jeg tenker sånn i prinsippet at jeg vil ha det perfekt fra starten. Lar man litt slurv gå gjennom må man som oftest tilbake for å rette på det senere, og det er lettere å lære inn ting riktig enn å skulle lære vekk teite vaner. For jeg ser for meg at ting som å flytte på en fremlabb kan bli ganske vanedannende og dermed tidkrevende å fjerne? (Spesielt om hunden ikke er helt bevisst på labbene sine. Hvor enkelt er det å fjerne ting hunden ikke tenker over at den gjør?) Så jeg ville heller vært supernøye en stund fremover, også pleier det jo å løsne etter hvert :P

Jeg holder på med prosjekt gå-tilbake-for-å-få-ting-perfekt når det gjelder avstanden. Små bevegelser nå blir gjerne større på avstand, så jeg har en plan om å redde den øvelsen før det blir kristetilstand. *glede seg over omvendt-lokking* (Som jeg kommer til å slite bigtime med å fjerne :D )

Og Opsis låner gjerne bort tråden sin hun :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kengeru jo :) Når hun løper mot musematten. Kjempe flinke begge to :P Du er meget morsom der du løper rundt, hopper og spreller, legger deg ned på bakken osv :P Jeg er nesten mer fasinert av det enn hunden :P Hvorfor heter det stadga egentlig? Merkelig ord.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...