Gå til innhold
Hundesonen.no

Upoppet popcorn!


Vala

Recommended Posts

Jeg har vurdert å kjøpe popcornmaskin fordi det nå går en mengde av det hver helg og da kan vi styre mengde olje og salt. MEN, jeg har ikke kommet over noen upoppete popcorn i butikkene jeg har sett i? Jeg har tittet i hyllene nær chips osv og i hyllene i nærheten av bakevarer (jeg er litt usikker på logikken min der, men har iaf sett etter :thumbs:).

Er jeg fullstendig blind eller er det bare noen fåtall butikker som selger dette? Hjeeeelp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alle butikker har da det? Spør i kassen hehe

De gangene jeg skal kjøpe har jeg iallefall aldri problemer med å finne det. Pleier stå sammen med peanøtter osv.

*flire* Vel ja, det er jo i de områdene jeg har lett selv. Men jeg får nok krype til korset å jage ned en som jobber i butikken (er bare fryktelig vanskelig å finne dem til tider og jeg eier ikke tålmodighet alltid).

Men hvordan er de "pakket" inn? I plastkrukke eller noe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare sånn apropos: man trenger slett ikke popcornmaskin for å lage det selv. Funker minst like fint med vanlig kasserolle og litt olje :lol:

Hehe.. jotakk jeg er klar over det. Men kombinasjonen lite tålmodighet og kokende olje tror jeg blir litt skummel :) Dvs potensielt skummel altså.

Har også funnet upoppet popcorn i plastkrukker... Så du kan se etter begge deler :thumbs: Men ja, pleier å stå med peanøtter o.l.

Ja, det er sånne plastkrukker jeg har sett etter. Men jeg får bare lete opp dem som jobber der :blink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det beste er å ta en god del smør og la smelte først i kaserollen, så ha i salt, og popkorn og husk å riste masse på kasserollen når det begynner å poppe. Rist mye til den er ferdig, så det ikke blir brent. Så ha litt mer salt på slutten. NAM. Hilsen popcorn eksperten. :thumbs:

Ps. har hatt popcorn maskin, men det ble satt på hylla fordi kaserollepopcorn smakte bedre, og det var mye enklere å rengjøre en kaserolle, enn maskinen. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Næsjda. Det går veldig fort så tålmodigheten blir ikke satt på prøve.

*flire* Du aner ikke hvor kort min "virker", men ok- jeg får forsøke meg.

Det beste er å ta en god del smør og la smelte først i kaserollen, så ha i salt, og popkorn og husk å riste masse på kasserollen når det begynner å poppe. Rist mye til den er ferdig, så det ikke blir brent. Så ha litt mer salt på slutten. NAM. Hilsen popcorn eksperten. :)

Ps. har hatt popcorn maskin, men det ble satt på hylla fordi kaserollepopcorn smakte bedre, og det var mye enklere å rengjøre en kaserolle, enn maskinen. :blink:

Det hørtes jo deilig ut. Er det sånn at en må putte popcorn'ene på tørkepapir etterpå for å få "tørket" vekk litt av olje/smøret?

Vi kjøper papirposer med popcorn man popper i microen. Enkelt og greit.

Men microen har jeg enda ikke fått erstattet, og jeg kan liksom ikke løpe avgårde å kjøpe en kun fordi jeg må poppe popcorn *flire*

Men ja, kanskje jeg skal forsøke det på "gamlemåten" :thumbs:

Men da, hvor mye olje i bunnen snakker vi om? Og må jeg varme det litt opp før jeg kjører popcorn'ene oppi? Er det noe ca. tommelfingerregel på hvor mye ex antall dl upoppet blir som ferdigpoppet osv?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men da, hvor mye olje i bunnen snakker vi om? Og må jeg varme det litt opp før jeg kjører popcorn'ene oppi? Er det noe ca. tommelfingerregel på hvor mye ex antall dl upoppet blir som ferdigpoppet osv?

Jeg bruker en kasserolle på 4-5 liter, så dette er tilpasset det: Ca 3 ss olje i kasserollen. Skru på maks, vent til det blir varmt. For å teste slipp oppi to korn. Når de popper er det varmt nok. Ha så oppi ca tre håndfuller med popcorn (sånn tøm oppi hånda og slipp ned). Legg på lokk. Varm - rist - varm - rist. Når poppingen setter i gang for fullt trenger du ikke riste så mye, da rister det seg litt selv også. Når poppingen nærmer seg slutten tøm det over i en stor romslig plastbolle. Bruk finkornet salt (grovkornet fester seg ikke). Salt forsiktig, rist masse - smak. Fortsett til det er så salt som du ønsker. Du vil lære deg denne mengden etterhvert, men til å begynne med salt forsiktig og heller flere ganger. Dig in!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man trenger ikke tørke vekk fettet :twisted:

Bruk matolje så det dekker bunnen godt. Hvis du popper det med salt er det lett for at saltet setter seg fast i bunnen av kaserollen bare. Det aller beste å bruke til popping er kokosfett, men det kan være tungvint selvom det er helt klart best. Hvis du vil ha smør på så smelter du det og heller over, og salter etterpå :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man trenger ikke tørke vekk fettet :ahappy:

Bruk matolje så det dekker bunnen godt. Hvis du popper det med salt er det lett for at saltet setter seg fast i bunnen av kaserollen bare. Det aller beste å bruke til popping er kokosfett, men det kan være tungvint selvom det er helt klart best. Hvis du vil ha smør på så smelter du det og heller over, og salter etterpå :ahappy:

Kokosfett?? Setter ikke det igjen en merkelig smak? Dvs merkelig eller ei, smak må det jo sette fra seg på popcorn'en?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eh, tror jeg må endre litt på spørsmålet:

er det noen fra Bergen som har funnet slikt upoppet popcorn i butikken? De to butikkene jeg var innom idag hadde det nemlig ikke. Og da begynte jeg å lure på om det er et bergensfenomen???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eh, tror jeg må endre litt på spørsmålet:

er det noen fra Bergen som har funnet slikt upoppet popcorn i butikken? De to butikkene jeg var innom idag hadde det nemlig ikke. Og da begynte jeg å lure på om det er et bergensfenomen???

De har det på rema 1000 i kjøkkelvik i alle fall. :twisted:

Denne har de:

prd_popcorn_upoppet.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
    • Er det noen som har kompetanse når det gjelder forvask av spisebestikk og servise før man setter det inn i maskin med kort vaskesyklus (steamer). Skal man vaske med håndoppvaskmiddel først, eller bare bruke rent vann? Finner ingen spesifikk beskrivelse hos mattilsynet. Har bare hørt at det kan ødelegge maskinen. Hvis noen har en link å vise til, helst fra produsent (Miele, Hobart el.lign.) hadde det vært fint.  
    • Huken multisele eller Troll nomesele. 
    • Avstand? Om hun kjefter, ta henne bort fra ham. Eller ham bort fra henne.  Dette er en prosess som tar mye tid, så jeg tenker at det kan være hun har større behov for rom og avstand en god stund til. Å ta igjen et par år med sosialisering som skulle skjedd fra valpestadiet vil ta lang tid og mye tålmodighet tror jeg.
    • Nå har frøken Lilje, usikker omplasseringshund, bodd hos meg i 3,5 mnd. Hun begynner å bli ganske husvarm og trygg på meg, men andre hunder og fremmede mennesker som tar kontakt er skumle, så de prøver hun å skremme bort. Det er greit nok, jeg skjønner at det har vært hennes eneste forsvar så langt i livet. Men så har vi en veldig grei og trivelig nabohund som vi har gått litt turer med, og han kjefter hun voldsomt på. I begynnelsen var det helt sikkert usikkerhet, hun ville gjerne følge etter og være nær han på tur, men så snart han snudde seg og så på henne ble det skummelt = bjeffing. Men nå synes jeg nesten det bikker over i bølling fra hennes side, for nå kjefter hun på han nesten uansett hva han gjør. Han er verdens snilleste og lar henne være helt i fred, så det er absolutt ikke noen grunn til at hun skal holde på sånn. Og ikke minst er det fryktelig urettferdig at han skal få så mye kjeft for ingenting. Hva gjør man? Hun er helt klart fryktelig dårlig sosialisert og har godt av å være sammen med snille hunder, men denne oppførselen synes jeg er uakseptabel.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...